Dodaj do ulubionych

sprawdzone biuro na rejs

12.11.06, 18:07
Poradźcie,
Z rodzeństwem chcemy "wysłać" rodziców do Egiptu na rejs po Nilu. W związku z tym że ma to być wyjazd w zwiazku z okragłą rocznicą ślubu szczególnie zależy nam na sprawdzonym biurze. Wyjazd byłby na przełomie marca i kwietnia. Co polecacie?
Obserwuj wątek
    • katrinz3 Re: sprawdzone biuro na rejs 13.11.06, 00:02
      Alfa Star? bylam z nimi i jestem zadowolona
      • smeja Re: sprawdzone biuro na rejs 13.11.06, 08:40
        Ja była na Rejsie po Nilu z Rainbow Tours - Naprawdę bardzo polecam W ogóle
        jeżdżę z tym biurem - nigdy się nie zawiodłam Myśle ze rodzice beda zadowoleni
    • jary69 Re: sprawdzone biuro na rejs 13.11.06, 09:35
      Byłem dwa razy z Eximem na Tutanchamonie.Byłem bardzo zadowolony.
      Przewodnikow maja archeokogów o specjalizacji egiptolog.Posiadają dużo
      wiadomości nie tylko książkowych ale też o najnowszych odkryciach.
      Gorąco polecam.
    • justs2 Re: sprawdzone biuro na rejs 13.11.06, 21:05
      Dzięki za podpowiedzi, będę sprawdzać.
      • justyna.forys Re: sprawdzone biuro na rejs 15.11.06, 13:03
        Witam,
        zgadzam sie z wypowiedzia o firmie EXIM. Bylysmy z mama na 2 tyg w tym
        wycieczka po Nilu. Fantastyczne wspomnienia. A moze dlatego, ze ekipa byla
        fajna?? Anyway, bylo warto i szczerze polecam!
        Milego pobytu w krainie Slonca!
        Justa
    • optymat Re: sprawdzone biuro na rejs 27.11.06, 14:08
      :)
      wlasnie wrocilem z rejsu z rainbow. 14 dni przeplatanego zwiedzania egiptu z
      wypoczynkiem :) jest jeden tylko dzien istotnie wypelniony , tj. pierwszy
      objazdowki , kiedy trzeba sie przetransponowac z hurghady do luksoru + dolina
      krolow etc i zakonczenie dnia swiatynia luksorska :) dzien zajmujacy ale bardzo
      satysfakcjonujacy :))) potem nawet noc w pociagu do kairu da sie na "lajciku"
      i spoko przezyc :) a do tego opieka rezydenta (naszym zdaniem) DOSKONALA .
      zreszta srednia wieku grupy byla...hmmmm;)... nie mala :)) no i zadnych
      niespodzianek , ani improwizacji na miejscu, wszystko jasne i czytelne przy
      wykupywaniu imprezy :)
      dobrych wyborow, pozdr :)
      m&m
      • justs2 Re: sprawdzone biuro na rejs 27.11.06, 17:08
        Dzięki za info. Mam kilka pytań technicznych.A jak hotel pobytowy w Hurgadzie? Pytam, bo nie wszystkie są skomentowane na forum dotyczacym hoteli. Z własnego doświadczenia wiem, że trzeba wybierać co najmniej 4 gwiazdki, ale gwiazdka gwiazdce nierówna.
        Poza tym: co z dniem wolnym w Kairze :czy lepszy jest fakultet do Aleksandrii czy też hotel jest na tyle dobrze połozony, że w miarę spokojnie można się wybrać na samodzielne zwiedzanie innych rzeczy niż te zaplanowane dla wszystkich?( jak wspominiałam wyjazd jest planowany dla rodziców, a ewentualnie siostra pojedzie, aby "podtrzymywać" na duchu.
        Z góry dziękuję
        Justyna
        • maftik Re: sprawdzone biuro na rejs 28.11.06, 11:44
          Nie wybieraj Rainbow, byłam z nimi w lecie, bawiłam się świetnie ale pilotka
          pani Małgosia kiepska jako przewodnik i hotel w Kairze w Gizie kiepski, przede
          wszystkim bardzo brudny. Za to rejs- niezapomniane wrażenia. Radziliśmy sobie
          trochę sami wynajmując na miejscu dorożki i zwiedzając okoliczne atrakcje. Tak
          było w Luksorze i w Asuanie.
          • optymat Re: sprawdzone biuro na rejs 28.11.06, 12:12
            maftik napisała:

> Nie wybieraj Rainbow, byłam z nimi w lecie, bawiłam się świetnie ale pilotka
            > pani Małgosia kiepska jako przewodnik i hotel w Kairze w Gizie kiepski, Tak
            > było w Luksorze i w Asuanie.

:))
            nie znam Pani Malgosi choc wlasnie z raindow'skiej imprezy wrocilem w
            czwartek :))) nasza przewodniczka byla REWELACYJNA :) nie wiem jaki program
            mieliscie w luksorze , mysmy mieli caly czas autokar i program tak napiety , ze
            nawet nie bylo czasu pomyslec o dorozkach :) zreszta - po co ? przeciez
            mielismy na podoredziu autokar , a swiatynia luksorska od statku byla 500 m :))
            wiec jesli jechaliscie taki kawalek dorozka to .... chyba was dorozkarze troche
            nacieli :DD w asulanie (koniec rejsu ) tez mielismy autokar ...zatem ?:) byc
            moze program ulegl jakiejs modyfikacji i zarowno w luksorze jak i w asuanie nie
            bylo potrzeb i miejsca na dorozki :)))
            mysle ze warto zadzwonic do biura rainbow w dniu wykupu imprezy i szczegolowo
            dowiedziec sie KTO bedzie prowadzil grupe :) P.Marcin (z drugiej strony tel.)
            jest bardzo przyjaznym i kompetentnym pracownikiem rainbow'a:)
            pozdr
            m&m
            • maftik Re: sprawdzone biuro na rejs 29.11.06, 20:42
              Pytałam przed wyjazdem o pilota, myślisz, ze w biurze powiedzą Ci że pani X
              jest beznadziejna. Na forum też nikt o niej nie wspomniał. To samodzielne
              zwiedzanie wynikło właśnie z dlatego , że pani Małgosia się nie przemęczała i
              mieliśmy masę wolnego czasu. Jeżeli chodzi o Luksor to nie tylko świątąniqa
              Luksorska ale jest jeszcze parę innych rzeczy. Zazdroszczę Ci doskonalego
              przewodnika my mieliśmy poprostu Pecha i musieliśmy sobie radzić sami.
              Pozdrawiam .
        • optymat Re: sprawdzone biuro na rejs 28.11.06, 12:03
          justs2 napisała:

> Dzięki za info. Mam kilka pytań technicznych.......
          > Z góry dziękuję
          > Justyna

:)
          mam nadzieje ze starcz mi determinacji na dojechanie do odpowiedzi na Twoje
          pytania :) by nie wyprzedzac , zapraszam do mojego watku :)
          pozdr.
          m&m
          • justs2 Re: sprawdzone biuro na rejs 29.11.06, 18:39
            wątek czytam, i może coś wycztam, co mnie interesuje, więc nie musisz przenosić odpowiedzi.
            Jak czytam, to zazdroszczę Tobie i nachodzi mnie ochota, aby znowu tam pojechać.
            Justyna
    • topucha Re: sprawdzone biuro na rejs 28.11.06, 15:18
      Ja byłam w październiku z narzeczonym z alfa star. Niesamowita sprawa. Nie ma
      sie zupełnie do czego przyczepić. Najpierw 4 dni w Hurghadzie, potem 1 dzień w
      Luxorze, 4 dni rejsu po Nilu ( w nocy płynęliśmy a w dzień zwiedzaliśmy), 2 dni
      w Kairze i na koniec 3 dni w Hurghadzie. Przewodnikiem był Egipcjanin z
      wykształcenia egiptolog, świetnie mówił po polsku i udzielał nam odpowiedzi
      nawet na najbardziej wyszukane pytania. Polecam z całego serca. Na pewno nikt
      nie będzie zawiedziony!
    • hapita Re: sprawdzone biuro na rejs 29.11.06, 20:58
      Polecam EXIM ma przewodników polskich archeologów od prof.Myśliwca,którzy po
      parę lat kopali w Egipcie,ja miałem człowieka który kilkanaście lat grzebał
      przy Hatschepsut a hieroglify czytał jak ja po polsku.
      • magdekg Re: sprawdzone biuro na rejs 30.12.06, 18:47
        ja polecam alfa star:) nie mam żadnych zastrzeżen do wycieczki - byłam 2 tyg -
        najpier tydzień zwiedzania, potem tydzień w hurghadzie. a jeśli jeszcze trafisz
        na P.Basię Pogodę w roli przewodnika to lepiej być nie może! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka