Dodaj do ulubionych

CZY TO PRAWDA O HURGHADZIE?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.03, 08:20
1.KLĄTWE FARAONA DOSTAJESZ STANDARDOWO BEZ WZGLEDU NA JEDZENIE
2.POLSKIE ŚRODKI NIE DZIALAJA NA EGIPSKIE NIESTRAWNOSCI
3.WODA DO MYCIA ZEBÓW TEŻ POWINNA BYC PRZEGOTOWANA
4.BRON BOZE JESC SAŁATKI I OWOWCE - NAWET TE W HOTELU
5.DRINKI W ALL IN TO SAMA WODA.
6.JEZELI HOTEL NAWET CZYSTY TO W KUCHNI SMRÓD , BRÓD,KARALUCHY I SZCZURY -
KTOS KIEDYS PODOBNO ZABŁADZIŁ ...
7.ZAPALENIE OCZU OD PYŁU GWARANTOWANE.
8.W WIELKICH HOTELACH ALL IN TRUDNO SIĘ DOPCHAC DO LEŻAKOW I PARASOLEK
9....MOŻE 0 CZYMŚ ZAPOMNIAŁEM??

LECE TAM ZA 6 DNI...
POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • miriam_73 Re: CZY TO PRAWDA O HURGHADZIE? 11.06.03, 09:36
      Gość portalu: Zaniepokojony napisał(a):

> 1.KLĄTWE FARAONA DOSTAJESZ STANDARDOWO BEZ WZGLEDU NA JEDZENIE

Nieprawda. Nie ma reguły. To jest uwarunkowane indywidualnie.

> 2.POLSKIE ŚRODKI NIE DZIALAJA NA EGIPSKIE NIESTRAWNOSCI

Prawda. Jeśli już cos się dzieje najlepiej kupić coś w miejscowej aptece. To
      wydatek rzedu max. 10 funtów, a skuteczne.

> 3.WODA DO MYCIA ZEBÓW TEŻ POWINNA BYC PRZEGOTOWANA

Bez przesady. Jeśli masz wrażliwy żołądek to dla bezpieczeństwa lepiej tak
      (przegotowaną, albo butelkowaną), ale nie ma reguły. Ja myłam zęby zawsze
      kranówką. I jak dotąd nic mi nie jest.

> 4.BRON BOZE JESC SAŁATKI I OWOWCE - NAWET TE W HOTELU

Bez przesady. Jadałyśmy wszystko, w tym w szczególności sałatki, owoce,
      galaretki itp. Nic mi nie było.

> 5.DRINKI W ALL IN TO SAMA WODA.

Nie wiem. Pewnie zależy to od oferty. Mogą to być także soki, piwo (na ogół
      bezalkoholowe :((()

> 6.JEZELI HOTEL NAWET CZYSTY TO W KUCHNI SMRÓD , BRÓD,KARALUCHY I SZCZURY -
      > KTOS KIEDYS PODOBNO ZABŁADZIŁ ...

???
      > 7.ZAPALENIE OCZU OD PYŁU GWARANTOWANE.

??? Jeszcze jak dotąd nic takiego nie zaobserwowałam - ani u siebie, ani u
      innych. A byłam w róznych porach roku.

> 8.W WIELKICH HOTELACH ALL IN TRUDNO SIĘ DOPCHAC DO LEŻAKOW I PARASOLEK

Nie wiem.

> 9....MOŻE 0 CZYMŚ ZAPOMNIAŁEM??

> Ze jedziesz na urlop i bez sensu jest martwić się na zapas.

> LECE TAM ZA 6 DNI...
      > POZDRAWIAM
      Udanego wypoczynku.
      • Gość: Beata Re: CZY TO PRAWDA O HURGHADZIE? IP: *.acn.pl 11.06.03, 10:56
        troche prawda, troche nieprawda. W dobrym hotelu to nie jest prawda (5
        gwiazdek) w gorszym to może byc prawda. Byłam na oczy nie chorowałam. Niestety
        nad miską klozetowa spedziłam całego sylwestra + jeszcze dwa dni (a znam takich
        co zanim doszli do plaży to juz wracali biegiem-wiadomo w jakiej sprawie).

W Grecji, na Teneryfie, na Majorce i innych miejscach tez jest bój o lezaki,
        ale tylko wtedy kiedy sa niemcy. Wstaja 6 rano i leca połozyc(czytaj
        zarezerwować) reczniki na lezakach przy basenie. na szczeście na plaże jest dla
        nich zbyt daleko.
        Karaluchy miałam w pokoju, ale poleciałam z Exim Tour, wiec wylądowałam w
        jakims syfie. Po zmianie hotelu było ok (dopłata 5 lat temu wyniosła 35 dolarów
        za pokój/doba).
        • Gość: Iwona Re: CZY TO PRAWDA O HURGHADZIE? IP: 89.0.1.* 11.06.03, 14:45
          Wiekszość stwierdzeń to nieprawda. Byłam 3 razy ani ani razu nie miałam "zemsty
          faraona" pomimo tego, że jadłam także warzywa i owoce kupione na bazarze- to
          sprawa czysto indywidualna.
          Nigdy nie gotowałam wody do mycia zebów (kranówy) bo za duzo roboty,
          nie miałam zapalenia oczu - moze się zdarzyć gdy za długo chodzi się bez
          okularów gdy świeci słońce (nasze oczy nie są przyzwyczajone do ostrego
          słońca),
          byłam w hotelu 3* i nie widziałam karalucha, raz tylko pojawiły się mrówki
          faraona bo zostawiliśmy cukier "na wierzchu"
          teraz w hotelach nie ma tłoku (wróciałam w niedzielę) więc nie powinno być
          problemów z leżakami, chociaż są hotele które mają za mało leżaków w stosunku
          do ilości pokoji.
          Ludzie gadają przeróżne rzeczy, ostatnio dowiedziałam się od ludzi, których
          poznałam w Hurgadzie, że ich znajomi ostrzegali ich przed gwałtami (???!!!???),
          że podobno kobiety nie powinny wychodzic same na ulice. To prawda zaczepiają,
          ale mają wyrobione zdanie o turystkach (duża zasługa Rosjanek) więc dlaczego
          nie spróbować a nuz się uda. Nawet jeżeli dziewczyna (konieta) jest sama lub z
          koleżanką to najlepiej powiedzieć, że ma się męża Egipcjanina- wtedy dają
          spokój. Niestety jak się powie, że ma się męża Polaka to próbują dalej - mąż w
          domu więc może chcesz się "zabawić"?
          Zyczę udanego urlopu i pozdrawiam.
    • Gość: iza Re: CZY TO PRAWDA O HURGHADZIE? IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 11.06.03, 19:36
      Gość portalu: Zaniepokojony napisał(a):

> 1.KLĄTWE FARAONA DOSTAJESZ STANDARDOWO BEZ WZGLEDU NA JEDZENIE
      My spędziliśmy 2 tygodnie i nic nas nie dopadło
      > 2.POLSKIE ŚRODKI NIE DZIALAJA NA EGIPSKIE NIESTRAWNOSCI
      Nasi znajomi kupili ichniejsze środki- chemicznie okazało się że to te same
      preparaty, które my zabraliśmy z Polski
      > 3.WODA DO MYCIA ZEBÓW TEŻ POWINNA BYC PRZEGOTOWANA
      My myliśmy w mineralnej- jednak to bezpieczniej
      > 4.BRON BOZE JESC SAŁATKI I OWOWCE - NAWET TE W HOTELU
      Wstrzymajcie się z jedzeniem niegotowanych tak ze 2 dni, potem pomału trzeba
      przyzwyczajać nasze jelita to ich flory bakeryjnej
      > 5.DRINKI W ALL IN TO SAMA WODA.
      Nie- ale raczej nie pijcie drinków- one bardziej wykańczają jelita niż sałatki
      i owoce- soki do drinków stoją cały dzień na wierzchu- tzn. nie w lodówce, co
      przy upale 40 stopni nie może się inaczej skończyć. Lepiej pić piwo i wino
      (zawsze wyciągane z lodówki, poza tym piwo leją z butelki świżo otwartej).
      > 6.JEZELI HOTEL NAWET CZYSTY TO W KUCHNI SMRÓD , BRÓD,KARALUCHY I SZCZURY -
      > KTOS KIEDYS PODOBNO ZABŁADZIŁ ...
      Nie mieliśmy przyjemności i mamy nadzieję, że to plotka
      > 7.ZAPALENIE OCZU OD PYŁU GWARANTOWANE.
      Nie słyszeliśmy, nikt nie miał, ale okulary słoneczne i czapka z daszkiem to
      podstawa.
      > 8.W WIELKICH HOTELACH ALL IN TRUDNO SIĘ DOPCHAC DO LEŻAKOW I PARASOLEK
      W naszym hotelu wszystkim chętnym starczało zarówno na plaży jak i n a basenie-
      może chodzi o hotele molochy- 1000 pokoi i 200 leżaków
      > 9....MOŻE 0 CZYMŚ ZAPOMNIAŁEM??
      Jest cudownie.
      >
      > LECE TAM ZA 6 DNI...
      > POZDRAWIAM
    • Gość: se Re: CZY TO PRAWDA O HURGHADZIE? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.06.03, 09:34
      dodam jeszcze,ze gdybys wszedł do jakiejkolwiek polskiej wczasowej stołowki
      zobaczyłbyc lepsze cuda
      no i jadąc publicznym autobusem nigdy nie czułam smrodu przepoconych koszulek i
      brudnych gaci od Arabek i Arabow w przeciwienstwie do niektorych Polskich
      obywateli przepoconych,przepalonych i capiących piwo-winem( atam gwarantuję
      jest ow iele cieplej niez przez te kilka miesięcy u nas)
      • Gość: LEKKO USPOKOJONY Re: CZY TO PRAWDA O HURGHADZIE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.03, 10:20
        DZIEKI WIELKIE ZA TE INFORMACJE :) TROSZKE ODETCHNALEM :)

jeszcze tylko jeden stereotyp:

1,meszczyzni poza hotelem nie powinni chodzic w krotkich spodenkach - czy
        chodzi takze o spodnie lekko za kolana??? typu safari?? :)
        2. kobiety - tylko dlugie spodnice ewentualnie szerokie spodnie??

• Gość: Iwona Re: CZY TO PRAWDA O HURGHADZIE? IP: 89.0.1.* 12.06.03, 10:39
          Gość portalu: LEKKO USPOKOJONY napisał(a):

> DZIEKI WIELKIE ZA TE INFORMACJE :) TROSZKE ODETCHNALEM :)
          >
          > jeszcze tylko jeden stereotyp:
          >
          > 1,meszczyzni poza hotelem nie powinni chodzic w krotkich spodenkach - czy
          > chodzi takze o spodnie lekko za kolana??? typu safari?? :)
          > 2. kobiety - tylko dlugie spodnice ewentualnie szerokie spodnie??
          >
          > Jak sam napisałeś stereotyp.
          Gdybyś pojechał na prowincje to pewnie prawda natomiast Hurgada to miejscowośc
          typowo turystyczna i nie takie rzeczy tam widzieli. Sam pojedziesz to zobaczysz
          jak chodzą turyści po ulicach - spodenki prawie stringi koszulki na
          ramiączkach, odkryty brzuch, faceci chodzą w krótkich spodniach i zero reakcji.
          Czasami aż nie mogę wyjśc z podziwu jakie głupoty ludzie wymyslaja i po co???
          Masz jeszcze jakieś pytania to smiało. Pozdrawiam
          >
          >
    • Gość: Anka Re: CZY TO PRAWDA O HURGHADZIE? IP: *.zzgnig.com.pl 12.06.03, 10:39
      Zasady o których piszesz nie dotyczą turystów. Ubiór powinien być przyzwoity,
      ale bez przesady - nie na "zakonnicę". W hotelu, w którym byłam obowiązywał
      zakaz opalania i kąpieli topless, ale poza tym strój dowolny.
    • Gość: uspokojony Re: CZY TO PRAWDA O HURGHADZIE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.03, 11:26
      ok rozumiem , ze na terenie hotelu i w samej Hurgadzie to inna para kaloszy,
      ale co na wycieczkach??? np kair lub luxor ? luz czy pelen runsztunek??
    • Gość: SE Re: CZY TO PRAWDA O HURGHADZIE? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.06.03, 11:39
      uspokojony-wyluzuj
      jak pojedziesz do luxoru to chyba nie w stringach a twoja babka nie w bikini
      na wycieszkę trzeba się ubrac wygodnie i przewiewnie
      koniecznie czapka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka