Gość: KUBA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 13:37 CZY TO NIE MORDĘGA JECHAĆ W LIPCU DO EGIPTU Z DZIECIAKAMI? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monjan Re: LIPIEC W EGIPCIE 14.02.06, 13:53 nie wiem nie byłam ale z tego co czytałam to tak...chyba szkoda dzieci lepiej maj-miło i nie za ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
janka76 Re: LIPIEC W EGIPCIE 14.02.06, 14:12 Byłam, wiem i to mordęga biorąc pod uwagę temepraturę. A gdybyście wpadli na pomysł zwiedzania /Giza, Luxsor itp/ to straszna mordega. Temperatura w Gizie w maja była 38C a w Luxsorze 47C. W autokarze chłodno potrzebny dres/szczególnie w nocy/ a na zewnatrz UPAL. Poza tym siedzac nad brzegiem morza nie czuje się "palenia" słońca. Trzeba o tym cały czas pamiętać. Ciekawostka - słońce prawie stoi w miejscu. pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re: LIPIEC W EGIPCIE 14.02.06, 14:38 lipiec , sierpien to najwieksze upaly,chyba, ze preferujesz sakramenckie upaly i wysoka wilgotnosc powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Kuba, zerknij tutaj: 14.02.06, 15:13 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=30877523&v=2&s=0 IMHO, wszystko zależy od tego jak generalnie znosicie wysokie temperatury. No i rzecz jasna bardzo trzeba uważać na słońce zwłaszcza w środku dnia. Ale co do wilgotności powietrza, to szczerze mówiąc pierwszy raz widzę opinię o wysokiej wilgotności... Właśnie ze względu na to, że powietrze jest suche ten upał w Egipcie znosi sie zupełnie inaczej niż przy wysokiej wilgotności. Dlatego np. w lipcu lepiej unikać Galilei w Izraelu - tam rzeczywiście cholery mozna dostać - ma się wrażenie że powietrze się lepi do czlowieka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 miriam -masz racje, wiglotnosc owszem ale w Turcji 14.02.06, 17:33 a nie w Egipcie, mea culpa.Niemniej jednak ja sobie nie wyobrazam wyjazdu do Egiptu,Tunezji czy Maroka w lipcu czy sierpniu,zalezy co kto lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Ja zdecydowanie sobie wyobrażam :))) 14.02.06, 18:14 Bo lipiec trenowałam trzykrotnie i było zupełnie ok. Pod warunkiem zachowania zdrowego rozsądku. Zawsze widziałam rodziny z dzieciakami, maluchy śmigały po plaży, w wodzie, tle że trzeba pilnowac aby były wysmarowane blokerami i miały jakis kapelusik albo czapeczke na łebku i pilnować żeby dużo piły (woda, soki). Ludzie jeżdżą na wycieczki z dzieciakami także i latem, więc nie dramatyzowałabym. Gdzies jeszcze był inny wątek gdzie pisali tez ludzie którzy byli z dziećmi latem. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re: Ja zdecydowanie sobie wyobrażam :))) 14.02.06, 20:26 kazdy inaczej znosi upaly, ja niespecjalnie dlatego w cieple kraje nie jezdze w lipcu czy sierpniu, poza tym przerazaja mnei te tlumy ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: miriam -masz racje, wiglotnosc owszem ale w T 14.02.06, 19:45 Jak zwykle, iberia się mądrzy a pojęcia bladego nie ma... NORMA Zapomniałaś dopisac że to prowokacja. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 derduch wystarczy ze ty jestes alfa i omega tego 14.02.06, 20:25 forum to nadrabiasz za innych, rozumiem, jestes nieomylny? Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: derduch wystarczy ze ty jestes alfa i omega t 14.02.06, 20:47 Po czym wnosisz? Uważam wręcz przeciwnie, im więcej razy jestem w Egipcie tym mniej wiem o tym pięknym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re: derduch wystarczy ze ty jestes alfa i omega t 14.02.06, 21:19 po twojej krytyce innych zabierajacych glos w temacie Egiptu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: LIPIEC W EGIPCIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 15:54 Jeżdżę do Egiptu z dzieckiem tylko w lipcu. Jest super. Nikt się nie męczy (nawet w Leksorze) wręcz odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballada Re: LIPIEC W EGIPCIE IP: *.metronet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 08:56 zależy w jakim wieku są dzieciaki.Ja byłam w lipcu z 10 i11 latkiem i było ok.W Luxorze obowiązkowo nakrycia głowy(zresztą jak wszędzie)i dużo wody do picia.Dzieci dużo więcej wytrzymują niż niektórzy dorośli. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 jeszcze jeden link 14.02.06, 18:19 tu sa wypowiedzi ludzi, którzy byli w lipcu z dziećmi: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=35279572&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turysta Po pierwsze nie kłóćcie się (siema Derduch) IP: *.toya.net.pl 15.02.06, 10:59 Po drugie zaś nikt nie napisał, że powinno się w takim okresie nosić OKULARY PRZECIWSŁONECZNE. Bo oparzenia słoneczne na skórze (choć czasem bardzo groźne) w większości przypadków można zaleczyć. Problemy z oczami mogą być bardziej poważne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: LIPIEC W EGIPCIE IP: *.acx.pl 16.02.06, 18:44 Byłem od 2 do 16 lispaca 2005 roku i było ok. W Polsce temperatura potrafi mi dokuczyć, w Hurgadzie nie było problemu. Gorąco było w Dolinnie Królów, ale dało się wytrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś