Dodaj do ulubionych

Czy ktoś był w Egipcie i nie miał zmiany hotelu?

IP: *.gorzow.mm.pl 19.08.03, 22:07
Napiszcie z jakiego biura była oferta i kiedy.
Obserwuj wątek
    • Gość: nepomucen Re: Czy ktoś był w Egipcie i nie miał zmiany hote IP: *.acn.waw.pl 19.08.03, 22:12
      mi niestety nie zmieniono. Wiem, ze to dziwnie brzmi, ale moze lepiej bym
      trafil. Wyjazd 02.08 biuro Alfa Star. Jesli jedziesz do hotelu 3* to sie tak
      nie spiesza z zamiana, bo tam nie ma Niemcow...
    • Gość: Kasia Re: Czy ktoś był w Egipcie i nie miał zmiany hote IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.03, 07:53
      Ja byłam z Big Blue i nie miałam zamiany hotelu. Było super. Byli u nas w
      hotelu jednak tacy ( tez z Big blue) którym z mieniono hotel z 3*** na nasz
      5*****(Le Meridien).
    • Gość: Neferet Re: Czy ktoś był w Egipcie i nie miał zmiany hote IP: *.powiat.elk.pl / 192.168.4.* 20.08.03, 08:11
      Byłam w Egipcie 4 razy z Oasis Tours i nigdy nie było zmiany hotelu.Może miałam
      wyjątkowe szczęście?
      • Gość: Iwona Re: Czy ktoś był w Egipcie i nie miał zmiany hote IP: 89.0.1.* 20.08.03, 08:39
        Byłam w Egipcie kilka razy z różnymi biurami (ostatnio Alfa Star) i nigdy nie
        zmieniono mi hotelu, ale to nie było w lipcu ani w sierpniu. Jeżeli ktoś jedzie
        we wrześniu lub później to na pewno będzie miał wybrany hotel. Pozdrawiam
    • Gość: Marcin Re: Czy ktoś był w Egipcie i nie miał zmiany hote IP: 213.131.72.* 20.08.03, 09:34
      Sprawa wyglonda tak:

Codzienie do abasady poslki w egipcie jest jakies 20-30 telefonow w sprawie
      zmiany hoteli.

Obecnie pisze z egiptu wylecialem 15.08 z BIG BLUE do LONG BEACH i na lotnisku
      wszyscy mieli zmiane HOTELI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Po przy locie godzina 16.00 stalismy na lotnisku do 23.00 kucac sie z
      REZYDENTAMI ZE COS JEST NIE TAK
      23.30 pojechalismu do hotelu zastepczego a raczej motelu EL CAPITAN w EL LAGUNA
      bez baseny i plazy kolejne 3 godziny to siedzenie w autobusie i brak zgody na
      zakceptowanie hotelu przez nas GRUPA 30 osob.
      Jednak zmeczenie dalo sie we znaki i wzielismy ten hotel.
      Nstepny dzien zostalismy przeniesieni do hotelu obok z basenem ale bez
      plazy!!!!!!!!!!!

jak ktos chce wiecej informacji to prosze o pytania ale na sms 604856661 jestem
      jeszcze obecnie w egipcie

PO POWROCIE postaram wam sie to tutaj opisac mam ZDJECIA, FILM, ORAZ PODPISANA
      REKLMACJE PRZEZ REZYDENTA.

Jednym slowem robia ludzi w butelke!!!!!!!!!!!!
    • Gość: normalna? Re: Czy ktoś był w Egipcie i nie miał zmiany hote IP: *.luszowice.sdi.tpnet.pl 20.08.03, 09:41
      Wczoraj wróciłam z Eximem i miałam zmieniony hotel , podobnie ok. 20 osób (na
      gorszy oczywiście).
      • czytelnik22 Re: Czy ktoś był w Egipcie i nie miał zmiany hote 20.08.03, 10:43
        Ja wróciłem tydzien temu, Exim nie zmienił mi hotelu ze wszystkiego byłem
        bardzo zadowolony. Polecam wątek sytuacja turystyczna w Hurghadzie z wczoraj z
        linkiem tam jest ładnie opisane przez Pedro jakie są przyczyny zmian hoteli i
        czego się można jeszcze spodziewać (np.braki pilotów, przepełnione łodzie itp.)
        zresztą ja pisałem o tym tez już wczesniej i totalne przepełnienie w sierpniu
        dawało się bardzo odczuć. A we wrześniu pewnie wszystko to się skończy jak
        obcokrajowcy, głównie Włosi skończą urlopy.
        Aha dodam,m że z całego autobusu jedna rodzina miała miec zmieniony hotel z
        4*zaproponowano im najpierw inne 4* (ale lepszy) tego nie przyjęli, więc
        dostali propozycję 5* i tez nie przyjęli bardzo się awanturując i opóźniając
        rozwóz innych ludzi do hoteli. Nie wiem jak się skończyło, ale słyszałem jak
        rezydenka później w autobusie rozmawiała przez telefon z kimś, że jak nie chcą
        5* to propozycja nie jest już aktualna i będa zakwaterowani w tym pierwotnie
        im zaproponowanym.
        PZDR
        • Gość: krabe do czytelnika IP: 217.30.159.* 20.08.03, 11:27
          czytelniku, powiedz mi jakimi liniami lotniczymi leciałeś do egiptu z eximem?
          ja mam nadziję ,że air polonia ale słyszałam, że oni także latają egipskimi:-(
          aha i jeszcze jedno pytanie czy na synaju też zdażają się zmiany hoteli ?
          • czytelnik22 Re: do czytelnika 20.08.03, 15:37
            Gość portalu: krabe napisał(a):

> czytelniku, powiedz mi jakimi liniami lotniczymi
            leciałeś do egiptu z eximem?
            > ja mam nadziję ,że air polonia ale słyszałam, że oni
            także latają egipskimi:-(
            > aha i jeszcze jedno pytanie czy na synaju też zdażają
            się zmiany hoteli ?

Gość portalu: krabe napisał(a):

> czytelniku, powiedz mi jakimi liniami lotniczymi
            leciałeś do egiptu z eximem?
            > ja mam nadziję ,że air polonia ale słyszałam, że oni
            także latają egipskimi:-(
            > aha i jeszcze jedno pytanie czy na synaju też zdażają
            się zmiany hoteli ?

W lutym leciałem egipskim lotusem bardzo pozytywnie go
            oceniam obsługa miła, dobre jedzenie do picia nawet wino
            i piwo, oprócz soczków i coli. Jedyny minus brak
            monitorków z trasą lotu i polskich gazet.

Ostatni wylot był air polonią - zdecydowanie najgorsze
            czartery z tych jakimi latałem dotąd (tj Lotu, WEA,
            tunezyjskich i egipskich), widać czemu mogli zaproponować
            ceny niższe o 10 USD niższe niż konkurencja od 1 osoby.
            Mają chyba najciaśniej poustawiane fotele ze wszystkich
            czarterów jakimi latałem a ja jestem wysoki ponad 190 cm
            ale jakoś przmęczylem się te 4 godzinki. Najbardziej mnie
            rozśmieszyli (nie spotkałem się jeszcze z czymś takim)
            jak podali napoje nie przed a po posiłku i na raz
            roznosili kawe herbatę i napoje zimne (chyba dla
            oszczędnosci na tych soczkach i coli).Monitorków i gazet
            też nie ma. Oczywiście to są drobiazgi (sam bym o tym nie
            pisał), ale zapytałas to odpowiedziałem bo widzę że duża
            ilośc osób ma pewne obawy przed liniami egipskimi (może
            przez to, że są arabowie za sterami) a te naprawdę są w
            porządku.

Nie wiem czy na synaju też są zmiany hoteli, ale
            generalnie to chyba te zmiany nie dotyczą raczej hoteli
            5*, szcególnie, że w Sharm nie ma ich az tak dużo a Royal
            Royana (chyba dobrze pamiętam) nalezy do najtańszych 5*
            w Sharm (wiele 4* jest droższych od niego w Eximie)więc
            najwyżej na coś lepszego Ci zmienią, a gdyby zmienili na
            niższą kategorię to złamaliby swoj eogólne warunki umowy
            a żadne biuro sie tak nie podłoży, bo byłaby to
            niewątpliwa podstawa do reklamacji, jesli zmieni to tak
            żeby formalnie się do niczego nie można przyczepić.
            PZDR
            Ps.Wszedłem własnie na stronę Eximu i widzę, że już ceny
            na wrzesień (niby po naszym sezonie) są wyższe niż w
            szczycie sezonu jak jechałem. Jak będa dalej podwyższać
            to będe musiał się obejść ze smakiem na wypad do Sharm w
            styczniu.
            • Gość: KRABE Re: do czytelnika IP: 217.30.159.* 20.08.03, 15:46
              DZIĘKI PO RAZ KOLEJNY ZA INFO, JA LECIAŁAM W ZESZŁYM ROKU DO HURGHADY EGIPSKIMI
              LINIAMI LOTNICZYMI, OGÓLNA TRAGEDIA, POŁAMANE FOTELE I POWIEDZIAŁAM, ŻE NIGDY
              WIĘCEJ TAKICH SAMOLOTÓW, WIĘC SZUKAŁAM MIEDZY INNYMI BIURA, KTÓRE LATA POLSKIMI
              LINIAMI, A TU TERAZ SIĘ DOWIADUJĘ, ŻE ZDARZA IM SIĘ LATAĆ EGIPSKIMI.....Z TYMI
              CENAMI TO FAKTYCZNIE JEST NIEWESOŁO, ZAMIAST SPADAĆ TO ROSNĄ, JA PLANUJE MOŻE W
              ZIMIE A MOŻE W PRZYSZŁYM ROKU WYPAD DO EL GOUANY SHERATON, A TU CHYBA NICI Z
              TEGO, BO NA PEWNO CENY BĘDĄ JESZCZE ROSŁY:-(
      • Gość: Mateusz Re: Czy ktoś był w Egipcie i nie miał zmiany hote IP: *.toya.net.pl 20.08.03, 14:50
        Ja wróciłem z Egiptu jakieś 7 godzin temu - bylem tam z biurem EXIM TOURS i był
        to najgorszy wyjazd w moim życiu! Zmieniono nam hotel z 4-i-poł gwiazdkowego na
        3-gwiazdkowy. Mieliśmy mieć hotel przy morzu w samym centrum, a dostaliśmy 2km
        od centrum i do tego plaża była po drugiej stronie ulicy pełnej trąbiących
        samochodow w innym hotelu, tam tez mielismy posiłki. Rezydentka nie odbierała
        telefonów - byliśmy praktycznie pozostawieni sami sobie. Do tego nie wiele
        lepiej było na wycieczkach- do Luxoru dostalismy podpitego pilota a do Kairu
        najpierw mielsmy zly autokar, potem musielismy sie przesiadac podczas czekania
        na konwój - ja bylem z Ciotką, ale musialem usiąść z grubym, chrapiącym
        policjantem, któremu wysatwał karabin i mnie uciskał. Do tego przedluzanie
        pobytu w perfumeriach czy na stacji benzynowej, natomiast przy piramidach
        bylismy wrecz popedzani! Na domiar złego, a propos wyjazdu nie dostaliśmy
        zadnej informacji, wiec czekalimy intuicyjine od ok. 11 w nocy, a z hotelu nas
        wykwaterowano już o 12 w południe! Nigdy wiecej nie wybiorę sie z biurem EXIM
        TOURS i Wam też odradzam!
        • Gość: KRABE DO MATEUSZA IP: 217.30.159.* 20.08.03, 14:59
          MATEUSZ, NAPISZ JAKI HOTEL WYBRAŁEŚ I DO JAKIEGO CIĘ ZAKWATROWALI. JADE W
          NIEDZIELEM Z EXIMEM DO SHARMU I JESTEM TROCHĘ SPANIKOWANA, CZY INNYM TEŻ
          ZMIENIALI HOTELE I JAKIE HOTELE ZMIENIAJĄ NAJCZĘŚCIEJ?
        • Gość: PIOTREK Re: Czy ktoś był w Egipcie i nie miał zmiany hote IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.08.03, 00:54
          Gość portalu: Mateusz napisał(a):

> Ja wróciłem z Egiptu jakieś 7 godzin temu - bylem tam z biurem EXIM TOURS i
          był
          >
          > to najgorszy wyjazd w moim życiu! Zmieniono nam hotel z 4-i-poł gwiazdkowego
          na
          >
          > 3-gwiazdkowy. Mieliśmy mieć hotel przy morzu w samym centrum, a dostaliśmy
          2km
          > od centrum i do tego plaża była po drugiej stronie ulicy pełnej trąbiących
          > samochodow w innym hotelu, tam tez mielismy posiłki. Rezydentka nie
          odbierała
          > telefonów - byliśmy praktycznie pozostawieni sami sobie. Do tego nie wiele
          > lepiej było na wycieczkach- do Luxoru dostalismy podpitego pilota a do Kairu
          > najpierw mielsmy zly autokar, potem musielismy sie przesiadac podczas
          czekania
          > na konwój - ja bylem z Ciotką, ale musialem usiąść z grubym, chrapiącym
          > policjantem, któremu wysatwał karabin i mnie uciskał. Do tego przedluzanie
          > pobytu w perfumeriach czy na stacji benzynowej, natomiast przy piramidach
          > bylismy wrecz popedzani! Na domiar złego, a propos wyjazdu nie dostaliśmy
          > zadnej informacji, wiec czekalimy intuicyjine od ok. 11 w nocy, a z hotelu
          nas
          > wykwaterowano już o 12 w południe! Nigdy wiecej nie wybiorę sie z biurem
          EXIM
          > TOURS i Wam też odradzam!

LUDZIE, O CO WAM KURWA WSZYSTKIM
          CHODZI?????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          !!!!!!!!!!!!! NIE ZAUWAZYLISCIE TEGO CO SIE DZIEJE W TYM ROKU Z EGIPTEM.
          ILE POLAKOW LECI DO EGIPTU. JAK BARDZO SPADLY CENY. CHYBA POLOWA POLSKI
          LECI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! O CO WAM CHODZI?????!!!! PRZECIEZ
          TO NORMALNE, ZE POWSTAJA TAKIE SYTUACJE Z TYMI ZMIANAMI HOTELI!!! A JUZ
          NAJBARDZIEJ TO CHYBA WIDAC W SIERPNIU!! JA BYLEM 7 LAT TEMU NA MAJORCE I
          SYTUACJA BYLA PODOBNA. I TAK MIALEM SZCZESCIE ZE WYLADOWALEM W HOTELU CHYBA -
          MINUS 2* BO EKIPA Z DANII WYLADOWALA W DOMU
          STARCOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TAKZE DAJCIE JUZ SPOKOJ I
          CIESZCIE SIE SAMYM EGIPTEM!! JA WLASNIE WROCILEM Z EGIPTU Z HOTELU HOR
          PALACE. NIE BYLO REWELACJI ALE BARDZO WYPOCZALEM I ZA ROK WRACAM DO
          EGIPTU!!!!!:)

POZDRAWIAM WSZYSTKICH GORACO!!! PA PA !!
        • Gość: normalna Re: Czy ktoś był w Egipcie i nie miał zmiany hote IP: *.luszowice.sdi.tpnet.pl 22.08.03, 21:27
          Do Krabe
          Odpowiem za Mateusza (byłam razem z nim , Mateusz teraz jest w Tatrach) i
          miałam taką samą sytuację: byliśmy z Eximem , wykupiliśmy Regina Style , a na
          lotnisku dowiedzieliśmy sie , że tam nie ma miejsc i dano nam Mirett (plaża
          przez ulicę , za Palma de Mirett , tam też stołówka , a samo Mirett to moloch w
          którym można się zgubić)
    • Gość: Sylwia Re: Czy ktoś był w Egipcie i nie miał zmiany hote IP: *.puls.pl 20.08.03, 14:09
      Byłam od 3-17.08 w Sharm w hotelu Mexicana z Eximem. Rewelacja zadnych
      przykrych niespodzianek wyłacznie miłe
      • Gość: KRABE DO SYLWI IP: 217.30.159.* 20.08.03, 14:16
        MIŁO SŁYSZEĆ POZTYWNE OPINIE NA TYM FORUM, ZWŁASZCZA O EXIMIE, Z KTÓRYMI
        PLANUJĘ URLOP. A JAKIMI LINIAMI LOTNICZYMI LECIAŁAŚ Z EXIMEM
    • Gość: Bożena Re: Czy ktoś był w Egipcie i nie miał zmiany hote IP: *.officedepot.com.pl 21.08.03, 08:36
      Mi nie zmieniono. Byłam z Triadą w Hilton Resort.
      • tosz Re: Czy ktoś był w Egipcie i nie miał zmiany hote 21.08.03, 10:01
        Gość portalu: Bożena napisał(a):

> Mi nie zmieniono. Byłam z Triadą w Hilton Resort.
        A mi tak - miala byc Tropicana Grand Oasis... Bylo na cztery dni - Tropicana
        Grand Azur (OK) a potem 2 dni - Piramisa i po awanturze jedziemy z kilkuosobowa
        grupa do Hurghady.
        jezeli jedziecie z eXIMEM do Egiptu, to jedno jest pewne (oprocz pogody) -
        wiele "atrakcji".
        ----------------------------------
        tosz@NOSPAM.gazeta.pl
        usuń NOSPAM z adresu
        ----------------------------------
    • Gość: mm na temat tych zmian - z (chyba) pierwszej ręki IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 21.08.03, 14:01
      Witam, jako że ze mnie turystka dociekliwa udałam się wczoraj do jednego z
      Touroperatorów (nazwa nieistotna) co to sprzedaje Egipt, głównie po ich oferte
      i katalog, bo planuję wyjazd na późny wrzesień i "przy okazji" dowiedziałam się
      paru ciekawych rzeczy.
      1. w sierpniu - co wiadomo- było przeludnienie w Hurgadzie, a problem odbił się
      na Polakach, bo niemieckie i włoskie biura mają tzw. gwarancje podpisane z
      tamtejszymi hotelami a nasze nie. tak więc pokoje daje się najpierw tamtym (bo
      mają to zagwarantowane) a jak coś zostanie - to potwierdza się rezerwacje
      nam... często w ostatniej chwili stad też afery ze amianą w ostatniej chwili.
      Mnie pani zapewniła ze będę wiedziała na pewno do którego hotelu pojadę, bo
      umowa jest tzw. na potwierdzenie, ale jak nie potwierdzą tego hotelu który chce
      to mam podać "zapasowe" i będzie się tarała o miejsce w którymś z niach. i
      dzięki temu nie utknę np. w takim który "z wyboru" odrzucałam od początku.
      metoda chyba nie zła, może trzeba to własnie proponować w biurach - ze jak
      zmiana to tylko na... albo na... bo jak ma być inny to rezygnujemy.
      2. Podobno cały Verdi jest do końca sierpnia / poczatek września wykupiony
      przez niemców więc jak kogoś z naszych biuro tam wysyła to duuuuża szansa że co
      najwyżej wyląduje w Aidzie, a być może zupełnie gdzie indziej.
      3. La Cataract Pascha - ma własnie remont w jednycm skrzydle.Pani powiedziała
      mi ze oni go właśnie dlatego wycofali z oferty (ma wrócić po remoncie) ale są
      biura które nadal tam lokują klientów. więc jak ktoś tam sie wybiera to radzę
      zmienić plany.
      4. ceny któe spływają do biur na październik są rzeczywiście wyższe od tych "w
      sezonie" więc wasze obawy że już będzie tylko drożej niestety się
      potwierdzaja :-( także trzeba korzystać z tego co jest.
      5. pani mi powiedziała ze we wrzesnmiu powinno się "przerzedzić" lekko w
      Hurgadzie, więc jest bnadzieja ze będzie mniej afer ze zmianami hoteli, ale w
      polowie października włosi znów mają jakieś ferie jesienne czy cos takiego wiec
      ponowi się fala "zaludnienia" - a oni są jedną z 3 najliczniejszych grup
      odwiedzających Egipt w tym roku.
      i tyle.
      Jak ktoś cos będzie wiedział więcej to prosze dzielcie sie!
      • Gość: pioteras1 Re: na temat tych zmian - z (chyba) pierwszej ręk IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.03, 14:17
        No to mnie pocieszyłaś :(((( , ja drugiego września lecę właśnie do Verdi z
        AlfaStar, a już myślałem że będzie ok, cała nadzieja że zaproponują jakiś
        rozsądny hotel na zamianę
        • Gość: Przemo Re: na temat tych zmian - z (chyba) pierwszej ręk IP: *.gorzow.mm.pl 22.08.03, 17:49
          Wysłałem tydzień temu maila do eximu z zapytaniem o te zmiany ale nie dostałem
          odpowiedzi próbuje jeszcze raz.
        • Gość: IZA Re: na temat tych zmian - z (chyba) pierwszej ręk IP: *.lublin.pl 24.08.03, 09:04
          Gość portalu: pioteras1 napisał(a):

> No to mnie pocieszyłaś :(((( , ja drugiego września lecę właśnie do Verdi z
          > AlfaStar, a już myślałem że będzie ok, cała nadzieja że zaproponują jakiś
          > rozsądny hotel na zamianę
          Nie chcę Cię załamywać ale po powrcie wczoraj z Hurgady z Alfą muszę Cie
          uprzedzić żebyś był przygotowany na całą masę zmian, braku osób
          odpowiedzialnych i na najlepsze P. Małgosię Baran - rezydentkę, która potrafi
          turystów doprowadzić do szewskiej pasji. Jeżeli już po kilku godzinach od
          przylotu (a przylatuje się o 23:30 czasu polskiego)to masz naprawdę duże
          szczescie. W razie gdy nie będziesz chciał przyjąć przyznanego Ci hotelu (mimo
          zmęczenia i późnej pory)P. Małgisa odpowie, że ona już wszytko zrobiła (nie
          ważne że nie zgadza się to z tym co kupiłeś) i , że jest już zmęczona i i ona
          idzie już stąd. Acha i dobrze by było gdybyś znał angielski albo ktoś z grupy ,
          ponieważ tłumaczenie P. Małgosi tego co mówią panowie na recepcji jest dalekie
          od prawdy.
          Sorry , że tak starszę, ale ja naprawdę przeżyłam z tym biurem horror zarówno
          przed , w trakcie jak i podczas wyjazdu. Mam tylko nadzieję, że pozostałym się
          to nie przytrafi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka