IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.03, 04:03
Mam ochote na Dahab moze ktos byl powie mi czy warto???a co sadzicie o
tamtejszych chotelach i kiedy najlepiej jechac(nurkowanie ,pogoda itp)Prosze
o wskazowki:-)
Obserwuj wątek
    • Gość: mumok Re: DAHAB IP: *.icpnet.pl 05.08.03, 06:50
      Bylem w sharm ale odwiedzilismy na ok3 godz. dahab. Wiec tak- jesli nie jestes
      pasjonatem deski serfingowej to tam nie jedz. Takiej dziury to ja w zyciu nie
      widzialem. Te hotele to wlasciwie jedynemiejsce w ktorych mozna spedzic czas bo
      poza nimi nic nie ma. Wez lepiej sharm i hotel Radisson. Oblednie , nie w
      centrum ale do atrakcji w naama 15 minut drogi hotelowym busikiem. Z Dahab daj
      sobie lepiej spokoj, to co pisza w katalogu BARDZO mija sie z prawda.

Jesli masz jeszcze jakies pytania mumok@icpnet.pl
      • Gość: filomenka Re: DAHAB IP: prx:* / 192.168.13.* 05.08.03, 11:35
        Zupełnie się z Tobą nie zgadzam! Dahab jest fantastyczny, może dlatego, że
        oferuje coś, o co w turystycznych gettach Egiptu bardzo trudno: wolność.
        Możliwość spaceru długą promenadą wzdłuż brzegu morza (i nie ma tam McDonaldsa,
        jak w Naama Bay - cóż za miła odmiana!), pełną knajpek, gdzie można wypić
        normalnego drinka, z cenami o wiele niższymi niż w Sharmie. A poza tym jest
        przecież i rafa i właśnie możliwość surfowania - nie do pomylenia w Sharm,
        gdzie wszędzie wokół brzegu jest rafa. Ja polecam Dahab.
    • Gość: Harry Re: DAHAB IP: *.pkobp.pl 05.08.03, 12:27
      TAM nie ma CHOTELI !!!!!
      Pozdrawiam
      • Gość: mumok Re: DAHAB IP: *.icpnet.pl 05.08.03, 13:28
        zgadzam sie z Toba ale tam koloryt jest az za duzy, tlumy dzieciakow ktore cos
        od ciebie chca, na moich oczach kamieniem wywalili okno we wloskim autokarze
        gdy ci nie chcieli im dac suchego prowiantu z hotelu, jasne ze jest tam typowy
        koloryt miasteczka arabskiego ale zalezy co kto chce- jesli tylko nurkowanie to
        ok, ale jesli troche pospacerowac to jednak polecalbym bardziej cywilizowana
        naama bay.

Pozdrawiam
        • filomenka Re: DAHAB 05.08.03, 14:45
          Ależ w Naama Bay też Ci nie dadzą świętego spokoju!!! Taki urok tego kraju. A
          Dahab jest fajny właśnie dla tych, którzy chcą nie tylko nurkować, ale móc
          jeszcze odetchnąć swobodą. Dla tylko nurkujących to Sharm, Sharm i jeszcze raz
          Sharm. A w Sharmie Hilton Waterfalls. Każdy ma swojego faworyta, Waterfalls
          jest moim!
          • Gość: SYLWIA Re: DAHAB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.03, 23:45
            filomenka napisała:

> Ależ w Naama Bay też Ci nie dadzą świętego spokoju!!! Taki urok tego kraju.
            A
            > Dahab jest fajny właśnie dla tych, którzy chcą nie tylko nurkować, ale móc
            > jeszcze odetchnąć swobodą. Dla tylko nurkujących to Sharm, Sharm i jeszcze
            raz Sharm.
            A dlaczego w Sharm jest lepsze nurkowanie?
            • Gość: SYLWIA Re: DAHAB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.03, 15:43
              Gość portalu: SYLWIA napisał(a):

> filomenka napisała:
              >
              > > Ależ w Naama Bay też Ci nie dadzą świętego spokoju!!! Taki urok tego kraju
              > .
              > A
              > > Dahab jest fajny właśnie dla tych, którzy chcą nie tylko nurkować, ale móc
              >
              > > jeszcze odetchnąć swobodą. Dla tylko nurkujących to Sharm, Sharm i jeszcze
              >
              > raz Sharm.
              > A dlaczego w Sharm jest lepsze nurkowanie?
              Lepsze rafy czy wiecej ryb???
              • Gość: an Re: DAHAB IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.03, 17:26
                W Szarm jest więcej ryb i to więcej dużyuch ryb. Dahab charakteryzuje się
                wspaniałymi miejscami nurkowymi a Szarm wspanialszą fauną
      • Gość: SYLWIA Re: DAHAB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.03, 15:51
        O jezu a hotele sa????
    • Gość: SYLWIA Re: DAHAB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.03, 15:49
      No to ja juz nie wiem co mam o tym myslec tak odmienne opinie...ale dzieki!
      • Gość: an Re: DAHAB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.03, 16:26
        Dahab jest małym miasteczkiem z knajpkami, restauracyjkami i sklepikami.
        Spokojnym i cichym, bez oblegających tłumów turystów. Hotele oczywiscie są. Sa
        lepsze hotle dalej od centrum i normalne w centrum. Można godzinami chodzić po
        uliczkach i siedzieć w kafejkach. Prawdziwy odpoczynek.
        Nie ma za to:
        - tłumu chamskich turystów, walczących o miejsce na plazy,
        - głośnych dyskotek - tylko 1 lokal w którym mozna tańczyc, tylko kilka lokali,
        gdzie sprzedają piwo,
        - hałasu.
        Zależy co wolisz, ja w Szarm nie spędziłabym urlopu, nie mówiąc o Hurgadzie. A
        żeby tylko siedzieć w hotelu to szkoda jechac do Egiptu, mozna równie dobrze
        spędzić urlop u znajomych na działce... A jeżeli lubisz być w miejscach, gdzie
        jest duzo ludzi i hałasu, jeżeli planujesz codziennie podrywac facetów na
        techno-party, jeżeli jedziesz do Egiptu, żeby się później chwalić znajomym, ze
        byłam w tym i tym hotelu, a na śniadanie podawali to, a na obiad co innego (np.
        niemiecką kuchnię) to w Dahab moze Ci się nie podobać.
        Ja bym chciała w takim dahab zostać na stałe
        pozdr
        • Gość: filomenka Re: DAHAB IP: prx:* / 192.168.13.* 07.08.03, 10:21
          Ośmielam się zauważyć, że u znajomych na działce raczej nie ma rafy koralowej.
          Chyba trochę za ostro podeszłaś do tematu. A w Dahab ja też mogłabym już
          zostać...
          • Gość: an Re: DAHAB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.03, 13:28
            Chodzi mi raczej o to, że wyjazd do Egiptu do jakiegoś tam hotelu nie jest dla
            mnie atrakcją samą w sobie.
            Nie wyobrażam sobie, żeby jechac do Egiptu tylko po to, by spędzac całe dnie z
            hotelu, w barze hotelowym, w towarzystwie hotelowych gości, walcząc o leżak na
            hotelowej plaży, na dyskotece. Latem u nas jest wystarczająco goraco, by
            wygrzewać sie na słońcu, więc po co pchac sie tam, gdzie jest nieziemsko
            upalnie. Lepiej nie wydawac tyle kasy na samolot i siedziec na wakacjach w
            Polsce.
            Jezeli ktoś chce więc jechać na urlop tylko po to, by spędzać czas w hotelu to
            równie dobrze może sobie zrobić zdjęcia na działce u znajomych, lub np. na tle
            fototapety. Inni znajomi i tak nie domyslą się, ze te zdjęcia były robione w
            Polsce, a nie w Egpicie.
            Dla mnie sens wyjazdu do Egiptu jest wtedy, gdy się chce coś nowego w tym
            Egipcie zobaczyć, zabytki, przyrodę, np. rafę koralową (choćby tylko poprzez
            snurkowanie, nie kazdy musi chciec nurkować), poznać miejscowych ludzi,
            porozmawiać z nimi, zobaczyc jak żyją, jak się żenią, kłócą, piją herbatę...
            A tego nie zobaczysz niestety w kurorcie pełnym zagranicznych turystów,
            szczególnie wtedy, gdy będziesz całe dnie spędzać w Hiltonie, czy innym takim.
            O to tylko mi chodzi. To jest moja opinia. Być może ktoś widzi atrakcję w samym
            fakcie, że był w Egipcie, dla mnie mija to się z celem, ja chcę czegoś więcej!
            • Gość: filomenka Re: DAHAB IP: prx:* / 192.168.13.* 07.08.03, 13:50
              Ależ doskonale Cię rozumiem!!! Dlatego ja też wybieram Dahab, o czym pisałam
              wyżej...
      • Gość: an Re: DAHAB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.03, 16:30
        A nurkowanie - najlepiej pażdziernik.
        Baza z polskimi instruktorami i DM:
        www.planetdivers.com
        • Gość: Sylwia Re: DAHAB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.03, 01:43
          a niby czemu pazdziernik?a listopad nie ok?pozdrawiam
          • Gość: an Re: DAHAB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 09:35
            Nurkuje sie cały rok, tak że nie odradzam żadnego terminu. Zobacz sobie
            zestawienie temperatur powietrza i wody:
            www.planetdivers.com/pl/weather.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka