ser1966 Re: Aqua Fun- czy ktoś może coś powiedzieć o tym 24.03.08, 12:05 Użyj wyszukiwarki,pisałem o tym hotelu. Jeśli jakimś cudem nie uda Ci się nic znaleźć napisz co Cie ineteresuje,odpowiem. Pozdrawiam, Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
mili81.pl Re: Aqua Fun- czy ktoś może coś powiedzieć o tym 24.03.08, 17:21 Znalazła, ale mam jeszcze kilka pyt.: Czy plaża jest ładna (dosć szeroka) i czy lezaki są płatne? jesli tak to w jakiej cenie? Czy jedzonko jest urozmaicone i dobre?...jak z basenem przy hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
ser1966 Re: Aqua Fun- czy ktoś może coś powiedzieć o tym 24.03.08, 19:44 Odpowiedź na pierwsze pytanie.Hmmm,nie za bardzp rozumiem co znaczy szeroka ale odpowiem tak żeby wszystko było jasne.W Egipcie jest tak iż plaże są tak szerokie jak szeroki jest teren hotelu.Aqua Fun nie dysponuje jakąś szeoka plażą,myślę iż szerokośc jest w granicach 50- 70 metrów a głebokość plaży to jakieś 10 metrów.Częściowo jest to piasek autentyczny,morski a częściowo nawieziony i udający plażę.Samo zejście do morza jest dość płaskie i spokojnie można je polecić rodzicom z dziećmi (po kilku metrach zaczyna się nieco głębiej,tak więc opieka kogoś starszego jest niezbędna)Oczywiście jeżeli chcesz popływac i posnurkowac to mozna "zahaczyć" o plaże hoteli znajdujących się po obydwu stronach Aqua Fun.Leżaki sa bezpłatne.Hotel nie jest duży i jeśli tylko idąc na śniadanie zechce Ci się rzucić recznik na wybrany leżak nie będzie problemu,oczywiście śpiochy o godz 10 juz muszą liczyć na duże szczescie żeby coś dobrego znaleźć.Jedzenie?.To wszystko zależy co oczekujesz,śniadanie jest w zasadzie wszedzie takie samo i przez dwa tygodnie menu nie za wiele się zmienia.Pieczywo,masło,dzem,sery,wędlina (raczej niezjadliwa) parówki,jajka (pod wszelkimi odmianami i postaciami) miód no i oczywiście jakieś tam płatki kukurydziane,mleko,herbata,kawa do wyboru.Na kolację są rózne potrawy (jakieś cztery-pięć do wyboru) typu duszona cielencina,pieczony krczak itp do tego spory wybór sałatek no i oczywiście ciasto.Zasada jest taka,jeśli będziesz w miarę wcześnie na posiłku to do wyboru jest znacznie więcej,spóźnialscy mogą liczyć na ograniczony wybór. Trzeba sobie jasno powiedzieć iż hotel nie nalezy do tych wybitnych i jest skierowany do klienta o niewielkim budzecie i niewygórowanych żądaniach.Za tą cenę nie należy oczekiwać fajerwerków ale też nie jest tak źle.Basen,nie wiem co masz na myśli ale basen jako taki jest i fajnie jest popluskac się w przerwach na opalanie czy tez po kąpieli w morzu.Dodatkowo jak ja byłem były zajęcia animacyjne typu fitness,niby nic wielkiego ale powygłupiac się można.Jak dla mnie bardzo dużym plusem hotelu jest jego usytuowanie,przy głównej ulicy,wszędzie jest bliziutko (w samym hotelu nie słychac żadnych odgłosów z miasta)O tym się nie myśli ale naprawdę połozenie jest doskonałe bo czasami po kolacji nie ma co już robić a wyskok do miasta na małe wałęsanie się to dosłownie minutka. To tyle na gorąco,jeśli bedziesz miała jeszcze jakieś pytania to pisz śmiało. Pozdrawiam, Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
ser1966 Re: Aqua Fun- czy ktoś może coś powiedzieć o tym 24.03.08, 19:46 Jeszcze jedno,jeśli chcesz to podaj @ a podeślę Ci jakieś fotki. Odpowiedz Link Zgłoś
mili81.pl Re: Aqua Fun- czy ktoś może coś powiedzieć o tym 24.03.08, 21:44 oo byłabym wdzięczna zobaczyć niekatalogowe zdjęcia hotelu. Mejl to : mili81@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
nike421 Re: Aqua Fun- czy ktoś może coś powiedzieć o tym 02.04.08, 20:25 witam bardzo prosze o jakies informacje odnosnie tego hotelu poniewaz chce sie tam wybrac nike421@wp.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ser1966 Re: Aqua Fun- czy ktoś może coś powiedzieć o tym 03.04.08, 11:22 A jakich Ty byś informacji potrzebował bo jak widze to co napisałem wcześniej o hotelu nie zaspokoiło Twojego "głodu wiedzy"? Odpowiedz Link Zgłoś
nike421 Re: Aqua Fun- czy ktoś może coś powiedzieć o tym 03.04.08, 13:23 az wsytd sie przyznac ale nie znamy z moja osoba towarzyszaca zadnego jezyka. Czy poradzimy sobie spokojnie bez tego? chodzi mi takze o plaze i widok na morze, poniewaz na zdjeciach widac ze plaza jest okrutnie mala Odpowiedz Link Zgłoś
ser1966 Re: Aqua Fun- czy ktoś może coś powiedzieć o tym 03.04.08, 15:57 To ja zacznę od drugiej cześci posta.Plaża nie jest zbyt szeroka ma może 7-80 m długości (góra 100metrów)Nie bardzo rozumiem co pojmujesz przez określenie "widok na morze" Jeżeli chodzi o widok stojąc na plaży to oczywiście taki jest,to jest dość płaski teren i nic nie zasłania widoków.Jeżeli chodzi o widok z hotelu to wszystko zależy gdzie zostaniesz zakwaterowany.jeżeli na piętrze i w części położonej bliżej morza to będziesz mógł się rozkoszować do woli widokiem morza,natomiast jeśli otrzymasz pokój bliżej budynku głównego lub na parterze to widoków wiele nie będzie. Jeżeli chodzi o operowanie językiem to poradzić sobie jakoś tam poradzicie,wystarczy niewielki zasób słów po angielsku i mozna sobie dać radę.Poza tym jest rezydent który podaje swój telefon i w nagłych przypadkach pomoże,problem się zaczyna jeśli byście chcieli coś kupować na mieście,niestety troskę należałoby mówić,znać przynajmniej liczebniki czy podstawowe zapytania typu "ile to kosztuje" bo inaczej zapłacićie krocie za każdą rzecz którą bedziecie kupować (na poczatku padają bajońskie ceny i to wszedzie poczawszy od spożywczaka aż po pamiątki a później spokojnie można utargować 50% ceny pierwotnej)Dużą zaleta położenia tego hotelu jest to iż naprzeciwko niego znajduje się supermarket gdzie ceny są stała a co najważnejsze są podane na produktach więc od biedy nie trzena znać ani słowa żeby się zorientowac co ile kosztuje.Tym niemniej znajomość podstawowych zwrotów byłaby znaczną pomocą. eżeli jeszcze coś to pisać i pytac się śmiało :) Pozdrawiam, Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
phatfinder Re: Aqua Fun- czy ktoś może coś powiedzieć o tym 03.04.08, 16:08 nike 421 którego lecicie do aqua fan?bo my 24maja na 2tyg Odpowiedz Link Zgłoś
nike421 Re: Aqua Fun- czy ktoś może coś powiedzieć o tym 03.04.08, 20:23 dziekuje bardzo za odpowiedz:))) a jestem kobieta:):) podstawowe zwroty oczywisce jasna sprawa po angielsku i niemiecku (ale tylko podstawy). hmmmma czy w biurach mozna jakos doplacic do lepszego widoku?? ja lece dopiero we wrzesniu na 2 tygodnie. Jutro najprawdopodobniej zarezerwuje wycieczke w alfa star. Bede leciec z Krakowa. pozdrawiam serdecznie i bardzo dziekuje za obszerna odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
nike421 Re: Aqua Fun- czy ktoś może coś powiedzieć o tym 03.04.08, 21:21 a zastanawiam sie jeszcze nad hotelem Hor Palace (bardzo skromny i napewno gorszy od Aqua ale ze wzgledu na jego duza i fajna plaze. nieweim juz sama Odpowiedz Link Zgłoś
ser1966 Re: Aqua Fun- czy ktoś może coś powiedzieć o tym 04.04.08, 15:32 Co do dopłaty w biurze to bym nie ryzykował.Nie ma sensu,biura maja naprawdę ograniczoną mozliwość dobierania pokoi,natomiast jak już bedziesz w hotelu i nie będzie Ci sie podobał pokój to zawsze parę dolarów w rękę obsługi moze zdziałać cuda. Hotelu Hor Palace nie znam,wiec się nie będę wypowiadał.Może warto przeszukać jakieś opinie o tym hotelu a już na pewno warto załozyć podobny wątekz pytaniem o ten hotel.Masz jeszcze czas do namysłu. Czy tak czy inaczej życze miłych i udanego wypoczynku :))) Pozdrawiam, Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
nike421 Re: Aqua Fun- czy ktoś może coś powiedzieć o tym 04.04.08, 16:01 juz klamka zapadla Aqua Fun 12 wrzesnia z Alfa star:))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
phatfinder Re: Aqua Fun- czy ktoś może coś powiedzieć o tym 04.04.08, 20:39 nie chcę cię straszyć ale jeszcze do września mogą ci dwa razy hotel zmienic tak jak mi zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
nike421 Re: Aqua Fun- czy ktoś może coś powiedzieć o tym 05.04.08, 07:12 kurde nawet nie zartuja Odpowiedz Link Zgłoś
aga_fraud Re: Aqua Fun- czy ktoś może coś powiedzieć o tym 11.07.08, 15:20 No dobra trochę czasu minęło więc może ktoś niedawno wrócił z wakacji w tym hotelu. Jeśli jest taka osoba to proszę, niech opisze o jedzeniu jakie tam serwują w wersji All - jade tam z dzieckiem i obawiam się o jedzenie, czy będzie tam coś odpowiedniego! Odpowiedz Link Zgłoś
lor-bas Re: Aqua Fun- czy ktoś może coś powiedzieć o tym 12.07.08, 20:29 Ja wybieram się 22.08.08 na dwa tygodnie Moze jedziemy razem. Poznajmy się. Tez nic nie wiem na temat tego hotelu, ale myślę, że bedzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
aga_fraud Re: Aqua Fun- czy ktoś może coś powiedzieć o tym 14.07.08, 08:04 O proszę! pewnie że możemy się poznać bo ja zaczynam urlop 21.08, napisz skąd lecisz Lor-basie! Chętnie poznam jakichś przesympatycznych miłych ludzi!!?! Odpowiedz Link Zgłoś
lor-bas Re: Aqua Fun- czy ktoś może coś powiedzieć o tym 14.07.08, 08:32 Ja (tzn. ja + moja połówka i 2 dzieci 3l i 5l) lecę z Gdańska. Czyli Wy bedziecie dzień wcześniej. Czy coś więcej wiadomo Ci na temat tego miejsca. Czy chcecie realizować jakieś fakultety. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mathilda007 Re: Aqua Fun- czy ktoś może coś powiedzieć o tym 14.07.08, 10:31 Witam! Poszukuję kontaktu do jakiegoś polskiego rezydenta w hotelu Aqua Fun. Czy może mi ktoś pomóc? Proszę!!! Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
wrebalny Re: Aqua Fun- czy ktoś może coś powiedzieć o tym 11.07.08, 12:47 Jeśli chcesz miło spędzić czs myślę,że nie będziesz żałować.Życzę udanego urlopu . Odpowiedz Link Zgłoś
tanahoe Re: Aqua Fun- czy ktoś może coś powiedzieć o tym 11.07.08, 19:41 Ja byłam tam z 4 lata temu więc pewnie sporo się zmieniło. Z plażą to taki jest problem, że rano jest full stateczków, które wszędzie parkują. Więc zamiast plaży jest porcik. Rano stateczki wypływają i wieczorem zawijają na nocleg. Jest trochę jak w porciku a to pomidorek pływa a to trochę ropy. Niestety tam nie jest tak, że możesz sobie wędrować plażą bo przy każdym hotelu są strażnicy, nie puszczający wędrowca dalej. Nie jest tragicznie ale myślałam, że będzie lepiej. To chyba przywara tych hoteli w mieście. Za to na przeciwko jest ten supermarket z cenami przy towarach więc spokojnie można kupować bez ciągłego targowania, którego ma się w końcu dość. Pokoje średnie więc nie oczekuj za dużo. Te 4 lata temu animacje odbywały się bliżej budynku głównego. Mieliśmy nieszczęście posiadać pokój na przeciwko sceny. Hałas był bardzo dokuczliwy zwłaszcza jak miałeś ochotę się położyć o ludzkiej porze. Koniecznie weź buty do wody. Tam są takie usypiska kamieni w wodzie a w nich pełno jeżowców. Można też popływać i poobserwować rybki bo troszkę ich w wodzie jest :)Wykup sobie fakultet na snurkowanie w sharm el naga. Bajecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
nike421 Re: Aqua Fun- czy ktoś może coś powiedzieć o tym 11.07.08, 20:52 a jesli nie umiem plywac a chce pojechac na giftun??? czy jest wogole sens?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agn_74 Re: Aqua Fun- GIFTUN 11.07.08, 21:02 Giftun to piękna forma spędzenia czasu.....naprawdę. Jesli nie umiesz pływać, to się nie zamoczysz z maseczką z wodzie, ale wyłożysz ciałko na pokładzie, potem na tej malutkiej wysepce, po której kraby śmigają, jak u nas ślimaczki po deszczu. Piękny zachód słońca obejrzysz.....co więcej trzeba??? Co do hotelu byliśmy w nim 5 lat temu i trudno nie zgodzić się z przedmówcami:) Ale wiesz, wszystko jest kwestią gustu i upodobań. Nam akurat, mimo, że byliśmy z 2-letnią córką nie przeszkadzał fakt posiadania pokoju naprzeciw sceny:) Ogromnym plusem jest rzeczywiście to, że hotel jest w centrum. Moje zdanie - można się zgodzić lub nie - jadąc do takiego kraju na urlop jadę tam w pewnym celu. W pięciogwiazdkowym hotelu to ja mogę posiedzieć w polskie Juracie, no nie? Tam jedziemy dla morza, zabytków, kultury, egzotyki i tym się bawcie:)) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
tanahoe Re: Aqua Fun- GIFTUN 14.07.08, 10:11 Nawet jak nie umiesz pływać to możesz wejść z maską i chociaż przy brzegu popatrzeć co tam się dzieje. Albo jakieś kółko dmuchane. na stateczkach mają kapoki. Tam naprawdę wszystko co najpiękniejsze jest pod wodą. Zresztą z tym pływaniem to jest tak, że nawet jak w Polsce nie jesteś mistrzem to woda tam jest tak słona, że spokojnie unosi Cię jak korek. Ja miałam takie obawy bo pływam nie najlepiej ale w Egipcie potrafiłam i 2 godziny snurkować bez jakiegokolwiek problemu. A po brzegu Giftunu to można sobie spacerek urządzić i pozbierać muszelki, pooglądać kraby. Odpowiedz Link Zgłoś