ja-n 20.04.08, 13:09 Czy biura podróży rezerwując miejsca w hotelu w Egipcie robją to imiennie czy tylko określoną ilość ? Może ktoś wie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
derduch Re: rezerwacja 20.04.08, 14:47 W solidnych biurach dostajesz imienne potwierdzenie rezerwacji w danym hotelu. Jak jest w podrzędnych nie wiem, sądząc po przygodach ludzi z Triadą czy Alfa Star mam wrażenie że odbywa sie to zgoła inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: rezerwacja 20.04.08, 16:22 Nie wiem jak jest w innych biurach , natomiast bedąc z Triadą po przylocie do Egiptu zaopiekowała sie nami rezydentka i rozwiozła autokarem do poszczególnych hoteli.W czasie podróży autokarem informowała turystów pod jakim hotelem sie zatrzymamy , a nastepnie wraz z zainteresowanymi - wysiadała i pomagała w załatwianiu formalności zwiazanych z zakwaterowaniem . Pełny profesjonalizm- polecam uslugi BP TRIADA.Podobnie rzecz sie miała w 2006 roku kiedy byłem w Tunezji z BP EXIM. WP2007 Odpowiedz Link Zgłoś
ja-n Re: rezerwacja 20.04.08, 16:32 Nie chodzi o zakwaterowanie a o rezerwacje hoteli przez turoperatorów np.Triada, czy są imienne. Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: ja-n 20.04.08, 16:36 A co Cie interesuje czy te rezerwacje są imienne czy biuro rezerwuje pewna ilosć dla swoich klientów? Ty masz dosatać pokoj w hotelu -zgodny z umową.No chyba ,że chcialbyś się WKRECIĆ na czyjeś miejsce. wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: rezerwacja 20.04.08, 16:37 Przeczytaj pytanie kolegi założyciela wątku, z tego co widzę odpowiadasz całkowicie nie na temat. Może zbyt skomplikowanym językiem to napisane więc jako uczynny forumowicz przetłumaczę ci: Facet pyta cz biuro podróży, choćby i twoja ukochana Triada dokonuje rezerwacji pod konkretną osobę, np Szanownego wp200 czy może dokonuje tego zbiorczo np. 20 miejsc na dany termin i hotel nie zna aż do przybycia nazwisk swoich ukochanych gości. Postaraj się sobie przypomnieć jak to było. To jest bardzo ciekawy temat, myślę że wart aby zainteresowała się nim większa liczba osób. Skoro zaraz po wpłaceniu pieniążków do biura, dzień czy dwa potem dostajemy z hotelu potwierdzenie rezerwacji powinniśmy byc pewni że nam wredoty hotelu nie zmienią. Na 100% takie potwierdzenie dostałem z Itaki, Pagas-a czy Neckermann-a, nie mogę sobie przypomnieć jak było z innymi biurami, szczególnie z Alfa Star. Załóżmy że np. Triada ma miejsc w danym hotelu 30, sprzedaje do niego osób 40 i potem tych mniej awanturnych czyli pokorniejsze cielątka przenosi, jak ostatnio z Sea Gull do slamsów w Palacio. Ciekawy temat, bardzo ciekawy Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: rezerwacja 20.04.08, 16:50 Dokładnie tak jak piszesz.Jak byłem z Eximu to na recepcji już miałem w komputerze wklepane swoje nazwisko i przydzielony pokój. Czyli rezerwacja była od dawna na moje nazwisko. Z Triadą i Alfą sprawa ma się zupełnie inaczej. Po przyjeździe (jeżeli trafisz do wybranego hotelu) cały proces meldowania zaczyna sie od wpisywania danych i wybieraniu pokoji.Czyli mają jakąś przydzieloną pulę miejsc, a potem jakoś to będzie. Jak byłem w listopadzie w Dreams Vacation to przybyła cała grupa triadowców wk....nych, że nie trafili do Sea Club tylko wywieźli do Dreams Vacation. Hotele obydwa są super, w obu byłem. Ale triadowcy byli wkurzeni,że spadli o jedną gwiazdkę z 5* na 4*. Triada sama sobie haka powiesiła, bo w katalogu zawyża gwiazdki w hotelu Sea Club (z4* na5*). A faktycznie obydwa hotele mają mocne 4 gwiazdki. Odpowiedz Link Zgłoś
quinnmallory Re: rezerwacja 20.04.08, 17:11 Jadąc dwukrotnie z Ecco - żądałem zaznaczenia w umowie numeru konkretnego pokoju - bez problemu. W hotelu pokój był imiennie zarezerwowany na mnie. TUI i Neckermann każdorazowo również z tego zadania wywiązali się znakomicie. PO przyjeździe do hotelu nie było żadnego wpisywania w komputery - było wpisane na mnie. Wnoszę po tym, że chyba rezerwowali imiennie. W Tunezji z Eximem też tak było. Wkrótce Wam powiem jak to z tym jest w Meksyku ;)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: rezerwacja 21.04.08, 20:13 a jak sie zachowuje w tym zakresie scanholiday? Odpowiedz Link Zgłoś
ja-n Re: rezerwacja 21.04.08, 19:44 derduch napisał: Dzięki derduch właśnie dobrze zrozumiałeś problem zawarty w pytaniu a nie jak szanowny wp. i zaczyna coś mieszać. > Przeczytaj pytanie kolegi założyciela wątku, z tego co widzę odpowiadasz > całkowicie nie na temat. Może zbyt skomplikowanym językiem to napisane więc jak > o > uczynny forumowicz przetłumaczę ci: > Facet pyta cz biuro podróży, choćby i twoja ukochana Triada dokonuje rezerwacji > pod konkretną osobę, np Szanownego wp200 czy może dokonuje tego zbiorczo np. 20 > miejsc na dany termin i hotel nie zna aż do przybycia nazwisk swoich ukochanych > gości. Postaraj się sobie przypomnieć jak to było. > To jest bardzo ciekawy temat, myślę że wart aby zainteresowała się nim większa > liczba osób. > Skoro zaraz po wpłaceniu pieniążków do biura, dzień czy dwa potem dostajemy z > hotelu potwierdzenie rezerwacji powinniśmy byc pewni że nam wredoty hotelu nie > zmienią. Na 100% takie potwierdzenie dostałem z Itaki, Pagas-a czy Neckermann-a > , > nie mogę sobie przypomnieć jak było z innymi biurami, szczególnie z Alfa Star. > Załóżmy że np. Triada ma miejsc w danym hotelu 30, sprzedaje do niego osób 40 i > potem tych mniej awanturnych czyli pokorniejsze cielątka przenosi, jak ostatnio > z Sea Gull do slamsów w Palacio. > Ciekawy temat, bardzo ciekawy > Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.star Re: rezerwacja 22.04.08, 11:04 A czy mona jakos sprawdzic w biurze podróży czy jest taka rezerwacja??Tym bardziej ,że kupiłem wycieczke od pośrednika,czyli miejscowego biura ,które sprzedawało wycieczki Kopernika/aczkolwiek pani dzwoniła przy nas upewnic sie czy aby na pewno są jeszcze miejsca,bo podobno wykupilismy ostatnie dwa w danym hotelu/ Kopernik chyba nie nalezy do tych najsolidniejszych,więc wolałbym wiedziec,czy jest ta rezerwacja czy nie.da sie cos z tym zrobic??hotel sea gull. Odpowiedz Link Zgłoś
mrozek20 Re: rezerwacja 22.04.08, 16:28 SunFun ma rezerwacje imienne, nie jestem tylko pewny czy od razu przypisane do konkretnego pokoju. Już 2 lata z nimi jeżdże i meldowanie trwało 30sek. Potwierdzenie rezerwacji też dają. Własnie otrzymałem swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
renia7979 Re: rezerwacja 22.04.08, 16:46 a kiedy wyjeżdzasz, bo ja mam wylot 1 maja z sun&fun i nie dostałam jeszcze potwierdzenia. Czy mam sie o nie upomnieć? Odpowiedz Link Zgłoś