iwomaz 09.07.07, 12:38 pomocy-tydzien snurkowania w egipcie....bylam w hurgadzie last year- rafy bardzo fajne. teraz zastanawiam sie czy znowu to hurgady czy moze sharm a moze safaga??? co radzicie gdzie ladniejsze rafy??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konstancja15 Re: rafy - Egipt 09.07.07, 15:55 To miałaś naprawdę szczęście, że trafiłaś w HRG hotel z rafą;-) Ja byłam tam raz i właśnie ze względu na brak rafy przy plaży nie planuję tam wracać... W Sharm sytuacja ma się diametralnie inaczej;-) Odpowiedz Link Zgłoś
iwomaz Re: rafy - Egipt 09.07.07, 16:28 a ktory region sharmu polecacie???i hotelik? w hgh bylam w shedwan garden i naprawde polecam do sklepow niedaleko, hotel w zielonym parku, fajna plaza i rafa....a jak ktos nie lubi morza:(to ma do dyspozycji 3 baseny i rozne inne atrakcje naziemne. garden ma 3+gwiazdek ale jest robiony pod niemcow wiec standard jest ok jak na egipt.. to tyle o hgh ale gdzie w sharmie szukac fajnego hotelu z plza i rafa w rozsadnych cenach???licze na wasza pomoc... Odpowiedz Link Zgłoś
trevally Re: rafy - Egipt 09.07.07, 16:54 Polecam ten wątek : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=47773763&a=47773763 Odpowiedz Link Zgłoś
konstancja15 Re: rafy - Egipt 09.07.07, 16:58 I myślę, że przydatne będzie jeszcze to: sharm-el-sheikh.ovh.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
trevally Re: rafy - Egipt 17.07.07, 12:48 >gdzie w sharmie szukac fajnego hotelu z plza i rafa w >rozsadnych cenach??? 1. Na forum Egipt- Hotele : forum.gazeta.pl/forum/71,69392.html?f=717 2. W ofertach biur podróży ;-) A jeśli chodzi o położenie takich hoteli w Sharm, to albo te leżące na klifie Ras Um El Sid, albio w Nabq Bay Odpowiedz Link Zgłoś
madzia112 Re: rafy - Egipt 17.07.07, 14:49 To ja dorzucę tak konkretnie - Faraana i Iberotel Club Fanara ( ze wskazaniem na ten drugi hotel bo zdecydowanie lepszy ). Mają dostęp do najpiękniejszej rafy w całym SSH. No i jeszcze leżący między nimi Reef Oasis, z tym że nie wiem czy sprzedawany przez polskie biura. Mają tez świetną lokalizację, bo Nabq jest daleeeko od Naama i innych rozrywkowych miejsc. A tu wystarczy wyjść z hotelu i o rzut beretem jest Alf Leila Waleila - sklepy, restauracje itp. Nawet do Old Marketu na piechotkę dojść można ( tylko pół godzinki ) Zobacz na mapie ( hotele z numerami 8, 9, 10 ). sharm-el-sheikh.ovh.org/mapa_lewa.html Odpowiedz Link Zgłoś
trevally Re: rafy - Egipt 17.07.07, 15:02 Tez mogę polecić Iberotel Club Fanara, z jednym zastrzeżeniem - tłok w wodzie czasami bywa straszny, szczególnie gdy przy rafie zacumuje kilka stateczków ze snorklerami. Tu wychodzi przewaga Nabq gdzie żadne stateczki przy rafie nie cumują. No i oczywiście rafa przy Faranie jest uboższa niż ta w Nabq (ale i tak piękna, szczególnie w lewo od plaży za cyplem, ale należy uważać na silny momentami prąd i mierzyć zamiary na siły). Odpowiedz Link Zgłoś