Gość: jojo IP: 62.29.248.* 20.08.03, 15:59 Czy ktoś coś slyszal o tej firmie? Dzwonią i proponują wyjazd za 600 PLN... Brzmi podejrzanie... Dajcie znać... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aK Re: CONDOMINIUM INTERNATIONAL Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 16:20 ja tez dostalem, ciekawe co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lissa Re: CONDOMINIUM INTERNATIONAL Sp. z o.o. IP: *.devs.futuro.pl 18.09.03, 17:12 a ja sms dostalam dzisiaj. kod ten sam jak u poprzednika:) i tez przyszedl z niemieckiego nr:) ojjjjjjj naciagacze...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco Re: CONDOMINIUM INTERNATIONAL Sp. z o.o. IP: *.local.pl / 192.168.1.* 20.08.03, 19:06 Ja też dostałem, ciekawe skąd mają numery telefonów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: CONDOMINIUM INTERNATIONAL Sp. z o.o. IP: 89.0.1.* 21.08.03, 08:26 Jeżeli ten wyjazd ma być do Egiptu to na pewno ściema, sam bilet lotniczy kosztuje drożej. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lateś Re: CONDOMINIUM INTERNATIONAL Sp. z o.o. IP: *.zeto.com.pl 21.08.03, 09:10 Ktoś z Was już tam dzwonił?? Ustalił coś? Co do numerów to może na ślepo walą... ja np. dostałem na kom. firmową a Wy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marmar Re: CONDOMINIUM INTERNATIONAL Sp. z o.o. IP: *.bialap.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 11:27 Ja też dostałem dzisiaj na komórkę firmową, pięknie to wszystko brzmi, ale chyba to następna aferka turystyczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: CONDOMINIUM INTERNATIONAL Sp. z o.o. IP: 89.0.1.* 21.08.03, 11:45 Totalna ściema, a oto co znalazłam.forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=7510709 Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nezo Re: CONDOMINIUM INTERNATIONAL Sp. z o.o. IP: *.gbw.com.pl 01.09.03, 13:35 Sprawdzcie sobie tą stronkę i wszystko będziecie wiedzieć www2.gazeta.pl/dom/1,22106,1563616.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: messer Re: CONDOMINIUM INTERNATIONAL Sp. z o.o. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 12:35 Fajnie ze trafilem na ta stronke, przynajmniej zaoszczedzilem pieniadze na telefon do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neferet Re: CONDOMINIUM INTERNATIONAL Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.03, 16:45 Też dostałam SMS na początku sierpnia, stąd moje zapytanie na forum 4.08. W końcu postanowiłam zadzwonić, by zapokoić ciekawość. Pani, która odebrała telefon najpierw wypytała mnie czy na pewno mam ukończone 30 lat i czy jestem w stałym związku (nie wiem tylko co to ma do rzeczy? może jeszcze zażądają świadectwa ślubu kościelnego czy opinii od proboszcza?), potem oczywiście potwierdziła "kod" pogratulowała "wygranej" i zaczęła od razu nawijać o jakimś super ośrodku w Darłówku. Grzecznie jej przerwałam mówiąc, że jeżeli już "wygrałam" i mogę wybrać, to mnie raczej interesuje Egipt czy coś w tym rodzaju. A Pani dalej swoje o tym Darłówku. No to ja jeszcze raz, że nie jestem zainteresowana Darłówkiem tylko Egiptem. W końcu Pani się zniecierpliwiła i podała mi adres www.klubwakacyjny.pl żebym sobie sama przeczytała, oczywiście dodając: "ale w Darłówku mamy wspaniały ośrodek..." dalej nie słuchałam. Przejrzałam ich stronę, co mnie utwierdziło w przekonaniu, że jest to po prostu naciąganie ludzi. Dałam sobie spokój co też i innym radzę. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Durex Re: CONDOMINIUM INTERNATIONAL Sp. z o.o. IP: *.gorzow.mm.pl 22.08.03, 16:52 Kupowaliście u nich w promocji prezerwatywy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camyk Re: CONDOMINIUM INTERNATIONAL Sp. z o.o. IP: *.chello.pl 26.08.03, 08:08 To naciągacze z time-sharingu! Nie ma co sobie głowy nimi zawracać i tracić pięniądze na telefon;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roy Re: CONDOMINIUM INTERNATIONAL Sp. z o.o. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.09.03, 19:16 Ja byłem z nimi na Teneryfie i było super. Warunki były takie jak obiecywali. Po prostu trzeba zrozumiec istote ich dzialania a nie narzekac i ustawiac wszystko anty, zreszta to nasza wada narodowa, nic wiecej. Klub pokrywa tylko pobyt w takim osrodku, to chyba zrozumiale. To tak jakby ktorys z Was zorganizowal impreze u siebie w domu, zaprosil wszystkich znajomych, i kazdy n akrzywy ryj, ty plac za ich pobyt, jedzenie, picie i jeszcze za szkody ktore wyrzadza. Ludzie opanujcie sie troche, nie wiem czego Wy oczekujecie. Im zalezy na klientach w przedziale wieku od 30 lat, bo tacy ludzie zwykle sa juz ustawieni i stac ich na to aby wyjechac do takiego egiptu, nie tylko na taki promocyjny wyjazd ale juz pozniej za rok czy dwa juz po normalnych cenach. Dla mnie to logiczne. Pozdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: CONDOMINIUM INTERNATIONAL Sp. z o.o. IP: *.rtk.net.pl 11.09.03, 16:00 Słuchaj Roy!ciesze sie ze Tobie sie podobalo ale ja nie zycze sobie zeby ktos niepozadany posiadał moj nr telefonu (rejestrowany na firme -to przy okazji) i marnował mi czas tym bardziej ze skoro sa tacy sprytni i posiadaja nielegalnie nasze numery telefonow to powienni sie równiez postarac o daty naszych urodzin bo 30 lat to ja bede miała w 2011 r i nie uwazam ze to dla nich wielki(bo mam wrazenie ze Ty tak uwazasz) buisnes wysyłanie do n-tej liczby osób wiadomosci,załozywszy sobie wczesniej ze dana osoba musi posiadac pewne wybrane przez nich cechy(marnowanie pieniedzy!).Nie wierze w takie naciagactwo.Polecam sprawdzic przy takich "okazjach" czy wszystko jest czarno na białym:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rp 78 czy wszyscy macie telefony ERY? IP: *.pt.FH-Koeln.DE 12.09.03, 16:19 Zainteresowanym polecam: www2.gazeta.pl/dom/1668728,22106,1563616.html?v=3&a=7820845#opinie Wyglada na to ze era handluje naszymi nuerami telefonow. Moze warto by wytoczyc jej zbiorowo jakas sprawe za to? Kto jest za niech sie dopisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP Re: czy wszyscy macie telefony ERY? IP: 195.116.200.* 12.09.03, 17:53 Jestemn za tez mnei to wkurza jak dosztaje jakis shit na kom. wkoncu place im za to ze mam komurke a oni jeszce handluja numerami no nie zniose:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: czy wszyscy macie telefony ERY? IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.09.03, 12:04 Ja tez jestem za wytoczeiem sprawy POzdrawiam mariusz282@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mac Re: czy wszyscy macie telefony ERY? IP: *.stok.xen.pl 16.09.03, 22:55 A moze troche pospamujemy ich komorki SMSami z inetu? Do mnie przyszlo z +48 693355812 Gdyby tak każdy wysłał codziennie po kilka SMSow to by im na pewno życie uprzykrzyło :) Mac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goli Re: czy wszyscy macie telefony ERY? IP: *.elblag.dialog.net.pl 14.10.03, 15:01 Jestem za, 10 min temu dostałem smsa z tego samego nr. tel.! Co robimy??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: czy wszyscy macie telefony ERY? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.03, 18:33 hmmm. to jest ciekawe, tez dostalem taki sms, zadzwonile, owszem ,czemu nie, i okazalo sie ze podobno oni "wylosowali" te numery, ciekawe........ pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cathia Re: czy wszyscy macie telefony ERY? IP: *.necik.pl 17.09.03, 19:39 Jestem ZA.Uważam,że powinniśmy coś z tym zrobić.Może poprostu umówimy się,że odejdziemy z ERY do konkurencji.Najlepiej by było wszyscy razem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: CONDOMINIUM INTERNATIONAL Sp. z o.o. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.03, 11:03 > Ja byłem z nimi na Teneryfie i było super. Warunki były takie jak obiecywali. Panu z Condominium International broniącego swojej firmy (acz nieudolnie) już podziękuemy ... ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rommy Re: CONDOMINIUM INTERNATIONAL Sp. z o.o. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.03, 20:43 Ja też dostałem takiego SMSa. Mam telefon ERY. Zadzwoniłem do pani. Przedstawiła się i powiedziała, że prześlą mi voucher pocztą, ale muszę wpłacić 315,00 PL. To niby darmowy voucher??? Ciekawe, ilu dało się nabrać. Jestem też za wyciągnięciem konsekwencji: rommy30@hotmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: CONDOMINIUM INTERNATIONAL Sp. z o.o. IP: *.acn.pl 15.09.03, 21:57 Taką działalnością (na granicy prawa) zajmuje się firma umiejscowiona w W-wie w dawnym budynku PDT na pradzie (Jagielońska chyba 15). Je sto konglomerat firm zarządzanych przez cwaniaczkówktórzy już sprzedawali Aparatmenty w Austri, rozdawali (wygrane przez szczęśliwców) wycieczki na Teneryfę i do wspaniałych hoteli w Polsce. Manewr jest zawsze identyczny: przez zaskoczenie wbić do głowy człowiekowi że ma wyjątkowe szczęście i wygrał np prawie darmową wycieczkę do Egiptu, na Wyspy Kanjaryjskie lub coś podobnego. Do mnie dwa razy podchodzili. Raz zatrzymałem się na stacji benzynowej prawie nowym samochodem. Podskoczyły dziewczyny, że tutaj robią ankietę na temat obsługi klientów i czy mogę im udostępnić swoje dane. Po kilku tygodniach okazałosię, że jestem wybrańcem, który "wygrał bezpłatną wycieczkę na Teneryfę na 2 tygodnie dla dwóch osób. Warunek - tzreba było przyść z małżonką na specjalne spotkanie przezentacyjne do siedziby firmy. Poszedłem. Pranie mózgów jakie tam zorganizowano zaskoczyło mnie. Wiele osób po usłyszeniu propozycji f-my aby nabyć wspaniałe apartamenty w Austrii w rejonie turystycznym za jedyne ok. 40 tys DM nawet wyraziło zainteresowanie. Część wyszła rezygnując z dalszych kontaktów z f-mą. Ja należę do osób które intuicyjnie wyczuwają fałsz i zakłamanie. Ponadto jeżeli o wspaniałych perspektywach i fruktach z posiadania takiego domu mówi osoba, która prawdopodobnie miała już kilka wyroków (ślady na dłoniach i pod okiem), to im mocniej naciskali tym byłem bardziej przekonany z kim mam do czynienia. Żona obawiała się czy my z tego pomieszczenia wogóle wyjdziemy. Co do Teneryfy to okazało się, że owszem mogę jechać ale f-ma gwarantuje mi tylko zakwaterowanie w jakimś hotelu bądź kwaterze. O wyżywieniu wogóle nie było mowy. Gdybym połasił się na ten wyjazd to przelot samolotem w obie strony ( z Polski latają tylko czarterowe) byłby droższy niż koszty imprezy wykupionej w jakimś biurze. Dlatego zrezygnowałem bo itak miałem na tyle dużo wątpliwości czy wogóle ta firma mogłaby mi coś zagwarantować. Po 2 latach otrzymałem SMS o wygraniu jakiegoś pobytu na dwie osoby w jakiś atrakcyjnym hotelu w Polsce. Zadzwoniłem i wtedy odbyło się to dokładnie jak przedstawił to jeden z rozmówców Kod, wiek wygrana tylko trzeba było wpłacić jakąś prawie symboliczną kwotę (chyba około 100zł). W ten sposób dowiedziałem się adresu i9 nazwy firmy -szczęsliwe wakacje, adres W-wa Jagielońska 15. Ponieważ tak przypadkowo się złożyło, że w tym samym budynku pracowała moja koleżanka zadzwoniłem. Gdy usłyszała o co chodz - skwitowała bardzo krótko - to są oszuści. To na tyle. Każdy któremu przytrafi się wygrać niech bardzo, ale to bardzo uważnie przeczyta umowę którą f-ma OSZUST mu da do podpisania. Umowa jest tak skonstruowana, że za wszelkie szęśliwy wygrany jest sobie sam winien. Przed sądem nic się później nie wskóra. Oni mają dobrych prawników. Pozdrawiam Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina <dzieki > Re: CONDOMINIUM INTERNATIONAL Sp. z o.o. IP: *.net / 192.168.12.* 16.09.03, 19:50 Ja też dostałam taki sms :Gratulacje !!!Otrzymałeś voucher na tygodniowy wypoczynek z Condominium International!Sprawdź gdzie:zadzwoń 0-prefix-22-652- 57-00i podaj kod:(AHO5).Dziękuje tym kturzy napisali tu i nas ostrzegli . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izulek Re: CONDOMINIUM INTERNATIONAL Sp. z o.o. IP: *.sp4net.pl / 10.0.4.* 17.09.03, 17:07 Hi!Dokladnie tak samo stalo sie dzis ok.13 ze mna.Dostalam sms-a od kogos z nr tel.693355812 i rowniez dziekuje wszystkim ktorzy ostrzegaja tutaj przed tymi oszustami.Ja jednak sama sie polapalam.Zauwazcie ze podobne rzeczy dzieja sie na necie: otwieraja sie strony typu CONGRATULATION i cos tam dalej.Kazdy wie.... Odpowiedz Link Zgłoś
mmaryan Re: CONDOMINIUM INTERNATIONAL Sp. z o.o. 17.09.03, 17:23 dzieki wszystkim.. mnie tez chcieli nabrać.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osa Re: CONDOMINIUM INTERNATIONAL Sp. z o.o. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.03, 17:52 fajnie,ze znalazłem sie na tej stronce. Dziś dostałem smsa z Niemiec ze znana tu wszystkim obecnym treścią. Jestem z regóły podejrzliwą osoba i postanowiłem poszperać o co w tym chodzi. Dzieki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cathia ODEJDŹMY Z ERY !!!! IP: *.necik.pl 17.09.03, 19:45 Uważam,że powinniśmy coś z tym zrobić.Może poprostu umówimy się,że odejdziemy z ERY do konkurencji.Najlepiej by było wszyscy razem :)))w tym samym czasie.Ale by było.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: ODEJDŹMY Z ERY !!!! IP: *.acn.pl 18.09.03, 11:52 To nie zależy od operatora TC. Ja to samo przygode miałem z plusa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczur Re: CONDOMINIUM INTERNATIONAL Sp. z o.o. IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.03, 15:02 ale numer , prawie bym dał sie nabrać gdyby nie wy.Stawiam piwo:) Dobrze jest czasami poczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLICJANT Re: CONDOMINIUM INTERNATIONAL Sp. z o.o. IP: *.btk.net.pl 18.09.03, 21:39 A ja wygrałem !!! I se jadę !!! he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Superglina Re: CONDOMINIUM INTERNATIONAL Sp. z o.o. IP: *.acn.pl 19.09.03, 15:56 To spierdalaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczur Re: CONDOMINIUM INTERNATIONAL Sp. z o.o. IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.03, 15:03 no właśnie,jedż ,tylko niedzwoń żebyśmy Ci wysyłali na bilet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mlody Re: CONDOMINIUM INTERNATIONAL Sp. z o.o. IP: 212.69.68.* 06.10.03, 13:08 Tez dostałem SMS'a. Jeśli czyta jakiś skurwiel z firmy to niech ma sie na bacznosci, bo jak beda tak wszystkim slac kto sie napatoczy to przecholuja.Wpadnie ktos z kumplami: bedzie po firmie i po naciagaczach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HandTranslator Re: CONDOMINIUM INTERNATIONAL Sp. z o.o. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.03, 12:03 Czołem. Kilku najomych już zbiera "sprzęt". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: CONDOMINIUM INTERNATIONAL Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.03, 15:50 Ja takze dostalem te bzdety..Jeszcze raz dostane wpadne z "ekipa porzadkowa" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZZ Re: CONDOMINIUM INTERNATIONAL Sp. z o.o. IP: *.aster.pl / *.acn.pl 14.10.03, 17:11 Podaję adres: W-wa ul. Jagielońska 15 (Dawny budynek PDT). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: CONDOMINIUM INTERNATIONAL Sp. z o.o. IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.11.03, 02:57 Wywalam to na początek bo bylo o tą firmę pytanie na innym forum Odpowiedz Link Zgłoś