Gość: Przemo IP: *.gorzow.mm.pl 19.08.03, 22:07 Napiszcie z jakiego biura była oferta i kiedy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nepomucen Re: Czy ktoś był w Egipcie i nie miał zmiany hote IP: *.acn.waw.pl 19.08.03, 22:12 mi niestety nie zmieniono. Wiem, ze to dziwnie brzmi, ale moze lepiej bym trafil. Wyjazd 02.08 biuro Alfa Star. Jesli jedziesz do hotelu 3* to sie tak nie spiesza z zamiana, bo tam nie ma Niemcow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Czy ktoś był w Egipcie i nie miał zmiany hote IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.03, 07:53 Ja byłam z Big Blue i nie miałam zamiany hotelu. Było super. Byli u nas w hotelu jednak tacy ( tez z Big blue) którym z mieniono hotel z 3*** na nasz 5*****(Le Meridien). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neferet Re: Czy ktoś był w Egipcie i nie miał zmiany hote IP: *.powiat.elk.pl / 192.168.4.* 20.08.03, 08:11 Byłam w Egipcie 4 razy z Oasis Tours i nigdy nie było zmiany hotelu.Może miałam wyjątkowe szczęście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Czy ktoś był w Egipcie i nie miał zmiany hote IP: 89.0.1.* 20.08.03, 08:39 Byłam w Egipcie kilka razy z różnymi biurami (ostatnio Alfa Star) i nigdy nie zmieniono mi hotelu, ale to nie było w lipcu ani w sierpniu. Jeżeli ktoś jedzie we wrześniu lub później to na pewno będzie miał wybrany hotel. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Czy ktoś był w Egipcie i nie miał zmiany hote IP: 213.131.72.* 20.08.03, 09:34 Sprawa wyglonda tak: Codzienie do abasady poslki w egipcie jest jakies 20-30 telefonow w sprawie zmiany hoteli. Obecnie pisze z egiptu wylecialem 15.08 z BIG BLUE do LONG BEACH i na lotnisku wszyscy mieli zmiane HOTELI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Po przy locie godzina 16.00 stalismy na lotnisku do 23.00 kucac sie z REZYDENTAMI ZE COS JEST NIE TAK 23.30 pojechalismu do hotelu zastepczego a raczej motelu EL CAPITAN w EL LAGUNA bez baseny i plazy kolejne 3 godziny to siedzenie w autobusie i brak zgody na zakceptowanie hotelu przez nas GRUPA 30 osob. Jednak zmeczenie dalo sie we znaki i wzielismy ten hotel. Nstepny dzien zostalismy przeniesieni do hotelu obok z basenem ale bez plazy!!!!!!!!!!! jak ktos chce wiecej informacji to prosze o pytania ale na sms 604856661 jestem jeszcze obecnie w egipcie PO POWROCIE postaram wam sie to tutaj opisac mam ZDJECIA, FILM, ORAZ PODPISANA REKLMACJE PRZEZ REZYDENTA. Jednym slowem robia ludzi w butelke!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalna? Re: Czy ktoś był w Egipcie i nie miał zmiany hote IP: *.luszowice.sdi.tpnet.pl 20.08.03, 09:41 Wczoraj wróciłam z Eximem i miałam zmieniony hotel , podobnie ok. 20 osób (na gorszy oczywiście). Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik22 Re: Czy ktoś był w Egipcie i nie miał zmiany hote 20.08.03, 10:43 Ja wróciłem tydzien temu, Exim nie zmienił mi hotelu ze wszystkiego byłem bardzo zadowolony. Polecam wątek sytuacja turystyczna w Hurghadzie z wczoraj z linkiem tam jest ładnie opisane przez Pedro jakie są przyczyny zmian hoteli i czego się można jeszcze spodziewać (np.braki pilotów, przepełnione łodzie itp.) zresztą ja pisałem o tym tez już wczesniej i totalne przepełnienie w sierpniu dawało się bardzo odczuć. A we wrześniu pewnie wszystko to się skończy jak obcokrajowcy, głównie Włosi skończą urlopy. Aha dodam,m że z całego autobusu jedna rodzina miała miec zmieniony hotel z 4*zaproponowano im najpierw inne 4* (ale lepszy) tego nie przyjęli, więc dostali propozycję 5* i tez nie przyjęli bardzo się awanturując i opóźniając rozwóz innych ludzi do hoteli. Nie wiem jak się skończyło, ale słyszałem jak rezydenka później w autobusie rozmawiała przez telefon z kimś, że jak nie chcą 5* to propozycja nie jest już aktualna i będa zakwaterowani w tym pierwotnie im zaproponowanym. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krabe do czytelnika IP: 217.30.159.* 20.08.03, 11:27 czytelniku, powiedz mi jakimi liniami lotniczymi leciałeś do egiptu z eximem? ja mam nadziję ,że air polonia ale słyszałam, że oni także latają egipskimi:-( aha i jeszcze jedno pytanie czy na synaju też zdażają się zmiany hoteli ? Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik22 Re: do czytelnika 20.08.03, 15:37 Gość portalu: krabe napisał(a): > czytelniku, powiedz mi jakimi liniami lotniczymi leciałeś do egiptu z eximem? > ja mam nadziję ,że air polonia ale słyszałam, że oni także latają egipskimi:-( > aha i jeszcze jedno pytanie czy na synaju też zdażają się zmiany hoteli ? Gość portalu: krabe napisał(a): > czytelniku, powiedz mi jakimi liniami lotniczymi leciałeś do egiptu z eximem? > ja mam nadziję ,że air polonia ale słyszałam, że oni także latają egipskimi:-( > aha i jeszcze jedno pytanie czy na synaju też zdażają się zmiany hoteli ? W lutym leciałem egipskim lotusem bardzo pozytywnie go oceniam obsługa miła, dobre jedzenie do picia nawet wino i piwo, oprócz soczków i coli. Jedyny minus brak monitorków z trasą lotu i polskich gazet. Ostatni wylot był air polonią - zdecydowanie najgorsze czartery z tych jakimi latałem dotąd (tj Lotu, WEA, tunezyjskich i egipskich), widać czemu mogli zaproponować ceny niższe o 10 USD niższe niż konkurencja od 1 osoby. Mają chyba najciaśniej poustawiane fotele ze wszystkich czarterów jakimi latałem a ja jestem wysoki ponad 190 cm ale jakoś przmęczylem się te 4 godzinki. Najbardziej mnie rozśmieszyli (nie spotkałem się jeszcze z czymś takim) jak podali napoje nie przed a po posiłku i na raz roznosili kawe herbatę i napoje zimne (chyba dla oszczędnosci na tych soczkach i coli).Monitorków i gazet też nie ma. Oczywiście to są drobiazgi (sam bym o tym nie pisał), ale zapytałas to odpowiedziałem bo widzę że duża ilośc osób ma pewne obawy przed liniami egipskimi (może przez to, że są arabowie za sterami) a te naprawdę są w porządku. Nie wiem czy na synaju też są zmiany hoteli, ale generalnie to chyba te zmiany nie dotyczą raczej hoteli 5*, szcególnie, że w Sharm nie ma ich az tak dużo a Royal Royana (chyba dobrze pamiętam) nalezy do najtańszych 5* w Sharm (wiele 4* jest droższych od niego w Eximie)więc najwyżej na coś lepszego Ci zmienią, a gdyby zmienili na niższą kategorię to złamaliby swoj eogólne warunki umowy a żadne biuro sie tak nie podłoży, bo byłaby to niewątpliwa podstawa do reklamacji, jesli zmieni to tak żeby formalnie się do niczego nie można przyczepić. PZDR Ps.Wszedłem własnie na stronę Eximu i widzę, że już ceny na wrzesień (niby po naszym sezonie) są wyższe niż w szczycie sezonu jak jechałem. Jak będa dalej podwyższać to będe musiał się obejść ze smakiem na wypad do Sharm w styczniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRABE Re: do czytelnika IP: 217.30.159.* 20.08.03, 15:46 DZIĘKI PO RAZ KOLEJNY ZA INFO, JA LECIAŁAM W ZESZŁYM ROKU DO HURGHADY EGIPSKIMI LINIAMI LOTNICZYMI, OGÓLNA TRAGEDIA, POŁAMANE FOTELE I POWIEDZIAŁAM, ŻE NIGDY WIĘCEJ TAKICH SAMOLOTÓW, WIĘC SZUKAŁAM MIEDZY INNYMI BIURA, KTÓRE LATA POLSKIMI LINIAMI, A TU TERAZ SIĘ DOWIADUJĘ, ŻE ZDARZA IM SIĘ LATAĆ EGIPSKIMI.....Z TYMI CENAMI TO FAKTYCZNIE JEST NIEWESOŁO, ZAMIAST SPADAĆ TO ROSNĄ, JA PLANUJE MOŻE W ZIMIE A MOŻE W PRZYSZŁYM ROKU WYPAD DO EL GOUANY SHERATON, A TU CHYBA NICI Z TEGO, BO NA PEWNO CENY BĘDĄ JESZCZE ROSŁY:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: Czy ktoś był w Egipcie i nie miał zmiany hote IP: *.toya.net.pl 20.08.03, 14:50 Ja wróciłem z Egiptu jakieś 7 godzin temu - bylem tam z biurem EXIM TOURS i był to najgorszy wyjazd w moim życiu! Zmieniono nam hotel z 4-i-poł gwiazdkowego na 3-gwiazdkowy. Mieliśmy mieć hotel przy morzu w samym centrum, a dostaliśmy 2km od centrum i do tego plaża była po drugiej stronie ulicy pełnej trąbiących samochodow w innym hotelu, tam tez mielismy posiłki. Rezydentka nie odbierała telefonów - byliśmy praktycznie pozostawieni sami sobie. Do tego nie wiele lepiej było na wycieczkach- do Luxoru dostalismy podpitego pilota a do Kairu najpierw mielsmy zly autokar, potem musielismy sie przesiadac podczas czekania na konwój - ja bylem z Ciotką, ale musialem usiąść z grubym, chrapiącym policjantem, któremu wysatwał karabin i mnie uciskał. Do tego przedluzanie pobytu w perfumeriach czy na stacji benzynowej, natomiast przy piramidach bylismy wrecz popedzani! Na domiar złego, a propos wyjazdu nie dostaliśmy zadnej informacji, wiec czekalimy intuicyjine od ok. 11 w nocy, a z hotelu nas wykwaterowano już o 12 w południe! Nigdy wiecej nie wybiorę sie z biurem EXIM TOURS i Wam też odradzam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRABE DO MATEUSZA IP: 217.30.159.* 20.08.03, 14:59 MATEUSZ, NAPISZ JAKI HOTEL WYBRAŁEŚ I DO JAKIEGO CIĘ ZAKWATROWALI. JADE W NIEDZIELEM Z EXIMEM DO SHARMU I JESTEM TROCHĘ SPANIKOWANA, CZY INNYM TEŻ ZMIENIALI HOTELE I JAKIE HOTELE ZMIENIAJĄ NAJCZĘŚCIEJ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIOTREK Re: Czy ktoś był w Egipcie i nie miał zmiany hote IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.08.03, 00:54 Gość portalu: Mateusz napisał(a): > Ja wróciłem z Egiptu jakieś 7 godzin temu - bylem tam z biurem EXIM TOURS i był > > to najgorszy wyjazd w moim życiu! Zmieniono nam hotel z 4-i-poł gwiazdkowego na > > 3-gwiazdkowy. Mieliśmy mieć hotel przy morzu w samym centrum, a dostaliśmy 2km > od centrum i do tego plaża była po drugiej stronie ulicy pełnej trąbiących > samochodow w innym hotelu, tam tez mielismy posiłki. Rezydentka nie odbierała > telefonów - byliśmy praktycznie pozostawieni sami sobie. Do tego nie wiele > lepiej było na wycieczkach- do Luxoru dostalismy podpitego pilota a do Kairu > najpierw mielsmy zly autokar, potem musielismy sie przesiadac podczas czekania > na konwój - ja bylem z Ciotką, ale musialem usiąść z grubym, chrapiącym > policjantem, któremu wysatwał karabin i mnie uciskał. Do tego przedluzanie > pobytu w perfumeriach czy na stacji benzynowej, natomiast przy piramidach > bylismy wrecz popedzani! Na domiar złego, a propos wyjazdu nie dostaliśmy > zadnej informacji, wiec czekalimy intuicyjine od ok. 11 w nocy, a z hotelu nas > wykwaterowano już o 12 w południe! Nigdy wiecej nie wybiorę sie z biurem EXIM > TOURS i Wam też odradzam! LUDZIE, O CO WAM KURWA WSZYSTKIM CHODZI?????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! NIE ZAUWAZYLISCIE TEGO CO SIE DZIEJE W TYM ROKU Z EGIPTEM. ILE POLAKOW LECI DO EGIPTU. JAK BARDZO SPADLY CENY. CHYBA POLOWA POLSKI LECI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! O CO WAM CHODZI?????!!!! PRZECIEZ TO NORMALNE, ZE POWSTAJA TAKIE SYTUACJE Z TYMI ZMIANAMI HOTELI!!! A JUZ NAJBARDZIEJ TO CHYBA WIDAC W SIERPNIU!! JA BYLEM 7 LAT TEMU NA MAJORCE I SYTUACJA BYLA PODOBNA. I TAK MIALEM SZCZESCIE ZE WYLADOWALEM W HOTELU CHYBA - MINUS 2* BO EKIPA Z DANII WYLADOWALA W DOMU STARCOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TAKZE DAJCIE JUZ SPOKOJ I CIESZCIE SIE SAMYM EGIPTEM!! JA WLASNIE WROCILEM Z EGIPTU Z HOTELU HOR PALACE. NIE BYLO REWELACJI ALE BARDZO WYPOCZALEM I ZA ROK WRACAM DO EGIPTU!!!!!:) POZDRAWIAM WSZYSTKICH GORACO!!! PA PA !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalna Re: Czy ktoś był w Egipcie i nie miał zmiany hote IP: *.luszowice.sdi.tpnet.pl 22.08.03, 21:27 Do Krabe Odpowiem za Mateusza (byłam razem z nim , Mateusz teraz jest w Tatrach) i miałam taką samą sytuację: byliśmy z Eximem , wykupiliśmy Regina Style , a na lotnisku dowiedzieliśmy sie , że tam nie ma miejsc i dano nam Mirett (plaża przez ulicę , za Palma de Mirett , tam też stołówka , a samo Mirett to moloch w którym można się zgubić) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Czy ktoś był w Egipcie i nie miał zmiany hote IP: *.puls.pl 20.08.03, 14:09 Byłam od 3-17.08 w Sharm w hotelu Mexicana z Eximem. Rewelacja zadnych przykrych niespodzianek wyłacznie miłe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRABE DO SYLWI IP: 217.30.159.* 20.08.03, 14:16 MIŁO SŁYSZEĆ POZTYWNE OPINIE NA TYM FORUM, ZWŁASZCZA O EXIMIE, Z KTÓRYMI PLANUJĘ URLOP. A JAKIMI LINIAMI LOTNICZYMI LECIAŁAŚ Z EXIMEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożena Re: Czy ktoś był w Egipcie i nie miał zmiany hote IP: *.officedepot.com.pl 21.08.03, 08:36 Mi nie zmieniono. Byłam z Triadą w Hilton Resort. Odpowiedz Link Zgłoś
tosz Re: Czy ktoś był w Egipcie i nie miał zmiany hote 21.08.03, 10:01 Gość portalu: Bożena napisał(a): > Mi nie zmieniono. Byłam z Triadą w Hilton Resort. A mi tak - miala byc Tropicana Grand Oasis... Bylo na cztery dni - Tropicana Grand Azur (OK) a potem 2 dni - Piramisa i po awanturze jedziemy z kilkuosobowa grupa do Hurghady. jezeli jedziecie z eXIMEM do Egiptu, to jedno jest pewne (oprocz pogody) - wiele "atrakcji". ---------------------------------- tosz@NOSPAM.gazeta.pl usuń NOSPAM z adresu ---------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm na temat tych zmian - z (chyba) pierwszej ręki IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 21.08.03, 14:01 Witam, jako że ze mnie turystka dociekliwa udałam się wczoraj do jednego z Touroperatorów (nazwa nieistotna) co to sprzedaje Egipt, głównie po ich oferte i katalog, bo planuję wyjazd na późny wrzesień i "przy okazji" dowiedziałam się paru ciekawych rzeczy. 1. w sierpniu - co wiadomo- było przeludnienie w Hurgadzie, a problem odbił się na Polakach, bo niemieckie i włoskie biura mają tzw. gwarancje podpisane z tamtejszymi hotelami a nasze nie. tak więc pokoje daje się najpierw tamtym (bo mają to zagwarantowane) a jak coś zostanie - to potwierdza się rezerwacje nam... często w ostatniej chwili stad też afery ze amianą w ostatniej chwili. Mnie pani zapewniła ze będę wiedziała na pewno do którego hotelu pojadę, bo umowa jest tzw. na potwierdzenie, ale jak nie potwierdzą tego hotelu który chce to mam podać "zapasowe" i będzie się tarała o miejsce w którymś z niach. i dzięki temu nie utknę np. w takim który "z wyboru" odrzucałam od początku. metoda chyba nie zła, może trzeba to własnie proponować w biurach - ze jak zmiana to tylko na... albo na... bo jak ma być inny to rezygnujemy. 2. Podobno cały Verdi jest do końca sierpnia / poczatek września wykupiony przez niemców więc jak kogoś z naszych biuro tam wysyła to duuuuża szansa że co najwyżej wyląduje w Aidzie, a być może zupełnie gdzie indziej. 3. La Cataract Pascha - ma własnie remont w jednycm skrzydle.Pani powiedziała mi ze oni go właśnie dlatego wycofali z oferty (ma wrócić po remoncie) ale są biura które nadal tam lokują klientów. więc jak ktoś tam sie wybiera to radzę zmienić plany. 4. ceny któe spływają do biur na październik są rzeczywiście wyższe od tych "w sezonie" więc wasze obawy że już będzie tylko drożej niestety się potwierdzaja :-( także trzeba korzystać z tego co jest. 5. pani mi powiedziała ze we wrzesnmiu powinno się "przerzedzić" lekko w Hurgadzie, więc jest bnadzieja ze będzie mniej afer ze zmianami hoteli, ale w polowie października włosi znów mają jakieś ferie jesienne czy cos takiego wiec ponowi się fala "zaludnienia" - a oni są jedną z 3 najliczniejszych grup odwiedzających Egipt w tym roku. i tyle. Jak ktoś cos będzie wiedział więcej to prosze dzielcie sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioteras1 Re: na temat tych zmian - z (chyba) pierwszej ręk IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.03, 14:17 No to mnie pocieszyłaś :(((( , ja drugiego września lecę właśnie do Verdi z AlfaStar, a już myślałem że będzie ok, cała nadzieja że zaproponują jakiś rozsądny hotel na zamianę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: na temat tych zmian - z (chyba) pierwszej ręk IP: *.gorzow.mm.pl 22.08.03, 17:49 Wysłałem tydzień temu maila do eximu z zapytaniem o te zmiany ale nie dostałem odpowiedzi próbuje jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IZA Re: na temat tych zmian - z (chyba) pierwszej ręk IP: *.lublin.pl 24.08.03, 09:04 Gość portalu: pioteras1 napisał(a): > No to mnie pocieszyłaś :(((( , ja drugiego września lecę właśnie do Verdi z > AlfaStar, a już myślałem że będzie ok, cała nadzieja że zaproponują jakiś > rozsądny hotel na zamianę Nie chcę Cię załamywać ale po powrcie wczoraj z Hurgady z Alfą muszę Cie uprzedzić żebyś był przygotowany na całą masę zmian, braku osób odpowiedzialnych i na najlepsze P. Małgosię Baran - rezydentkę, która potrafi turystów doprowadzić do szewskiej pasji. Jeżeli już po kilku godzinach od przylotu (a przylatuje się o 23:30 czasu polskiego)to masz naprawdę duże szczescie. W razie gdy nie będziesz chciał przyjąć przyznanego Ci hotelu (mimo zmęczenia i późnej pory)P. Małgisa odpowie, że ona już wszytko zrobiła (nie ważne że nie zgadza się to z tym co kupiłeś) i , że jest już zmęczona i i ona idzie już stąd. Acha i dobrze by było gdybyś znał angielski albo ktoś z grupy , ponieważ tłumaczenie P. Małgosi tego co mówią panowie na recepcji jest dalekie od prawdy. Sorry , że tak starszę, ale ja naprawdę przeżyłam z tym biurem horror zarówno przed , w trakcie jak i podczas wyjazdu. Mam tylko nadzieję, że pozostałym się to nie przytrafi. Odpowiedz Link Zgłoś