Dodaj do ulubionych

Wyprawa pod koniec listopada

IP: 193.109.123.* 20.09.05, 15:34
Czy ktoś z was był tam kiedyś na przełomie listopada i grudnia? Dokąd jechać,
wycieczka po Nilu czy stacjonarnie? Woda w morzu jeszcze ciepła? Mozna pływać
bez pianki? Czy Egipt bez problemu można zwiedzać indywidualnie czy atrakcje
tylko grupowo? To mój pierwszy urlop od 2 lat. Musi się udać! :) Dzięki za
pomoc:)
Obserwuj wątek
    • Gość: agent33 Re: Wyprawa pod koniec listopada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 22:13
      Witaj. Wybieramy się w tym terminie mocną grupą , masz jakieś ciekawe opcje? Z
      jakiego biura jedziesz?
      • Gość: maija Re: Wyprawa pod koniec listopada IP: 193.109.123.* 21.09.05, 09:12
        Hej. Na razie jeszcze nic nie wiem. Czekam aż mój stary wróci z zagranicznych
        wojaży zawodowych. Ale chciałabym właśnie zarezerwować coś wcześniej.
        Nastawiacie sie na samodzielny Tour de Egipt? Ja własnie nie wiem czy tam można
        wchodzic indywidualnie do tych wszystkich piramid, hejhopsów itd:) W niektórych
        podobnych krajach wstep jest możliwy wyłącznie z przewodnikiem w zorganizowanej
        grupie. A być tam i nie zobaczyć mumii, to jakoś nie wypada, prawda? :)
    • Gość: maja Re: Wyprawa pod koniec listopada IP: *.toya.net.pl 20.09.05, 22:19
      Uważam, że to dobry termin na zwiedzanie Egiptu. Więc raczej rejs po Nilu. Co
      do kąpieli w morzu, to trudno mi się wypowiadać. Dla jednych osób woda może być
      zbyt chłodna, a dla innych akuratna.
      • cairo7 Re: Wyprawa pod koniec listopada 20.09.05, 22:36
        Jeżdzę od paru lat w tym terminie i jest ok.Woda jeszcze w miarę ciepła.Do
        Hurgady chetnie polecę z "mocną"ekipą.....ale teraz 2 tyg jestem od jutra
        wyjechany.Proszę o maila,odpowiem po powrocie.
        • Gość: agent 33 Re: Wyprawa pod koniec listopada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 14:31
          Poniewaz jadziemy grupą z pracy na 7 dni nie planujemy wielkiego zwiedzania ,
          jedynie safari i nurkowanie. Ja wróciłem 15 września z Hurghady. Jeżeli chcesz
          zobaczyć mumie to jedynie w muzeum w Kairze. Wejście dodatkowo płatne 70Le.
          Jeżeli chodzi o piramidy to w środku oczywiście są puste , możesz zobaczyć
          korytarze i pomieszczenia. Do Cheopsa wpuszczają jednie 100 osób dziennie , więc
          raczej nie ma szans , do Chefrena bez ograniczeń za 70 Le. Do małej piramidy
          obok Cheopsa strażnik wpuszcza za 1 LE :))
          Miłego zwiedzania:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka