Dodaj do ulubionych

problem- zamknięcie basenu!

15.01.08, 23:00
Otrzymałam dzisiaj informacje z bp Wezyr, ze w hotelu (do którego wykupiłam
wyjazd w grudniu )Le Meridien, został zamknięty basen od dnia 15 stycznia do
22 lutego. Takich informacji wcześniej nigdzie nie było- nawet przed chwilą
sprawdzałam na stronie owego hotelu i nigdzie nic na ten temat nie pisze. Mój
wyjazd pokrywa sie z okresem zamknięcia basenu - więc jak sami rozumiecie-
jestem zła okropnie. Oczywiście ktoś może powiedzieć, ze jest jeszcze inny-
kryty, że i tak nie był podgrzewany, ze jest morze- ale mnie to nie
interesuje. Ja chciałam zobaczyć ten basen - największy w Afryce, ja chciałam
usłyszeć jego plusk- klimacik i te sprawy.
Teraz nie wiem, co ma robić- czy przysługują mi jakieś prawa- zmiany hotelu (
do wyjazdu mam równe 30 dni, ale właśnie od dzisiaj ten basen jest zamknięty-
i taką informację biuro dostało od hotelu- czyli wcześniej sami nic nie
wiedzieli. Proszę poradźcie mi!!!! Jutro dzwonie do biura i walczę!!!
Obserwuj wątek
    • platynka.iw Re: problem- zamknięcie basenu! 16.01.08, 09:06
      zawsze.mysia25 napisała:
      A ja mysle, ze najzwyczajniej w zyciu wyszla z Ciebie typowa polska metalnosc-wredota. Jezeli juz tak Ci zalezalo na tym basenie (bo byl np. podgrzewany)-to droga pokojowa staraj sie o zmiane np. hotelu. Ale Ty nie-ty juz wolisz szykowac sie na bitwe z BP.
      Bylas kiedys w egiptowie? Znasz choc troche mentalnosc Egipcjan?
      Myslisz, ze z 3 miesiecznym wyprzedzeniem poinformowali wszystkie BP, ze zamykaja basen? Maja to w dupie! A Ty teraz bedziesz sie mscic na BP, ktore w tym przypadku nic nie zawinilo. Wierz mi-sa zaskoczeni tak samo jak TY. I nie zachowuj sie jak przedszkolak w piaskownicy, ktoremu zabrano zabawke-nie obrazaj sie i nie odgrazaj.
      Wez 10 oddechow. Przeanalizuj swoja sytuacje. I podejdz do sprawys pokojnie. Wierz mi-basen to nie jest najwazniejsza sprawa. A jezeli dla Ciebie jest-podejdz do tego rozsadnie a nie rzucaj sie jak ryba w sieci-obojetnie kogo, byle by opluc, bo mnie zabrali basen.

Staram sie ciebie zrozumiec. Widze, ze cieszylas sie na ten basen. Ale rzucajac sie nie zalatwisz nic-co najwyzej na wlasne zyczenie zepsujesz sobie wyjazd. Napisz do menagera hotelu czy naprawde zamkneli basen (o ile bedzie chcial Ci w ogole odpisac). Idz do BP i jak Ci zalezy na basenie-staraj sie o zmiane hotelu. Inaczej-nic nie zalatwisz. Watpie by w regulaminie BP bylo "jezeli hotel zamknie basen na 30 dni przed wylotem zwracamy 100% poniesionych kosztow"

Wierz mi-usmiech i pozytywne nastawienie to lepszy doradca. Bo nawet jezeli nic nie zalatwisz-to przynajmniej nie bedziesz czuc "kwasu" w sobie :-)

Ajłonka
      • ib_k Re: problem- zamknięcie basenu! 16.01.08, 09:54
        Ajłonka! Piszesz głupoty! O basenie było wiadomo już kilka tygodni
        temu!(mnie poinformowano na początku grudnia w eximie). Myślę że
        Egipcjanie planowali to jeszcze wcześniej i pożądne BP powinno być na
        bierząco, tzn.samo się interesować co słychać w proponowanych przez
        siebie hotelach i miejscach do zwiedzania(opisana już na forum sprawa
        zwiedzania suku w ..piątek) Nie osądzaj ludzi wg siebie! Każdy ma
        prawo dostać to za co zapłacił!
        • platynka.iw Re: problem- zamknięcie basenu! 16.01.08, 12:06
          Ale ja nigoko nie osadzam! Jezeli nawalilo BP to fakt-niech kobita dziala. Ale po co zaraz z pretensjami? Nie lepiej isc i spokojnie pogadac, zalatwic sprawe polubownie? Jezeli BP przez ktore kupowala wyjazd okazalo sie nieuczciwe i dzialalo na Jej niekorzysc(celowo badz nie) to nadal bedzie dzialalo na jej niekorzysc! Wiec lepiej zalatwic to po dobroci, by dalo cos w zamian, jakas rekompensate. Bo jak sie zacznie je podgryzac-to i tak sie nic nie zalatwi. Dobrze wiesz jak sa BP obwarowane przepisami! Wszystko tylko pod nich, a klient ma kupic wycieczke i sie od.....
          Zalowycielka watku ma juz jeden atut w rece-Twoja opinie, ze Exim wiedzial o tym juz dawno!
          Pozdrawiam, Ajłonka
          • zawsze.mysia25 Re: problem- zamknięcie basenu! 16.01.08, 14:00
            platynka- dobrze wiesz, ze bp obwarowane jest przepisami, które działają na
            korzyść biura - a do mojego wyjazdu wałśnie minęło 30 dni. I w tym momencie- nie
            dzień wcześniej, nie kilka dni, tylko jak już było po - dostałam taką a nie inną
            informację. Więc sama rozumiesz- doliczasz do wyjazdu jakieś 25%. Poza tym inne
            biura o tym wiedziały wcześniej- nawet w grudniu- z datą 2 styczna ów komunikat
            pojawił sie na stronie Eximu

I bardzo sie cieszę, ze poruszyłam tą sprawę na łamach tego i innego forum gdyż
            znaleźli sie ludzie, którzy nie obrzucili mnie wyzwiskami- tylko pomogli i
            doradzili...tym samym mogłam przytoczyć odpowiednie argumenty.
            A tak w ogóle basen w Le Meridianie jest ogromny- 6400m z wodospadami, mostkiem,
            z super podświetleniem, z tarasami itp- więc zamiast niego mam zobaczyć
            rozkopaną dziurę? Wybacz- ale też byś sie zdenerwowała gdybyś otrzymała taką
            informację. Skoro zapłaciłam za ten hotel- niemałą sumę to dlaczego mam nie
            postulować o zmianę hotelu.

Oczywiście napisałam list do Pani, która mnie obsługuje w biurze- ( bardzo
            grzecznie się zwróciłam- bez wyzwisk, co mi sugerujesz) i otrzymałam również
            konkretną odpowiedź. Wezyr stanął na wysokości zadania i chwała im za to! Mogę
            dokonać zmiany hotelu.

Za życzliwy głos wszystkim bardzo dziękuje!

Teraz znowu nie wiem, co wybrać:
            - Royal Azur Resorte
            - Club Azur
            -Coral Beach Rotana.

Pomożecie?
            • platynka.iw Re: problem- zamknięcie basenu! 16.01.08, 14:22
              zawsze.mysia25 napisała:

> platynka- dobrze wiesz, ze bp obwarowane jest przepisami, które działają na
              > korzyść biura -
              Dokladnie tak!
              > Poza tym inne biura o tym wiedziały wcześniej- nawet w grudniu- z datą 2 styczna ów komunikat
              > pojawił sie na stronie Eximu
              No to Wezyr dal plame.

> I bardzo sie cieszę, ze poruszyłam tą sprawę na łamach tego i innego forum gdyż
              > znaleźli sie ludzie, którzy nie obrzucili mnie wyzwiskami- tylko pomogli i
              > doradzili...tym samym mogłam przytoczyć odpowiednie argumenty.
              I o to chodzilo! Ciesze sie, ze udalo Ci sie wyjsc z tej afery obronna reka!!

> A tak w ogóle basen w Le Meridianie jest ogromny- 6400m z wodospadami, mostkiem
              > ,
              > z super podświetleniem, z tarasami itp- więc zamiast niego mam zobaczyć
              > rozkopaną dziurę?
              Oczywiscie, ze nie.

Wybacz- ale też byś sie zdenerwowała gdybyś otrzymała taką
              > informację.
              Oczywiscie, ze tak.

> Oczywiście napisałam list do Pani, która mnie obsługuje w biurze- ( bardzo
              > grzecznie się zwróciłam- bez wyzwisk, co mi sugerujesz)
              :-)

i otrzymałam również
              > konkretną odpowiedź. Wezyr stanął na wysokości zadania i chwała im za to! Mogę
              > dokonać zmiany hotelu.
              BRAWO! I liczy sie efekt koncowy!! :-)

Nie pomoge w wyborze hotelu. Sprawdz jednak, czy i tam nie ma jakis remontow!

Udanych wakacji, Ajłonka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka