aniaska6 16.05.06, 08:46 kto wie coś na temat AMV wiem tylko że to linie egipskie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mariusz Re: kto leciał liniami AMV ? IP: *.um.jastrzebie.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 14:36 Cześc. Chodzi Ci chyba o AMC? Tymi liniami leciałem, czarter jak czarter doleciałem bez problemu. Samolot starawy, jak to bywa na czarterach. Spoko luz jak nie spadnie to doleci.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
aniaska6 Re: kto leciał liniami AMV ? 16.05.06, 15:03 dzięki za informację chyba pójdę do egiptu pieszo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary wyga AMC = AMV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 16:56 Zmienili nazwę, ale firma ta sama. Samolot amerykański Mc Donnel Douglas MD 82. Ten którym leciałem z Okęcia do Hurgady i nazad, wyprodukowany raptem w 1996 roku w Long Beach, California - prawie nówka sztuka! To dość stary model, ale przypuszczam, że rząd egipski załatwił ten zakup jako rezerwę na wypadek wojny - to jedyny odrzutowiec pasażerski z którego można wykonać desant spadochronowy! - ma unikalne drzwi w ogonie, pomiędzy silnikami - komandosi mogą skakać do tyłu - oczywiście nie z 10 km wysokości! Jak na rezerwę strategiczną przystało - utrzymany jest OK. Mieści w dłłłłługim, wąskim kadłubie ponad 160 osób (5 foteli w rzędzie). Leci cichutko i bez wibracji, pilot ląduje tak jak nasi, jedzenie strawne, dają płyny do posiłku i kawę lub herbatę. Dość uczynni stewardzi i stewardessy - te spowrotem były przecudnej urody;-) W naszych czarterach nie dawali nic do jeddzenia trzeba było wziąć kanapki albo bulić! Ogólnie - nie masz się co stresować Aniu. Dolecisz i wrócisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sornat Re: AMC = AMV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 20:44 > Zmienili nazwę, ale firma ta sama. Samolot amerykański Mc Donnel Douglas MD 82. > > Ten którym leciałem z Okęcia do Hurgady i nazad, wyprodukowany raptem w 1996 > roku w Long Beach, California - prawie nówka sztuka! To dość stary model, ale > przypuszczam, że rząd egipski załatwił ten zakup jako rezerwę na wypadek wojny > - > to jedyny odrzutowiec pasażerski z którego można wykonać desant > spadochronowy! - ma unikalne drzwi w ogonie, pomiędzy silnikami - komandosi > mogą skakać do tyłu - oczywiście nie z 10 km wysokości! NO NAPEWNO NIE JEDYNY... Teraz AMC ma tez Boeinga 737-800 calkiem nowiutkiego wiem ze byl juz kilka razy latal z Polski... nie ma sie czym martwic idzie ku lepszemu, w przyszlosci maja dostac jeszcze 3szt takze starsze maszyny beda wycofywane Odpowiedz Link Zgłoś
aniaska6 Re: AMC = AMV 17.05.06, 09:22 dziękuję wam teraz jestem spokojna wiem że mamy lecieć MD 83 Odpowiedz Link Zgłoś