Dodaj do ulubionych

EXIM na 5-tkę.

11.08.06, 23:38
Pomimo wielu opinii na niekorzyść tego biura wykupilismy u nich wypoczynek w
Egipcie. Wybór był słuszny organizacja w porządku, rezydentka Pani Jola super
kobitka i w przeciwienstwie do innych biur nie musielismy w hotelu dopłacac do
pozostania w pokoju( wylot powrotny był o 4.15 nad ranem). DUŻA 5.
Obserwuj wątek
    • voyager747 Re: EXIM na 5-tkę. 12.08.06, 00:42
      A jak Fisher? Nie musieliście czekać 15 godzin. Też myślę o Eximie ale wiele
      osób odradza.
      • pawel_bielsko Re: EXIM na 5-tkę. 12.08.06, 09:02
        tez sie dopisuje, ze exim jest ok.

co do czekania na lotnisku, t czekalem 7,5, bo samolot sie zepsul, ale to nie wina EXIMU!
        • annas16 Re: EXIM na 5-tkę. 12.08.06, 10:17
          Ja też sie dopisuję .Bylam z tym biurem w maju i wszystko bylo jak najbardziej
          ok.Lot Fisherem do Sharm punktualnie do Warszawy -opożnienie kilkugodzinne,ale
          rezydent zalatwil mi powrot Centralwingsem więc wylot byl o czasie.
          Bardzo wysoko oceniam pracę rezydenta Abdulla -
          pomocny,serdeczny,punktualny.Pozdrawiam Ania
          • szaga33 Re: EXIM na 5-tkę. 12.08.06, 18:19
            NO widzicie, życie różnie się plecie, nawet biurom podróży. Mnie Exim
            przyspieszył czas wylotu z Egiptu o ponad 9 godzin, nie zważając nawet na to,
            że nurkowałam tego dnia, gdyż zgodnie z planowanym wylotem, ze spokojem miałam
            zachowaną 12 godz. przerwę do wylotu. Niestety po zmianie godziny wylotu
            zabrakło mi 5 godzin, do bezpiecznego lotu po nurkowaniu. Zaalarmowana
            rezydentka swierdziła, że ona nic nie może poradzić i muszę lecieć. Poleciałam,
            na szczęście nic się nie działo. Jednak nie polecę z nimi już więcej ;((
        • iberia30 do pawel_bielsko 13.08.06, 12:47
          widze, ze bylo ok, i Twoje obawy okazaly sie bezpodstawne :-).
          • pawel_bielsko Re: do pawel_bielsko 13.08.06, 13:20
            tak. ja tez widze ze te obawy byly troche na wyrost.
            • szaga33 Re: do pawel_bielsko 13.08.06, 14:45
              teraz to ja też taka mądra jestem, ale w samolocie czekałam na symptomy :(
              dziekuję bardzo, też mi atrakcja
              • voyager747 Re: do pawel_bielsko 13.08.06, 22:31
                Kurczę, jeden z samolotów Fishera znowu nie lata, jest zepsuty i pewnie będzie
                kiszka.
                • annie2003 Re: do pawel_bielsko 18.08.06, 10:07
                  ja miałam gorzj, nie tylko spóźnienie 2 godziny, ale i podwójne lądowanie w
                  Sharm, bo pilotowi zapomniało się zwolnić samolot nad pasem i musiał podchodzić
                  do lądowania drugi raz.. a pasażerom nic nie powiedzieli, co się stało i połowa
                  była zielona z przerażenia.. czemu tyle biur lata Fischerem, skoro wszyscy
                  wiedzą, jak marne to linie?!?
      • monia2371 Re: EXIM na 5-tkę. 15.08.06, 22:48
        Godzine wylotu przełożyło nam biuro z 23 na 22 na lotnisku okazało sie że
        wylecimy jednak o 23 ze względu na przyczyny techniczne( cofali nas juz z
        autokaru który miał nas dowieźć do samolotu) A powrót do Polski tez opóźniony o
        1 godzinkę czyli do wytrzymania.
      • al_fik fischer 18.08.06, 10:51
        linia ma TYLKO 2 samoloty (B757-200 chyba, róznia sie tylko wiekiem ;))to nie
        dziwota ze od czsu do czsu cos nie wypali ;),
        jeden samolot ok. to ten nowy czy prawie nowy, a drugi (bo akurat jednym w
        jedną strone a drugim wracalismy) hmmm... jak czyta to ktos z fischera to
        DAJCIE TE FOTELE DO CZYSZCZENIA!!! krótko mówiec nieźle capią, poza tym OK!
        ps.
        (minus)catering dodatkowo płatny,
        (plus)whiski tansza niz taxfree, ale w egipcie jeszce tansza ;)
    • cleo19802 Re: EXIM na 5-tkę. 17.08.06, 22:42
      Witam!!!Ja również wróciłam z EXIMEM Z Egiptu z Sharm i jestem BARDZO ALE TO
      BARDZO ZADOWOLONA!!!!!!Opinie rzeczywiście są różne ale naprawdę polecam to
      biuro.Rezydenci na miejscu są super i naprawdę są bardzo pomocni,pomoga szybko
      rozwiązać problem np.z pokojem.pozdrawiam
      • pawel_bielsko a propos fischera 18.08.06, 12:06
        nie tylko on sie psuje, spoznia tc, bo ja to 7,5h opoznienie mialem z AMC. swoja droga ci, co ladowali na wojskowym lotnisku mieli niezla przygode, jak wojsko weszlo do samolotu?!
    • honeyandmilk Re: EXIM na 5-tkę. 18.08.06, 15:43
      Ja byłam z nimi w Hurghadzie. Samolot był opóźniony o kilka godzin. Rodziny z
      małymi dziećmi czekały pół nocy na lotnisku.
      Hotel bardzo dobry - Sea Gull Resort.Ale rezydentka, niejaka pani Ania R. -
      fatalna. Potrzebowałam jej pomocy i niestety okazało się, że "trzymała" stronę
      przystojnych, egipskich recepcjonistów. A ja się nie liczyłam.... Do tego
      jeszcze napyskowała mi przed wylotem, na lotnisku.
      • agatamk EXIM na 3-kę. 18.08.06, 23:27
        Lot z Fisherem to loteria, powinni sie nazywac FridgeAir a nie FisherAir, walą
        klimą na 13 stopni by ludzie kupil co nieco alkoholu, wracałam w nocy cały
        smolot trząśł sie z zmina, mimo próśb klima była przestawiona na kilka min, a
        potem znów trwało mrożenie. Poza tym nakłanianie ludzi o 3 w nocy do zakupów
        przez megafony???Kurde dla mnie przesad , mogli przeleciec po cichu wózkiem ,
        ktos by cos kupił a takie anonse jak50% samolotu juz lula to przesada. Zarełka
        nie ma i dobrze w tak ciasnym samolocie bufetowanie nie ma sensu. co do Eximu
        to powinien jednak dopłacac do ekstra pobytów w hotelach jak inne biura . W
        hotelu gdzie doba kosztuje 260 $ za pokój koszty dopłat moga faktycznie byc
        niebagatelne, Co więcej rezydent zapowiadal dopłate o 20 dolców większa ni ż
        dalo się załatwic na miejscu w recepcji , inna sprawa ze częśc ludzi ktorzy
        dopłacili nie dostali pokwitowania.....Arabia....
        • igusia2 Re: EXIM na 3-kę. 20.08.06, 12:56
          My wróciliśmy wczoraj z Hurghady tez bylismy z Eximem no i oczywiście
          FisherAir-standard samolotów pozostawia wiele do życzenia...jednak opóżnień na
          szczęscie wilkich nie mielismy. W tamtą strone pół godziny w powrotną dwie
          godziny...ale do wytrzymania:)Natomiast rezydentna na miejscu -Tarek bardzo
          pomocny ale nie namolny:) Byliśmy też na wycieczce do Kairu organizowanej przez
          Exim i było cudownie pilotka Marcelina - bardzo kompetenta i sympatyczna.
          Jeśli będę palnować kolejne wakacje to też z Eximem...
          • zuza06 Re: EXIM na 3-kę. 24.08.06, 16:14
            Z Exim tours lecialam miesiac temu do Hurghady i samolot z Katowic spozniony
            byl o 24 godziny (Fisher, oczywiscie!!!). Ale to nic w porownaniu z zachowaniem
            przedstawicieli biura, ktorzy zostawili 200 osob samym sobie na lotnisku. Po 3
            godzinach, kolo 1 w nocy zdecydowali sie w koncu dac nam jesc. 200 osob dostalo
            na to pol godziny - wyobrazcie sobie kolejke... ja zrezygnowalam w ogole z tego
            nocnego posilku. Potem Exim postanowil zawiezc nas do obskornego hotelu, abysmy
            przespali sie 2 godziny (chyba przepisy tego wymagaja w przypadku tak duzych
            opoznien). Najbardziej wspolczulam rodzinom z malymi dziecmi...
            O 6 rano znowu w autobusy i na lotnisko, po czym ludzi z Eximu znow znikneli...
            Po przybyciu do Hurghady zapakowali znow w autobusy w piekne rezydentki
            (Natalia???) kwaterowaly po kolei ludzi... przez 3 godziny. Reszta czeka w
            autobusie zaparkowanym pod drzwiami hotelu. Pierwotnie mialam byc w hotelu o 3
            rano - bylam o 6 po poludniu nastepnego dnia wykonczona, glodna i niewyspana.
            Myslicie, ze uslyszelismy jakies przepraszam??? Tak, tak... exim tours to jest
            to... nigdy wiecej!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka