moniassk 03.02.08, 13:49 Cześć! jakie wycieczki fakultatywne polecacie w Egipcie? Mam dylemat 2-dniowy Kair czy 2-dniowy Luxor? Może coś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moniassk Re: wycieczki fakultatywne 03.02.08, 14:03 jeszcze jedno ile trwa taka podróż w jedną stronę np. Hurghada - Kair? Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: wycieczki fakultatywne 03.02.08, 14:24 Uch, Kair jest bardzo męczący, wyjeżdża się w nocy i wraca się późno w nocy. Trasa baaaardzo daleka (osoby liczące na większą wygodę transportu namawiałbym na Kair samolotem z Hurghady). No i porównując zabytki Kairu (łącznie z płaskowyżem Giza) większe wrażenie jednak zrobił na nas Luksor i Zachodni Brzeg. Ale być w Egipcie i nie widzieć piramid...?! Za to Muzeum Kairskie to już podstawa, tyle, że wolałbym go z czystym sercem zaliczyć na własną rękę, niż być popędzany przez przewodnika i jak dromader na wyścigach prekłusować przez sale tego muzeum. A niestety na to muzeum przydałoby się poświęcić cały dzień, a tego nie oferuje ani 1 ani 2 dniowy Kair. Odpowiedz Link Zgłoś
aeki Re: wycieczki fakultatywne 03.02.08, 14:20 Proponuję 2 dniowy luxor i 2 dniowy kair. Podroż z kairu do Hrgh ok 4,7 godz. Odpowiedz Link Zgłoś
husky10 Re: wycieczki fakultatywne 03.02.08, 14:42 Czytałem gdzieś w necie, że są już organizowane wycieczki do Kairu przez jakieś lokalne biuro z przelotem samolotem do Kairu a porót do Hurghady autokarem. Koszt coś mi sie kojarzy 110$ , może Ktoś zna szczegóły sam byłbym, zainteresowany :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aeki Re: wycieczki fakultatywne 03.02.08, 16:23 Miałem też taki dylemat. Proponuje program objazdowy. Parę złotych więcej , a atrakcji dużo wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: do aeki 03.02.08, 17:07 Oczywiście ,że 7+7. Fakultety , o których pisza przedmówcy to 2 dni Kair+ 3 dni Luxor. Jadac na 7 dni objazdu liźniesz egiptu , ale zobaczysz duzo wiecej niz na lokalnych fakultetach . Jeżeli dodasz koszty podytu i koszty dodatkowych fakultetów to okaże sie ,że suma sumarum wyjdzie drożej za mniej.Na fakultety z lokalnych biur proponuje- jeep safari i nurki a zwiedzanie / rejs lub autokarówka/ z któryms w polskich biur podróży. wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: do aeki 03.02.08, 17:41 hej jeśli nie chcesz tylko i wyłącznie wygrzewać się w słońcu Egiptu a chcesz cos zobaczyć to gorąco proponuję objazdówke + odpoczynek / moze byc rejs / wszystko jedno z jakim biurem ... ja byłem akurat z Triadą .. natomiast odpowiadając sciśle na pytanie autora to oczywiście zgadzając sie z pc , że jest to niemal dylemat w stylu " osiołkowi w żłobie dano - w jednym Luksor w drugim Kair " to rozważyłbym taki argument jeśli jesteś na pobycie w HRG i musisz wybrac jedna wycieczkę to wybrałbym jednak Luksor a Kair zostawił na drugi wyjazd do Egiptu czyli do Sharmu ... bo stamtad zdecydowanie łatwiej pojechac do Kairu niz do Luksoru ... oczywiście będąc w Sharmie - odwrotnie pomijam tu wszelakie kombinacje samolotowe , ktore jednak są raczej w mniejszości pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
platynka.iw Re: wycieczki fakultatywne 03.02.08, 19:03 Nikt Ci nie doradzi. Ile ludzi-tyle opini. Jedni wola Kair, drudzy Luksor. Do luksoru masz o jakies 300 km blizej. W obu przypadkach nawet podczas 2 dniowego pobytu nie zobaczysz wszystkich wspanialosci danego miejsca. Moze na 1 raz Kair? Choz ja osobiscie serce sprzedalam Luksorowi... Widzisz. Nie jest latwo cos doradzic :-) Pozdrawiam i zycze wyboru, ktory Cie zadowoli :-) Iwi Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: wycieczki fakultatywne 03.02.08, 21:36 Jak dla prawie pierwszaka(bez Synaju i Kairu)dopiero ten wątek daje pogląd jak wybrać, aby miło i przyjemnie spędzić czas i poznać nowe miejsca.To pewien kierunek,tylko nie wiadomo czy się utrzyma,a nie jakieś udziwnione opinie służące niczemu lub wybrańcom.Skorzystam z podpowiedzi.Dzięki.A tak troszkę więcej o wyspie Gifun i safari? Jak można.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: wycieczki fakultatywne 03.02.08, 21:48 Giftung zero wiedzy ... Sahara obowiązkowo .... tylko albo jeep albo quad Safari ... Jestes w Egipcie sahare trzeba zobaczyc i tyle pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
platynka.iw Re: wycieczki fakultatywne 04.02.08, 11:29 deoand napisał: > Jestes w Egipcie sahare trzeba zobaczyc i tyle Wyciaczki z Hurghady sa organizowane na Pustynie Arabska (Pustynie Wschodnia) bedaca czescia Sahary. Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: do platynka 04.02.08, 13:53 Znaczy sie, deo PISAŁ PRAWDĘ. Jeżeli ktos chce popływac w Bałtyku to pływając na Mierzeji Wislanej nie pływa w Bałtyku? WP2007 Odpowiedz Link Zgłoś
platynka.iw Re: do platynka 04.02.08, 15:31 wp2007 napisał: > Znaczy sie, deo PISAŁ PRAWDĘ. Jeżeli ktos chce popływac w Bałtyku > to pływając na Mierzeji Wislanej nie pływa w Bałtyku? WP2007 A czy ja gdzies napisalam, ze Deo klamie? Uscislilam jego wypowiedz. Juz Cie dupa boli, ze ktos odwazyl sie cos Twojemy Guru Deo odpisac? Juz paluszki swedza? Odczep sie Panie Megaczepialski! Bez pozdrowien. Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: do janan2 04.02.08, 10:07 Dla Ciebie wszystko. Byłem na imprezie p.t. wielkie safari.Impreze wykupiłem na przeciwko hotelu Empire w biurze Tiger Tour.Jechalismy 5 0sobowym jeepem. Pierwszy przystanek - quad safari- syn wybrał quada i w kolumnie ok. 8-12 ruszyli na podbój pustyni.Mnie to nie kręci - więc piwkowałwm w pustynnym barku.Tam spotkałem araba ktory biegle mówil po polsku . Gadka szmatka i co - gościu 3 lata pracował w .. katowickim mostostalu w ZABRZU. Świat jest mały. Nastepnie pojechalismy na takie ichniejsze gołoborze - fajne kamieniste dziwolongi uformowane przez pustynny wiatr. Mała wspinaczka, zdjecia i w drogę.Nstepny przystanek to wioska beduińska . Przewodnik oprowadzał i opowoadał nam o zwyczajach , dniu powszednim i takie tam - beduinow. Następnie przejeżdżka wielbłądami.Po wielbłądach - odpoczynek w beduińskiej lepiance i późny obiadek obiadek z napojami. Po ogiadku wystepy folklorystyczne beduińskiej kapeli i wspólny taniec .Kiedy juz zmiarzchało organizatorzy przygotowali profesjonalną lunete i obserwowalismy gwiazdy.Transfer do hotelu - a to wszystko za 25 dolarów/ os. Jeżeli zdecydujesz sie na tą czy jakąkolwiek inna imprezę to pamiątaj - czapka na głowe i picie i jeszcze raz picie w plecaczku. Przewodnikiem i opiekunem był egipcjanin , który biegle władał angielskim i niemieckim . A teraz coś egipskiego .Kiedy pod biurem wsiedlem z synkiem do jeepa to w środku były juz dwie parki. Takie balzakowskie czaszki i dwOch egipskich żigolakow / takich łebków po 18 - 20 lat/ .Kiedy my realizowaliśmy program towarzystwo GDZIES ZNIKAŁO. Jadąc nawiazała sie pomiędzy nami rozmowa i okazało sie ,że czaszki to panie lekarka i prawniczka. Tak sobie gadamy a żigolaki z nieufnościa spogladają w moja stronę.Czeszki były ''na fleku'' i powiedziały mi ,że żigolaki obawiaja sie konkurencji/ myśleli ,że jestem z BRANŻY/ i z braku laku jestem z chłppczykiem. Syn ,kiedy zaczał zadawać mi trudne pytania - dlaczego ten chłopak całuje sie z mamusia , wprowadzil mnie w niezłe zakłopotanie. Impreze oczywiście polecam , ale wielkie safari/ z rozbudowanym programam/ .Jeżeli cos pominąłem to pytaj wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: do WP2007 04.02.08, 15:33 Dzięki za obszerną podpowiedz,Z safari skorzystam bo być tam i nie widzieć pustyni to tak jakby w Tunezji opuścić Saharę lub Kapadocję w Turcji.Była by plama.Tak mi juz wychodzi że niewiele czasu zostanie na samą Hrg.Tylko 3 dni i znowu będę musiał powtarzać jak Turcję kilka razy.Ciężko cokolwiek tu się dowiedzieć ale póki co jesteśmy bardzo ruchliwi i nie spędzamy czasu przy barkach,tych jest aż nadto u nas w mieście więc jechać po to do Egiptu to by dopiero był obciach.Plecak i napitki obowiązkowo a odległości nie takie straszne.Zaledwie połowa tego co Kapadocja.Przed wyjazdem wszystko sobie planujemy,potem nie ma zaskoczeń a przynajmniej mniejsze jak coś nie wyjdzie.Intryguje mnie ta wyspa,mam 3 dni luzu może jeszcze czegoś się dowiem.Dobrze się składa że to forum zaczyna normalnieć,tylko jak długo to potrwa.Dzięki WP2007 jeszcze będę miał może pytania co do hotelu.To ten sam co byłeś.Część Twoich opinii i odpowiedzi mam wydrukowanych bo na forum cięto Cię wtedy niemiłosiernie,zresztą moje pytania też,chyba dlatego że zadawałem nie tym co trzeba.Tak wyszło,więc kiedyś powtórzę.Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: do janan2 04.02.08, 18:20 Jeden dzień mogę Ci zaproponować. A mianowicie - wybierz sie na nurki.Widze ,że jestes w miare MOBILNY to napewno sobie poradzisz. Proponuje Ci usługo biura prowadzonego przez polkę-egipcjanke/ Ewe Fatmę/ i męża egipcjanina Mustafę. Fatma mieszka w Hurg. chyba 6 lat i zna temat od podszewki. Moje nirki wyglądały tak. Pojechałem jako osoba towarzyszaca . Odbiór z hotelu + zaokrętowanie +przeszkolenie+ kompletny sprzęt do nurkowania+2 x40 min zejścia z instruktorem na głębokość 6-12 m./ za rączke/+ lunch+obiadek+napoje+ ciekawa rozmowa+ odwóz pod hotel = 40 dolarów.Jak pisałem jechalem jako obstawa, ale Fatma przekonała mnie żebym płacania raz spróbował . Jeżeli mi sie spodoba to zapłace a jeżeli nie to mam nurka gratis. Mało sie nie utopiłem , ale spodobało mi sie i drugi raz było juz spoko. Nie żeby zaszczepiła mi bakcyla , ale było fajnie.Zażyczylem sobie zdjęcia i filmik i teraz SZPANUJE JAKO KAPRAL FORMOZY.Miedzy nurkami głebinowymi Możesz pływać powierzchniowo.Tk ,że cały dzień na łódce , zaliczona jakaś nowość- polecam . Mam nadzieje ,że odpowiedź na Twoje pytanie przetrwa chć godzinke - podobny post napisany przetrwał 10 mni. Polecam biuro Fatmy i Mustafy- wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: do WP2007 04.02.08, 23:02 Myślałem o tym,ale chyba braknie czasu.14 to za mało.Jak może dokupię jeszcze z 7 to inaczej rozplanuję.Pływać lubię a na 6 m wystarczą płetwy.Długo nie posiedzi więc z tą kwestią pod podane namiary jeszcze nie wiem jak będzie.Nastawiony jestem głównie na zabytki i ląd z tego tytułu.A jakby mi się nadało to zaniedbał bym swoje lądowe plany,Poza tym troszkę sondowali mną dno w Szarm kilka lat temu.Było fajnie,i tego się obawiam.O cenach i wydatkach nie wspominam,nie jedziemy tam żeby oszczędzać,trochę choć dzień, dwa muszę popływać,a filmy i zdjęcia (bez podwodnych) to nie bardzo mnie rajcują.Mam tego strasznie dużo nawet nie ma kiedy oglądać.Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
g.grzegorz1 Re: wycieczki fakultatywne 04.02.08, 10:30 Witam Ja ( z doświadczenia ) poleciłbym Ci wybrać Luxor i może być nawet 1 dniowy.Oczywiście na 2 dniowym będzie więcej czasu na spokojne zwiedzanie i więcej się dowiesz ( jak trafisz na fajnego przewodnika ). Na miejscu można wypożyczyć rowery i w czasie wolnym pojeździć troszkę po okolicy. A tak naprawdę to czas przejazdu do Kairu czy Luxoru jest prawie taki sam. Poprostu do Luxoru w obie strony jedzie się w konwoju ( 50-70 km/h ) a do Kairu tylko w jedną stronę ( prawie cały czas autostrada 100-110 km/h ). Ja miałem takiego kierowcę nazywał się Walit który przywiózł nas z Kairu w 5.5 g. Jadąc prawie cały czas 120 km/h. Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: wycieczki fakultatywne 04.02.08, 10:36 > A tak naprawdę to czas przejazdu do Kairu czy Luxoru jest prawie > taki sam. No tym tekstem to mnie rozwaliłeś. Już pobieżne rzucenie okiem na mapę uświadamia patrzącemu, że Kair jest duuużo dalej. Więc jeśli w konwoju miałoby się do niego jechać jeszcze wolniej, to sorry, ale podróż trwałaby wieki. Tak się składa, że prędkość konwoju do Luksoru i do Kairu jest bardzo zbliżona. Odpowiedz Link Zgłoś
natalii24 Re: wycieczki fakultatywne 04.02.08, 13:58 Czas zależy od tego w której części Hurghady mieszka się, ja mieszkałam w hotelu Palm Beach, więc do Kairu jechaliśmy o 1,5 godziny krócej, (autobus zabierał nas ostatnich), niż Ci z drugiego końca, natomiast w przypadku Luxoru na odwrót (autobus zabierał nas jako pierwszych). Jeżeli chodzo o Luxor wyjechaliśmy o 4:40 a byliśmy ok 11, natomiast w przypadku Kairu wyjechaliśmy 2:20 i byliśmy koło 9. Więcej trzeba nachodzić się w Luksorze, natomiast w Kairze prawie zupełnie, chyba najbardziej w muzeum. Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: do natalia24 04.02.08, 14:11 Czyli reasumując 1 dnoiwy Kair kosztawał Cie praktycznie 3 dni pobytu/ przygotowania+ podróż+ Kair+powrót+odsypianie/. Podobnie Luxor. wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
natalii24 Re: do natalia24 05.02.08, 09:59 Dlaczego? A gdy jesteś w hotelu to o której idziesz spać, o 21? Po powrocie wstałam raniutko, tam jest inne powietrze. Jeżeli chodzi o przygotowania to jakie? Mnie kosztowało to tylko tyle, że musiałam rano wstać, a i tak całą drogę do Kairu spałam. Wycieczka nie jest za bardzo męcząca,ale ja byłam naszą zimą, nie wiem natomiast jak jest latem. Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: do natalia24 05.02.08, 12:33 Oczywiście ,że nie chodze spać o 21 , ale nie wstaje o 2. Jeżeli spanie w autobusie nazywasz wypoczynkiem to jestesmy z innej bajki. Przejechałem autobusem od Kairu do Asuanu i wiem ,że spanie w autobusie może tylko człowieka ''zmęczyć''.Nie wiem jaki był program Twojej wycieczki , ale twierdzenie ,że wyprawa z Hurg do Karru i całodzienne zwiedzanie nie jest męczące uważam conajmniej za dziwne. Przeciez żeby cokolwiek LIZNĄĆ w jeden dzień to naprawde trzeba ''latac z wywieszonym jęzorem''.Przyjechałaś późna nocą a raniutko , rześka byłaś juz na nogach . POZAZDROŚCIC KONDYCHY I ZDROWIA. Ale najważniejsze ,że z imprezy Byłas zadowolona.wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
natalii24 Re: do natalia24 05.02.08, 13:08 W Luksorze rzeczywiście jest trochę biegania, ale ponieważ nie było upału to dało się wytrzymać. Jeżeli chodzi o Kair to tam nie ma aż tak dużo zabytków, które interesowałyby przeciętnego turystę. Dla mnie meczet, miasto umarłych, piramidy i muzeum jest wystarczające. To wszystko zwiedziliśmy przy jednym dniu. W planach był jeszcze bazar, ale ponieważ w ziemie szybko robi się ciemno to z niego zrezygnowaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re:do grzegorz1 04.02.08, 15:42 Fajnie z tymi rowerami,nie wiedziałem.Dzięki.Zawsze to szybciej niż pieszką.A przewodniczkę trzeba będzie pocisnąć.Nie chce się im czasami gadać,oszczędzają gardła i nawet to uzasadnione.Z tego gadania czasami nawet je ręce bolą,ale wiadomości i podpowiedzi to znają jak chcą.Tak jest wszędzie,nie tylko w Egipcie.A może jakiś motorek,powinni mieś bo znowu mi się ślubna zasapie.Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re:platynki i wp 04.02.08, 20:06 cytuję platynke ktos odwazyl sie cos Twojemy Guru Deo odpisac? co wy ludzie i koleżanko droga ... za żadnego Guru w dziedzinie Egiptu przecie się nie uważam ani nigdy nie uważałem ... jestem zwykłym turysta , który chyba juz niestety z uzależnienia pisze na paru forach turystycznych i stara się odpowiedzieć na zadawane pytania przez nowicjuszy ... ciesze się jak ktoś uzupełnia moje wypowiedzi albo podpowiada początkującemu alternatywne rozwiązanie .... z uwagi na wrodzoną dobroć i poświęcenie dla ludzkości hahah przykro mi jak widzę czasem na forum posty będące bez odpowiedzi i wtedy staram sie jeśli choćby coś słyszałem co pozostaje w związku z pytaniem ... coś tam pytającemu odpowiedzieć licząc na to , że pełnej odpowiedzi udzielą biegli w temacie bywa , że prawdziwi guru egipscy ... pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
platynka.iw Re:platynki i wp 05.02.08, 12:29 deoand napisał: > za żadnego Guru w dziedzinie Egiptu przecie się nie uważam Nie napisalam nic o tym, ze jestes guru egiptu. Nie zrozumiales. Napisalam, ze wp ma Cie za swego guru. Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re:platynki i wp 05.02.08, 12:41 Postów platynki nie rozumie wp2007/ wiadomo dlaczego - platynka dała wyklad/, postów platynki nie rozumie janan2 i postów platynki nie może zrozumieć deoand. Czy przypadkiem nie za duzo tych glupcow? wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re:do deo 10.02.08, 13:30 platynka.iw napisała: > deoand napisał: > > za żadnego Guru w dziedzinie Egiptu przecie się nie uważam >Jaki skromny.Odkąd przez konklawe TWA został podniesion do godności GURU prowincyi Egipt i chyba nie tylko,troszkę nam się utwardził w poglądach.Ale dobrze doradza.Jeszcze jego eminencji nie uderzyła won-soda siejąc spustoszenia ciśnieniem podczaszkowym.A może jednak nie przyjmie tego zaszczytu,szkoda by było utracić podpowiadającego i zdać się wyłącznie na pc-maniak.Ten czasami ofuknie.Zgadza się z tym 7+7.tylko niekoniecznie trzeba kupować w kraju.Mam nadzieję że jego eminencja się nie obrazi uznając to za żart.Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
platynka.iw Re: do platynka 04.02.08, 19:59 wp2007 napisał: > Normalny turysta nie > potrzebuje wiedzy ściśle encyklopedycznej Buahahahahahaha... powalasz mnie swoim poziomem. Jezeli informacja o tym, ze pomiedzy Nilem a Morzem Czerwonym znajduje sie Morze Arabskie, jest dla Ciebie wiedza encyklopedyczna to ja juz wiem dlaczego nie moge sie z Toba dogadac. To nie jest zadna encyklopedyczna wiedza, tylko normalna geograficzna informacja o Egipcie. Za encyklopedyczna wiedze o tym kraju uznala bym info, ze posiadaja jednego laureata Nagrody Nobla. Nadżib Mahfuz dostal w/w nagrode w dziedzinie literatury w 1988 roku. I tego turysci wcale nie musza wiedziec. Ale gdzie spedzaja wakacje-wypadaloby wiedziec. No, ale od Ciebie tego nie wymagam. > Moim guru do spraw Egiptu jest > PC_MANIAC./ pisałem wiele razy/ Biedny pc. Ahahahahahaha... Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: do platynka 05.02.08, 09:53 Rozmowa dotyczyła SAHARY , a nie Morza Arabskiego. Powtarzam - za wszelka cenę chcesz BŁYYSNĄĆ- choćby nie na temat. To co ty uznała bys za wiedze encyklopedyczna -NIKOGO TUTAJ NIE INTERESUJE , tak samo jak nie masz prawa regulowac zainteresowaniami turystow / jedni lubią ogórki a inni ogrodnika córki/A dlaczego chcesz sie ze mna dogodać? DO TANGO TRZEBA DWOJGA.Z twoich wierszówek wynika ,że jestes SUPERUPIERDLIWYM BABSZTYLEM dlatego zapewne tańczysz solo. Co do PC_MANIACA- to nie ponialem- twojego głupiego usmieszku- W przeciwieństwie do ciebie wypowiada sie ściśle na dany temat , nik nie zarzucil mu nigdy pisania nieprawdy , nie widze żeby robił wycieczki personalne - TYLKO PISZE O EGIPCIE.Zakończe powiastką '' zaśmiał sie koń/ klacz/ i zdechł/ a/ . WP2007 Odpowiedz Link Zgłoś
platynka.iw Re: do platynka 05.02.08, 12:26 wp2007 napisał: > Morza Arabskiego. Chodzilo mi o Pustynie Arabska. Moja wina, przejezyczylam sie. > A dlaczego chcesz sie ze mna > dogodać? Ja chce? To caly ty. Wyciagasz chore wnioski i przypisujesz cos czego nie ma. JA NIE MAM OCHOTY MIEC Z TOBA NIC - N_I_C WSPOLNEGO! Ten post konczy to cos chore co zaczales, wciskajac swoj za dlugi nochal w normalna wypowiedz i powodujac-jak zwykle-ze z watku rodzi sie pyskowka. > do PC_MANIACA- to nie ponialem- twojego głupiego usmieszku- No i jakos wcale mnie to nie dziwi, ze nie zrozumiales... Zegnam i nie licz na odpowiedz. A na drugi raz sie zastanow, zanim znowu rozwalisz watek. Bez pozdrowien Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: do platynka 05.02.08, 12:37 A mnie sie wydaje i chyba nie tylko mnie ,że wszystko szło dobrze dopuki nie pojawiłaś się własnie TY. Wpadła czarownica norobiła zamieszanie i na miotle odleciała. HURRRA.wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
moniassk Re: wycieczki fakultatywne 09.02.08, 11:53 Dzięki bardzo za podpowiedzi. Jestem zdania, że jednak do Kairu trzeba jechać będąc w Egipcie. I wybierzemy się z mężem na dwa dni. Pozdrawiam. Ps. Luksor chyba też zaliczę. Odpowiedz Link Zgłoś
aeki Re: wycieczki fakultatywne 09.02.08, 12:52 Jeszcze raz proponuje ci porównać ceny i programy twoich 2 wycieczek a rejsu po nilu . Cena 7+ 7 niewiele większa , a atrakcji dużo więcej. ale zrobisz jak uważasz - palenie , albo zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: wycieczki fakultatywne 10.02.08, 11:53 Hej weź naprawdę to pod uwagę jeśli zalezy tobie nie tylko na opalaniu i nurkowaniu a na poznaniu zabytków Egiptu ... Opcja 7 + 7 jest najlepsza i bezkonkurencyjna ... klasycznie z Triady ale kazde obecnie biuro specjalizujące się w Egipcie mam na mysli Exim Alfa Rainbow ma mniej czy bardziej zmodyfikowana wersje opcji 7 + 7 tzn tydzień zwiedzania - tydzień odpoczynku pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś