Dodaj do ulubionych

sunrise el pallacio czy hilton long beach????

22.08.05, 12:55
Witam serdecznie w okolicy 9-15 września chce się wybrać do Egiptu ( po raz
pierwszy ) i kompletnie nie mogę się zdecydowac , który z tych hoteli wybrać.
Czytałam opinie o w/w hotelach na forum gazety, jednak dużo znich jest z
zeszłego roku. Dodam,że mój wyjazd ma być typowo relaksacyjny 9
winko ..jedzonko..plaża .nurkowanie..baseny i ładny widok ) może jedna - max
dwie wycieczki ( luxor i piramidy ) .
Czekam na jakieś sugestie, w szczególnosci od osób , które niedawno wróciły z
Egiptu.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Karolina Re: sunrise el pallacio czy hilton long beach???? IP: *.dami.pl 22.08.05, 16:56
      Witam!19 sierpnia wróciłam z Aqa parku w Hurghadzie,ale Sylwestra spędziłam w
      Sun Rise Palacio i uważam,że ten hotel zasługuje na 5* i jest lepszy od
      Hiltona.Hilton jest super ale w scharmie,tylko ma 1 minus nie ma opcji all,a to
      jest najważniejsze w egipcie.aqa Parku nie polecam nie ma dyskoteki co uważam
      za podstawę i animatorzy chyba nie wiedzą jak powinny wyglądać animacje.Sun
      Rise palacio ma świetną obsługę,jedzenie,rozrywkę,plaża jest piaszczysto
      żwirowa.Hiltona long Beach nie polecam.Karolina
      • derduch Re: sunrise el pallacio czy hilton long beach???? 22.08.05, 17:07
        Palacio to dno zasługujace na max 2 gwiazdki. Na hotel dla klikuset ludzi a
        plaża sztuczna ma ledwie 20 metrów szerokosci! Obsługa fatalna, jedzenia brak,
        ciagłe polowania na wolne stoliki czy lezaki.
        Nie mam bladego pojęcia jak taka padlina moze się komuś podobać.
        Omijajcie tą masakre szerokim łukiem!
      • Gość: r Re: sunrise el pallacio czy hilton long beach???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 02:21
        Karolina, Ty naprawde bylas w tym Hiltonie? :D
    • Gość: lusia Re: sunrise el pallacio czy hilton long beach???? IP: *.szczecin.mm.pl 22.08.05, 21:47
      Byłam w obu hotelach.W sunrise mała plaża ,brak dyskoteki.W hiltonie long beach
      bardzo duża plaża ,fajna dyskoteka ,duża przestrzeń .Jedzonko w obu hotelach
      porównywalne \dobre\ obsługa ,czystość w obu hotelach zadawalająca,.Jeżeli
      wybierzesz pallacio leżaki +miejsce na plaży za drobny napiwek załatwi Ci
      obsługa która wydaje ręczniki na plaży .Raniutko wszystko będzie na Ciebie
      czekało.Miłego leniuchowania .Czy analizowałaś ewentualnie pobyt w Dana
      Beach ,też fajny hotel i dobre warunki.Ja też chciałabym polecieć w tym czasie
      co Ty ale jeszcze nie podjęłłam decyzji do którego hotelu.Pozdrawiam
      serdecznie.Jeżeli będzie jakieś pytanko chętnie odpowiem.
      • cleopathre Do Lusia 23.08.05, 11:00

Witam Cię, rozważałam jeszcze Dana Beach i Grand Azur Horizont.Oba te hotele są
        w dość podobnych cenach i ten drugi dość polecany . Poza tym nie jest jakoś
        mocno popularny w Polsce.Jak już pisałam chciałabym wyjechać w okolicach połowy
        września i spędzić tam dwa tygodnie, tym samym wybór hotelu jest dla mnie
        bardzo ważny.W Grand Azur doskonałą opcja jest all incl. , które trwa aż do
        2,00 w nocy.Chciałabym jeszcze zapytać z jakim biurem podróżowałaś..
        • Gość: lusia Re: Do Lusia IP: *.szczecin.mm.pl 23.08.05, 14:39
          W obu przypadkach wyjeżdżałam z Selectoursem było ok.Hilton może być trochę
          lepszym hotelem ,ale jak trafisz do budynku głównego to masz wszędzie
          bliziutko ,tam są również bungalowy dobry standard ale niektóre są położone
          kawałek od od atrakcji \baseny ,jadalnia ,dyskoteka\,.Jak czytam forum
          wynika ,że nie ma w Egipcie przepełniena to może nie będzie problemu z
          miejscami w budynku głównym .Wszystko zależy czy lecisz z dzieckiem czy
          sama ,bo do bungalowów czasami trzeba pokonać parę schodków ,.Na miejscu zawsze
          możesz prosić o przeniesienie .Nie wiem czy opcja all jest konieczna tak
          póżno.Nigdy nie byłam w Grand Azur Horizont ,ale mam na niego ochotę ,tylko nie
          mogę trafić na odpowiednią obniżkę .PozdrawiamCię serdecznie jeżeli na coś się
          zdecydujesz daj znać .
          • cleopathre Re: Do Lusia 23.08.05, 15:36
            Jadę na typowe wakacje z drugą połową.Dzidzi na razie nie mamy..a co do grand
            Azur to jest parę w miarę ofert np: www.travelplanet.pl/ptpse.aspx?
            _p=offer&_sfid=STD&parent_phase=advanced&season=17&destination=284&category=4&de
            pmonth=9&depday=9&depairport=&price=&lm=&room=&meal=AI&name=&place=&group_id=688
            394
            Z pozdrowieniami
    • Gość: lusia Re: sunrise el pallacio czy hilton long beach???? IP: *.szczecin.mm.pl 22.08.05, 21:50
      Zapomniałam przy hiltonie ponurkujesz ,przy palacio nie bardzo.
    • Gość: Ewa Re: sunrise el pallacio czy hilton long beach???? IP: *.chello.pl 22.08.05, 21:56
      Zdecydowanie lepszy Hilton Long Beach. Sunrise el palacio jest przereklamowany
      i z pewnością nie zasługuje na swoje gwiazdki.
      • Gość: :) Re: sunrise el pallacio czy hilton long beach???? IP: 217.11.136.* 23.08.05, 16:05
        Hiltona widziałam na własne oczy, ale nie byłam w nim w środku, robi wrażenie!
        Jeśli bedziesz wybierała jakikolwiek hotel upewnij się w paru źródłach jaka
        jest tam sytacja bo możesz sie nieźle przejechać na warunkach nawet w
        najlepszych hotelach. Ja właśnie czekam na rozstrzygnięcie reklamacji :)
        Powodzenia
    • Gość: kajaba Re: sunrise el pallacio czy hilton long beach???? IP: *.u.mcnet.pl 24.08.05, 17:36
      W marcu bieżącego roku spędziliśmy tydzień w Sunrise Palacio oraz drugi tydzień
      w Hilton Long Beach. Pobyt w hotelu Sunrise Palacio wspominam jako delikatnie
      mówiąc koszmar za wcale niemałe pieniądze (3.700 PLN od osoby): brak wolnych
      stolików w restauracji podczas posiłku i nieważne czy przyszliśmy na samym
      początku, w środku czy pod koniec, stołówka ma 430 miejsc (bez restauracji
      rybnej oraz włoskiej) a hotel ma ponad 800 pokoi, więc można policzyć, że mają
      co najmniej o 50% za mało miejsc w restauracji, bardzo powolna osbługa, ciekawy
      sposób podawania drinków (nalewali najpierw do szklanki coli/fanty itp na 90%
      jej wypełnienia a potem alkohol), zapchany do granic możliwości basen i
      oczywiście konieczność zrywania się o świcie, żeby zarezerwować sobie leżak,
      niesmaczne jedzenie. A teraz Hilton Long Beach: dwie restauracje i nigdy nie
      było tłoku, zdecydowanie szybsza oraz milsza osbługa, sposób podawania drinków
      diametralnie różny niż Sunrise, leżaki przy basenie bez problemów, fajny klub
      dla dzieci. Hilton to Hilton niezależnie w jakiej częsci globu to pewne
      standardy trzymać musi. Byliśmy z biurem Selectours.
      • poganka_m Re: sunrise el pallacio czy hilton long beach???? 24.08.05, 17:47
        Byłam również podobnie jak kajaba w obydwu hotelach i na następny urlop raczej
        nie wybrałabym już żadnego z nich, ale jeśli miałabym KONIECZNIE wybierać
        spośród tych dwóch - to zdecydowanie Hilton Long Beach. Jednak słabym punktem
        HLB jest jedzenie - a szczególnie mały wybór przekąsek w ciągu dnia. Natomiast
        moi znajomi, którzy też byli w tych dwóch hotelach (palacio i HLB) w ubiegłym
        roku oraz w Sunrise Select Garden Beach polecają zdecydowanie ten ostatni jako
        najlepszy z tej trójki.
        • cleopathre Re: sunrise el pallacio czy hilton long beach???? 24.08.05, 20:14

A poza tymi hotelami jaki bys poleciła..jeszcze nie podpisałam umowy z
          biurem ,więc jestem otwarta na sugestie..Brałam także pod uwagę Dana Beach i
          Grand Azur Horizon.Nie chcę przekroczyć 3tys za wycieczke i interesuje mnie
          tylko wersja all incl..

Pozdrawiam
        • Gość: kajaba Re: sunrise el pallacio czy hilton long beach???? IP: *.itpp.pl 24.08.05, 20:52
          Słabe jedzenie w Hiltonie? Zależy do czego porównujemy. Jeżeli to Sunbrise to
          było niebo a ziemia, w Sunrise żylasta twarda wołowina a w Hiltonie rozpływała
          się w ustach. Zgadzam się w pełni, że jeżeli jechać jeszcze raz to zdecydowanie
          Sunrise Select Garden (kilkoro znajomych tam było i byli zachwyceni a należą
          raczej do ludzi wymagających delikatnie mówiąc).
      • Gość: Stiwi Re: sunrise el pallacio czy hilton long beach???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 18:23
        Hmm, ciekawi mnie czy to biuro miało taką ofertę, że tydzień tu i tydzień tu?
        Jak śledzę rynek nie widziałem takich ofert, które oferowałyby np tydzień w tym
        hotelu, a drugi w innym - a mogłoby to być ciekawe.
        • Gość: kajaba Re: sunrise el pallacio czy hilton long beach???? IP: *.itpp.pl 24.08.05, 20:48
          Biuro tego nie oferowało, moja siostra jest tam przewodnikiem, więc załatwiła,
          że po tygodniu mogliśmy się przenieśc do Hiltona.
    • cleopathre sunrise el pallacio czy hilton long beach???? 24.08.05, 20:19

Dodam jeszcze,że istnieje tez jeszcze mozliwość wyjazdu do Sharm El
      Sheikh...tam interesują mnie hotele Club Farana, Royal Moderna ,i Dreams Beach
      Vacation...może ktos był
      • Gość: Lusia Re: sunrise el pallacio czy hilton long beach??? IP: *.szczecin.mm.pl 30.08.05, 14:41
        Witam widzę ,że nadal szukasz .Ja też jeszcze nie podjęłam decyzji.Na Sharmie
        znam dwa hotele ,które mogę polecić Club Farana i Pyramise.Tam możesz
        popływać,zobaczyć cudowne życie podwodne.Fajne plaże ,\w Pyramisie 3\.Ja
        kieruję się zasadą hotel 4 lub5 * ,w pierwszej linii brzegowej ,plaża z
        łagodnym wejściem do wody .Zakładam ,że w hotelach 4* i5* all ,powinien być
        dobry.Nie ukrywam ,że wspomagam się forum,dzięki nim trafiłam do Hiltona.Z
        każdego wyjazdu jestem zadowolona.To są wakacje ,na pewne sytuacje też należy
        przymknąć oko.Jak podejmiesz decyzję daj znać .Pozdrawiam serdecznie.
        • cleopathre Re: sunrise el pallacio czy hilton long beach??? 30.08.05, 18:46

Właściwie sunrise raczej odpadł...teraz tylko czekam na ceny..i wybierę albo
          Royal Modernę w Sharmie albo Hilton Long Beach w Hurghadzie.Moja druga połowa
          jest za R.Moderną. Wyjazd zaryzykuję najprawdopodobniej z Exim Tour ..oba
          wyloty są 14 Września z Warszawy. Staram się już nie szaleć z przeglądaniem
          ofert i opisów hoteli, ale jak wiadomo diabeł kusi..!!!Znalazłam ze dwa , które
          mi się bardzo podobają ( Tropicana Grand Azur - ale w sharmie i Sunrise Select
          w hurghadzie..ale cóż ich cena przewyższa mój budżet)
          • kaya333 Re: sunrise el pallacio czy hilton long beach??? 31.08.05, 10:45
            Wygląda na to, ze szukam podobnego hotelu do Ciebie i moge Ci polecić Iberotel
            Club Fanara, jest w sąsiedztwie Club Faraana. Byłam tam w zeszłym roku i w moim
            zdaniem jest bardzo fajny, ciekawszy od Faraana. ( Zastanawiam sie nawet nad
            wybraniem go po raz drugi) Prowadzony jest przez Niemca, który przykłada dużą
            wagę do czystości, obsługi itp - Faraana to generalnie włosi. Piękne ogrody. 3
            restauracje, 1 w budynku głównym,1 przy głównym basenie, 1 przy mniejszym na
            tyłach ośrodka - polecam na kolacje, ratanowe foteliki, stoliki przy samym
            basenie i świetna nastrojowa muzyka. Bar na plaży, w budynku głównym i 2 przy
            basenach. Jedzenia jest spory wybór, ale z czasem się nudzi. Wieczorami można
            popijać drinki w fotelikach, z jednej strony basen, z drugiej w dole morze.
            Animacje - dla mnie mało ciekawe, ale przemiła animatorka. Dyskoteka jest, ale
            nie trafiłam tam. Rafa po prostu bajeczna. Jedyny minus że nie ma pomostu (
            Faraana ma ) i trzeba przepłynąć kawałek nad rafą. Pokoje - napiwek może
            zdziałać cuda. Mają w opcji tez całe apartamenty w części Residence które
            polecam. Jeżeli miałabyś jakieś pytania to chętnie odpowiem. Ja szukając
            odmiany zastanawiam sie na Hilton LB albo Sierra Savoy w Sharm ( przechodzisz
            na plaże przez teren Savoya, ale można korzystać z basenów i ich
            infrastruktury). Jakbyś znalazła jakąś inną godną polecenia ofertę to będę
            wdzieczna za info.
            • cleopathre Re: sunrise el pallacio czy hilton long beach??? 31.08.05, 11:19

