Dodaj do ulubionych

Leki w Egipcie

03.11.05, 10:46
Help... szukam informacji o cenach leków. Ile kosztuje insulina i w jakich
dawkach jest sprzedawana w Egipcie. Jeżeli ktoś ma pojęcie o tym proszę o
info.Może ktoś przebywa w Egipcie i czytając tę forum znajdzie chwilę i
wstąpi do apteki. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • emma65 Re: Leki w Egipcie 03.11.05, 15:19
      coż, uważam, że z cenami może być różnie, w Hurgadzie zetknęłam się z tym, że
      ceny danego leku( np. Antinal, albo lek przeciwbolowy, nazy nie pamiętam) są
      uzależnione od "widzimisię" aptekarza, w starszej części Hurghady - Dahar znam
      aptekę,gdzie ceny są -zdaje się- normalne, a reszta, to "kant", trzeba targować
      się.
      • Gość: Łodzianka Re: Leki w Egipcie IP: *.astral.lodz.pl 03.11.05, 15:54
        jeśli kogos zainteresuje, to za pastylki na gardło do ssania, chcieli 25 LE
        • Gość: mendes Re: Leki w Egipcie IP: *.lubin.dialog.net.pl 05.11.05, 10:32

Leki w Egipcie są zdecydownie tansze niż w kraju.I tO dotyczy się przecizalpalnych,antykoncepcji i hormonlanych,a i psychotropowe.. Prozac i cała reszta jest ogólnie dostepna bez recept..
          • Gość: bk Re: Leki w Egipcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 13:56
            tak, tak duzo tansze:((((
            za dwa plasterki na przeciętego palca w Sharmie w aptece w hotelu chcieli
            10LE . Za lek na zemstę , nie pamiętam nazwy, chcieli 100le. Nie pomogło
            targowanie.
            • kruszynka301 Re: Leki w Egipcie 05.11.05, 17:01
              w HRG za antinal płaciłam 5 LE, kupiłam też kilka b.dobrych balsamów po ok. 50 LE, kupowałam też Zovirax, i kilka innych leków - wszystko tańsze niż w Polsce. Na opakowaniu zazwyczaj jest podana cena, w aptekach się nie targuje, lecz koniecznie trzeba sprawdzić cenę.
              Byłam w kilku aptekach w centrum HRG, ceny wszędzie były podobne.
              • emma65 Re: Leki w Egipcie 09.11.05, 09:54
                w aptekach może i nie targuje się, ale faktem jest, że "aptekarze" w większości
                lubią podawać zawyżone ceny, przekonałam się o tym
    • coca9 Re: Leki w Egipcie 09.11.05, 10:03
      dzięki wszystkim za opinię ale ja poszukuje konkretnej informacji dotyczącej
      insuliny jest to ardzo ważne dla mnie. Proszę wszystkich kto wybiera się w
      najliższym czasie do Egiptu o sprawdzenie tego na miejscu PROSZĘ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka