Dodaj do ulubionych

Egipt Starożytny fotoreportaż

IP: *.smrw.lodz.pl / 172.17.0.* 04.09.03, 19:23
Jeśli macie chęć możecie przejrzeć naszą fotoreportaż z wycieczki "Egipt
Starożytny" z Alfa Star, oraz fotki z wycieczek dodatkowych (z egipskiego
biura) pod adresem: community.webshots.com/user/pc_maniac100

Komentarze mile widziane :o)
Obserwuj wątek
    • Gość: Pony Re: Egipt Starożytny fotoreportaż IP: *.dronet.gliwice.pl 04.09.03, 19:43
      =o)!!!!!!!!!!!!!!!! Super - milo sie wspomina!!!!!!!!!!! Dzieki =o)
      Pozdrawiam goraco, Pony
    • Gość: Neferet Re: Egipt Starożytny fotoreportaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 20:02
      Super!!!!!!! Z ogromną przyjemnością powspominałam te wszystkie miejsca, które
      odwiedziłam podczas rejsu 2 lata temu.
    • Gość: Photon Re: Egipt Starożytny fotoreportaż IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 04.09.03, 21:51
      Witam, fotki fajne tylko troche mało... ale nasoowa mi sie pytanie bo
      nastawilem sie na Quady .... czy tam jezdzi sie w kilka osób na takim jednym
      Quadzie ?

:(
      • Gość: Imo Re: Egipt Starożytny fotoreportaż IP: *.smrw.lodz.pl / 172.17.0.* 04.09.03, 22:05
        Gość portalu: Photon napisał(a):

> Witam, fotki fajne tylko troche mało... ale nasoowa mi sie pytanie bo
        > nastawilem sie na Quady .... czy tam jezdzi sie w kilka osób na takim jednym
        > Quadzie ?
        >
        > :(

To może ja odpowiem na to pytanie bo moja Druga Połowa dodaje cały czas fotki.
        Jest z czego, bo przywieźliśmy ich ponad 700 ale musi wybrać te najlepsze, no i
        sensowny opis do nich również by się przydał.

Jeśli chodzi o quady to na jednym może jechać jedna osoba lub dwie. Wszystko
        zależy jaką obcję wykupisz (np. jeden quad-jedna osoba = 40$, jeden quad - dwie
        osoby = 50$). My zadowoliliśmy się jednym quadem. Osobiście bardzo polecamy ten
        rodzaj wyprawy na pustynię bo zabawa jest napradę przednia.
        • Gość: Photon Re: Egipt Starożytny fotoreportaż IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 04.09.03, 22:23
          Ok 700 to calkiem nieźle... zobaczymy ile sam zrobie... nastawim sie na 100-200
          dziennie ale pewnie i tak 1/2 poojdzie do kosza (windowsowego) ;)
          Bede starał sie śledzić rozwooj sytuacji w galeri.... narazie bardzo podobala
          mi sie seria EGIPT I TURYSCI :) usmiechniety wielbłąd itd... świetne

Quady... kumam... juz sie przestraszylem ze bede musial siedziec na zderzaku ;)
          za 40$
          Wielkie Dzięx
    • Gość: Minius Są również z Hurgady i Royal Pallace IP: 81.219.125.* 06.09.03, 08:28
      No, prawie skończyłem :D

Miło, że się Wam podobają.
      Może również Wy macie jakieś fotki z urlopu?! Serwer na którym zamieściłem
      kolekce jest bezpłatny przez 365 dni. Dopiero po tym czasie kolekcje zostają
      usuwane. Więc warto zamieścić swoje foto-wspomnienia i podzielić się nimi z
      innymi wybierającymi się na urlop.
      • Gość: Photon Re: Są również z Hurgady i Royal Pallace IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 06.09.03, 10:19
        Widzę ze robiliscie fotki wewnątrz swiatyni. Chcialbym wiedzieć ile
        zaplaciliscie za ta mozliwosc...
        Pozdrawiam
        • Gość: Minius Fotki wewnątrz świątyni IP: 81.219.125.* 06.09.03, 11:04
          Jeśli chodzi o Abu Simbel to nie było żadnej dodatkowej opłaty, w Muzeum
          Egipskim opłata za aparat wynosi 10 LE, za kamerę 100 LE, w Dolinie Królów jest
          całkowity zakaz robienia zdjęć wewnątrz obiektów (należy dać na przechowanie
          aparat cyfrowy i kamerę - aparat cyfrowy ponieważ można nią kręcić filmiki).
          • Gość: Photon Re: Fotki wewnątrz świątyni IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 06.09.03, 12:16
            Gość portalu: Minius napisał(a):

> Jeśli chodzi o Abu Simbel to nie było żadnej dodatkowej opłaty, w Muzeum
            > Egipskim opłata za aparat wynosi 10 LE, za kamerę 100 LE, w Dolinie Królów
            jest
            >
            > całkowity zakaz robienia zdjęć wewnątrz obiektów (należy dać na przechowanie
            > aparat cyfrowy i kamerę - aparat cyfrowy ponieważ można nią kręcić filmiki).

hmmm a ta przechowalnia jest pewna ? niechcialbym pozbyć sie sprzetu za
            kilkadziesiat tysiecy złotych, pozatym profesjonalna cyfrową lustrzanką nie da
            sie krecic filmow. :(

• Gość: I_K_A Faktycznie, są fajowe też mam ich dużo :-) IP: *.spine.pl 18.10.03, 16:17
        Dzięki. Ja byłam 2 miesiące temu i mam też dużo zdjęć, pomyślę, żeby je tam
        umieścić.

Masz może więcej zdjęć z Muzeum w Kairze, bo kolego nam przypadkiem usunął z
        laptopa, a były niezłe i zostaliśmy z niczym.

Dzięki z góry i pozdrawiam- acha można do mnie pisać na adres:

dominika_a@tlen.pl
        • pc_maniac Re: Faktycznie, są fajowe też mam ich dużo :-) 18.10.03, 20:56
          Mam jeszcze jakieś foty z Muzeum Egipskiego w Kairze, ale szczerze mówiąc mam
          nikłą szansę je opisać, a nie lubię dawać fotek bez opisu.
    • Gość: Gosia Re: Egipt Starożytny fotoreportaż IP: server:* 06.09.03, 13:11
      Bajka, super zdjęcia , od razu dodałam do ulubionych. Pozdrawiam. Wylatuję
      dziś w nocy.
    • Gość: Przemo Pytanie IP: *.gorzow.mm.pl 06.09.03, 14:55
      Jakim filmem robić zdjęcia bez flesza w Muzeum Egipskim (zwykły aparat).
      Dzięki.
      • Gość: Minius odp. na 2 Pytania IP: 81.219.125.* 07.09.03, 10:11
        FILM WE WNĘTRZACH
        Nie wiem jakim filmem bez flesza robić fotki w Muzeum ponieważ nie za bardzo
        znam się na aparatach analogowych. Z doświadczenia zaś z aparatem cyfrowym (a
        to może się również przydać przy analogu) powiem Ci, że w pomieszczeniach
        wyszły jedynie fotki, które robiłem z podparcia, czyli opierałem aparat o
        nieruchomą powierzchnię.

Widziałem jednego turystę ze statywem (lekkim), ale obawiam się, że zanim go
        rozłożysz i ustawisz kompozycję, będziesz miał przed obiektywem kłębiący się
        tłum turystów i gucio wyjdzie.
        ==============================
        BEZPIECZEŃSTWO APARATU I KAMERY W PRZECHOWALNI
        Ciężko mi na to pytanie odpowiedzieć ponieważ wolałem nigdzie swojego sprzętu
        nie oddawać na przechowanie. Kiedy decydowałem się, że gdzieś nie będę kręcił
        filmu, wolałem kamerę pozostawić w autokarze (zawsze przewodnik uprzedza gdzie
        nie należy brać ze sobą sprzętu). W autokarze zaś zawsze ktoś z personelu
        pozostaje.
      • Gość: Photon odpowiedz dla PRZEMO IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 07.09.03, 19:54
        Gość portalu: Przemo napisał(a):

> Jakim filmem robić zdjęcia bez flesza w Muzeum Egipskim (zwykły aparat).
        > Dzięki.

czesc PRZEMO, jesli masz zwykly aparat /automat/ to nikt tak naprawde nie jet w
        stanie powiedziec ci jaki masz zalorzyc film... wszytsko bedzie zalezalo od
        tego jak blizko bedziesz żródlą światła, jakie ono bedzie mocne... i jescze
        tysiaca innych rzeczy, na 100% powinienes zapakowac minimum czulosc "400" a
        lepiej "800" ale nie zagwarantuje ci ze foty wyjdą

aparat cyfrowy sam mierzy swiatlo i w razie potrzeby przedłuza czas nawietlania
        nakladajac na siebie kilka klatek powstaje jasniejszy obraz /dlatego trzeba
        trzymac nieruchomo/, zwykle pstrykacze analogowe nie maja takiej mozliwosci,
        ale jesli masz troche bardziej skomplikowanego pstrykacza to sprawdz czy nie
        posiada funkcji zdjec nocnych... jesli okarze sie ze posiada i mozna wtej
        funkcji nie uzywac lampy blyskowej to mysle ze wystarczy ci nawet film "200"

ufff
        pozdrawiam
        • corrina_f1 Re: odpowiedz dla PRZEMO 18.10.03, 17:50
          Ja w Muzeum i grobowcach w Dolinie EOSem 30 robiłam 800-ką, ale spokojnie
          wystarczyłaby 400-tka. Natomiast w cyfrze (camedia c720) ustawiliśmy
          odpowiednik ISO 400 i też było piknie :)

pozdro
          Kasia
    • Gość: Minius Re: Egipt Starożytny fotoreportaż IP: 81.219.125.* 09.09.03, 19:09
      Zastanawiam się, czy warto założyć fotokolekcję zdjęć hoteli do których
      trafiają Polacy. Niestety sam dysponuję kilkoma fotkami (Ambassador i Royal
      Pallace), ale jeśli inne osoby by pomogły w tworzeniu takiej kolekcji - i
      oczywiście byłoby zainteresowanie taką kolekcją, to chętnie podejmę się
      zebrania takich zdjęć.

P.S. Moje kolekcje:
      Egipt Starożytny cz. 1, 2, 3
      Egipt i turyści
      Egipt - dzisiejszy dzień są już całkowicie ukończone i zapraszam do ich
      przeglądania pod adresem podanym w pierwszym poście. Mój English jest nieco
      poor, więc jeśli w opisach zdjęć znajdziecie jakieś błędy to proszę o info -
      natychmiast poprawię :D
    • katrin77 Re: Egipt Starożytny fotoreportaż 10.09.03, 09:33
      Byłam miesiąc temuw Egiocie, w Hurghadzie i z miłą chęcią obejrzałam zdjęcia,
      które zamieściłeś na tej stronie :-) Baaardzo mi się podobały :-) Pozdrawiam
      • Gość: Alicja Re: Egipt Starożytny fotoreportaż IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.03, 13:26
        Fotoreportaż bardzo fajny. Dzięki niemu miałam okazję przeżycia ponownie
        atrakcji w jakich miałam okazję brać udział podczas pobytu w Egipcie, choć w
        Abu Simbelniestety nie byłam :(
        • Gość: Minius Re: Egipt Starożytny fotoreportaż IP: *.smrw.lodz.pl / 172.17.0.* 14.09.03, 07:48
          Wielkie dzięki.
          Liczę, że znajdę naśladowców i kolejni globe trotterzy zamieszczą swoje fotki z
          wojaży.
    • spoxmaster Re: Egipt Starożytny fotoreportaż 15.09.03, 21:13
      Wypas photosy, w Egipcie nigdy nie byłem ale chyba po tym co tu zobaczyłem to warto :D
    • Gość: Raven Re: Egipt Starożytny fotoreportaż IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.09.03, 19:57
      Zdjecia ladne i ciekawe. Naprawde, warto zajrzec.
      • Gość: PC_Maniac Re: Egipt Starożytny fotoreportaż IP: *.smrw.lodz.pl / 172.17.0.* 06.10.03, 18:04
        Pragnę podziękować wszystkim, którzy odwiedzili moją kolekcję zdjęć.
        Dzięki Wam moja kolekcja pnie się cały czas w górę w notowaniach
        amerykańskiego serwisu Webshots.

W styczniu 2004 r. postaram się zamieścić kolejne kolekcje z miejsc gdzie
        dociera dużo mniej Polaków, a które również warte są zaobaczenia.

Polecam wszystkim również reportaż w formie pisemnej z tej wycieczki, pod
        tytułem:"REJS NILEM (Luksor-Asuan) wspomnienia w odcinkach"
        www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=622&w=8156920
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka