Dodaj do ulubionych

Intercontinental Resort w Hurghadzie ?

24.11.07, 13:17
Czy ktoś z Was był może w tym hotelu bo bardzo mało opisów na
polskich stronkach .Podobno dużym plusem jest brak ruskich i cudowna
plaża -proszę o info
Obserwuj wątek
    • cameltravel Re: Intercontinental Resort w Hurghadzie ? 24.11.07, 16:13
      Fajny hotel - ale w polsce zarezerwujesz jedynei te slabe pokoiki :)

Ewa
      • colin1974 Re: Intercontinental Resort w Hurghadzie ? 24.11.07, 19:16
        Co to znaczy słabe pokoiki ???
    • kejcik87 Re: Intercontinental Resort w Hurghadzie ? 10.01.08, 12:03
      my tez sie wybieramy do egiptu i ten holel mi sie spodobal. a cos
      jeszcze proponujecie??jakis inny hotel?? jest co robic w tych
      okolicach??sa organzowanew jakies wycieczki ??
      • e-kasia79 Re: Intercontinental Resort w Hurghadzie ? 12.01.08, 13:16
        Witam!
        byłam w intercontinentalu we wrześniu 2007. Hotel jest naprawde wspaniały.
        Pokoje przestronne, ładnie i gustownie urządzone. Nie mam żadnych zastrzeżeń.
        Jedzenie znakomite w ogromnym wyborze. Plaża dosyć duża, spokojna, leżaków nie
        brakuje. A co do ruskich to niestety muszę rozczarować moją poprzedniczkę - jest
        ich bardzo dużo, odnosiłam wrażenie że stanowią większość gości, za to polaków
        mało. Chętnie odpowiem na konkretne pytania.
        • krzywawiewiora Re: Intercontinental Resort w Hurghadzie ? 20.01.08, 16:36
          Witam!
          Jadę do Intercontinentalu za kilka dni. Po sprawdzeniu na stronie
          hotelu nadal nie jestem pewna czy w pokojach są czajnikido parzenia
          herbaty czy kawy, i czy dostęp do internetu jest w pokoju (jakiego
          typu-bezprzewodowy czy modem)? Będę wdzięczna za
          informację.Pozdrawiam. Małgorzata
          • e-kasia79 Re: Intercontinental Resort w Hurghadzie ? 20.01.08, 17:46
            internet w pokoju jest na pewno, czajnika nie ma
            • e-karol2 Re: Intercontinental Resort w Hurghadzie ? 24.01.08, 10:03
              Kupiłem wyjazd do tego hotelu na wakacje dla 2 dorosłych plus
              dostawka z Tui.Interesuje mnie dosłownie wszystko o tym hotelu i
              okolicy.Pytanie do e-kasi jak wygląda okolica , czy można
              bezpiecznie poruszać sie poza hotelem,dokąd i po ile (o ile są)
              fakultety.Czy obsługa jest ok czy należy ich wspomagać napiwkami co
              jakiś czas.Mamy opcję all , dobrze zrobiłem że ją od razu kupiłem?
              Czy zadowolona byłaś z pokoju jaki miałaś?Pozdrawiam.
              • e-kasia79 Re: Intercontinental Resort w Hurghadzie ? 25.01.08, 22:23
                1/ pokoje- chyba wszystkie pokoje są z widokiem na morze, nam trafił się taki z
                boku budynku, ale skrawek błekitu był widoczny :), miało to też dobre strony bo
                było cicho. wille mają swój mini basenik, jak się nie myle są tam 2 sypialnie
                salon, chyba 3 łazienki. pokoje w hotelu piękne, przestronne, fajnie urządzone,
                łazienki także bardzo przyjemne, klimatyzacja działała bez zarzutu. każdy pokój
                posiada duży balkon
                2/ bardzo dobrze, że wykipiłeś all. ,my mieliśmy hb, i tak np jednego dnia
                kupiliśmy 2 cheesburgery, 2 porcje frytek, 2 piwa za bagatella 40usd, jeżeli
                chodzi o posiłki są naprawde smaczne w ogromnym wyborze, restauracja główna
                baaardzo przestronna, nie było żadnych problemów z miejscami, żadnych kolejek
                przy bufecie
                3/ okolica to "zadupie" buduje się jednak piękna promenda wdłuż drogi głównej
                ale są tam oczywiście różne sklepy, także apteka
                4/ taxi można zamówić z hotelu, na ulicy złapiecie ją także bez problemu dużo
                taniej (cen nie podam nie pamiętam). hotel w okolicach lotniska.
                5/ plaża naprade świetna, długa, niestety żeby zobaczyć cuda podwodne trzeba
                odpłynąć stateczkiem dalej (można wynająć przy plaży) albo skusić się na Giftung
                (ja kupiłam u rezydenta Rainbowtours nie pamiętam też cen).
                6/ dawałam codziennie 1 usd sprzątającemu, ale czy coś za to było więcej wątpie...
                w razie pytań służe
                pozdrawiam
                • e-karol2 Re: Intercontinental Resort w Hurghadzie ? 26.01.08, 21:34
                  Dzięki za info.Pokój z widokiem na morze mamy kupiony ,miałem
                  wątpliwości co do all,ponad 2 tys.więcej trzeba zapłacić.Ale ok
                  powiedz czy było trochę naszych w tym hotelu ew.z jakich krajów
                  turystów było najwięcej,i czy dziecku nie będzie się tam nudziło.W
                  jakim języku można się najłatwiej porozumieć( poza egipskim
                  oczywiście)Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za info.
                  • e-kasia79 Re: Intercontinental Resort w Hurghadzie ? 27.01.08, 13:30
                    Polaków (oczywiście oprócz tych z naszej wycieczki) zaobserwowałam tylko 2 pary.
                    Najwięcej jest ruskich, ale dużo jest też włochów i hiszpanów. w hotel bez
                    problemu można się porozumieć w języku angielskim. wydaje mi się, że słyszałam
                    też jak ktoś rozmawiał z obsługą po rosyjsku. co do małej pociechy wydaje mi się
                    że może być nudno, animacje bardzo kiepskie, jest stadnina koni i widzialam
                    starsze dzieci jak jezdziły konno, poza tym nic. pozdrawiam serdecznie
                    • gaga172 Re: Intercontinental Resort, pytanie do e-kasi79 29.01.08, 18:27
                      Witam
                      A czy sa jakies zajęcia typu aerobik? A może jakaś dyskoteka na
                      terenie osrodka? Do centrum jest daleko? Słyszałam, że są
                      restauracje tematyczne, czy to są w ofercie ai, czy tam juz są
                      odpłatne posiłki? A co z wycieczkami fakult., kupowałaś może na
                      miejscu, czy w biurze?
                      Przepraszam, że tak troszkę chaotycznie pytam, dziękuję z góry za
                      odpowiedź, serdecznie pozdrawiam
                      • e-kasia79 Re: Intercontinental Resort, pytanie do e-kasi79 30.01.08, 21:36
                        witam!
                        do centrum jest kawałek, jednak z intecontinetiala nie jechałam (znałam już
                        wcześniej hurghade więc nie skorzystałam). są restauracje tematyczne, wiem że
                        przy plaży jest restauracja rybna/świeże owoce morza, jednak nie korzystałam. są
                        zajęcia typu aerobik, aquarobic też nie korzystałam, ale widziałam, że niewielka
                        ilość ludzi bierze w nich udział. animatorka była rosjaninką i tylko swoich
                        namawiała do zajęć. dla porównania obok w hiltonie były dużo ciekawsze a napewno
                        liczniejsze animacje. wycieczki kupowałam w biurze. co do dyskoteki nie
                        zauważyłam by była takowa.
                        • gaga172 Re: Intercontinental Resort, pytanie do e-kasi79 31.01.08, 13:26
                          Bardzo dziękuję. Zapytam jeszcze o wycieczki, czy w biurze jest
                          taniej jak się wykupuje? Bo słyszałam, że na miejscu są jednak
                          tańsze. A można wiedzieć z jakich wycieczek czy też innych atrakcji
                          korzystałaś? Czy drugi raz też byś skorzystała z tego hotelu, czy
                          raczej coś Ci nie odpowiadało? A jak spisywała się rezydentka, czy
                          też rezydent? Lecę z TUI w kwietniu. Serdecznie pozdrawiam
                          • e-kasia79 Re: Intercontinental Resort, pytanie do e-kasi79 31.01.08, 20:01
                            witam, ciężko jest mi odpowiedzieć na Twoje pytania, gdyż w hotelu spędziłam
                            tylko 4 dni. wcześniej byłam na rejsie po nilu oraz w kairze i kilku innych
                            miejscach, więc ofertą wycieczek nie byłam zainteresowana. wybrałam się tylko na
                            wyspę giftung (zdecydowanie polecam) wycieczkę wykupiłam u rezydenta, ale
                            znajomi kupili tę wycieczkę w hurghadzie w biurze i była znacznie tańsza. nie
                            rozglądałam się za takimi biurami ale z forum wiem, że jest ich duża ilość, że
                            ceny mają zdecydowanie niższe a jakość obsługi niczym nie odbiega od tych
                            wykupionych w Polsce. gratuluje wyboru hotelu jest na prawdę znakomity, myśle że
                            nie pożałujesz, sama chętnie bym wróciła...
                            • gaga172 Pytanie do e-kasi79 07.02.08, 10:13
                              Witam
                              Czy internet w pokoju jest płatny, może pamietasz ile kosztuje
                              minuta, godzina?
                              Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka