kodekspracy 03.08.07, 15:39 Wyjazd do Egiptu z Sigma-Travel warto? Czy duże ryzyko przykrych, nieskatalogowanych atrakcji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miriam_73 Re: Sigma-Travel - Wasze opinie 03.08.07, 15:57 Wprawdzie byłam z Sigmą w Egipcie dość dawno (ściślej, był to wówczas mój pierwszy wyjazd do Egiptu, do wyjazdu z Sigma przekonała mnie przyjaciółka która parę miesięcy wcześniej była też z nimi i wróciła zachwycona), ale wycieczka była super, realizacja bez zarzutu i wrażenia na tyle pozytywne i trwałe, że się od Egiptu chyba stałe uzależniłam. Przede wszystkim doskonaly pilot, który, jak ktoś ostatnio pisał - nadal z nimi na do Egiptu jeździ, tzn. Marek Malczewski - chodząca encyklopedia wiedzy o kraju, historii, ludziach, miły, kompetenty. Hotele przyzwoite, acz bez luksusów, nie wiem dokładnie, jaką obecnie mają bazę noclegową, zwłaszcza w Hurgadzie i Sharm, statek 4* z niedużym basenem, jedzenie był bardzo dobre, fakultety, tzn. Aleksandria z Wadi El Natrun (byliśmy jeszcze w ramach tego wyjazdu w Tel el Salaam i nad Kanałem Sueskim oraz w Port Said), Dendara z Luksoru (absolutny odjazd, szczególnie wizyta na dachu świątyni Hathor oraz w jej podziemiach: żarwóki faraonów trzba zobaczyć :)))) oraz oczywiście Abu Simbel warte dodatkowej kasy i zobaczenia tych wszystkich cudowności na własne oczy. Powiem tak - wyjeżdżałam z Sigmą parę razy, raz zaliczyli pewną wtopę, o którą miałam do nich pretensje (ale to była kwestia wyłącznie pewnych problemów z pilotem, w Izraelu) a tak - było wszystko OK. Odpowiedz Link Zgłoś
kodekspracy Re: Sigma-Travel - Wasze opinie 03.08.07, 16:01 śliczne dzięki :) a i inne opinie? Odpowiedz Link Zgłoś
faraonka76 Re: Sigma-Travel - Wasze opinie 03.08.07, 16:17 Ja jadę z tą firma w październiku. Obiecuje zdać relację po powrocie. Parokrotnie prosiłam o opinie z tegorocznych wyjazdów ,ale niestety pytania pozostały bez odpowiedzi. W przyszłym tygodniu wraca kolejna grupa może znajdzie się ktoś, kto podzieli się wrażeniami. Na to liczę. Póki co dzwoniłam do firmy pani potwierdziła, że pilotem będzie p. Marek Malczewski. Nie potrafiono mi jednak udzielić informacji jakimi liniami lecimy. trochę to dziwne. Powiedziano mi,że egipskimi i że pośrednikiem jest Alfa Star? - jak dobrze zrozumiałam. W opinii moich znajomych, którzy byli z Sigmą parę lat temu na kilku imprezach to dobra firma, program objazdu ciekawy i nie było przykrych niespodzianek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
45s11 Re: Sigma-Travel - Wasze opinie 03.08.07, 19:04 Jest ona droższa niż inne biura. Ale czują się b. mocno,bo jak zauważacie nigdzie się oni nie rekllamują ,a mają zawsze wszystko wyprzedane. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyt76 Re: Sigma-Travel - Wasze opinie 07.08.07, 09:27 Jak sie dobrze przyjrzeć cenom to wcale nie sa droższa niż inne biura, a przynajmniej nie wszystkie oferty. Ja w lipcu porównywałem ich ofertę Jordania Syria z ofetą RainbowTours (kierunek ten sam). Oferta Sigmy była droższa o ok. 50 zł i ok 40 $ ale trwała dwa tygodnie (Rainbow - tydzień). Nioe sprawdzałem innych kierunków ale wrażenie drogich ofert wynika z tego że cena jaka podaja na stronie zawiera wszystko (żadnych doliczanych potem opłat lotniskowych, transferów, dopłat do paliwa) a cena w $ jest sumą a nie rozbiciem na: tu 15$ tam 18$ i jeszcze gdzieś 20$. Niestety nie zawsze mają wszystko sprzedane bo ta wyucieczka w terminie od 18 sierpnia ze względu na małą ilośc osób została odwołana. Odpowiedz Link Zgłoś
tunhotel Moja relacja w objazdówki Sigma Travel 04.08.07, 17:02 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=10568625&a=13423494 Odpowiedz Link Zgłoś
abirka Re: Moja relacja w objazdówki Sigma Travel 04.08.07, 18:25 Tylko ta relacja jest sprzed 3 lat. Przez ten czas wszystko może się diametralnie zmienić. Szczególnie, że w ubiegłym roku Sigma nie miała wyjazdów do Egiptu. Dziwne dla mnie jest, że nie podają żadnych informacji na temat statku i hoteli. Twierdzą, że to kontrachent na miejscu ustala i oni musieliby mailować do niego w tej sprawie. Dla mnie tłumaczenie beznadziejne i nie wróżące nic dobrego. Szanująca się firma (za jaką podobno uchodzi Sigma) dba o klientów i udziela pełnych i wyczerpujących informacji. Jeśli czegoś nie wie to sprawdza a nie stwierdza, że nie wie jakimi liniami odbywa się lot. Ale ja nastawiam się pozytywnie i napiszę po powrocie najważniejsze informacje. Szczegółowej relacji nie obiecuję bo raczej byłaby to koszmarna grafomania. Do napisania... Odpowiedz Link Zgłoś
faraonka76 Re: Sigma-Travel - Wasze opinie 04.08.07, 22:17 Dziś zerknęłam na stronę internetową Sigmy.Są zmiany!!!. Mój termin wyjazdu uległ przesunięciu z 17.10 na 16.10 i wzrosła cena z 2490zł na 2550zł. A ja spodziewałam się promocji :-(. Odpowiedz Link Zgłoś
kodekspracy Re: Sigma-Travel - Wasze opinie 06.08.07, 08:04 Dzięki i oczekuję relacji po powrocie - miłego wypoczynku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
tunhotel Re: Sigma-Travel - Wasze opinie 06.08.07, 23:16 he he, pewnie dolar mocno poszedl ostatnio do góry Odpowiedz Link Zgłoś
stelka1985 Re: Sigma-Travel - Wasze opinie 17.10.07, 20:23 Ja właśnie wróciłam wczoraj :) jedyne co moge powiedzieć to że było po prostu niesamowicie, nie mam żadnych zastrzeżeń, trudno mi opisać słowami to co przeżyłam, było cudownie i nigdy nie zapomne tych wspomiale spędzonych chwil. Dziękuje p. Maćku Dziękuje p. Edmat :):) Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Sigma-Travel - Wasze opinie 17.10.07, 20:39 OOO, Maćku? Byliście z młodym Malczewskim? Odpowiedz Link Zgłoś
nubijska Re: Sigma-Travel - Wasze opinie 17.10.07, 21:23 byłam z Sigmą trzy razy na objazdówce. za każdym razem bardzo udanej. bogate programy, bardzo dobrzy piloci, profesjonalnie i bez żadnych niespodzianek. jeżdżę często i z różnymi biurami, ale tylko do Sigmy i Orbis Travel mam pełne zaufanie. Odpowiedz Link Zgłoś
stelka1985 Re: Sigma-Travel - Wasze opinie 18.10.07, 08:31 dokładnie tak Miriam :) musze powiedziec ze pełen profesjonalizm :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandreta1 Re: Sigma-Travel - Wasze opinie 18.10.07, 11:27 Ja również niedawno wróciłam z Rejsu po Nilu z biura Sigma Travel i właściwie nie wiem co napisać. Była to najpiękniejsza wycieczka w jakiej dotychczas uczestniczyłam. Pod każdym względem było fantastycznie, hotele ekstra, organizacja rewelacja bez żadnych zastrzeżeń, program przebogaty a pilot Maciek genialny. Bardzo dziękuję i myślę, że niebawem wrócę do Egiptu z tym samym biurem podróży. Odpowiedz Link Zgłoś
kodekspracy Re: Sigma-Travel - Wasze opinie 18.10.07, 11:54 bardzo się cieszę z pozytywnych opinii :))) ja jadę 13.11.2007 - już się nie mogę doczekać Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Sigma-Travel - Wasze opinie 18.10.07, 12:09 Nie wątpię :) Jaki tata taki syn - jeden drugiego po prostu zaraził PASJĄ - i to widać i słychać :) Odpowiedz Link Zgłoś