zastanawiam się nad wyborem wśród tych ofert ..są dość atrakcyjne cenowo :
              www.eximtours.pl/offer_718_4020.html
              www.travelplanet.pl/ptpse.aspx?_p=offer&_sfid=STD&parent_phase=advanced&season=17&destination=284&category=4&de
              pmonth=9&depday=9&depairport=&price=&lm=&room=&meal=AI&name=&place=&group_id=688
              394
              Znalazłam dobrą ofertę z Kopernik travel..na jakiś dziwny hotel
              www.koperniktravel.pl/offer_ssh.php?oferta=SSH-WRZ-PLAN_02
              Ponoć dość niezły..czytałam trochę opini na jego temat i większość jest
              pozytywnych..( hotel houza beach ). a cena jest dobra.
              Po podpowiedziach forumowiczów przyjrzałam się bliżej Grand Azur w Hurghadzie i
              ma świetną opcję all incl. ..są w niej kajaki itp...a do tego trwa do 1,30 w
              nocy!!!! Dużym plusem jest też jego lokazlizacja - blisko centrum.
              • Gość: lusia Re: sunrise el pallacio czy hilton long beach??? IP: *.szczecin.mm.pl 31.08.05, 11:57
                Nie znam tych hoteli.Musisz oprzeć się na forum.To fajna sprawa.Pozdrawiam.
    • gacek36 Re: sunrise el pallacio czy hilton long beach???? 24.08.05, 20:52
      Byłem juz w Egipcie 3 razy, zdecydowanie polecam Grand Azur,super fajny hotel,5
      restauracji,jedna w tym przy plazy ze nie trzeba do budynku głownego na obiad
      latac, super kameralna na wieczory restauracja włoska nad zatoką, jedyny minus
      dość wysoka cena, sprzęt na plazy do pływania i nurkowania bezpłatny,wszędzie
      blisko,super obsługa,bardzo dobre i urozmaicone jedzenie,miłym zaskozeniem było
      równiez że jadąc na każdą wycieczkę dostawalismy zapakowany suchy prowiant oraz
      napoje zapakowane w eleganckieopakowania,które na nas czekały wrecepcji po
      wczesniejszym telefonie z recepcji ze czas budzic się i wstawac.
      • Gość: Stiwi Re: sunrise el pallacio czy hilton long beach???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 20:59
        Zgadzam się co do Grand Azur, blisko centrum 2km, testowałem na piechotkę -
        przyjemny spacerek. Dobry All Inklusiv w tym hotelu. Jedyny jego znaczny minus
        to fakt, że jest mały, żeby nie powiedzieć bardzo mały.
    • Gość: Karolina Re: sunrise el pallacio czy hilton long beach???? IP: *.dami.pl 31.08.05, 11:57
      Witam!zdecydowanie sun rise al palacio,spędziłam tam Sylwestra w tym roku,az
      hiltona zrezygnowałam w sierpniu,hilton w Scharmie jest super ale posiada tylko
      opcję hb.A w Hurghadzie proponuję dana Beach byłam tam jest hotel godny 5*.
      Pozdrawiam
      • kaya333 Re: sunrise el pallacio czy hilton long beach???? 31.08.05, 12:09
        A jak jest z rafą w Dana Beach? Słyszałam, ze niestety dość mizerna w
        porównaniu z Hilton Lon Beach, dlatego zastanawiam sie nad wybraniem HLB. A z
        czym HLB jest taki słaby Twoim zdaniem? Na forum są dość podzielone opinie i
        nie wiem czy ta wysoka ocena HLB nie wynika z braku porównania do innych hoteli
        czy po prostu jest to kwestia gustu. O Danie słyszałam same pozytywne opinie,
        tylko niestety ta rafa dość słaba ...
        • cleopathre Re: sunrise el pallacio czy hilton long beach???? 31.08.05, 12:41

Dana beach ma świetne te rowerki wodne, którymi można popływać dookoła.Fajny
          basenik i ponoć super obsługa..
          Tyle tych hoteli ..można naprawdę zwariować..hehe
          Czesem aż żałuje ,że weszłam na fora..bo zupełnie się od tego kręci w głowie.
          Ale zawsze jest druga strona...co nieco wiem. Choć gdybym tu nie zajrzała
          myslę ,że pojechała bym do sunrise pallacio albo hilton long beach..Bo
          wizualnie prezentują się pięknie. A w sunise pallacio chyba każdy pokój ma mega
          widok. W innych hotelach w tej kwesti róznie bywa.
          • kaya333 Re: sunrise el pallacio czy hilton long beach???? 31.08.05, 13:30
            Miałam okazję widzieć film reklamowy Sun Rise Pallatio w TV Podróże, i szczerze
            mówiąc nie przekonał mnie. Zwłaszcza pokazana restauracja w trakcie jakiegoś
            posiłku. Straszny bałagan i zamieszanie jak na stołówce szkolnej. Poza tym nie
            ma fajnej rafy podobno.
            • Gość: Zibi Re: sunrise el pallacio czy hilton long beach???? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.05, 17:51
              Podnoszę, bo wątki o hotelach powinny być na górze.
              • Gość: Małgośka Re: sunrise el pallacio czy hilton long beach???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 18:13
                Wątki o hotelach powinny być na forum EGIPT - HOTELE.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka