luko2215vp.pl 29.07.07, 20:49 Witam wszystkich na forum i proszę o info hotelu Alibaba,z którego biura najlepiej wykupic wycieczkę ? i ile kasy trzeba uzbierac,kiedy wyjechac żeby nie było tak bardzo gorąco? dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adudi Re: Egipt-Alibaba 30.07.07, 08:42 Sun&Fun we wrzesniu juz jest fajnie (bylam rok temu) na ich stronie sa ceny. teraz chyba ceny na wrzesien: 2100 tydzien i 2800 dwa tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
prezes63 Re: Egipt-Alibaba 30.07.07, 10:23 Wróciłam z AliBaby 19.07. Byliśmy z Sun&Fun. Polecam Hotel i biuro. To chyba najpiękniejszy hotel w Hurghadzie. Piękne bungalowy, basen, mnóstwo roślinności. Pokój 5110 (duży - 4 os.), piętro, z tarasem na wschód, widok na ogród i bokiem na basen. Nie mieliśmy zastrzeżeń. Super urlop. Byliśmy na 2 wycieczkach fakultatywnych - Kair -2 dni i Luksor. Bardzo dobrze zorganizowane. W Kairze w hotelu 4* dostaliśmy apartament - salon z kuchnią, 2 sypialnie, 2 łazienki( byliśmy z 2 dzieci).Wersja all inclisiwe to plus, bo nie trzeba nic dokupywać. W lodówce codzinnie woda mineralna. Rezydenci O.K.już czekają przy okienkach z wizami. Płakać się chciało przy odjeździe. Polecam i życzę miłych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
gl16 Re: Egipt-Alibaba 30.07.07, 10:52 byłam w drugiej połowie stycznia 2tyg.za 2400 od osoby,S&F,gorąco polecam,już nie moge doczekac się ferii zimowych,znowu w Alibabie, Odpowiedz Link Zgłoś
prezes63 Re: Egipt-Alibaba 30.07.07, 10:52 Jeszcze małe uzupełnienie. Jeśli chodzi o kasę to trzeba mieć tyle ile zapłacisz w biurze( my wykupywaliśmy w styczniu w promocji - syn 11 lat miał też wszystkie wycieczki fakultatywne gratis) + to co chcesz tam wydać. My dla 4 osób ( 2 os.dor. + 2 dzieci) wydaliśmy 1000$ tzn.ok.700$ wycieczki + 300 pamiątki. W hotelu jest kantor, trzeba wymieniać $ sukcesywnie, bo potem zostanie się z nadmiarem LE. Wykupując wczasy z Sun&Fun masz zapewnioną bezpłatną opiekę w klinice medycznej czynnej 24h na dobę i mieszcaącej się obok AliBaby. Jeśli chodzi o temp. to było do wytrzymania, podobnie w Kairze i Luksorze. Podstawa to dużo napoi, przewiewne ubranie. Jadąc klimatyzowanym autokarem nie czuje się takiego wielkiego zmęczenia, program wycieczek jest tak ułożony, że spędzasz czas na zewnątrz ok. 45-60 min, jedziesz dalej i znowu coś zwiedzasz itd. Temp. w Hurdhadzie była ok. 35 , Kair ok. 38. Luksor - 45. Bardziej zmęczył nas upał w Polsce po powrocie, ponieważ jest większa wilgotność. I jeszcze jedno. Łatwiej było przystosować się do upału w Egipcie niż w Tunezji. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia83 Re: Egipt-Alibaba 30.07.07, 10:57 ja wybieram sie do Alibaby 31.08 ktoś jeszcze leci? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejzdzis Re: Egipt-Alibaba 31.07.07, 13:37 witam, ja będę z żoną w alibabie od 30.08 niestety tylko do 05.09. Odpowiedz Link Zgłoś
stecg Re: Egipt-Alibaba 31.07.07, 20:49 Ja byłem w Alibabie 2 tygodnie 12-26.07. z Neckermanem. Rodzina 2+3 dzieci. Super! Polecam. Teraz ciągle wspominamy! Naszym zdaniem były to bajeczne wakacje! Pozdrawiamy wszystkich, którzy byli tam w tym czasie! Do zobaczenia za rok! Odpowiedz Link Zgłoś