yendras0 29.11.07, 00:18 Zainteresowanym chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amber1979 Re: Wróciłem wczoraj z Millennium w Sharm (Sun&Fu 29.11.07, 08:07 Fajnie, że tam byłeś, ja lecę w lipcu i mam parę pytań. Jaka jest plaża? Czy hotel jest rzeczywiście tuż przy niej? Jakiej narodowości gości było najwięcej i czy było ich dużo? A co z jedzeniem, dobre? Jak często jeżdżą busy do centrum? Podobało Ci się generalnie? Dzięki, pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
pathfinder.1 Re: Wróciłem wczoraj z Millennium w Sharm (Sun&Fu 29.11.07, 08:43 Witaj Ja lecę do Millenium od 16.07.2007 z Katowic :) Proszę Cię o ogólne wrażenia z hotelu - czy faktycznie hotel załuguje na 5* i czy bliskośc lotniska nie jest uciążliwa :) Z jakim biurem tam byłeś ? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
amber1979 Re: Wróciłem wczoraj z Millennium w Sharm (Sun&Fu 29.11.07, 14:53 To pewnie się spotkamy, bo ja będę od 9 lipca do 23, też z Katowic. A Ty z jakim biurem? Mam nadzieję, że hotel Millenium to udany wybór:) Odpowiedz Link Zgłoś
pathfinder.1 Re: Wróciłem wczoraj z Millennium w Sharm (Sun&Fu 29.11.07, 21:30 Ooo to świetnie - na pewno się zobaczymy na miejscu :)) Wysłałem Ci na prv mój nr GG, kliknij to pogadamy :)) a lecę do Sharm z Triadą. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_sanczo1975 Re: Wróciłem wczoraj z Millennium w Sharm (Sun&Fu 28.05.08, 13:56 witam ja tesz jade do szarmu w tym okresie tylko ja mam wylot z warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
kkiinniiaa Re: Wróciłem wczoraj z Millennium w Sharm (Sun&Fu 27.03.08, 23:18 Witam Ja wylatuje z Wrocławia 16.07 z Triadą Odpowiedz Link Zgłoś
nikola80 Re: Wróciłem wczoraj z Millennium w Sharm (Sun&Fu 30.11.07, 19:48 Pewnie że trafny wybór, byłam tam na początku lipca :) napewno nie będziecie żałować. A swoją droga to może wszyscy się tam spotkamy bo ja też planuję lipiec 2008 tylko jeszcze nie znam dokładnej daty, no i też z Katowic :))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amber1979 Re: Wróciłem wczoraj z Millennium w Sharm (Sun&Fu 30.11.07, 22:42 Jak poznasz, to daj znać. Ja będę 9-23 lipca, więc pewnie rzeczywiście się spotkamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
agataonisk Re: Wróciłem wczoraj z Millennium w Sharm (Sun&Fu 30.11.07, 23:32 Hey... My w 6 osób wylatujemy 9 lipca do 23 lipca z Warszawy,a ogólnie jesteśmy z Włocławka.Wybraliśmy hotel Millenium.Mamy nadzieję,że był to trafny wybór.Trochę się przeraziliśmy zmianą hoteli na niższy standard z Triady,co Wy myslicie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
amber1979 Re: Wróciłem wczoraj z Millennium w Sharm (Sun&Fu 01.12.07, 12:05 No widzę, że zbiera się niezła ekipa do hotelu Millenium:)My będziemy w tym samym terminie, tyle że z Katowic. Co do Triady, to tak, mam pewne obawy... Odpowiedz Link Zgłoś
rafcio78 Re: Wróciłem wczoraj z Millennium w Sharm (Sun&Fu 21.04.08, 19:28 witam czytalem opinie na temat hotelu millenium i trafilem na twoja notke. tez jestem z wloclawka jade do millenium w maju i chcialbym prosic o kilka waznych informacji odnosnie tego hotelu. na co sie nastawic itp rzeczy zeby pozniej nie bylo rozczarowan. czytalem o millenium ze nie maja pomostu. jedni pisza ze mozna korzystac z pomostu hoteli sasiednich inni ze nie.jak to w koncu jest?jedzie z nami kilkoro dzieci. czy beda mialy gdzie poplywac skoro tam wszedzie sa rafy i trzeba isc w glab 500m a potem sciana w dol? mnie najbardziej interesuje snnorking a moze i nawet szkolka nurkowa. jesli bedzie niedroga. prosze jeszcze o info na temat animacji i wycieczek(oprocz kairu i rasmohamed bo tam juz bylem). a moze jakies fotki?? za wszelkie informacje dzieki wielkie pozdrawiam rafal Odpowiedz Link Zgłoś
yendras0 Re: Wróciłem wczoraj z Millennium w Sharm (Sun&Fu 01.12.07, 11:25 Millennium jest nowym hotelem (podobno zaczął działać w tym roku), pokoje duże, czyste. Że nowy widać też po drzewach i krzewach, w przyszłym roku będą bujniejsze. Jedzenie – jak w całym Egipcie – dobre, a drinki (ALL) wspominam do dzisiaj. 5 gwiazdek – owszem, ale ważne jest położenie hotelu: jest to Nabq Bay, oddalone od Naama Bay i Old Market o ok. 30 min. busem po 10 LE, co jest ważne dla miłośników nocnego życia. W pobliżu jest kilka sklepów (wielu innym hotelom tego brakuje). Od plaży oddzielony jest deptakiem. Plaża i baseny OK – dużo leżaków i parasoli (bezpłatne). Lotnisko: wcześniej tego nie wyczytałem, ale rzeczywiście nad Millennium wznoszą się startujące samoloty; dopóki któryś nie zwali się do basenu, ich widok może być nawet podniecający. Hotel organizuje opiekę nad dziećmi i sporo animacji, np. Aqua-gym. Sporo głośnej muzyki, ale można pójść na plażę … a tam laguna – kilkaset metrów płycizny – w prawo coraz krótsza. Millennium nie ma pomostu (na pewno zbudują) więc żeby snoorkować trzeba iść do pomostów przy hotelach po prawej stronie (piękna rafa). Najczęstszym językiem w Millennium jest rosyjski, potem angielski i arabski oraz polski. Zresztą obecność Rosjan widać w całym Sharm. Na koniec rada: wybierajcie pokoje w lewym skrzydle hotelu i spróbujcie nie dać w łapę (ja dałem 5 EUR). Mogę też o Egipcie (wcześniej byłem w Hurghadzie), o wycieczkach na Synaj i do Kairu oraz o Sun&Fun. Odpowiedz Link Zgłoś
pathfinder.1 Re: Wróciłem wczoraj z Millennium w Sharm (Sun&Fu 01.12.07, 11:47 Bardzo Ci dziekuję za fajne info :) Jeśli możesz to napisz jeszcze coś o wycieczkach, ile kosztują i gdzie lepiej wykupić, Giza itp. (w planach mam też Izrael i Jordanię). Z jakiego biura byłeś ? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
malena.m Re: Wróciłem wczoraj z Millennium w Sharm (Sun&Fu 01.12.07, 12:34 Hej yendras0, z którego biura kupowałeś fakultety na miejscu w Hurgh.? Byłam na objeżdzie po Egipcie i nie starczyło już sił na nic więcej a będziemy w styczniu, więc interesują mnie te czysto rekraacyjne - kłady , Gifun itp... Natomiast w sierpniu już planuję Sharm, i tu ponawiam to samo pytanie, a także czy korzystałeś z jakiejś bazy nurkowej - chodzi mi o coś sprawdzonego. Pozdrawiam i dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
yendras0 Re: Wróciłem wczoraj z Millennium w Sharm (Sun&Fu 02.12.07, 08:34 W Hurghadzie byłem z Eximem, w hotelu Palma de Mirette (dobre 4 gwiazdki). Fakultet do Luxoru kupiłem u rezydentki (o wycieczce nie będę się rozpisywał – po prostu trzeba, bardzo). Nurkowanie organizowała H2O, prowadzona przez Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
yendras0 Re: Wróciłem wczoraj z Millennium w Sharm (Sun&Fu 01.12.07, 17:22 Wyjazd organizował (widocznie mało znany) Sun&Fun. Jako że hotel jest na zadupiu (co ma też swoje plusy) poszedłem na łatwiznę i kupiłem Kair i Synaj u Organizatora. Mogłem wybrać się do Naama Bay - znalazłbym coś tańszego, ale lenistwo, tani dolar i info o polskim przewodniku oraz polskim składzie wycieczki przeważyły. Kair i Giza za 55 USD to wyjazd po północy i zwiedzanie od rana muzeum kairskiego z ogromnymi zbiorami sztuki „faraońskiej” (warto), rejs po Nilu (kiepski), wizyta w muzeum papirusu i perfum (bzdety obowiązkowe na wszystkich tego typu wycieczkach) i piramidy + sfinks w Gizie (oczywiście robi wrażenie). Na koniec lunch i powrót na 23. do hotelu. Co do przewodnika to się przesłyszałem, bo był to mówiący po polsku Egipcjanin. Miał wiedzę ale mówił niewyraźnie i szybko, a przy ogromnej ilości przekrzykujących się wycieczek w muzeum, niewiele można było zrozumieć. Na koniec wylazł z niego handlarz – namawiał do kupowania u najlepszego sprzedawcy, który zaraz podejdzie do autobusu, a w końcu sam zaczął oferować papirus, figurki itp. Pomijając to i zbyt duże tempo wycieczka obowiązkowa – Kair trzeba zobaczyć i poobserwować sobie ruch uliczny, nad którym nikt nie panuje. Fantastyczne! Druga wycieczka za 35 USD to Góra Mojżesza i klasztor Św.Katarzyny. Nocne wejście na Górę 2285 m, w towarzystwie kilkuset ludzi i przepychających między nimi wielbłądów, wśród pokrzykiwań przewodników tych ludzi i wielbłądów, aby ze szczytu podziwiać wschód słońca. Robi wrażenie – prawie tysiąc ludzi oblepiających szczyt i czekających na ten jeden moment. I wreszcie okrzyk! A potem śpiew Japończyków, którzy weszli tem by odprawić mszę. Zapada. Pomimo trudu całej wspinaczki i zimna (tydzień temu ok. 6 oC). Tu rada: dobre buty i ciepła odzież, którą można potem po kolei zdejmować. Bo po zrobieniu zdjęć trzeba zejść – dużo łatwiej i cieplej. Po kilkuset metrach warto wybrać trasę „w lewo”, krótszą i trudniejszą, ale widokowo dużo ciekawszą. Po zejściu zwiedzanie klasztoru (niestety w panującym tłoku nie ma atmosfery na podziwianie takich miejsc) i powrót do hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
pathfinder.1 Re: Wróciłem wczoraj z Millennium w Sharm (Sun&Fu 01.12.07, 18:44 yendras0 - piękne dzięki za info :)) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
yendras0 Re: Wróciłem wczoraj z Millennium w Sharm (Sun&Fu 01.12.07, 23:12 Zapomniałem dodać, że na Górę Mojżesza najlepiej iść w czasie pełni. Mi się udało i właściwie nie wyobrażam sobie wspinaczki w całkowitej ciemności. Prawie nie używałem latarki, a i widoki tych surowych gór w świetle księżyca są fascynujące. Odpowiedz Link Zgłoś
wioleta-magdalen Re: Wróciłem wczoraj z Millennium w Sharm (Sun&Fu 21.04.08, 00:47 hey mam pytanko do ciebie bardzo wazne prosze poslij mi twojego maila i napisz do mnie na wioleta-magdalen@hotmail.de lub napisz na gg 185451 Odpowiedz Link Zgłoś
aquinox do jedras0 30.04.08, 15:10 a co z przewodnikiem na Synaj? dobrze mówił po polsku? Czy jest mozliwość kupienia filmu z tej wycieczki? Byl kamerzysta? Czy to może ten duet - przewodnik Billy (belal) i kamerzysta Sameh?? Odpowiedz Link Zgłoś
enett Re: Wróciłem wczoraj z Millennium w Sharm (Sun&Fu 01.12.07, 20:27 Mam pytanko co do pogody jaka teraz jest w Sharmie. Wylatuje w poniedzialek z dzieckiem (2 latka) na wczasy i nie bardzo wiem jakie ubrania powinnam zabrac. Bardzo prosze o wskazowki. Pozdrawiam Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
yendras0 Re: Wróciłem wczoraj z Millennium w Sharm (Sun&Fu 02.12.07, 09:02 Ubierz się normalnie – jak na późną jesień w Polsce, bo trzeba z domu dostać się na samolot. Na miejscu część z tych ciuchów może się przydać w czasie nocnych wyjazdów na wycieczki. Po zachodzie słońca (po 16.) robi się chłodniej i przydaje się długi rękaw oraz sweter. Od morza wieje wiatr. Temperatura w dzień – ok. 23-26 st.C; w nocy 16-18 st.C; woda 24-26 st.C; w basenach zimniejsza. Parasole oczywiście nie są tam potrzebne. Sprawdź prognozę: polish.wunderground.com/global/stations/WHESH.html Odpowiedz Link Zgłoś
agusia101 Re: Wróciłem wczoraj z Millennium w Sharm (Sun&Fu 04.12.07, 21:46 Nikola a skad lecisz tzn z jakiego biura?My tez prawdopodobnie lipiec w okolicach 22 Odpowiedz Link Zgłoś
plociniczak Re: Wróciłem wczoraj z Millennium w Sharm (Sun&Fu 09.12.07, 02:19 Wysłałem Ci wiadomość ... ale napiszę też na publicu - może komuś się ta informacja przyda! Na wakacjach muszę mieć dostęp do Internetu ... taka praca - sam sobie sterem, okrętem, itd. :) Jak to wygląda w tym hotelu? Piszą, że mają wifi ... bomba, tylko czy to działa, gdzie i za ile? Dzięki za info! look Odpowiedz Link Zgłoś
yendras0 Re: Wróciłem wczoraj z Millennium w Sharm (Sun&Fu 09.12.07, 09:30 Obok recepcji jest Internet-room, ile kosztuje - nie wiem, nie korzystałem. Ludzi z laptopami nie widziałem (raczej ze szklankami drinków), ale rzeczywiście na stronie hotelu www.millenniumhotels.com/eg/millenniumsharmelsheikh/facilities /index.html piszą o wifi. Odpowiedz Link Zgłoś
monjan pytanie 10.02.08, 15:02 czy jest tam podgrzewany basen? tuz obok jest LTI mozna korzystac z ich basenów?tzn czy reczniki sa takie same? czy mozna spacerwoac plaża??czy są odgrodzone? i jak zejscie do morza z plazy-chodzi mi o dzieci?pokąpią się? Odpowiedz Link Zgłoś
15tolka15 Re: pytanie 10.02.08, 19:44 Basenu nie ma podgrzewanego.Jak sobie wyobrazasz wejsc na teren innego hotelu i korzystac z ich basenow????Przy plazy jest dlugi deptak ,mozesz spokojnie spacerowac.Dzieci raczej sie popluskaja woda po kolana.Zejscie z pomostu na glebie.Hotel ogolnie ok.Marta Odpowiedz Link Zgłoś
kris7109 Re: Wróciłem wczoraj z Millennium w Sharm (Sun&Fu 05.03.08, 14:52 Napisz jak sprawiło się biuro SUN&FUN bo zastanawiam się nad hotelem Tropicana Grand Azur w Sharmie w tym biurze, a czytałem sporo negatywnych opini na ich temat. Odpowiedz Link Zgłoś
malwa_2 Re: Wróciłem wczoraj z Millennium w Sharm (Sun&Fun 04.03.08, 17:52 Witam:) Jeśli mogę zapytać, czy byłeś zadowolony z usług tego biura? Z pracujacego tam rezydenta i obsługi?/ I czy można nie dać w lape aby miec pokoj z lepszym widokiem??/ Lece tam 08.07 dlatego prosze o twoja opinie. Z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
yendras0 Re: Wróciłem wczoraj z Millennium w Sharm (Sun&Fu 07.03.08, 20:59 Witam Malwa i Kris Z usług Sun&Fun korzystałem po raz pierwszy, też z obawami. Żadnych rewelacji, ale i bez wpadek. Rezydentka (Polka) robiła co do niej należało. Z pobytu byłem bardzo zadowolony, szczególnie że pod koniec listopada uciekłem od szarej polskiej jesieni. Jeszcze jedna rada dla wyjeżdżających z dziećmi, a propos deptaku: uwaga na cicho pędzące, elektryczne skuterki! Moje zdjęcia: foto.onet.pl/404zh,0oi5s5co004w,u.html Odpowiedz Link Zgłoś
ia3 Re: Wróciłem wczoraj z Millennium w Sharm (Sun&Fu 08.03.08, 14:29 Witam.Mam pytanie czy na wycieczkę do Kairu mogłabym zabrać 4 letnie dziecko czy zbyt męczące.Wybieramy się też z biurem Sun&Fun.Jakie mieli samoloty czy większe czy ciasne.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
yendras0 Re: Wróciłem wczoraj z Millennium w Sharm (Sun&Fu 08.03.08, 19:54 Wycieczka jest trochę męcząca, ale warto. Zapadnie mu w pamięci widok piramid, sfinksa, wielbłądów i tego folkloru, jaki tworzą tłumy dzieciaków, poganiaczy i innej maści naciągaczy, którzy zachcą ci coś sprzedać, pokazać, zaprowadzić do miejsca, gdzie zrobisz najlepsze zdjęcie itd. Jest to nachalne i momentami trudne do wytrzymania, ale oni tacy są, i jest okazja poćwiczyć asertywność. Aby poczuć magię tego miejsca trzeba by się zupełnie wyłączyć i mieć więcej czasu; jest to trudne. Co do samolotu - jak to w czarterach - ciasno, ale przynajmniej na kierunkach SSH i HRG zazwyczaj serwują mały poczęstunek. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś