deetii 17.01.06, 21:03 Witam, czy ktoś był w HRG w hotelu Sindba Aquapark & Spa i może podzielić się wrażeniami (wybieram sie w czerwcu z rodzinka) może jakieś podpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Reksior Re: Sindbad Aquapark & Spa IP: *.wzserwis.pl 17.01.06, 22:22 Hotel Sindbad Aquapark owszem znany ale skąd te "Spa"...to chyba raczej podpucha, bo na bank nie Spa w naszym (bynajmniej moim) znaczeniu! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: Sindbad Aquapark & Spa IP: *.chello.pl 18.01.06, 15:52 jest btam centrum odnowy biologicznej prowadzony przez jakis tam specjalistów w tej dziedzinie i dla tego SPA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Sindbad Aquapark & Spa IP: *.chello.pl 20.01.06, 02:10 W Sinbadzie nie SPA. Sinbad składa się z dwóch częśći. Właściwy Sinbad nie ma dojścia do plaży. Dochodzi się 300 m do Hotelu Sinbad Aguapark , który znajduje się nad plażą i ma odlotową restaurację i zjezdżalnię z kanałami wodnymi i gdzie życie towarzyskie się toczy non-stop. Natomiast w poslkiej ofercie jest tylko zwykły Sinbad, nazywany Sinbad Aquapark, gdzie totalnie brak rozrywki, wszyscy uciekają na plaże i basen sąsiedniego hotelu. W "polskim" hotelu: - żarcie jest OK ; - pokoje w częściach głównych budynku mają wyższy standard, polaków kwaterują w bocznych budynkach ; - obok hotelu jest siłownia z salone SPA: masaż od 25 euro siłownia od 5 euro za 1 h Generalnie nie jest żle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: Sindbad Aquapark & Spa IP: *.chello.pl 20.01.06, 12:06 Juz sie pogubiłam w tych kompleksach sindbad. Są trzy sindbad resort. aquapark i club hotel. przy samej plazy jest chyba clubhotel.Mozna prosić o szczegóły. Cały kompleks sindbada bedzie prowadzony przez polska grupę animacyjną happy events. to chyba nowosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Re: Sindbad Aquapark & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 21:17 Ludzie bzdury piszą .informacje wyssane z palca.Prawda jest taka.Są 3 hotele resortu/grupy/Sindbad.aquapark,beach,masharabya.Najlepszy jest Aquapark .Byłem tam dwa tyg wrz-paźdż z sun&fun.Hotel bardzo dobry.Na początku pilot dał klucze i recepcja automatycznie przydzieliła pokoje.Hotel ma kształt podkowy dostałem zewnątrz podkowy.Trzeba starać się o numery parzyste.ja za 10usd w recepcji dostałem pokój nr 5116 na 5 piętrze z widokiem na basen i morze/pięter jest 6/.Im wyżej tym lepiej.Najlepsze pokojr to np 6080 5080 4080plus minus30.Hotel jest bardzo dobry.Z plaży korzystasz albo w beach alba w masharabya.wszystko blisko.Jedzenie bardzo dobre i ile chcesz.jak chcesz dużo zwiedzać to nie bierz all.Na miejscu możesz dokupić all za 10 usd na dzień.Wycieczki załatwiałem w biurze blisko koło piccy u Polaka Mirka.Bardzo tani.spotykałem się na rejsach z ludźmi co kupili te same wycieczki 2x drożej w innych biurach.To bardzo dobry wybór .Okolica najbardziej czysta deptak a nie jak a Sekkali brud i walające się papiery.Chcesz to pytaj bo temat jest obszerny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Sindbad Aquapark & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 23:04 mam pytanie do tadka czy all można dokupić np.na 5 lub 6 dni czy koniecznie na całość pobytu Odpowiedz Link Zgłoś
adane99 Re: Sindbad Aquapark & Spa 21.01.06, 12:12 Byliśmy w czerwcu zeszłego roku. Wróciliśmy bardzo zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Re: Sindbad Aquapark & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 17:27 Możesz kupić nawet na 1 dzień,ale ogólnie nie polecam,bo drinki robią z ich wódek,a to lekki syfik.Wódę kup najlepiej w samolocie 1 l od 17zł.Tam na wolnocłówce jest taka cena jak w Polskim sklepie.Ja waże 100 kg i uwież że jedzenia HP nie przejesz.Jest szwedzki stół i jak chcesz to możesz dokładać ile chcesz.Moja cenna rada,nie jedz wszystkich rodzajów potraw naraz tylko np 1 dzień hamburgery drugi jajecznica trzeci omlety,chyba że jedziesz na tydzień bo na 2 to się znudzi.Owoce wyśmienite ile chcesz.Oprócz wódy to po co Ci all.Dla dzieci to już zupełnie.Do tego hotelu możesz wszystko wnosić bez problemu,blisko mały market o niskich cenach.Jak chcesz to pytaj .jestem.Ja płaciłem 1790zł 14 dni HP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Sindbad Aquapark & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 18:04 serdeczne dzieki za informacje pomagłeś mi najbardziej ze wszystkich podałeś konkretne i praktyczne porady acha jeszcze jedno ile zabrać kasy jedziemy na 2 tygodnie nie jesteśmy zbyt wymagający ale też nie lubimy na wczasach zabardzo oszczędzać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Re: Sindbad Aquapark & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 20:07 Luxor trzeba 30 usd osoba w tym wstępy i obiad.Naciągają w fabrykach na zakupy nie kupuj nic bo gdzie indziej taniej.Kobiecie kup wisiorek na szyje z imieniem po egipsku ceny od 8 do 15 eur załatwia to pilotka.Kair muzeum to dla mnie najlepszy punkt obowiązkowo ale na 1 dzień nie na dwa bo cie zakwaterują w karaluchowym hot piramisia w Gizie.Rada .Rób w środku zdjęcia komórką bo wolno wcześniej zwolnij całą pamięć.Trzeba to zobaczyć.Wycieczka 30-35 usd od osoby w tym obiad Wejście do sali mumi dodatkowo kto chce 70 funtów Ja nie byłem ale to błąd przynajmniej jeden z rodziny.Wstęp do piramidy w Gizie 100 funtów dodatkowo kto chce.Nic ciekawego.Wycieczka na rafy 10 usd od osoby .polecam Możesz spokojnie bo mimo że na morzu to woda z górą po szyje.Maskę z rurką kupisz tam za 50 funtów.płetwy porzyczają za darmo.maski też ale lepiej kup bo tamte wyjeżdżone. Polecam Quady po pustyni cena 30 1os na Quadzie a 35 razem za 2 osoby.Polecam w dwójkę.Dodatkowo wydasz na zdjęcie 10 funtów jak będziesz chciał.U beduinów możesz dać mały napiwek ale nie daj się nabrać bo to dobrze prosperujące przedsiębiorstwo.Szef jeździ nowym BMW.Nurkowanie z butlą 25 usd od osoby w tym 2 zejścia pod wodę i obiad.Możesz też tak jak ja wsiąść na statek gdzie nurkują za 12,5 usd od osoby i nie nurkoweć z butlą tylko pływać w masce .To to samo co na rafy tylko na głębokiej na 10 m wodzie polecam,zamiast plaży.Obok jest kręgielnia mało kto o tym wie Zniżka dla gości aqa 50 proc koszt 35 funtów za 2 osoby Gra trwa ok 30 minut.Wszędzie byłem nie oszczędzałem na miejscu wydałem ok 550 usd z wódką kupowaną tam i z prezentami drobnymi dla paru osób.Rada prezenty kupuj na lotnisku przy wylocie sklepów dużo i tanio bo wiedzą ze wylatujesz.naprawdę najtaniej.pytaj napisz ile osób jedziesz.Jestem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Sindbad Aquapark & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 23:25 serdeczne dzięki za wszystkie rady jedziemy w dwie pary to znaczy dwa małżeństwa jesteśmy w wieku koło 40 (oj moja żona sie obrazi bo ma 35)wyjaśniłeś wszystko tak super że chyba nie mam więcej pytań tylko żebym zapamientał wszystkie twoje rady jeśli masz jakąś wiedze jak tam jest w lutym jakie zabrać ubrania i jak się przygotować to poradź jeszcze raz serdeczne dzięki mamy jeszcze dwa tygodnie nie moge sobie wyobrazić jak to jest w lutym kompać się w morzu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: Sindbad Aquapark & Spa IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 23.01.06, 09:45 jaki jest ten auquapark? ponoć coś tam sie budowało. Jakie baseny? Inne daemowe atrakcje. Ile kosztuje łódź podwodna,która należy do hotelu? Jak jest z jedzeniem w róznych restauracjach na terenie tych hoteli. czy trzeba rezerwować wczesniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: Sindbad Aquapark & Spa IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 23.01.06, 09:48 Jak daleko do hotelu TitanicaQuapark. Czym tam można sie dostać?. Jeżeli tam byłeś to napewno znasz ceny wstępu i atrakcje jakie tam są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Re: Sindbad Aquapark & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 17:13 Restauracji jest kilka,rezerwować trzeba w jednej na górze,menu z karty.Lódż podwodna 55 usd.Titanika nie znam,wydaje mi się że ok 2 km ale nie jestem pewien.Zjeżdżalnie są tylko w sąsiednim Sindbad beach.Wstęp na disco za darmo kto wejdzie do 24godz.Polecam kręgle płatne ale jest ulga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Sindbad Aquapark & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 17:47 tadek opisz z jakich jeszcze możemy kożystć atrakcji w sindbadzie z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Re: Sindbad Aquapark & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 19:11 Animacje,Zabawy w wodzie.aerobik,mecze w piłkę wodną,Dysko,kręgle,siatkówka,Własny ogród z pelikanami. Odpowiedz Link Zgłoś
ulaanbaatar Re: Sindbad Aquapark & Spa 23.01.06, 23:10 Gość portalu: Tadek napisał(a): > Animacje,Zabawy w wodzie.aerobik,mecze > w piłkę wodną,Dysko,kręgle,siatkówka,Własny ogród z pelikanami. Napewno nie w Sinbad Aquapark, bo tam nic z animacji nie ma. 2 rosjanki i jeden rusjanin udaja, ze cos robia... Odpowiedz Link Zgłoś
ewapio1 Re: Sindbad Aquapark & Spa 24.01.06, 09:03 czy do kapieli w morzy potrzebne sa specjalne buty? Odpowiedz Link Zgłoś
ulaanbaatar Re: Sindbad Aquapark & Spa 27.01.06, 23:51 nie sa potrzebne, ale jesli basaen nie ma podgrzewanej wody, to nie ma szans przez najblizsze kilka miesiecy na kapiel w nim.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Sindbad Aquapark & Spa IP: 196.205.129.* 30.01.06, 12:52 dobra lokalizacja i dobry hotel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moly Re: Sindbad Aquapark & Spa IP: *.dhl.com / 165.72.200.* 30.01.06, 14:28 Lokalizaja super, hotel super i relacja Tadka, super!!! Byłam, widziałam, wypoczęłam i przeżyłam cudowny urlop na przełomie lipca/sierpnia 2005 :) Gorąco polecam i pozdrawiam Wszystkich ;)) ps. Mirek i jego biuro Jeddah przy Pizzy Hut, także rewelacja!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek Re: Sindbad Aquapark & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 20:22 Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spa-prestige Po co za granicę? IP: *.toya.net.pl 31.01.06, 16:24 Witajcie Mamy tyle extra ośrodków i hoteli SPA w Polsce: www.spa-prestige.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.j1@vp.pl Re: Sindbad Aquapark & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 17:43 Hotel super, relacje Tadka prawdziwe, byłam tam w czerwcu 2005.Jednak ja kupowałam pamiątki pod koniec pobytu (widoczna opalenizna)w centrum i ceny jakie wytargowałam były bardzo niskie, moim zdaniem na lotnisku musiałabym zapłacić więcej.Z hotelu do centrum jedzie się busikiem zatrzymanym na ulicy i płaci się 1 funta od osoby, cenę trzeba ustalić zanim się wejdzie,i nie przepłacajcie, bo konkurencja jest ogromna.Fajne mają torebki(jak umiecie się targować to ceny są naprawdę malutkie), pyszne przyprawy, paski,papirusy i figurki.Warto kupić płytę z lokalnymi przebojami.Acha ja byłam z córką i za kazdą kupioną rzecz ona upominała się o mały gratisik i otrzymywała np:zakładkę papirusową,koraliki na rękę itp.Radzę dawać cenne rzeczy do sejfu jest za darmo.Jeśli macie wersję All, to polecam dla żony dzin z tonikiem i piwo z sokiem (grenadiera)warto zapamiętać bo inaczej nie wiedzą o co chodzi.Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
pite2 Re: Sindbad Aquapark & Spa 05.02.06, 09:36 co z tą animacją polską happy nickerman pisze że jest w sindbad famili resort kióry to jest bo z tych postów to się pogubiłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Re: Sindbad Aquapark & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 13:01 Jest to nowa część Sindbada przy Aquaparku,parterowe bungalowy,swój basen,położone w pięknym ogrodzie,są pelikany.Polecam tylko dla osób ceniących absolutną ciszę,lub z małymi dziećmi.O Polskiej animacji nic nie wiem.Jak ja byłem to było tam prawie puto>ja tam nie mieszkałem ale sąsiaduje to z hotelem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: web Re: Sindbad Aquapark & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 15:44 sindbad aquapark będzie w dalszym ciągu w remoncie. Zmieńcie na inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Re: Sindbad Aquapark & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 16:56 Bzdura .To nowy hotel oddany w 2004r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pite 13 Re: Sindbad Aquapark & Spa IP: *.ath.cx / 81.210.27.* 05.02.06, 17:44 zastanówcie się wreszcie komu mam zaufać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: web Re: Sindbad Aquapark & Spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 18:54 ufać najlepiej swojemu rozsądkowi. O remoncie aquaparku mieliśmy maila. Jak znajdę trochę czasu, to jutro zerknę dokładniej czy cały obiekt, czy tylko baseny robią. Odpowiedz Link Zgłoś
heniekj23 Re: Sindbad Aquapark & Spa 05.02.06, 19:01 Witam wszystkich którzy chcą odpoczywać w tym hotelu. Sindbad Aquapark leży w drugiej lini brzegowej. Patrząc w kierunki morza to po prawej stronie hotelu bubuje inny hotel. dlatego takie informacje o budowie. Niestety ale polskich animacji w tym hotelu nie ma. Jest super jedzenie, które można wynosić do pokoju / wersja all/ Sam hotel jak podałem to druga linia brzegowa wychodząc z hotelu trafiamy na piękny deptak z masą sklepów kawiarenek itp. Blisko są sklepy Abuashra i Ramstore w których nie trzeba się targować bo są podane ceny. Na tym deptaku jest KFC i McDonalds ten mniejszy w Hurghadzie. Więcej o tym hotelu opiszę na konkretne pytania byłem w nim z rodzina w lipcu 2005. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pite 13 Re: Sindbad Aquapark & Spa IP: *.ath.cx / 81.210.27.* 05.02.06, 19:49 poprostu nickerman w swoim katalogu hit pisze bzdury Odpowiedz Link Zgłoś