marela77 06.02.08, 22:47 Chcialam zpytać,czy warto rezerwować wyjazd do Egiptu z wakacji pl,czy radzej szukać innych ofert Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiaaaa24 Re: wakacje w egipcie 07.02.08, 15:40 Ostatnie wakacje spędziliśmy w Egipcie i właśnie rezerwowaliśmy wyjazd na stronie wakacje.pl. Z początku mieliśmy trochę problemów, bo wszystkie wybrane przez nas oferty były na zapytanie i z czasem okazywało się, że nie ma już wolnych miejsc. To co mnie na początku nie przekonywało, to fakt, że kazano nam najpierw wpłacić pieniądze, a później sprawdzano, czy dana oferta jest nadal aktualna. Dzięki temu, zarezerwowaliśmy dopiero 4 ofertę. Obsługiwała nas pani Magdalena Wodziczko, super kompetentna kobieta, możesz poprosić żeby Cię obsługiwała, ale z tego co wiem, to Ona obsługuje klientów typu VIP (tak twierdziła kierowniczka). Generalnie wakacje były super udane i spędziliśmy super 2 tyg w hotelu Empire w Hurghadzie. Myślę, że w tym roku też skorzystamy z ich pośrednictwa, bo nigdy nie wiemy kiedy narzeczony będzie miał szansę wyrwać się z firmy, a zawsze coś na ostatnią chwilę można u nich znaleźć. Pozdrawiam i życzę miłego urlopu – zresztą inaczej w Egipcie być nie może :) Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: wakacje w egipcie 07.02.08, 16:14 W którym Empire byłaś bo mamy wykupiony tam pobyt.Jakie ogólne wrażenie i jak z dostępem do plaży.Daj namiary jak już gdzieś pisałaś lub napisz jak możesz.Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaaa24 Re: wakacje w egipcie 07.02.08, 19:23 Byliśmy w Tritonie – tym największym hotelu, oddalonym od plaży. Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne – tylko naszym zdaniem daleko do plaży. Byliśmy na przełomie czerwca i lipca i nas dojścia bardzo męczyły. Do samego hotelu nie mam zastrzeżeń. Mieszkaliśmy w pokoju 456 i był ogromny, narożny, nie mieliśmy żadnych sąsiadów jeszcze kilka pokoi obok nas. Pokój sprzątany codziennie, w pokoju lodówka, klimatyzacja sterowana indywidualnie, telewizor z kilkoma polskimi kanałami. Basen niewielki, leżaki okupowane od rana. Basen przy plaży jeszcze mniejszy. W kratce gdzie odpływała woda z basenu – grzyb. Plaża mała, stanowczo za mało leżaków. Żeby mieć miejsce pod parasolem w 1 rzędzie na plaży byliśmy od 7.15, po wcześniejszym zjedzeniu śniadania w biegu. Ale nawet jeśli zabraknie leżaków, można wziąć materac i leżeć na nim. Przy plaży bar, napoje zimne, frytki, pizza. Jeśli masz opcję All., to śniadania i kolacje jesz w Tritonie, a lunch serwowany jest w restauracji hotelu Empire Beach. Jak chodzi o jedzenie, to mają tygodniowe menu i o ile jak jedziesz na jeden tydzień, to będzie Ci smakować, to my drugi tydzień w większości stołowaliśmy się poza hotelem. Absolutnie na hotel nie mogę narzekać, nawet da się wytrzymać maleńką plażę i baseny. Myślę, że będziesz zadowolony, a jak masz jeszcze jakieś pytania, to chętnie odpowiem. PS. Nie ma żadnych problemów z wnoszeniem napojów i jedzenia, my robiliśmy ogromne zakupy w supermarkecie w Sakkali (soki, cola, chipsy, ciastka) więc wrazaliśmy strasznie obładowani i nikt nam uwagi nie zwracał. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re:do kasiaaaa24 07.02.08, 20:26 Dzięki za odpowiedz i podpowiedz.Będziemy chyba w tym samym hotelu.Taki duży 3 piętrowy sądząc po informacjach od innych uczestników forum.Ciężko o informację bo tych co piszą normalnie to albo wycinają albo specyficzna grupka z wyższej półki i hoteli co najmniej 5*plus sekuje takich dyskutantów do pariasów.Strach o cokolwiek zapytać lub odpowiedzieć aby nie narazić się na drwiny lub kpiny tym bardziej jak hotel niższej kategorii.Więc podwójne dzięki.Mam jeszcze pytanie.Jaki bakszysz dają jeśli pokój nie odpowiada i trzeba zamienić?Jaka mniej więcej jest numeracja pokoi aby nie były zbytnio akustyczne(ulica,dyskoteka jak jest lub wrzeszczące animacje)Realia krajów muzułmańskich znamy,i wiemy jak się zachować i przystosować.Dużo podróżujemy,byliśmy też w Egipcie ale nie w HRG.Lecimy na 14,tylko jak sobie policzyliśmy to braknie nam czasu na pobyt,zamierzamy zwiedzać,więc hotel nie jest najważniejszy.Zastanawiamy się nad dokupieniem jeszcze 7 dni,słyszałem że można na miejscu dokupić bez problemu all.Ostatnio w Tunezji byliśmy to jednak były problemy z wnoszeniem napoi,dobrze że tam jest inaczej.Nie każdy uwielbia te drinki(zauważyłem że lód jest z kranówy)a potem problemy z zemstą faraona.To samo z sałatkami bywają z dnia poprzedniego,trzeba uważać.Przykro by było spędzić urlop w WC.A jak z nachalnością podrywaczy,też mam ślubną blond,czasami było trudno się jej opędzić.Widziałem Twoje zdjęcie,nie zaglądałem jak aparat zbyt głęboko,a zresztą...ale jak taka super blondi jak Ty tam się zachowywała.Nic nie mam złego na myśli,chciałbym tylko przekazać swojej aby nie dochodziło do deprymujących sytuacji.Mamy uczulenie na tym punkcie po Tunezji.Slicznie dziękuję za podpowiedzi i proszę o więcej.Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaaa24 Re:do kasiaaaa24 08.02.08, 22:11 Co do bakszyszu za pokój, daliśmy 5$ i wystarczyło. Podobno najlepsze pokoje są od 4 piętra, ale innych poza naszym nie widziałam. Pierwszy pokój jak wam się nie spodoba, to i tak wam zaproponują inny. Specjalnie dadzą gorszy, żeby dostać parę dolców :) A co do zaczepek... oj ciężko było. Mojego narzeczonego traktowali jak powietrze i przy nim proponowali wspólne wieczory, na niego nawet nie patrzyli, rozmawiali tylko ze mną. Męczące... Ale potem nawet nie zwracałam uwagi jak wołali i nie odwracałam się. A co do standardu hotelu, to naprawdę lepszy niż na 3* Będziecie zadowoleni :) Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re:do kasiaaaa24 08.02.08, 22:48 Wielkie dzięki,bo tyle tylko można;za podpowiedz.Skąd my to znamy;te podrywy.Jednak nie jedz do Tunezji jest z tym jeszcze gorzej.Swoja uprzedzę że będzie powtórka z rozrywki.Z tym bakszyszem to może nawet lepiej że się nie krępują,przynajmniej będę spokojniejszy.Chwalą ten hotel mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.Zyczę rychłego wyjazdu pod palmy i jeszcze raz dziękuję.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: wakacje w egipcie 07.02.08, 16:57 szukaj na www.tuitam.pl > Chcialam zpytać,czy warto rezerwować wyjazd do Egiptu z wakacji > pl,czy radzej szukać innych ofert Odpowiedz Link Zgłoś