Gość: lisa IP: *.aster.pl 27.08.05, 20:24 Jakie macie opinie na temat tego biura? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ewa Re: BEST REISEN??? IP: *.chello.pl 27.08.05, 20:37 Solidne, bez większych wpadek. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwigirl Re: BEST REISEN??? 29.08.05, 10:58 dwa lata temu mieliśmy z nimi jechać, ale koniec końców znaleźliśmy coś innego. Bardzo podobała mi sie obsługa - osoby w biurze szczerze nam mówiły co i jak. Historia była taka: Chciałam koniecznie lecieć do Pacha Catharact w hurgadzie, i oni ją mieli w ofercie. jak przyszliśmy do biura to pani powiedziała ze wstrzymali sprzedaz ze wzgledu na remont... czekałam cierpliwie ze może skończa (jechaliśy późno, w październiku) ale oferta w BR nie wracała do sprzedaży. W innym biurze (ktore juz dla informacji nie istnieje - Eurotour) pan nadal sprzedawał Pachę, i zapewniał ze żadnego remontu tam ne ma... poszukałam po necie, popisałam do biur w Niemczech które Pache miały w ofercie - okazało sie ze faktycznie remont był. Po przyjeździe (jak wspomniałam trafiliśmy w końcu gdzieś indziej z innym biurem) poszliśy obejrzeć Pachę i potwierdziło sie słowo w słowo pani z Best Reisen. Ponadto na forum nigdy nie spotkałam sie z jakimiś skargami na nich, wiec chyba można im zaufac. Odpowiedz Link Zgłoś
leila78 Re: BEST REISEN??? 29.08.05, 13:00 byłam z nimi w zeszłym roku w Sultan Bey w El Gounie i wiesz co? W tym roku jadę znowu bo było super! no i ceny przyzwoite mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasmina Re: BEST REISEN??? IP: *.novos.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 14:16 Byłam z nimi w lipcu w El Gounie. Sprawnie, konkretnie, bezproblemowo. Cena również była bardzo atrakcyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisa Re: BEST REISEN??? IP: *.tele2.pl 29.08.05, 15:25 No to super!!! Ja tez jadę do tego hotelu z nimi:)) Odpowiedz Link Zgłoś
podkoren44 Re: BEST REISEN??? 21.12.13, 09:14 Biuro Best-Reisen wysyła klientów w miejsca, o których praktycznie nic nie wie, czyli jest to takie kupowanie "kota w worku". Nie wie, że posiłki podawane są w innym hotelu, nie wie, że dojście do plazy to ok. 700 -800 m i piszą że jedynie 150 m a potem tłumaczą się że nie mogą wszystkiego sprawdzić, bo mają obiekty na trzech kontynentach. Zachwalają hotel (Rosarium w Kemer, Turcja) jako miejsce kameralnego wypoczynku, a tymczasem w hotelu jest potwornie głośno, bo rosyjska młodzież w sąsiednim hotelu, za płotem, organizuje glośne karaoke codziennie, prawie do północy. Na reklamacje opdowiadają pokrętnie, piszac np. że w reklamach nie mówi się o hotelu "cichym" tylko "kameralnym" i to ma wg nich stanowić istotną różnicę. Króko mówiąc uważają, że w "kameralnym" hotelu może być potworny hałas uniemożliwiający normalny wypoczynek. Albo piszą, że gdybyśmy poprosili, to przynosili by nam posiłki do naszego hotelu. Ciekawe w jaki sposób ? Po prostu śmiech na sali. Na koniec zaprazszają do ponownych wakacji z biurem Best-Reisen. Dziękuję bardzo, nie skorzystam. Na razie szukam odpwiedniego rozwiązania (UOKiK, rzecznik praw konsumenta itp.), żeby uzyskać jakąś rekompensatę za częściowo zmarnowany pobyt w hotelu. Wysyłam równieżi nformację do PIT, może tam zainteresują się postępowaniem tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: BEST REISEN??? 21.12.13, 16:32 Ja do best reisen nie mam nic.normlnie wszystko było.Twoj problem to wina Turków-to są oszusci w reklamach i potem w rozwiązywaniach problemow.Mi dawali 2 tyg gratis...i nie wzialem..a po co ?Dlatego juz do nich nie latam....i tak jestem na czarnej liscie:) Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Re: BEST REISEN??? 02.01.14, 15:48 Rosarium? Byłam tam podczas objazdówki po Turcji. Faktycznie kameralny, malutki, mało gości. Idealnie! I co to źle? A to, że rosyjska młodzież urządza sobie karoke ale w sąsiednim hotelu? Trzeba było poprosić o zmianę pokoju na cichszy. Kurde, za to, że sąsiedzi w wakacyjnym miasteczku są głośni - też organizator wyjazdu ma odpowiadać? Trzeba było Nałęczów w listopadzie wybrać. Nie pamiętam dokładnie ile się idzie stamtąd do plaży, ale ścieżką obok tego drugiego hotelu- to było naprawdę rzut beretem. Ludzie, w głowie wam się przewraca, jeden z najtańszych hoteli, płacicie mniej niż w Polsce i tylko szukacie dziury w całym, skarżyć się - gdzie popadnie żeby uzyskać trochę kasy zwanej szumnie "rekompensatą za zmarnowany pobyt w hotelu". Odpowiedz Link Zgłoś