27.01.07, 14:09
Czy alfa star jest biurem godnym zaufania i czy warto zaryzykowac wczasy w
club farana?
Obserwuj wątek
    • janusz.amir Re: alfa star 27.01.07, 14:14
      Moim zdaniem to jedno najlepszych BP. Byłem a nimi wielokrotnie. Co do hotelu to
      nie mam zdania.
      Pozdrawiam.
      Janusz
    • kamira Re: alfa star 27.01.07, 15:36
      witam! Z biurem alfa star bylam dwukrotnie w Egipcie i bylam bardzo zadowolona
      ze wszystkiego, a przede wszystkich z pilotow obecnych na miejscu. Pozdrawiam
    • li1210 Re: alfa star 27.01.07, 17:59
      Możesz z nimi jschać śmiało,hotel super.Dobre
      połozenie ,obsługa ,jedzonko.Pozdrawiam
      • krempus Re: alfa star 27.01.07, 18:17
        Co do biura nie mam zdania natomiast hotel rewelacyjny.
        • mariawika1 Re: alfa star 28.01.07, 16:21
          arogancja wobec klientow ze strony ALFA STAR-Bylismy 13-20.01.Nie dosyc,ze
          wielokrotnie zmieniano godz,wylotu - z wczesnoporannych na poznonocne,okrojono
          nam przez to oferte-7 dni all inclusive-do 6 dni bez zadnej rekompensaty
          okrojenia o 1/7 oferty to jeszcze po powrocie z rejsu po Nilu zakwaterowano nas
          w warunkach uragajacych jakiejkolwiek klasyfikacji-pomieszczenie ze straszna
          lazienka,wyposazeniem jak z FWP-owskiego demobilu,brakiem oswietlenia w okolicy
          wejscia(przy rozwalajacym pozbruku i walajacymi sie pod nogami budowlanymi
          smieciami)-ten fragment obiektu byl-jak znaczna czesc hotelu Reemeywera w
          Hurghadzie-w trakcie kapitalnego remontu.
          A rezydent pokazal sie tylko na moment.Chcemy zlozyc reklamacje i jezeli
          uwzglednia to jako tako wyjda z twarza.
          • lewy.sierpowy Re: alfa star 29.01.07, 14:07
            Mimo wszystko polecam to biuro. Przypadki takie jak wyżej, to jednak u nich
            rzadkość.
            • voytaszek Re: alfa star 30.01.07, 13:36
              odradzam!
              Chciałbym przestrzec forumowiczów przed niesolidnością Biura Podróży Alfastar z
              Radomia. Moi rodzice na przełomie września i października wyjechali z tym
              biurem do Egiptu. na miejscu okazało sie że jeden bagaz nie dotarł do Hurghady,
              a co sie po powrocie okazało - wysłano go omyłkowo do Heraklionu. wszelkie
              formalnoiści zgłoszenia zaginięcia bagazu zostały dopełnione, co tez
              potwierdzili rezydenci Biura w Egipcie.
              Reklamacji nie rozpatrzono w wymaganym terminie a w odpowiedzi napisano, że
              sprawa została przekazana do ubezpieczyciela (który umywa ręce jakoże bagaż sie
              znalazł po powrocie rodziców), gdyż BP nie odpowiada za bagaz.
              W umowie o wycieczkę jednak jest zupełnie inaczej, czego pracownicy SAlfastar
              zdają się nie dostrzegać. Tak więc czujemy się oszukani przez to biuro, i
              skierujemy sprawę do sądu. Przestrzegam!
              • nina104 Re: alfa star 30.01.07, 14:15
                Byłam już z tym biurem i wybieram się ponownie. Było bez zarzutów, mam
                nadzieję ,że zdania nie zmienię.A jeśli chodzi o wcześniejsze pretensje ,że
                skrócono pobyt ze względu na zmianę godz wylotu to proszę sobie poczytać w
                umowie, że 1 i ostatni dzień to są dni przeznaczone na podróż, a więc czasami z
                7-dniowej wycieczki zostaje pełnych 5 dni! Niektórzy mają pecha, biuro jednak
                jasno określa warunki!
                • ddb2 Re: alfa star 30.01.07, 15:05
                  Do tej pory jezdzilam z grupa TUI. W pazdzierniku wybralam sie z Alfa i jestem
                  mile zaskoczona standartem uslug. Powiedzialabym nawet, ze stosunek do klienta
                  znacznie lepszy niz np. u Neckermanna.
                  • janusz.amir Re: alfa star 30.01.07, 15:22
                    Co do bagażu to BP nie ponosi winy za pracę lotniska i przewoznika. Jak ktoś
                    ocenia imprezę pod tym kątem to świadczy tylko o jego poziomie umysłowym.
                    Serdecznie współczuję.
                    Janusz
                    • amat1 Re: alfa star 30.01.07, 16:31
                      Mariawka !!! Wcale nie bronię Alfy. Nigdy z nimi nie byłem ale to co piszesz to jakaś bzdura.
                      Na czym polegała wina BP? Rozumiem jak by wam zmienili hotel . Przecież wy dostaliście dokładnie to za co zapłaciliście. Hotel jest 3* z raczej b. słabymi recenzjami na forum. To czego się spodziewaliście? I co tu jest winne biuro?
                      • netuska Re: alfa star 02.02.07, 18:45
                        Wróciłam z pobytu w Egipcie z tym biurem i jestem zadowolona.Polecam
    • agaagnes Re: alfa star 31.01.07, 15:43
      poczytaj na forum o hotelach

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14938
      • hanwar Re: alfa star 04.02.07, 13:01
        do biura nie mam zastrzeżeń.hotelu nie znam.pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka