Dodaj do ulubionych

HOLIDAY INN AMPHORAS 15.09.

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 18:41
Wybieramy się do Holiday Inn Amphoras 15.09. z SUN&FUN wylot z Katowic. Co
trzeba zabrać ze sobą w podróż? Ile kosztuje pifko w knajpie? Gdzie warto się
udać? Czy z hotelu daleko do cywilizacji? Ile kasy na atrakcje?
Obserwuj wątek
    • Gość: annie2003 Re: HOLIDAY INN AMPHORAS 15.09. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 19:01
      z calym szacunkiem, ale moze by tak pogmerac troche na forum samodzielnie? o
      hotelu i lokalizacji opinii jest full, o cenach w sharm i wycieczkach
      fakultatywnych jeszcze wiecej a co wlozysz do walizki to juz chyba sami
      wiecie.. 15-20 minut i pelno informacji jak na talerzu, po co powielac watki?
      • egipt-hotele Re: HOLIDAY INN AMPHORAS 15.09. 08.09.05, 10:06
        Ej annie2003 pomagaj a nie krytykuj,mamy dość takich krytykantów,nie możesz
        pomóc to się nie włączaj,od ostrzegania jest moderator i jego żona,chyba że
        jestś jedną z wymienionych osób,bez uszczypliości.
        • Gość: annie2003 Re: HOLIDAY INN AMPHORAS 15.09. IP: *.wawzh.rdsas.com / 213.17.173.* 08.09.05, 10:57
          z checia pomagam, tak jak i mnie pomagano na tym forum, ale wtedy, gdy
          szukanych informacji nie mozna znalesc. i bez uszczypliwosci zaproponowalam
          autorowi watki samodzielne poszukiwania na lamach tego forum, wszystko w jednym
          miejscu, podane jak na tacy, zwlaszcza ze ostatnio duzo osb bylo w tym hotelu i
          posty sa bardzo aktualne. wskazanie miejsca to forma pomocy, nie krytyki; tym
          bardziej ze na forum-hotele jest duzo wiecej informacji niz mozna uzyskac
          zakladajac taki watek
    • polo.polo Re: HOLIDAY INN AMPHORAS 15.09. 08.09.05, 01:55

Zabierzcie tabletki na biegunke na wszelki wypadek i mocniejszy alkohol. Maskę,
      rurkę i nie za dużo ciuchów. Wrzesień jest chłodniejszy, czyli wieczorami
      temeperatura spada do 30 stopni :) Z hotelu na plażę jest kilka kroków, ludzi
      jest mało (wróciłem 7.09), na plaży nie ma problemów z leżakami pod parasolem,
      poza tym plaża jest na w miarę płaskim terenie i słońce jest na niej do
      zachodu. Do wody schodzi się po pomoście od razu na 10 metrów, ale rafy są
      dosyć ładne, jak na hotelową plażę. W wodzie można zobaczyć nawet murenę lub
      żółwia i oczywiście skrzydlice. Sam hotel jest też w sumie OK, jedzenie a
      szczególnie śniadania są bardzo monotonne, zawsze to samo, kolacje zmieniaja
      się w rytmie tygodniowym, jak na 4 gwiazdki jest w porządku. Serwis hotelowy
      miły, ale napiwki dawane sprzatajacym pokoje nie powodują cudów.
      Z hotelu do Nama kursują darmowe busiki ale tylko 0 11:00 i 17:00, więc trzeba
      jeździc taksówkami, jest to 8 km, zawsze sie targujcie, nie płaćcie więcej niż
      20 funtów (litr beznzyny tam kosztuje 1 funt!). Taksówek jest tam full.
      Transport to żaden problem. Piwo w kanjpie kosztuje 15 funtów, w sklepie 7.
      Plaża nudzi się szybko, więc wykupcie sobie wycieczki fakultatywne. Koniecznie
      popłyńcie do parku narodowego Ras Mohamed (25 dol) i pojedzcie autobusem do
      Kairu, ale Kair to maraton, choc ja byłem już 2 razy, bo zawsze jest fajne (45
      baksów). Wszystkie wycieczki są atrakcyjne oprócz glassboat. O wycieczkach jest
      mnóstwo postów, ale musicie zawsze pytać w biurze o opłaty dodatkowe, żeby nie
      było niespodzianek, zwłaszcza jeśli będziecie jechac poza Egipt, n.p. do
      Izraela, polecam - Morze Martwe to super atrakcja!
      Z Hotelu morzecie tez chodzic na pieszo ok. 20 minut do Fantazji, taki
      kiczowaty kompleks z bazarkiem i innymi atrakcjami, gdzie mozna zrobic zakupy i
      napić sie piwa. W hotelu jest tez pasaż ze sklepami, ale ceny są tam 3 razy
      wyższe niż na mieście - woda 6 funtów, w markecie 2.
      Ja nie byłem pierwszy raz w Egipcie, ale z Amphoras wróciłem zadowolony i
      wydaje mi się, że położenie i całe otoczenie w kompleksie hotelu jest bardzo w
      porządku. Zajrzyjcie jeszcze na włoska strone tego hotelu:

www.edenviaggi.it/online/Eden_VillageSeS.asp
      Jesli jedziecie na tydzień, to sadze ze 250 dolarów na osobe wam wystarczy,
      razem z wycieczkami fakultatywnymi. Jeżeli zostanie wam pieniędzy to wymieńcie
      je jeszcze na mieście, bo na lotnisku Bank jest tylko w hali przylotów, a w
      hali odlotów wymieniaja w sklepach po niekorzystnym kursie. (oficjalnie: 1
      dolar = 5,76 funtów).
      Pozdrawiam i udanego urlopu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka