lolekda 30.03.07, 11:47 Czy ktoś był z Triadą w Egipcie i wybrał hotel TRAF***?Jakie są w nich warunki i czy wszyscy uczestnicy mieszkają w jednym czy lokują ludzi gdzie jest miejsce np.po kilka osób w róznych hotelach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariuszgr Re: Hotel TRAF TRIADA 30.03.07, 13:46 Jak juz TRAF to wez sobie 4*, w przypadku Triady to tylko 100-150 zl wiecej a oplaci sie. Odpowiedz Link Zgłoś
lolekda Re: Hotel TRAF TRIADA 30.03.07, 14:51 Mam już zarezerwowane *** nie specjalnie zalezy mi na wygodzie chce tylko wiedziec jak to jest z rozmieszczaniem ludzi w tych hotelach Odpowiedz Link Zgłoś
pillowbook Re: Hotel TRAF TRIADA 30.03.07, 20:14 W ub. roku byłam z Triadą w "traf4*", to było straszne - "trafił" mi się Country Club (Sharm - Naama Bay). Nie tylko ja nigdy więcej nie wybiore się z Triadą na urlop. Polecam Forum "podróże" - zdjecia hoteli w Egipcie oraz opinie turystów - warto poczytać. Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: pillowbook 30.03.07, 20:31 Cóż takiego złego uczyniła Ci Triada? Wybieram sie w czerwcu na 7+7 i troszke mnie zaniepokoiła Twoja opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
lolekda Re: Hotel TRAF TRIADA 31.03.07, 17:15 Własnie po lekturze forum wybrałam Triadę,zresztą znam ludzi którzy z nimi byli też w Egipcie i w hotelu *** z tą różnicą że wiedzieli w którym bedą i wszystko było OK. Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka301 Re: Hotel TRAF TRIADA 31.03.07, 17:19 mnie w biurze podróży przestrzegano przed ofertą TRAF - zdaniem właścicielki, ludzie wracają niezadowoleni (co nie zdarzyło się jej się w przypadku wyboru konkretnego hotelu - sama byłam z Triadą na 7+7). Odpowiedz Link Zgłoś
kellys16 Re: Hotel TRAF TRIADA 01.04.07, 11:48 W 2006r byłem z TRIADĄ w Egipcie w Sharm właśnie z oferty TRAF. Wiedziałem tylko, że to będzie ****. O konkretnym hotelu dowiedziałem się dopiero od rezydentki na lotnisku. Trafiłem do Sharm Clif, było OK. Pokoje czyste z balkonami, klima, wyżywienie HB(mi smakowało), basen do plaży dowoziły busiki(gratis). Z Triadą byłem już drugi raz i nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: 7+7 01.04.07, 15:23 W czerwcu jade z Triadą na 7+7 i trafa nie ryzykowałem - wybrałem Empire.Czy ktos był na autokarówce z Triadą ? Jakie uwagi , wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: 7+7 01.04.07, 16:21 Hej wpisz sobie w wyszukiwarke Triada 7 + 7 tam wielu autorów napisało cudowne wspomnienia z objazdówki ... ja tam tez cos skrobnąłem .... ale juz minęło cztery lata ... niemniej jednak pare oczywiście moich subiektywnych uwag ... 1 - konieczny fakultet do Abu Simbell - nie szukaj żadnego lokalnego w Assuanie biura podrózy tylko wykupuj Fakultet w Triadzie ... fakultety w czasie objazdu wykupuje sie w Triadzie albo nigdzie ... dopiero na pobytówce należy kombinować z lokalnymi biurami podróży 2 - konieczne przejście się po bazarze w Assuanie 3 - przygotuj drobne pieniążki na kupno takich pamiatek w Tella Marna , które sprzedają dzieci .. aż żal im czegoś nie dac ...a to przecież grosze ... 4 w Kairze konieczne wejście do sali z mumiami ... płatna chyba z 80 egipskich funtów .. nie biorą dolarów ... warto zobaczyc Alabastrowy Meczet w Kairze ... warto wejść do piramidy ... jak sie nie da do Cheopsa bo dużo ludzi to do Hefrena na pobytówce .. konieczne Safari albo Jeep albo Quad ..zależy czy lubisz jechać samodzielnie na Quadzie takim motorku na czterech kólkach czy w normalnym jeepie ... ewentualne nurkowanie ... lub albo Wyspa Giftung pzdr deo Ps .. konieczny aparat foto albo i Kamera i karta kredytowa na wszelki wypadek w hotelu koniecznie daje się napiwki pokojowemu ... tak do dolara co 2-3 dni ... można więcej nie obrazi się przecie ... Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: do deo 02.04.07, 12:44 Po wielu trudach i znojach - WKOŃCU WYKUPIŁEM 7+7.Teraz chcialym Ciebie i innych forowiczów troszke pomęczyc i pogadać . Czy na objeździe mogę używać/ wejściówki , fakultety , itp/ euro? W naszej ostatniej pogawędce Propnowaleś oprucz zwiedzania z Triadą wykupić fakultety dodatkowe- moze jakies propozycje nie do odrzucenia. Co i gdzie kupować na objeździe ? Czy Kair noca powinno sie wykupić jako fakultet czy powłuczyć sie samemu/ czy to bezpieczne/ moze kupowac pamiątki na pobycie w Hurg.Z quadami to moze nie koniecznie , ale nurkowanie na fajnej rafce/ JAKIEJ/ koniecznie.Bylem juz w krajach arabskich i wiem o napiwkach - zreszta o czym mówimy 1dol-2,90 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: do deo 02.04.07, 20:02 hej nie rozumiem jakie wejściówki >>>>?????????? Za moich czasow było tak , że pilot zbierał dolary na objazdówkę tzn na wstępy i konwoje i bakszysze czyli łapówki na trasie .... nikt nie kupowal biletów wstępu samemu ... razem z polskim pilotem jedzie arab i on tym rządzi ... oczywiście cena biletow wstepu była mniejsza od pobranych pieniędzy i niektórzy robili awanture ... tłumaczono , że ta reszta to na zapłate za konwoje ... jak jest teraz nie wiem ... może każdy płaci sam za wstępy ale wątpię ... wtedy studenci mieli ok 40 % znizki na Międzynarodową Legitymacje Studencką ..... choc trzeba było pilota przycisnąc aby ten przycisnąl Araba ... Pierwszy fakultet obowiazkowy Abu Simbel .... było 35 $ teraz pewno drożej ... chyba nie zdazysz na drugi do Światyni Izoldy albo Izydy albo jeszcze jakieś .... tez wspaniały ponoc fakultet ale chyba nie wyrobisz z powrotem z ABU ... choc do Abu wyrusza się o 4 rano .... kapitalny wschód słońca w trakcie jazdy - o ile oczywiście nie będziesz spał ... dalej rynek w Assuanie warto zawsze iśc w kilka osób ... możesz kupić maske nubijską czy tam potargowac się o cos innego ... dalej chyba nie ma fakultetów .... wszystko zgodnie z planem co masz w ofercie .... Kair noca ... ja byłem ...no własnie kair noca ,, rejs feluka knajpka z paleniem shishy - a najpierw wchodziło sie na jakiś wysoki budynek aby obejrzeć troche widowiska światło i Sfinks ... za długo nie ma co tam stac bo nudnawe ... kwestia gustu ... po nocy petac się w obcym miescie ... czy ja wiem ... ja na to nie ide Rano to młodzi ludzie w 5 chyba wynajeli taksówkę ... wychodzi tanio i pojechali w Kair .... ja tam jednak na fakultet do Alabastrowego meczetu ... inny fakultet na targ ... do wyboru ... wtedy ceny były chyba ze 12 $ ... Muzeum Kairskie - sala z mumiami obowiązkowo .... teraz to nie daja chyba robic zdjęć ... Pamiatki wszystko jedno ... a co tam nakupujesz niby ... Piramidki sfinksa papirusy .... targuj się jak to sie robi to chyba juz wiesz skoro byłes w krajach arabskich ... złoto jakas przywieszkę to w HRG ... w Assuanie tez będa oferowac kartusz troche pod egidą pilotów triady ... nie trzeba bo może w HRG nawet nieco tańsze ale skoro jedziesz z kims bliskim to cała idea aby kupić coś z jakiegos ważnego albo zapamiętanego miejsca i nawet jak rzepłacisz 2 dolary więcej .. to nie ma znaczenia .... w Polsce tez sobie kupisz papirusa i złoto ... ale to nie to co to samo przywiezione z Egiptu .... chocby taki skarabeusz czy przywieszka z Nefrettete ... na pobycie ... Safari obowiązkowe ... z Triady droższe ... można znaleźć na miejscu i chyba z polskim przewodnikiem ... tam za dużo to nie ma co gadac o tej wiosce beduinów ... jak znasz angielski to ci wystarczy ...a aby wsiąśc na wielbłąda niepotrzebny ci jest polski pilot ... może byc i chiński .... O nurkowaniu nie napisze ... nie korzystałem ale są i szkoły nurkowania i chyba z okazji wycieczki na Giftung tez można nurkowac ... Alkohol bierze się z Polski ... piwo pije ichne w okolicznych w HRG oczywiście knajpkach ale nie we wszystkich .... Konieczny Antinal lek za 6 funtów na biegunke czyli zemste faraona ... kupicw pierwszej z brzega aptece ... na wszelki wypadek .. pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: do deo 02.04.07, 22:32 A ten antinal do brać , na wszelki wypadek czy odrazu i w jakich dawkach . Boję się sraczki . Odpowiedz Link Zgłoś
elunia002 Re: do deo 03.04.07, 18:20 tak jak piszesz wszystko zbiera przewodnik ty sie o nic nie martwisz,w muzeum w Kairze teraz sie placi 100 funtow za wejscie do mumi.Abu simbel cyba drozej niz te 35 nie pamietam ile ale chyba 50 funtow. Odpowiedz Link Zgłoś
autochton1 Re: Hotel TRAF TRIADA 02.04.07, 22:50 Byłem z Triadą w tej opcji **** 13-20.03.07. Zawieźli nas do hotelu Zouara. Jest on najbliżej lotniska , a najdalej Sharm. Mało obłożony , a głównie przez Włochów.Na plażę wozili busikiem. Naprawde o nas dbali , ale warunki bez zachwytu. www.zouarahotel.com/ . Myślę , że w tym roku standartowo tam wożą trafowców. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Hotel TRAF TRIADA 03.04.07, 10:33 Antinal - kupić i do kieszeni ... nic nie profilaktycznie .. Profilaktycznie to co dzień lampka koniaku w czym specjalistą jest nijaki nick derduch w razie wystapienia biegunki wyedy Antinal 3 X 1 tabletke Odpowiedz Link Zgłoś
lolekda Re: Hotel TRAF TRIADA 03.04.07, 15:02 Nikt mi nadal nie wyjaśnił czy wszystkich lokują w tym samym hotelu czy w różnych a jeśli w różnych czy jest szansa wybrac sobie hotel,tym bardziej że mogą być w różnych miejsach-Hurghada,Makadi Bay i coś jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszgr Re: Hotel TRAF TRIADA 03.04.07, 15:18 Wycieczka jest dzielona i lokowana w roznych hotelach.Szans na wybor hotelu nie masz bo na tym wlasnie polega TRAF.Kilka dni przed rozpoczeciem imprezy mozesz zadzwonic do biura i spytac do jakiego hotelu trafiliscie. Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: do deo i mariusza 03.04.07, 17:52 Będę mieszkal w Empire i chciałbym z dziećmi pojechac i ponurkować na jakąś fajna rafke i lokalnego biura i koniecznie z polskojęzycznymi instruktorami - moze polecicie jakies biuro. Gdzie jeszcz powinienem sie wybrac / po objeździe/ w okolicach Hurgardy i co ciekawego zobaczyć . Nienawidzimy leżeć na plaży lub przy basenie. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: do deo i mariusza 03.04.07, 20:42 Trochę trzeba się poopalać przecie ... na objazdówce starczy wrażeń ... ja jestes taki ambitny ... to z Hrg jest wodolot do Sharm ... nawet chyba i samolot ale po co ... 7 dni objazdu i własnie 7 dni odpoczynku ... z obowiazkową wycieczką na pustynię ... o nurkowaniu to poczytaj na forum .... przeciez możesz ponurkowac przez kilka dni ... starczy ci atrakcji Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: do deo i mariusza 03.04.07, 21:09 Aż tak ambitny to ja nie jestem . Tak wlaśnie planuję - jeden dzień nurkowanie , drugi pustynia a przez 4 następne będę się musiał pomęczyć na plazy. Ale moze wieczorkiem do jakiegoś POLECANEGO lokakiku mogłbym wyskoczyć i ZABALOWAĆ. Tylko niedaleko od Empire. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: do deo i mariusza 03.04.07, 23:00 w materii balowania niestety nie jestem zbyt dobry ale wejdź no na strone asi pikulskiej www hurghada .pl tam jest dużo o lokalach i ich lokalizacji ... ja słyszałem o takim o nazwie BONANZA pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
malini Re: do deo i mariusza 05.04.07, 08:55 Przed wyborem opcji Traf warto pooglądać wszystkie hotele *** Triady w danym miejscu,żeby się nie denerwować.Jeżeli 1/2 z nich nie odpowiada,nie warto wybierać opcji Traf,bo zazwyczaj się trafia do tego,który uznaliśmy za najgorszy ;) Ja wybrałam kiedyś Traf*** w Tunezji i nie narzekam.Standard w stylu- jest gdzie głowę położyć,aby się wyspać,jest łazienka,klimatyzator,a nawet tarasik z krzesełkiem x 2 i stolikiem,meble troszkę obrypane,ale czysto,basen mały,ale plaża niedaleko.Niestety brak lodówki.Wydaje mi się,że ta opcja *** jest generalnie bezsprzętowa(oTV,telefonie etc.nie ma co myśleć).Nie wiem jak w Egipcie,ale może być podobnie.Plusem jest to,że hotele *** miewają wspólnych właścicieli z hotelami **** czy ***** i wtedy można trafić do skromnego hotelu,ale mieć możliwość korzystania z dobrodziejstw hotelu obok,o lepszym standardzie (np. z basenów). Odpowiedz Link Zgłoś
lolekda Re: do deo i mariusza 05.04.07, 11:25 Dzięki nareszcie jakas odpowiedź na moje pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
pajva Re: Hotel TRAF TRIADA 07.04.07, 13:13 Zdecydowanie nie polecam hotelu 3* w Egipcie!! i jeszcze w dodatku TRAF. Hotele tej kategorii mają bardzo, bardzo niski standard...My bylismy kilka lat temu w hotelu Ambasador w Hurgadzie bo też nie zalezało nam na wysokim standardzie... Zatrułam sie tam okropnym jedzeniem,w hotelu był brud, nieuprzejma obsługa. Jedyne co było fajne to basen i plaża tylko dlatego że były w innym hotelu do którego dowoził nas bus bo nasz hotel był oddalony jakies 3 km od morza... Odpowiedz Link Zgłoś