Dodaj do ulubionych

Woda do picia i leki

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 08:41
Slyszalam ze nalezy brac ze soba wode do picia i mycia zebow czy to prawda a
jesli tak to ile jej wziac. I jakie leki nalezy ze soba wziac? O biegunce juz
slyszalam :)))))
Obserwuj wątek
    • Gość: Iwona Re: Woda do picia i leki IP: 89.0.1.* 24.07.03, 08:43
      Gość portalu: Dominika napisał(a):

> Slyszalam ze nalezy brac ze soba wode do picia i mycia zebow czy to prawda a
      > jesli tak to ile jej wziac. I jakie leki nalezy ze soba wziac? O biegunce juz
      > slyszalam :)))))
      Przepraszam, ale nie rozumiem. Masz zamiar ciągnąć ze sobą z Polski wodę w
      but5elkach?????????????
      • Gość: Dominika Re: Woda do picia i leki IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 08:44
        Po licznych informacjach juz prawie zamierzam:))))))), ale nie wiem jak to tam
        na miejscu wyglada. A ile kosztuje 1litr wody?
        • Gość: Iwona Re: Woda do picia i leki IP: 89.0.1.* 24.07.03, 08:49
          Matko Bosko!!!!! Po jakich informacjach????
          Woda do picia w Egipcie występuje w dużej ilości, butelkowana, gazowana i
          niegazowana (tej mniejszy wybór). Butelka 1,5l w zalezności od miejsca kosztuje
          1,25- 2 funty (1 funt= ,060 zł). Ta woda to nie jest żadna "kranówa" tylko
          nomarna mineralka, jest tam też woda z koncernu Neste (chyba Baraka, ale nie
          jestem pewna). A tak poza tym to ile wody możesz wziąć ze sobą na takie upały??
          • Gość: Dominika Re: Woda do picia i leki IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 08:57
            Jak tak to chyba zrezygnuje z tego pomyslu.:))))))))) Dzieki wielkie!!!
            • Gość: Iwona Re: Woda do picia i leki IP: 89.0.1.* 24.07.03, 09:06
              Nie ma sprawy, spokojnie możesz pić tamtejszą butelkowaną wodę- jest
              sprawdzana, nie ma obawy. Jeżeli chodzi o leki to raczej standardowe- wiapienko
              (na uczulenia słoneczne), coś na gardziołko (łatwo możesz się przeziębic-
              klima, zimna woda)itd. Miłego pobytu- zobaczysz będzie świetnie.
    • Gość: Ysabela Re: Woda do picia i leki IP: *.bg.am.poznan.pl 24.07.03, 09:42
      Z leków, tak na wszelki wypadek, weź coś na dolegliwości zołądkowo-jelitowe. Z
      przeciwbiegunkowych: węgiel, loperamid, ewentualnie smektę w saszetkach, dobrze
      mieć nifuroksazyd (ale jest na receptę), plus może buteleczkę kropli
      żoładkowych. No i nie poparz sie na słońcu, pozdrawiam, miłego wyjazdu :-)
      • Gość: Dominika Re: Woda do picia i leki IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 09:46
        DZIEKI SERDECZNE JUZ SIE DOCZEKAC NIE MOGE:))))
    • Gość: olaf Re: Woda do picia i leki IP: 195.136.125.* 25.07.03, 16:36
      spoko, nic nie bójcie się, przeżyłem, pozdro
    • aziul90 Re: Woda do picia i leki 25.07.03, 16:40
      Gość portalu: Dominika napisał(a):

> Slyszalam ze nalezy brac ze soba wode do picia i mycia zebow czy to prawda a
      > jesli tak to ile jej wziac. I jakie leki nalezy ze soba wziac? O biegunce juz
      > slyszalam :)))))

Musisz po prostu mieć wodę, której pochodzenie znasz, np. kupuj w hotelu, a nie
      na targu !!! Kosmetyki, również pasta do zębów, są tam potwornie drogie-weź
      zapas.Podstawowy lek-węgiel i z warzywkami stopniowo...
    • oryginal Re: Woda do picia i leki 25.07.03, 18:51
      Ja tam wodę ze sobą wzięłam ale tylko dlatego, że wiedziałam że tam Vitalinei
      nie ma, hihi ;) No ale wiadomo, zgrzewki się nie weźmie, więc uwierz, woda tam
      jest całkiem ok. Najlepsza to chyba Baraka.
      A jeśli chodzi o leki, to nie zapomnij kropli do oczu i weź gastrolit - pomaga
      bardzo przy odwodnieniu, warto pić gdy "Faraon" Cię dopadnie, czego nie
      życzę :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka