igor731 30.12.07, 19:11 Proszę o opinie na temat hotelu Baron Resort Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mada631 Re: opinia Baron Resort 01.01.08, 20:45 O hotelu Baron Resort i jego młosdzym bracie Baron Palms nie ma dużo bo to są mało popularne hotele. Ja byłam w Palmsie a o "starym Baronie" wiem od osoby lecącej ze mną w samolocie. Horel jest duży , większa część pokoi jest z widokiem na morze.Hotele Baron świadzczą usługi na wysokim poziomie, ale Baron Resort jest dużo Rosjan I Ukraińców. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_55 Re: opinia Baron Resort 03.01.08, 15:42 No niestety trzeba powiedziec okolo 90% jak w wielu albo w wiekszosci hoteli w Egipcie Ruskich nie brakuje! Odpowiedz Link Zgłoś
kris1956 Re: opinia Baron Resort 10.02.08, 21:23 Witam Byłem w Baron Resort z EXIM TOURS we wrześniu 2007. Wykupiony mieliśmy Baron Palms Resort, ale tradycyjnie Exim zmienia Palmsa na Barona Resort. Rzadko kto ląduje w Palmsie, musi się bardzo uprzeć. Jednak jadąc bylismy na ten fakt przygotowani. A teraz o Baron Resort. To wspaniały kompleks hotelowy z bezpośrednim dostępem do plaży i przepięknej rafy. Pokoje duże, przestronne, komfortowo wyposażone z tarasem i pięknym widokiem na Morze Czerwone i wyspę Tiran. Dwa baseny: główny duży czysty z barem przy basenie i drugi częściowo kryty z morską wodą- rewelacja.Fajny bar na plaży przesympatyczna obsługa.Wyżywienie wspaniałe. urozmaicone zwłaszcza pieczywo zawsze świeże, dużo owoców. Bezpośrednie położenie przy brzegu morza sprawia, że stale wieje orzeźwiająca bryza i nie odczuwa się upału (we wrześniu 34-35C). Obsługa wspaniała uprzedzająco uprzejma, nawet bez napiwków. Jeśli chodzi o Rosjan to jest ich wszędzie dużo, jednak w Baronie nie było ich zbyt wielu, za bardzo nie rzucali się w oczy, a już napewno nikomu nie przeszkadzali (jedynie rusofobom). Jest hotel 5* dlatego mieszkają tam Rosjanie na poziomie. All inclusive na niezłym poziomie, napoje OK zwłaszcza piwo, niestety w plastikowych kubkach. Polecam ten hotel wszystkim a zwłaszcza tym nadzwyczaj wymagającym. Odpowiedz Link Zgłoś
stopka27 Re: opinia Baron Resort 03.03.08, 15:54 Witam !wlasnie wykupilismy pobyt w Baron Resort z opcja B&B lecimy 27 kwietnia interesuje mnie sprawa restauracji na terenie tego hotelu czy mimo ze nie mamy opcji ALL bedziemy mogli z nich czasem korzystac?moze wam sie to wydac smiesznym pytaniem ale pierwszy raz wykupilismy B&B i nie mam zielonego pojecia jak to dziala.z gory dziekuje za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
dsto7 Re: opinia Baron Resort 09.03.08, 21:21 Wystarczy podpis na rachunku i możecie korzystać z restauracji i barów w hotelu. Dodam, że tanio nie będzie... Jakby interesowało was coś jeszcze to pytajcie, byłem tam jużdwa razy. Odpowiedz Link Zgłoś
stopka27 Re: opinia Baron Resort 10.03.08, 20:19 czy hotel naprawde świadzczy uslugi na wysokim poziomie?a co z animacjami,czy na plazy i na basenie lezaki i materace sa darmowe?z gory dziekuje za odp Odpowiedz Link Zgłoś
dsto7 Re: opinia Baron Resort 22.05.08, 19:09 Witam. Jest to według mnie hotel z pierwszej trójki hoteli w Sharm. Lecę tam z rodzinką trzeci raz w czerwcu. Grupa animacyjna zmienia się co sześć miesięcy, ale zawsze zostaje Dody – szef. Te dwie co były do tej pory były fajne. Oczywiście są pojedyncze osoby, które mogą Ci nie pasować... Leżaki, materace i ręczniki są bezpłatne. Hotel wart swojej ceny. Pierwszym razem wykupiliśmy Palmsa i całe szczęście, że nie było tam miejsc, bo w lata to tam nie wytrzymasz z małym dzieckiem – ściana płaczu. Basen w środku pomiędzy ścianą Conrada i pokojami Palmsa... Odpowiedz Link Zgłoś
dsto7 Re: opinia Baron Resort 22.05.08, 19:21 A ja się bardzo cieszyłem że pierwszym razem jak poleciałem do Palmsa w lipcu dali nam Barona. Słynna ściana płaczu w Palms - ściana Conrada, ściana z Palmsa a w środku basen... Teraz już trzeci raz lecę do Barona mimo że kosztuje 50% drożej. Odpowiedz Link Zgłoś
walet Re: opinia Baron Resort 23.05.08, 23:39 Baron Resort to duży hotel , któremu trudno cokolwiek zarzucić. No,może trochę marna architektura , taka nuda - bez szaleństw . Porównania z Baron Palms zrobione przez poprzednika są lekko smieszne bo siedzenie nad basenem w hotelu z tak ładną plażą i rafą jest jakąś zupełną dewiacją (zawsze podziwiam ludzi, ktorzy jada do Egiptu aby spędzać urlop na basenem ...) Rozumując w ten sposób można powiedzieć ,ze Palms jest lepszy bo dystans z basenu do pokoju jest 50-70m , a w Resorcie trzeba dymać 300 .... Palms jest 30% tanszy a oferuje taki sam wysoki poziom ale z większą dozą "intymności" - bo po prostu mniejszy . Oba polecam . Odpowiedz Link Zgłoś
betty_julcia Re: opinia Baron Resort 02.06.08, 12:44 z tym poziomem nie do końca masz rację. Obydwa hotele sa na bardzo wysokim poziomie ale Baron przewyzsza jednak Palms. Nie znam szczegółów, ale w Baronie czuć luksus na kazdym kroku. I niesamowite dbanie o czystość. Moi rodzice własnie wrócili z moją córka z Barona resort i stwierdzili ze woleliby chyba palmsa ze względu na odległości. Ale widzieli różnicę, bardzo delikatną ale jednak w Palmsie a Resorcie. Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: opinia Baron Resort 02.06.08, 15:15 yłam w CVonradzie obok, ale Baron to luksus sliczie wypolerowane posadzki, ani grama pyłku...a w toalecie przy basenie sa swieze kwiaty, siece i saczaca sie muzyka bylam "tylko" w toalecie i wszystkie pokoje Resort maja widok na morze Palms jest taki zepchniety z boku, jakby gorszy Odpowiedz Link Zgłoś
kiciaaaa2 Re: opinia Baron Resort 02.06.08, 16:15 ja mam pytanie, jakie biuro podróży ma najlepsze oferty do tych obu hoteli? Odpowiedz Link Zgłoś
betty_julcia Re: opinia Baron Resort 03.06.08, 12:10 Moi pojechali z eximu. Byli bardzo zadowoleni. Jeżeli chodzi o te róznice np. plaża należy do Barona, i pomimo ze nieby te same hotele to odróżniano gosci z Palms ai Resortu kolorem ręcznikow. Nie wiem jak w Palms ale gościom z Resortu przynoszono na plaży co jakiś czas wilgotne ręczniczki nasaczane olejkami do ochłodzenia się, baseny zewnętrzne z podgrzewaną wodą, odkurzane wieczorem po kilka godzin zeby na dnie nie bylo nawe pyłku (woda w basenach kryształowa). Goście Resorta dopieszczani na każdym kroku. W pokojach codziennie zmieniana pościel, ręczniki i codziennie przynoszono zestawy z balsamem do ciala, szamponem, żelem do kąpieli, mydełka o różnych zapachach, zestwiki z wacikiem, pilniczkiem, generalnie niesamowita dbałość o szczegóły. NAtomiast Palms wygodniejszy ze względu na odległości i w Palmsie był amfiteatr. Odpowiedz Link Zgłoś
kiciaaaa2 Re: opinia Baron Resort 03.06.08, 12:44 mmmmm bajka:)za taki luksus zapewne odpowiednio się płaci...ciekawa jestem jak z jedzeniem i czy drinki podają w plastikach... Odpowiedz Link Zgłoś
betty_julcia Re: opinia Baron Resort 05.06.08, 13:53 Z tymi drinkami zapytam:) ale na zdjęciach nie widziałam plastikow. Na zdjęciach widzialam ślicznie zdobione kolorowe drinki w szkle. Jak tylko sie kończyly kelner natychmiast przychodzil po kolejne zamówienie. Podobno przepyszne wino. Jedzenie bardzo smaczne, ogromny wybor, kilka restauracji z bufetami i ala carte. Poza tym ze bardzo smaczne to tez bardzo ładnie dekorowane, przepiękne rzeźby z arbuzow codziennie inne i mnóstwo fantacyjnych dekoracji ukladanych z owoców i warzyw. Hotel z mnóstwem kwiatów i zieleni, takze w holu hotelowych przeogromna dekoracja z kwiatów. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejlitwicki Re: opinia Baron Resort 06.06.08, 16:10 w sprawie porównania Barona z Palmsem - jedna rzecz. Palms jest nowy i to widać, Baron ma już jakiś czas i nie wszystkie pokoje są wyremontowane. Poza sezonem nie ma problemu, ale z nami we wrześniu byli Polacy, których przerzucono na siłę z Palmsa i trafili do koszmarnie zrujnowanych pokoi na parterze. Dopiero po kilku dniach awantur przeniesiono ich do Palmsa. Mając porównanie mówili też że żarcie w Palmsie o wiele lepsze. jeszcze jedna rzecz. w Palmsie prawie sami Anglicy i Holendrzy wśród których standard 5* całkowicie odsiewa buractwo i stąd spokój, porządek i kultura jakiej jeszcze nie widziałem na wczasach. W Baronie było dużo głośniej, sporo młodych Rosjan i Niemców. Palms ma jedną wadę zasadniczą: basen jest tak położony, że już o 15:30 praktycznie nie ma na nim słońca, ale z drugiej strony tam jest tak piękna plaża z deptakiem, że grzechem byłoby siedzieć na basenie. ogólnie Palms to zdecydowanie najlepszy hotel w jakim kiedykolwiek byłem. Baron też wygląda rewelacyjnie i też zapewnia luksus z tą jedną uwagą o tych starych, nieremontowanych pokojach. Niestety praktyka pokazuje, że w przypadku kompletu, Polaków lokują w najgorszych pokojach (z przyczyn oczywistych). Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
betty_julcia Re: opinia Baron Resort 07.06.08, 17:41 Zgadzam sie z toba ale nie jest to regułą. Moi byli właśnie przeniesieni z Palmsa i dostali jedne z ładniejszych pokoi z widokiem na morze (nie wkładając 10 dolarów do paszportu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejlitwicki Re: opinia Baron Resort 07.06.08, 23:01 toteż ja nie mówię, że zawsze tak jest, tylko opisuję sytuację z września 2007. co w niczym nie zmienia faktu, że Baron i Baron Palms to naprawdę rewelacyjne hotele. i jestem pewien, że jeszcze tam wrócę. ale w tym roku i tak wracam do Taby (konkretnie Sofitel), zanim zamieni się z pustkowia w kurort... Odpowiedz Link Zgłoś
walet Re: opinia Baron Resort 16.06.08, 16:02 ludzie jednak nie czytają tych naszych opinii do końca ... ja np. nie twierdze, ze Palms lepszy od Resortu ; jest jednak do kupienia za dużo mniejsze pieniądze no i bardziej kameralny, intymny ; tyle. Ps. O ile widziałem to wino w obu to samo (czerwone marne , białe pijalne) no ale w końcu nie jesteśmy w Toskanii :)_ Odpowiedz Link Zgłoś
anita2805 Re: opinia Baron Resort 16.06.08, 22:37 my byliśmy w zeszłym roku 2007 (2+2)w Palms z Exim Tuors i nie mieliśmy żadnej wpadki z przenoszeniem. Dla nas hotel REWELACJA. Oczywiście każdy ma swoje upodobania. Jeden woli rozległy, wielki kompleks inny bardziej kameralny, przytulny i taki jest Baron Palms. Tak jak ktoś juz tu wyżej napisał o Resorcie w Palms dbałość o czystość, wygodę i dopieszczanie gości na pewno nie jest mniejsza. Dla nas była na 6+. Obsługa bardzo miła, uczynna,bardzo pomocna a mieliśmy tego dowód bo nasze dziecko miało wypadek (z własnej winy) w hotelu i naprawdę pół hotelu stanęło prawie na głowie żeby pomóc. Pierwszy raz spotkałam się z tak dobrą animacją (zwłaszcza dla dzieci). Na pewno sprzyjał też temu fantastyczny amfiteatr do którego notabene goście z Resortu na występy przychodzili. Plaża rewelacyjna. Z takim coś a'la nadbałtyckim deptakiem. Gdzie można sobie wzdłuż hoteli i morza pospacerować,a wiadomo że w Egipcie trudno o takie miejsca bo najczęściej hotel stoi przy hotelu i są odzielone od siebie jakimiś parkanami czy płotami. Widoki przecudowne, rafa z której można korzystać wzdłuż hoteli Baronów jak i obok hotelu Conrad też świetna. Co do jedzenia to skwituję jednym co prawda niezbyt chlubnym dla mnie ;), Ja przytyłam 3kg. I tak jak najczęściej w takim klimacie nie chce się jeść i nie je sie dużo tam poprostu trudno było sobie odmówić - jedzonko było pyszne. All nie do przejedzenia. Polecam ten hotel z czystym sumieniem. Szkoda że cena jego poszła tak znacznie do góry. My mieliśmy chyba jakieś szczęście bo naprawdę za niewielkie pieniądze kupiliśmy tą wycieczkę. Odpowiedz Link Zgłoś