Gość: anka IP: 212.160.138.* 04.09.03, 14:49 Proszę o Wasze opinie o tym biurze, planuję wybrac się z nimi w październiku, myślę o hotelu Princess Palace. Dzięki za każdą opinię i sugestię anka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bryczes Re: Selectours IP: *.dabrowa-gornicza.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 14:59 Wiesz - siedzę na internecie już prawie 3 tygodnie i czytam różne opinie na temat biur i hoteli. Jeżeli chodzi o to biuro to nie pamiętam żebym coś złego przeczytał na ich temat a wręcz przeciwnie i dlatego sam sobie wykupiłem dzisiaj pobyt w Egipcie z Selectours. Biorąc pod uwagę że częściej na fourum wpisują się osoby niezadowolone z pobytu to głównym miernikiem powinna być ilość takich skarg. Wniosek nasuwa się sam. Sama rezerwacja przebiega dość wiarygodnie bo najpierw sprawdzają dostępność miejsc w samolocie wylot i przelot a następnie miejsca w danym hotelu. Jeżeli nie są pewni co do hotelu to wysyłają rezerwacje do hotelu i czekają na potwierdzenie. Do czasu potwierdzenia żądają zaliczki, którą zwracaja w przypadku braku miejsca w hotelu. Oczywiście w przypadku braku miejsca w danym hotelu proponują (w miarę możliwości) inny ale to Ty decydujesz czy Ci to odpowiada - jeżeli nie to zwracają zaliczkę. Pozostaje mieć tylko nadzieję że właściciel hotelu dotrzyma rezerwacji - a w Egipcie w tym roku było naprawde różnie. Mam tylko nadzieję, że we wrześniu i pażdzierniku będzie mniej turystów a tym samym więcej miejsc w hotelach. Ja wylatuję 11.09 a wracam 18.09 więc po powrocie napiszę co przeżyłem a nie to co przeczytałem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Selectours IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 05.09.03, 15:59 moje poszukiwania też zmierzają w kierunku tego biura, a ten hotel wygląda ciekawie, i cenowo też. na ich stronach foto są takie sobie, głównie pokój "po środku fotek" mnie przeraził, ale licze ze to z części Princess club 3*. znalazłam ich stronkę ale tam też dużo nie ma: www.princesshurghada.com/princess/princess_palace_hotel.html jak ty coś się dowisz to napisz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: Selectours IP: *.gorzow.mm.pl 06.09.03, 08:15 Mój kolega teraz jest z Selectours w Long Beach i jest wszystko OK. Dostał pokój z widokiem na morze + basen i nie miał zmiany hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Selectours IP: 62.135.62.* 06.09.03, 15:33 Samej dzialalnosci biura Selectours nie jestem w stanie ocenic, gdyz nigdy nie bylam ich klientka, ale jedna przestroga - jako ze przez jakis czas pracowalam przy oprowadzaniu wycieczek, zaobserwowalam pewna mloda osobe pracujaca z ramienia wlasnie Selectours, opowiadajaca w Kairze brednie z kosmosu jezace czlowiekowi wlosy na calym ciele. Nie dane mi bylo poznac jej imienia, ale osoba ta jest bardzo charakterystyczna: postawna dziewczyna, ktora wszedzie widac i slychac, maz Egipcjanin, mimo to zero pojecia o realiach, o historii, o podstawowych sprawach dotyczacych starozytnosci. Kto z Was na nia trafi - wezcie lepiej do reki przewodnik. Nie mozna zaufac nawet tak duzym firmom jak Selectours. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brozo Re: Selectours IP: *.chello.pl 07.09.03, 11:09 Wlasnie wrocilem z Princess i to tej ***. Wszystko bylo ok - klimatyzacja dzialajaca 24h na dobe, lodowka, lazienka, tarasik z widokiem na basen i palmy. Dla mnie bomba! Byly to moje pierwsze wczasy. Wczesniej jezdzilem na wyjazdy samodzielnie montowane, na ktorych warunki sa bardzo rozne. Moze dlatego nie mam zastrzezen do Princessy. Wydaje mi sie jednak, ze jest ok. Jesli chodzi o samo biuro, to tez wlasciwie nie mam specjalnych zastrzezen. Rezydentka o ktorej jest mowa w poprzednim poscie, byla ze mna w Kairze. Rzeczywiscie jej dane nie sa ksiazkowe, ale ja potraktowalem to jako lokalny koloryt. Bylo nawet smiesznie. Jedyny stres, ktory mielismy to taki, ze nikt nas nie poinformowal o miejscu spotkania informacyjnego z rezydentem. Odbylo sie ono w hotelu Samaka Beach (dwa kroki dalej). W nim tez wisza wszystkie dane istotne dla wczasowiczow z Selctours. Jak juz sie wie o tym, to nie ma stresu. Wiecej zastrzezen nie mam do biura. Znajomi, ktorzy z tym samym biurem byli w Samaka Beach mieli klopot z pokojami (klima i te sprawy), ale zamienili im na inny i bylo wszystko w porzadku. Acha! Jeszcze jedno. W Samaka Beach jest duzo lepsze jedzenie niz w Princessie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Selectours IP: 212.160.138.* 08.09.03, 09:09 Byłabym wdzięczna za informacje: jakie jest jedzonko w Princess, jak jest plaża, czy woda w basenie jest słodka. Zdecydowałam się już na Princess Palace i lecimy tam 19 wrzesnia z Selectours. W sumie oferta była niedużo droższa od hotelu 3* a w razie zmiany hotelu nie mogą dać gorszego w sensie liczby gwiazdek. Jak wrócę to moze z kolei ja komuś pomogę. Bardzo dziękuję za info Odpowiedz Link Zgłoś