Dodaj do ulubionych

Arabski język

IP: *.crowley.pl 26.08.05, 23:14
Mam pewne pytanko. Gdyz po ostatnim wyjezdzie bardzo zainteresowal mnie jezyk
arabski poszukuje jakichkolwiek pomocy w znalezieniu jakis pomocnych stron
internetowych pomagajacych w nauce tego jezyka. Chodzi mi o podstawy :)
Znacie jakies stronki? Z gory bardzo dziekuje za pomoc :)
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: Arabski język IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 00:04
      na początek proponuję podstawy języka polskiego ...
      • Gość: Karus Re: Arabski język IP: *.astral.lodz.pl 27.08.05, 13:04
        O co Ci chodzi aga? Troche nie rozumiem powodu takiej chamskiej odpowiedzi. Jak
        nie wiesz to sie nie odzywaj.
        A wracajac do tematu no to musisz poszukac w internecie albo zapisac sie na
        kurs arabskiego. Szczerze mowiac nie wiem czy takie sa, ale poszukac warto. Ja
        jak cos znajde to dam Ci znac :)
        Pozdrawiam
        • Gość: Karus Do Agi IP: *.astral.lodz.pl 27.08.05, 13:09
          "Gdyz po ostatnim wyjezdzie bardzo zainteresowal mnie jezyk
          arabski poszukuje jakichkolwiek pomocy w znalezieniu jakis pomocnych stron
          internetowych pomagajacych w nauce tego jezyka."

Dlatego ze sie pomylila i napisala jakichkolwiek zamiast jakiejkolwiek to Ty od
          razu masz pretensje? Zastanow sie troche co Ty gadasz. Tacy ludzie jak Ty sa
          strasznie wkurzajacy. Jezeli nie umiesz pomoc to sie zwyczajnie zamknij!!!
          • Gość: Anatol Do Karusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 13:36
            Kiepski z Ciebie polonista, skoro tylko to zauważyłeś :)))
            Za to mocny w gębie jesteś. Niestety.
            • Gość: aga Re: Do Karusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 16:12
              wydaje mi sie Karus, ze Twoja wypowiedz jest bardziej chamska niz moja ; nie
              chodzilo mi o konkretne slowo, ale caly belkot ;
              ale jesli dla Ciebie jest ok ,.... no coz, szczerze wspolczuje
    • poganka_m Re: Arabski język 27.08.05, 15:11
      może spróbuj w ESKK? (kurs korespondencyjny)
      www.arabski.eskk.pl/
      • aisza5 Re: Arabski język w Karawanseraju 27.08.05, 15:40
        Albo tutaj zerknij
        krajearabskie.prv.pl
    • Gość: Trap-er Re: Arabski język IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 27.08.05, 15:52
      Na tej stronie są podane podstawowe zwroty i taki slowniczek angielsko -
      arabski. Jest też arabska wymowa. Szukaj na dole strony:
      www.touregypt.net/
    • Gość: Ola Re: Arabski język IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 27.08.05, 22:14

Aga! Ty chyba masz jakieś straszne problemy ze sobą!? Do tego nie lubisz ludzi.
      Na tym forum często ludzie piszą w pośpiechu, przejęzyczają się , stosują
      nieodpowiednie formy, ale jak ktoś inny to czyta to wie przecież o co chodzi.
      Mam nadzieję ,że nie jesteś nauczycielką języka polskiego,czy jakiegokolwiek
      innego przedmiotu, bo Twoi uczniowie mieliby naprawdę ciężkie życie.
    • Gość: Ropdzynka Re: Arabski język IP: *.crowley.pl 28.08.05, 12:26
      Dziekuje bardzo za wszystkie odpowiedzi a szczegolnie za ta od Agi a wiec:
      kohana Agniesiu. Zkożystam s tfoich rad i zaczne intensyfnie uczyc sie jenzyka
      polskiego. Żeczyfiście tfoja inteligencja mnie pżewyrzsza i postaram siem
      lepiej wysłowiać f naszym pieknym jenzyku polskim.
      • Gość: Grzesiek Re: Arabski język IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 10:44
        A niezależnie od wszelkich złośliwostek informuję uprzejmie (mam nadzieję, ze
        ten zwrot nie wzbudzi protestów niejakiej Agi, he he), ze są w sprzedaży
        całkiem niezłe rozmówki polsko arabskie z obszernymi komentarzami na temat
        wymowy, gramatyki, a nawet zwyczajów i realiów arabskich! Kosztuje toto około
        30 złotych!!!
        Pozdrawiam
        Grzesiek
    • Gość: Karolka Re: Arabski język IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 10:54
      W Bydgoszczy organizowano kurs - zapisalam sie, ale nie doszedl do skutku z
      powodu malego zainteresowania - 3 osoby. moze w wiekszych miastach jest lepiej?
    • Gość: Kleone Re: Arabski język IP: *.cust.tele2.pl 30.08.05, 22:29
      Jezeli chodzi Ci o jezyk arabski, to znajdziesz kilka pozycji do nauki tego
      jezyka (wspomniay podrecznik jest calkiem fajny). Gorzej jest jesli chcesz sie
      pouczyc dialektu egipskiego - rozni sie bardzo od jezyka czysto arabskiego.
      Kiedys byly w sprzedazy Rozmowki polsko-arabskie - dialekt egipski, ale juz nie
      wznawiaja druku. W Karawanseraju na Jelonkach w W-wie mozesz kupic drobna
      ksiazeczke - rozmowki polsko-egipskie, takie kieszonkowe, z najbardziej
      potrzebnymi zwrotami, zdaniami itp. To ma wyglad niemal broszurki (ok. 30
      stron), drobny druk, ale moze byc naprawde calkiem przydatne. Ktos wpadl na
      fajny pomysl! Kosztuje to niecale 6 zl.
      • neferett Re: Arabski język 01.09.05, 23:34
        Grzesiu , a te rozmowki za 30zl. mozna dostac w Empiku?
        Ja tez mam zamiar zapisac sie na kurs arabskiego i mam nadzieje , ze zbierze sie
        wymagana liczba osob :) Znalazlam kurs w Poznaniu , wiec jesli ktos bylby
        zainteresowany podaje link
        www.wsjo.pl/?s=oferta&id=220
        Mozna tez zobaczyc na stronce
        www.arabia.pl/
        • Gość: Grzesiek Re: Arabski język IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 15:12
          Przepraszam, że późno - dopiero teraz zajrzałem!
          Ta książeczka wydana jest przez jakieś małe wydawnictwo, kupiłem ją na targach
          książki edukacyjnej w Pałacu Kultury w Wawie, gdzie znalazłem się przypadkiem!
          Jutro podam namiary z książeczki (jeśli w niej są)!
          Pozdrawiam
          • neferett Re: Arabski język 05.09.05, 15:49
            ok. Dzieki !
            Zapraszam na forum
            egipt.forumer.pl/index.php
            • Gość: nenret Re: Arabski język IP: *.range86-129.btcentralplus.com 06.09.05, 16:57
              ludzie
              ale wy niezorientowani jestescie,widze ze jezyk arabski to tylko wasze chwilowe
              zauroczenie i z pierwszymi kroplami jesiennego deszczu przeminie.a zeby
              calkowicie was zniechecic do tego pieknego jezyka to najprosciej bedzie zwrocic
              sie z pytaniem o kursy arabskiego do najblizszego wam centrum kultury
              arabskiej,centra te sa w warszawie,poznaniu,wroclawiu,lublinie,gdansku.a co do
              rozmowek to wszystkie sa do kitu,zreszta powie wam to kazdy nauczyciel
              arabskiego.szkoda kasy.w warszawie polecam centrum islamu na wiertniczej,biuro
              kulturalne ambasady egiptu w warszwie i towarzystwo przyjazni polsko arabskiej.
              kursy platne sa juz wszedzie,bo po wakacjach jest duze zainteresowanie nauka
              tego jezyka.jesli wasz zapal nie wygasl jeszcze to polecam strone www.ajeeb.com
              ewentualnie polecam nauke w jakims kraju arabskim,sa tanie szkoly,nie polecam
              szkol jezykowych w anglii/he,he/bo sa naprawde drogie.np.morley college-wydatek
              78£ za 12 tygodni nauki po 2 godziny tygodniowo.a ha nauka arabskiego w biurze
              kulturalnym ambasady egiptu jest na wyzszym poziomie niz arabistyka na UW.
              • Gość: Grzesiek Re: Arabski język IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 17:10
                Człowieku! A Ty jesteś widać bardzo zorientowany! Ja ani myślę uczyć się
                dogłębnie arabskiego - wystarczy mi mały zasób słówek, a z rozmówek korzystałem
                nie raz i jakoś z pozytywnym rezultatem! Nie jeden deszcz jesienny przeminął, a
                moja fascynacja Egiptem pozostaje - może dlatego, ze ma korzenie nie damsko -
                męskie, jak większość!
                Pewnie że każdy powie, że rozmówki są do kitu, bo będzie chciał sam zarobić -
                taka ich arabska natura!!!
                I nie pogardzaj innymi, bo nic w przyrodzie nie ginie! Insz Allach!
                • Gość: nenret Re: Arabski język IP: *.range86-129.btcentralplus.com 06.09.05, 17:34
                  nie mialem takiego zamiaru aby kimkolwiek w jakikolwiek sposob pogardzac,tylko
                  jak dobrze pamietam,cala przygoda z jezykiem arabskim zaczela sie u wiekszosci
                  po wkroczeniu wojsk amerykanskich do iraku.wtedy to mlode wilki zadne sukcesu
                  omamione rzadowa propaganda zaczely interesowac sie tym jezykiem.i to jest
                  smieszne,ale nie jest to powodem do pogardy dla kogokolwiek z mojej strony.
                  mie wiem czy uzyte przez ciebie slowo pogarda pasuje do kontekstu mojej
                  wypowiedzi.
                  pozdrawiam niepogardliwe acz szczerze z serdecznoscia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka