n0b0dy030 06.07.07, 11:27 witam pytanie takie - jaka karte brac do Egiptu ? Czy zwykla bankomatowa do czegos mi sie przyda? - głownie chodzi o wyplacenie gotowki z bankomatu ... czy tez trzeba brac karte kredytowa ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janusz.amir Re: jaka karta ? 06.07.07, 11:34 Zwykła karta płatnicza !! Wypłacisz gotówkę dosłownie wszędzie. Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
n0b0dy030 Re: jaka karta ? 06.07.07, 11:36 dzieki za szybka i jasna odpowiedz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dolcia70 Re: jaka karta ? 06.07.07, 13:30 A ja słyszałam, że lepsza jest karta kredytowa, bo płatnicza bardzo wolno łączy się z bankiem w Polsce.. No ale może się mylę ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
imonate Re: jaka karta ? 06.07.07, 13:38 karty dzielimy na: debetowe obciążeniowe kredytowe wszytkie te karty mają funkcje płatniczą. W myśl tego podziału, twoja wypowiedż jest lekko dziwna. Moim zdaniem ze względu na koszty najlepiej wyplacć kartą debetową, a ostatcznośią jest wypłata kartą kredyrową. jesli już chodzi o płacenie sprawa wygląda troszkę inaczej, ja najlepiej lubię płaić obciążeniową, najlepiej dinersem albo kredytową (visa, masters - bez różnicy). Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: jaka karta ? 06.07.07, 13:38 Mylisz się całkowicie !! Proponuję na forum pisać to co zna się z autopsji a nie ze słyszenia. Łączenie trwa ok.5s !!! Praktycznie po podaniu PIN-u nim wystukasz kwotę i zatwierdzisz to jesteś już połączona. Tak to wygląda praktycznie, a karty używam tam od paru lat. Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
sharmdiver Re: jaka karta ? 06.07.07, 13:48 Dodatkowa rada: Czasami z niewiadomych przyczyn bankomaty które jeszcze przed chwilą działąły przestają. Sposobem jest szukanie innego i z inną kartą ale dobrze też jeśli mamy wieksze płatności np. za wycieczki nie zostawiać wypłacenia pieniędzy na ostatnią chwilę a zrobić to dzień wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś