Gość: joga IP: *.gdynia.mm.pl 09.08.03, 22:42 Cześć, Jeśli macie jakieś pytania dotyczące pobytu w Egipcie - zapraszam. A wszystkich, którzy wahają się, czy wybrać wycieczkę do Egiptu, gorąco namawiam, aby tam pojechali. Egipt jest super. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
catinka Re: Właśnie wróciłam z Sharmu 10.08.03, 16:00 Cześć. Na początku chciałabym się dowiedziec z jakiego biura podróży Byłaś. Następnie jak tam jest czeo unikać, co warto kupić jakie są ceny co można zwiedzić jakie zakupy ożna zrobić ( chodzi mi o ciuchy ). Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Właśnie wróciłam z Sharmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.03, 16:22 ja wróciłam z Sharm El-Sheikh 07.08 i jestem bardzo zadowolona z pobytu organizowanego przez Exim.mieszkaliśmy w bajecznym hotelu holiday inn.polecam wieczorno nocne wypady do centrum czyli Naama Bay.na zakupy ciuchowe raczej się nie nastawiaj nie ma tam nic ciekawego chyba że chcesz kupić strój w którym zatańczysz taniec brzucha.ha ha ha serio to jest duży wybór koszulek z różnymi motywami egipskimi wielbłądy ,rafa koralowa itp.kosztują około20-30-funtów.W Naama Bay jest taniej niż na bazarze w Kairze dlatego warto tam pojechać jescze przed Kairem.jeśli chcesz wiedzieć coś więcej to służe pomocą. pozdrowienia ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joga Re: Właśnie wróciłam z Sharmu IP: *.gdynia.mm.pl 10.08.03, 22:27 Byłam z Alfa Star. W porządku, ale bez rewelacji. Mieszkałam jakieś 10 km. od Namma Bay - centrum Sharmu. Warto pochodzić po Sharm, szczególnie wieczorami i nocą. Jeśli nastawiasz się na rozrywkowy tryb życia - to wymarzone miejsce. Ciuchy? Nie widziałam tam nic ciekawego. Jedyną rzeczą, jaką wszyscy kupowali były koszulki. Oprócz tego ciuchy na bal przebierańców. W Sharmie jest przepiękna rafa koralowa i proponuję popływać w morzu i zobaczyć. Cuda: ryby i rafa. A jeśli chcesz zobaczyć więcej to płyń na wyspę Tiran i Ras Muhamad lub do Abu Galum. Nam udało się zobaczyć żółwia i rekina. To były cudowne przeżycia. Miłego pobytu! Odpowiedz Link Zgłoś
catinka Re: Właśnie wróciłam z Sharmu 10.08.03, 23:21 dzieki za dobre rady a jak z bezpieczeństwem i tym upałem jakie jest jedzenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zunia Re: Właśnie wróciłam z Sharmu IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 08:56 Napisz proszę, które wycieczki fakultatywne polecasz ( interesują mnie szczegóły, ponieważ jestem już zorientowana w propozycjach, problemem jest wybór), ile kosztują, czy ma sens kupowanie wycieczek poprzez rezydenta, skoro są droższe (być może mają jakieś dodatkowe zalety). Jak jedzenie ( będziemy w 4*), szczególnie interesują mnie obiadokolacje - czy jest wybór, czy dostaje się porcję na telerzu i koniec, czy jedzenie ocieka tłuszczem, czy jest tez coś dla przestrzegających diety? Będę super wdzięczna za odpowiedź. Z góry dziękuję. Zunia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Właśnie wróciłam z Sharmu IP: *.icpnet.pl 11.08.03, 11:16 Bylem tydzien temu. Goraco polecam ABU GALUM- super wycieczka od 7 rano do 21 wieczorem, z obiadem w pieknej zatoce w namiocie beduinow, z wizyta w oazie, nurkowaniem na jednym z najwspanialszych miejsc Blue hole, polecam tez jazde na quadach - niezapomniene wrazenia, Ras mohamed mnie nie zachwycil- ale dzien na pieknym jachcie z grupa super zabawowych osob wynagrodzil malenki zawod. Kair bardzo meczacy- droga 6 godzin w jedna strone, Co do jedzenia to wszystko zalezy od hotelu- bylem w 5 gwiazdkach i prawie oczoplasu dostalem na widok takiej ilosci smakolykow a mialem do wyboru (w cenie) takze 4 inne restauracje tyle ze wybor z karty. pozdrawiam , jakbys miala jeszcze jakies pytania odpisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nidia Re: Właśnie wróciłam z Sharmu IP: *.pai.net.pl 11.08.03, 11:48 Jaki był koszt tej wycieczki do ABU GALUM i czy to było nurkowanie czy snurkowanie? Jak blisko łódź podpływa do rafy i czy w razie zmęczenia można się gdzieś wynurzyć i odpocząć bo ze mnie bardzo kiepski pływak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zunia Re: Właśnie wróciłam z Sharmu IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 12:47 Dzięki, nie jesteś pierwszym, który zachwyca się ABU GALUM. Napisz proszę, czy byłeś na wycieczce organizowanej przez rezydenta - ile kosztowała, czy biuro - jakie i za jaką cenę. Mam jeszcze inny problem, a dotyczy nurkowania. Pływam co najmniej dobrze, również krytą żabką, umiem więc również troszkę "zejść" pod wodę. Czy koniecznie muszę oglądać rafy w masce i z rurką? Czy nie wystarczą okulary? Jakoś nie mam przekonania do tego sprzętu. Dziękuję za odpowiedź. Zunia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Właśnie wróciłam z Sharmu IP: *.icpnet.pl 11.08.03, 13:21 W abu galum sa dwa snurkowania z BRZEGU, jedziecie caly czas oblednymi jeepami( safari itp) potem okolo 1,5 h na wielbladach majac po prawej gory Arabii saudyjskiej a po lewej niedostepna pustynie synaju. Koszt u rezydenta to ok.50 dolarow. W biurach tutejszych liczyli sobie ok 40. Warto jednak kupowac u rezydenta. Mialem budzenie w pokoju, suchy prowiant, jeepy czekaly pod hotelem 10 minut przed wyjazdem, polski SUPER przewodnik. Wszystko dopiete na ostatni guzik, nie mialem sie do czego doczepic. Z biurami afrykanskimi zawsze bywa roznie. Ale wybor nalezy do was. Jesli chcecie miec spokoj kupujcie tak jak my u rezydenta.Nie zaluje ani grosza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zunia Re: Właśnie wróciłam z Sharmu IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 13:50 Z jakim biurem byłeś? Opinie o rezydentach biur są takie różne - kilku z nich znam już z mienia (czytałam trochę listów). Zunia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Właśnie wróciłam z Sharmu IP: *.icpnet.pl 11.08.03, 14:03 Bylem z ALFA STAR, rezydentem byla Lucyna Wita i George, wszyscy byli z nich zadowoleni. Ale zawsze trafi sie jakis kochany rodak co lubi pobiadolic. W Kairze bylem z taka cudowna czworka co nawet piramidy okreslila jako denne, zloty bazar jako spelunkowaty szajs- chociaz siedzieli na browarku na skraju nie zagladajac tam wcale. Wiec do kazdego mozna sie przyczepic jesli tylko sie tego zechce. ja bylem bardzo zadowolony i wiekszosc grupy 168 osob tez. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diana Re: Właśnie wróciłam z Sharmu IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.08.03, 11:15 Czesc, wybieram sie z facetem w pazdzierniku do Sharm,nie bardzo wiemy na ktory hotel sie zdecydowac,myslimy o ****/***** ale zalezy nam na naprawde szerokiej plazy...Moze pomozesz nam cos wybrac? Chcielibysmy rowniez znac aktualne ceny. Pozdrawiam i prosze o kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś