Gość: marek IP: *.softlab.gda.pl 10.08.05, 12:19 Czy ktoś mógłby udzielić mi informacji, jakie temperatury panują w sierpniu w nocy na górze podczas oczekiwania na wschód słońca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asiash Re: Góra Mojżesza/Synaj IP: *.allia.fr 10.08.05, 12:32 Witaj, byłam na tej górze w lipcu i o wschodzie słońca było dość zimno, zalecam zabranie ciepłego polaru i długich spodni Odpowiedz Link Zgłoś
madzia112 Re: Góra Mojżesza/Synaj 10.08.05, 13:52 W lipcu : 20 stopni przy klasztorze, przed wyruszeniem na górę, 16 stopni na szczycie tuż przed wschodem słońca. W sierpniu pewnie będzie podobnie. Bardzo się przydaje cienki polarek + kurteczka od wiatru ( jakis ortalionik lub coś w tym stylu ). Jak tylko słońce wzejdzie zaczniesz szybko z tego wyskakiwać ;) poczytaj więcej na ten temat : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=27467990 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Góra Mojżesza/Synaj IP: 195.205.73.* 10.08.05, 13:57 polar warto wziac ze spodniami to przesada temperatura nie jest tak dokuczliwa jak wiatr ktory szybko chlodzi rozgrzany wchodzeniem organizm Odpowiedz Link Zgłoś
nikitaa1 Re: Góra Mojżesza/Synaj 10.08.05, 14:09 Ubierz lekkie spodnie za kolano , t-shirt i mocne skórzane sandały! Mogą być addidasy, ale raczej nigdzie wiecej się nie przydadzą(chyba , że motory na pustyni). Możesz zabrać jakąś lekką bluze, ale tam w sierpniu nie jest wcale zimno. My bylismy w ubieglym roku też po 15 sierpnia i wcale nie było chłodno. Po wejsciu na górę jesteś wystarczajaco rozgrzany i te emocje..., a na wschód nie czeka sie zbyt długo! Ja mialam lekka bluzę i strój jak powyzej, a mój mąż tylko t-shirt i było nam naprawdę ciepło! Pozdrawiam i zazdroszcze, bo ta wycieczka jest naprawdę piękna! Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Góra Mojżesza/Synaj 10.08.05, 19:24 Chyba miłość was rozgrzewała? nikitaa1 napisała: > Ubierz lekkie spodnie za kolano , t-shirt i mocne skórzane sandały! Mogą być > addidasy, ale raczej nigdzie wiecej się nie przydadzą(chyba , że motory na > pustyni). Możesz zabrać jakąś lekką bluze, ale tam w sierpniu nie jest wcale > zimno. My bylismy w ubieglym roku też po 15 sierpnia i wcale nie było chłodno. > Po wejsciu na górę jesteś wystarczajaco rozgrzany i te emocje..., a na wschód > nie czeka sie zbyt długo! Ja mialam lekka bluzę i strój jak powyzej, a mój mąż > tylko t-shirt i było nam naprawdę ciepło! Pozdrawiam i zazdroszcze, bo ta > wycieczka jest naprawdę piękna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiash Re: Góra Mojżesza/Synaj IP: *.allia.fr 11.08.05, 09:47 Jeżeli chodzi o czekanie na wschód słońca, to nie zgodzę się, że czeka się krótko, wszystko zależy od tego, o której zacznie się wchodzenie, ja na górze spotkałam ludzi, którzy czekali około 2 godzin (i w t-shircie było im zdecydowanie zimno). Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Góra Mojżesza/Synaj 10.08.05, 19:23 Na pewno przyda się "piersiówka" - i rozgrzewa, i zwalcza "Zemstę Faraona" !!! Gość portalu: asiash napisał(a): > Witaj, > byłam na tej górze w lipcu i o wschodzie słońca było dość zimno, zalecam > zabranie ciepłego polaru i długich spodni Odpowiedz Link Zgłoś
staniwaw Re: Góra Mojżesza/Synaj 10.08.05, 21:36 W jaki sposób dostać się na taką wycieczkę?Będę w Sharm 7 dni ??Prosze o informację,można tez napisać o kosztach wycieczki,i czy warto. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Góra Mojżesza/Synaj 10.08.05, 22:00 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=27467990 Odpowiedz Link Zgłoś
jdutkowski Re: Góra Mojżesza/Synaj 10.08.05, 23:24 Witaj! Sandałki to ciut za słabe obuwie jak na kamienistą górę , szczególnie jak zdecydujesz się na zejście schodami pokutnymi.Alkohol też stanowczo odradzam , chyba , że lubisz spadać.Tu znajdziesz mój opis z sierpnia zeszłego roku. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=15505806&v=2&s=0 Pozdrawiam Jacek Odpowiedz Link Zgłoś