Gość: Dominika IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 08:41 Slyszalam ze nalezy brac ze soba wode do picia i mycia zebow czy to prawda a jesli tak to ile jej wziac. I jakie leki nalezy ze soba wziac? O biegunce juz slyszalam :))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Iwona Re: Woda do picia i leki IP: 89.0.1.* 24.07.03, 08:43 Gość portalu: Dominika napisał(a): > Slyszalam ze nalezy brac ze soba wode do picia i mycia zebow czy to prawda a > jesli tak to ile jej wziac. I jakie leki nalezy ze soba wziac? O biegunce juz > slyszalam :))))) Przepraszam, ale nie rozumiem. Masz zamiar ciągnąć ze sobą z Polski wodę w but5elkach????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominika Re: Woda do picia i leki IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 08:44 Po licznych informacjach juz prawie zamierzam:))))))), ale nie wiem jak to tam na miejscu wyglada. A ile kosztuje 1litr wody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Woda do picia i leki IP: 89.0.1.* 24.07.03, 08:49 Matko Bosko!!!!! Po jakich informacjach???? Woda do picia w Egipcie występuje w dużej ilości, butelkowana, gazowana i niegazowana (tej mniejszy wybór). Butelka 1,5l w zalezności od miejsca kosztuje 1,25- 2 funty (1 funt= ,060 zł). Ta woda to nie jest żadna "kranówa" tylko nomarna mineralka, jest tam też woda z koncernu Neste (chyba Baraka, ale nie jestem pewna). A tak poza tym to ile wody możesz wziąć ze sobą na takie upały?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominika Re: Woda do picia i leki IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 08:57 Jak tak to chyba zrezygnuje z tego pomyslu.:))))))))) Dzieki wielkie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Woda do picia i leki IP: 89.0.1.* 24.07.03, 09:06 Nie ma sprawy, spokojnie możesz pić tamtejszą butelkowaną wodę- jest sprawdzana, nie ma obawy. Jeżeli chodzi o leki to raczej standardowe- wiapienko (na uczulenia słoneczne), coś na gardziołko (łatwo możesz się przeziębic- klima, zimna woda)itd. Miłego pobytu- zobaczysz będzie świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ysabela Re: Woda do picia i leki IP: *.bg.am.poznan.pl 24.07.03, 09:42 Z leków, tak na wszelki wypadek, weź coś na dolegliwości zołądkowo-jelitowe. Z przeciwbiegunkowych: węgiel, loperamid, ewentualnie smektę w saszetkach, dobrze mieć nifuroksazyd (ale jest na receptę), plus może buteleczkę kropli żoładkowych. No i nie poparz sie na słońcu, pozdrawiam, miłego wyjazdu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominika Re: Woda do picia i leki IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 09:46 DZIEKI SERDECZNE JUZ SIE DOCZEKAC NIE MOGE:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaf Re: Woda do picia i leki IP: 195.136.125.* 25.07.03, 16:36 spoko, nic nie bójcie się, przeżyłem, pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
aziul90 Re: Woda do picia i leki 25.07.03, 16:40 Gość portalu: Dominika napisał(a): > Slyszalam ze nalezy brac ze soba wode do picia i mycia zebow czy to prawda a > jesli tak to ile jej wziac. I jakie leki nalezy ze soba wziac? O biegunce juz > slyszalam :))))) Musisz po prostu mieć wodę, której pochodzenie znasz, np. kupuj w hotelu, a nie na targu !!! Kosmetyki, również pasta do zębów, są tam potwornie drogie-weź zapas.Podstawowy lek-węgiel i z warzywkami stopniowo... Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal Re: Woda do picia i leki 25.07.03, 18:51 Ja tam wodę ze sobą wzięłam ale tylko dlatego, że wiedziałam że tam Vitalinei nie ma, hihi ;) No ale wiadomo, zgrzewki się nie weźmie, więc uwierz, woda tam jest całkiem ok. Najlepsza to chyba Baraka. A jeśli chodzi o leki, to nie zapomnij kropli do oczu i weź gastrolit - pomaga bardzo przy odwodnieniu, warto pić gdy "Faraon" Cię dopadnie, czego nie życzę :) Odpowiedz Link Zgłoś