tess77 31.05.07, 13:27 Czy ktoś kto ostatnio był na tej wycieczce może potwierdzić, że 1. Częśc objazdowa jest pierwsza 2. Dzień wolny w Jerozolimie to niedziela Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tess77 Re: Izrael+Egipt (Triada) 31.05.07, 23:12 Chodziło mi o dzień wolny w czasie wycieczki (tzn. dla chętnych fakultety a inni zostają w Jerozolimie i robią własny program). Odpowiedz Link Zgłoś
tess77 Re: Izrael+Egipt (Triada) 02.06.07, 17:38 Jeszcze jedno pytanie dotyczące tej imprezy. Ile właściwie nocy spędza się w hotelu w Sharm? PO objeździe wraca się do Nuweiby i dopiero następnego dnia do Sharm, tak? A o której tak mniej więcej? Czy stracę całą środę? Odpowiedz Link Zgłoś
tess77 Re: Izrael+Egipt (Triada) 02.06.07, 17:49 Acha zapomniałam o obiadokolacjach. Nie wykupiłam ich na objazd. W części pobytowej jest 7 obiadokolacji - jakim cudem jeśli będę tam tylko 6 dni (i to łącznie z tym, w którym jest wykwaterowanie). Niech mnie ktoś oświeci, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: Izrael+Egipt (Triada) 02.06.07, 20:10 Będziesz miała 7 obiadokolacji. Nie martw się. poniżej masz opis mojej imprezy. wprawdzie było to 2 lata temu,ale zasady są dalej takie same: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=24642343 Odpowiedz Link Zgłoś
tess77 Re: Izrael+Egipt (Triada) 02.06.07, 22:55 Twoje relacje znam od dawna i są naprawdę SUPER! Ale realia są jednak nieco inne teraz i dlatego wolalabym coś nowszego poczytać. Ja np. wylatuję z W-wy późnym wieczorem, najpierw mam, zdaje sie objazd, więc w tzw. pierwszym dniu nie tylko o kolacji ale i o spaniu mogę zapomnieć. Podobnie w dzień ostatni - czy jak wyrzucą mnie z pokoju o 12.00, a wylot mama o 5 nad ranem to na obiadokolację się łapię??? Nie myślcie, że aż tak mi zależy ale wolałabym wiedzieć jak to jest. Zaczynam sie wkurzać, że dopłaciłam 400-600 zł (2 osoby) do hotelu, w którym spędzę tak mało czasu. Kurczę, trza było wziąć TRAF, niechby nawet ten okropny Country Club (chociaż czytam tu teraz relacje, że raczej jakieś fajniejsze sie w TRAF **** zdarzają). Proszę o odzew kogoś kto był ostatnio, tzn. w 2007 roku:)) Odpowiedz Link Zgłoś
tess77 Re: Izrael+Egipt (Triada) 02.06.07, 23:00 No i jakimi liniami Triada teraz lata W-wy i czy jest catering. Kurczę, znowu o jedzeniu:)) Wyjdę na jakiegoś głodomora, a ja to o chlebie i wodzie mogę byle ciekawie było wokoło. Ach i jeszcze jedno- jak jest wolny dzień w Izraelu , a z tego co wiem śpi się teraz nie w J. ale w Betlejem, to czy na własną rękę łatwo się dostać do J.? Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: Izrael+Egipt (Triada) 02.06.07, 23:39 Wróciłem tydzień temu z objazdu Sharm+Jordania.Leciałem z Warszawy.W samolocie są tylko turyści z Triady.Tacy co tylko na wypoczynek ale i ci co w objazd na Jordanię i Izrael. Te grupy które jadą w objazd ,razem jadą do Nuweiby do hotelu Regina Style. Rano prawie razem ruszamy do Taby na granicę izraelską. I tam grupy się rozjeżdżają.Spotykamy się z nimi znowu za tydzień w Regina Style. Więc poczytaj moją ostatnią relację z objazdu po Jordanii,to będziesz wiedziała kiedy i jak znajdziesz się w Nuwiebie. W skrócie to wyglada to tak.Pierwsza doba upłynie Ci gdzieś jeszcze nad Polską w samolocie Prima Charter d. Fischer bez jedzonka niestety. Możesz napoje i kanapki kupić sobie w samolocie. W Sharm ,nad ranem,jednych zapakują do autobusów z napisem Jordania, Ciebie do autobusu z napisem Izrael. Nie płać na lotnisku wizy.Kolacja z pierwszego dnia Twojego pobytu(czyli tego w samolocie) będzie na Ciebie czekała w ...autobusie czyli w pudełka z lichimi kanapkami +soczek. To jest właśnie Twoja pierwsza obiadokolacja. W Nuweibie, po sniadaniu wsiadasz do autobusu z napisem Izrael i jedziesz zwiedzać. W czasie objazdu po Izraelu Triada nie lokuje teraz turystów(jak mnie ) w Jerozolimie tylko w lichym hotelu w Betlejem,czyli W AutonomiiPalestyńskiej. Nie wiem czy tam się odważysz wyjść z hotelu,żeby coś zjeść. nNe masz obiadokolacji(błąd) to weź zupki w torebkach,konserwy to jakoś przeżyjesz. Powrót z objazdu. W Nuweibie będziesz w poniedziałek wieczorem.To jest część objazdowa jeszcze ,to obiadokolacja nie przysługuje. Ale tego nikt tam nie sprawdza,możesz sobie pojeść(jak się odważysz-bo ja nie potrafiłem). W Sharm w swoim hotelu jesteś we wtorek.Tu zaczynasz się byczyć.Masz wtedy PEŁNE 7 dni i 7 noclegów i 7 obiadokolacji do wtorku rano.O 12tej,we wtorek kończy się Twój pobyt, a wylot masz z wtorku na środę. Masz wtedy dwie opcje. Pierwsza kiblujesz w holu hotelowym do 2giej nad ranem(nie masz już też obiadokolacji,bo byłaby to 8sma obiadokolacja. Druga opcja to wykupić w Triadzie(tam na miejscu,w Sharm) przedłużenie o jedną dobę .Kosztuje to w zależności od hotelu 10 do 20 $.Ja będąc w hotelu Sea Club(5*) dopłacałem za tę ostatnią noc 20$ od osoby(z wyżywieniem). Zostałem do czasu wylotu w tym samym pokoju. Suma 20$ ,to suma niewielka,choć z drugiej strony wkurzyło mnie to,że pierwszą noc miałem w samolocie a za tę ostatnią musiałem płacić. Z drugiej strony ten wylot z wtorku na środę powoduje to,że w Sharm byłem 8dni a nie jak grupa katowicka 7 dni. Oni wylecieli 24 godz. wcześniej niz my. Mam nadzieję,że w przystępny sposób wytłumaczyłem cC jak to wygląda. A poza ty to się ciesz ,że tam lecisz a nie martw się . Wszystko będzie oki. A to,że nie wybrałaś TRAFa to dobrze ,bo jak byś trafiła do Country,to pisałabyś z innymi do Triady zażalenie na hotel.Tak zrobili ci ,co po moim objeździe z Jordanii i Izraela dostali się do tego hotelu. I jeszcze jedno,jeżeli nie jedziesz do Kairu to w drodze powrotnej mozesz być w egipcie też bez wizy,czyli na pieczątce Sinai Only. I tu UWAGA. W pakiecie który się płaci przed objazdem jest już cena wizy wrzucona(18$).Ja tę sumę wyegzekwowałem spowrotem od swojego pilota(bez problemu).Inni o tym nie wiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
tess77 Re: Izrael+Egipt (Triada) 03.06.07, 00:05 Dzięki. Twój opis wyprawy ostatniej też już czytałam, bo ja to taka dość kumata jestem.:) Wbrew pozorom. Ale z tym powrotem to mi sie i tak nie zgadza, bo ja o 7 rano we wtorek mam już być w W-wie, więc to 7 nocy to raczej nie bardzo:) W Betlejem jak ktoś śą prztjemne sklepiki koło hotelu więć z głodu nie umrę. Tylko nich mi ktoś powie jak do Jerozolimy dojechać w dniu wolnym, bo ja Mea Shearim zaliczyć muszę. Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: Izrael+Egipt (Triada) 03.06.07, 00:15 Nie jesteś w Warszawie z powrotem we wtorek tylko w środę o 7.30 To po pierwsze. Po drugie, liczymy dni. Po objeździe jesteś we wtorek w Sharm w swoim hotelu. Z wt/śr-1 szy nocleg ( śniadanie w Nuweibie tu pierwsza obiadokolacja z pobytu w Sharm) śr/czw.-2gi nocleg (tu śniadanie i obiadokolacja) czw./pt-3ci nocleg ( j.w) pt/sob -4ty nocleg (j.w) sob/niedz -5ty nocleg (j.w) niedz-pon- 6ty nocleg (j.w) pon -wt- 7nocleg ( tylko śniadanie) I sza obiadokolacja w formie breakfastfoodów w autobusie po przylocie. Pasuje? Za 8 noleg z wt/śr musisz dopłacić. W cenie obiadokolacja. Odpowiedz Link Zgłoś
tess77 Re: Izrael+Egipt (Triada) 03.06.07, 00:21 3 lipca to wtorek i trudno darmo Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: Izrael+Egipt (Triada) 03.06.07, 00:33 Nie mam już cierpliwosci Ci tłumaczyć. W poniedziałek zadzwoń do Triady i zapytaj się o dzień i godzinę powrotu. Zobaczysz,że z wtorku na środę o godz 7.30. Innej opcji nie moze być ,bo we wtorek o 7mej wracają Katowice ,a Prima Charter ma tylko jeden samolot. No chyba ,że już dokupili i Triada zmieniła. W co nie wierzę. Także ,tak jak pisałem wcześniej zadzwoń na ichniejszą infolinię.Tam potwierdzą moja wersję. W każdym razie ja się z tematu wyłączam. Odpowiedz Link Zgłoś
ajamaja1 Re: Izrael+Egipt (Triada) 03.06.07, 12:36 hotel w Betlejem nie jest taki zly a co do kolacji to blad ze ich nie wykupilas bo niestety wokol hotelu sa same bary szybkiej obslugi i nie ma zadnej restauracji..Mozesz pojechac do Jerozolimy bez problemu rano zabierasz sie z grupa autokarem wysadzaja cie w jerozolimie a potem wracasz na wlasna reke taksowka..Nie jest ona droga tak przynajmniej mowily osoby z naszej grupy krorzy z takiej obcji skorzystaly Odpowiedz Link Zgłoś
tess77 Re: Izrael+Egipt (Triada) 03.06.07, 23:46 Dzięki Ajamaja 1. Właśnie na Twoją odpowiedź liczyłam, bo wyczytałam, że niedawno wróciłaś. Pocieszyłaś mnie z tym dojazdem do Jerozolimy. A ten wolny dzień (lub Fakultet) był w niedzielę, tak? Jedzeniem sie nie martwię - to dla mnie nie problem, podobno są tam jakieś sklepiki. A napisz jeszcze o której i w jakim dniu zakwaterowali Was w Sharm, ile tam w końcu było tych nocy i jakiego dnia i o której byłaś w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś