Dodaj do ulubionych

Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ?

IP: proxy:* / localhost 09.09.03, 11:43
Czy ktos z Was byl moze w Egipcie z tym biurem ?

Prosze o informacje.
Dziekuje
Obserwuj wątek
    • katrin77 Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? 10.09.03, 09:46
      Byłam na przełomie lipca i sierpnia z tym biurem w Hurghadzie. Jest to biuro,
      które wyodrębniło się z EL Greco. Więcej informacji znajdziesz na jego stronie
      www.orangeholidays.pl Wróciłam zadowolona :-) Na tym forum znajdziesz dużo
      przydatnych wiadomości o wyjeździe do Egiptu. Jeśli masz jakieś pytania too
      pisz katrin77@gazeta.pl Pozdrawiam
      • Gość: mm Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 10.09.03, 11:31
        to jest część El Greco. nie jest to osobne biuro, nie jest zarejestrowane jako
        osobna firma. Być może tak jak kiedyś Alladin będa się "odrywać" ale na razie
        El Greco i Orange to to samo.
        • iwa1977 Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? 08.10.03, 12:14
          Byłam z nimi na rejsie po NIlu w podróży poślubnej i stwierdzam jedno na każdym
          kroku oszukują!!! wykupiliśmy hotel 5 gwiazdkowy a chcieli nas wrzucic do 3
          gwiazek, jeździliśmy w czasie objazdu busami ktore miały niesprawna
          klimatyzacje ( jeden nawet sie popsuł na śroku pustyni i próbowaliśmy złapać
          stopa co graniczyło z cudem). Na kolacje w Asuanie zabrano nas na bazar kto był
          w Egipcie to wie o czym mówie ! kolacja miała byc w hotelu! przez co wiekszość
          turystów miało straszne bóle żołądka w 12 godzinnej drodze do Kairu. Główny
          rezydent p. Filip Wasiak wogóle nie reagowal na nasze zgłoszenia. Padło z jego
          ust nawet swierdzenie: ze jak mi sie nie podoba to moge się wynosić na ulice i
          że El GReco nie ma pieniędzy na lepszy hotel dla nas i czy chcemy czy nie nie
          mamy wyboru być zakwaterowani w innym. TO samo tyczyło sie statku miał być 5* a
          chcieli nas zakwaterowac w totalnej ruinie, dopiero 5 godzinne kłótnie pomogły
          i kasa się znalazła Długo można by pisać ale stwierdzam jedno Trzymajcie się
          zdala od El GReco bynajmniej tam gdzie urzęduje pan Filipek. Złożylismy z mężem
          w siedzibie EL GReco w Warszawie takie oswiadczenie podpisane przez wszystkich
          bez wyjatku! uczestników naszej wycieczki jakie fantastyczne atrakcje spotkały
          nas w Egipcie. Pewnie przeprosin sie nie doczekamy!!Była to nasza najgorsza
          podróż( szkoda że się tak złożyło że poślubna) jeżeli chodzi o organizacje a
          byliśmy już w różnymi biurami. Jezeli lecicie do Egiptu to lepiej wybierzcie
          inne biuro. POzdrawiam
          • Gość: Kamila Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? IP: 212.160.146.* 28.10.03, 08:56
            Tez bylam na wycieczce z El greco w Egipcie i mam zupełnie inne wrażenia!!!
            Bylam zreszta z tym biurem drugi raz i za kazdym razem trzymali swoj standart-
            czyli sredni. Ale umowmy sie , ze ceny maja inne niz Tui czy Neckerman.
            Ja bylam w Hurgadzie, jezdzac na wycieczki fakultatywne. Nie wiem, jak w
            waszych umowach, ale w mojej bylo zaznaczone ze doplata do Kairu wynosi 35$.
            Fakt, ze mniejszym drukiem i chwyt na pograniczu, ale umowy sie czyta.
            Jestem zdziwiona, ze rezydenci wzbudzili az tak negatywne emocje. Fakt,ze czesc
            z nich posiadala mocno ograniczona wiedze o Egipcie, ale jesli chodzi o strone
            organizacyjna to spokojnie sobie radzili.
            Jesli chodzi o wspomnianego i tak napastowanego rezydenta-p. Filipa, to chyba
            jakies totalne nieporozumienie. P. Filip byl rowniez rezydentem-pilotem w
            trakcie mojego wyjazdu i byl swietny. Ludzie pchali sie na prowadzone przez
            niego wycieczki, poniewaz jako jedyny z rezydentów dysponował rzetelna wiedza o
            Egipcie i chetnie i ciekawie opowiadał. Poza tym był bardzo pomocny w
            sytuacjach, gdy ta pomoc byla potrzebna- zmiana terminu wycieczki, czy choroba.
      • Gość: . Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? IP: *.autotest.com.pl 17.11.03, 10:48
        .
    • Gość: PAWEŁ Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? IP: *.autotest.com.pl 09.10.03, 11:06
      potwierdzam wszystko co napisała IWA

BYŁEM RÓWNIEŻ NA TEJ WYCIECZCE Z POPSUTYM BUSIKIEM NA ŚRODKU PUSTYNI GDZIE CAŁĄ
      DROGĘ tzn. PÓŁ DROGI (DO CZASU KIEDY SIĘ POPSUŁ) JECHALIŚMY BEZ KLIMY
      POTEM JESZCZE MNIEJSZYM BUSIKIEM ZŁAPANYM NA STOPA PRZEJECHALIŚMY DRUGĄ CZĘŚĆ
      (400KM) DO HURGHADY

GŁÓWNY REZYDENT NA EGIPT PAN FILIP WASIAK BYŁ NASZYM PILOTEM PODCZAS REJSU PO
      NILU (WYRWAŁ SIĘ HURGHADY BO MIAŁ DOŚĆ WIECZNIE AWANTURUJĄCYCH SIĘ TURYSTÓW SAM
      STWIERDZIŁ ŻE NARESZCIE WYRWAŁ SIĘ Z SAIGONU)TO ZAKŁAMANY SUKINSYN PRÓBUJĄCY NA
      KAŻDYM KROKU OSZUKAĆ, UŚMIECHA SIĘ W TWARZ ZAGADUJE ROBI DOBRE WRAŻENIE ALE TO
      TYLKO ZŁUDZENIE BO GDY PRZYCHODZI DO RZECZY ZWIĄZANYCH Z KASĄ JAK
      ZAKWATEROWANIE ZAWSZE PRÓBUJE OSZUKAĆ:
      1)KUPUJESZ WYCIECZKĘ ZE STATKIEM 5* DOSTAJESZ STATEK 4* ALE TAK CI SIĘ WYDAJE
      ŻE ON MA 4* BO JAK WCHODZISZ DO KABINY CZAR PRYSKA,TA ŁAJBA NIGDY BY NIE
      DOSTAŁA NAWET 3*
      MAŁA KLITA, WSZĘDZIE GRZYB, PRZEJMUJĄCY SMRÓD, TELEWIZOR POPSUTY, BRAK LODÓWKI,
      MAŁY KINKIECIK POROZRYWANY I NIE DZIAŁAJĄCY ŁÓŻKO Z DESEK I 2cm MATERACYK NA
      NIM PRZYKRYTY BRUDNĄ ŚMIERDZĄCĄ ZIELONĄ NARZUTĄ A PO POSTAWIENIU WALIZEK NIE
      MASZ SIĘ GDZIE RUSZYĆ, BASEN BYŁ TAK DUŻY, ŻE TYLKO DWIE OSOBY MOGŁY W NIM
      ZAŻYWAĆ KĄPIELI ALE W POZYCJACH PIONOWYCH, KLIMA DZIAŁAŁA ALE NIE WIADOMO JAK
      DŁUGO
      PO ZAKWESTIONOWANIU STANDARDU PRZEZ WSZYSTKICH UCZESTNIKÓW WASIAK WYKONUJE
      KILKA TELEFONÓW I STWIERDZA ŻE NIE MA PIENIEDZY NA INNY STATEK I CZY CHCEMY CZY
      NIE MUSIMY ZOSTAĆ W TEJ NOŻE A JAK NIE TO MOŻEMY SIĘ WYNOSIĆ ZE STATKU I SZUKAĆ
      SOBIE NA WŁASNĄ RĘKĘ LEPSZEGO, TO SĄ JEGO SŁOWA - KUTAS JEDEN

WSZYSCY JEDNAK STALIŚMY OKONIEM (NIKT SIĘ NIE WYŁAMAŁ) I PO 5 GODZINACH
      BODAJŻE, ZOSTALIŚMY PRZOKRĘTOWANI NA 5* STATEK, KOLOSALNA RÓŻNICA JAKBYŚMY ZE
      SLAMSÓW DO PAŁACU PRZESZLI. TYLKO ŻE BYLIŚMY PO KILKUGODZINNEJ JEŹDZIE Z
      HURGHADY DO LUXORU DO TEGO KILKUGODZINNE ZWIEDZANIE W 45 STOPNIOWYM UPALE
      BRUDNI ZMĘCZENI I MAX WKURZENI WIĘC BYŁO TO OKROPNE PRZEŻYCIE, DODAM TYLKO ŻE
      FILIPEK SUKINSYM JEDEN PRZESPAŁ SOBIE W FOTELU POŁOWĘ TEGO CZASU I JESZCZE SIE
      NA NAS OBRAZIŁ.
      CO OKAZAŁ ŻUCAJĄC NAM NA STÓŁ PIENIĄDZE KTÓRE OD NAS ZEBRAŁ NA BAKSZYSZE PO 15$
      OD OSOBY, TO TEŻ JEST OSZUSTWO, Z NASZYCH WYLICZEŃ WYDAŁ NIE WIĘCEJ NIŻ 5$
      Z TYCH BAKSZYSZY ZOSTALI OPŁACENI TRAGARZE I OBSŁUGA STATKU DODAM ŻE OBSŁUGA
      STATKU NIE ŻĄDA ŻADNYCH BAKSZYSZY A TRAGARZE ROZWALILI POŁOWIE TURYSÓW WALIZKI
      NASZA NOWA MIAŁA 7 DUŻYCH USZKODZEŃ WIĘC I TAK POTEM SAMI TARGALIŚMY SWOJE
      WALIZKI BO BYŚMY W REKLAMÓWKACH RZECZY DO POLSKI DOWIEŹLI

2) W OFERCIE MASZ NAPISANE TRANSFER AUTOKAREM KLIMATYZOWANYM Z KAIRU DO HURGHADY
      W RZECZYWISTOŚCI TE AUTOKARY TO MAŁE BUSIKI, FOTELE SIĘ NIE ROZKŁADAJĄ itd. ALE
      NO CÓŻ TO TYLKO TRANSFER PROBLEM W TYM ŻE BUSIK KTÓRYM JECHALIŚMY JUŻ OD RANA
      WYKAZYWAŁ ŻE JEST NIE SPRAWNY TECHNICZNIE NIEWIELU PASAŻERÓW ZNA SIĘ NA
      TECHNICE ALE WSZYSCY STWIERDZILI ŻE CHYBA ZA GORĄCO JEST W ŚRODKU PONIEWAŻ NA
      DWORZU BYŁO ZE 40 STOPNI A W TEJ PUSZCE NIE DZIAŁAŁA KLIMA I BYŁO JESZCZE
      CIEPLEJ ZGŁOSILIŚMY TO FILIPOWI COŚ TAM ZAGADAŁ NO I STWIERDZIŁ ŻE CZEKAMY NA
      DECYZJE Z BIURA CZYLI DALEJ JEŹDZILIŚMY W UKROPIE
      PO ZWIEDZENIU KAIRU BUSIK SKIEROWAŁ SIĘ NA PUSTYNIE OCZYWIŚCIE PODNIEŚLIŚMY
      KRZYK.
      EFEKTEM DZIAŁAŃ FILIPKA BYŁO TO ŻE KAZAŁ ZATRZYMAC BUSA BYLIŚMY JUŻ ZA KAIREM I
      STWIERDZIŁ ŻE NOWY BUS BĘDZIE ZA 5 GODZIN I ALBO CHCEMY JECHAĆ ALBO CZEKAMY TAK
      CZY SIAK W UPALE PO STERRORYZOWANIU CAŁEJ GRUPY POJECHALIŚMY DALEJ WSZYSCY JAK
      PSY ZIAJALI Z GORĄCA WODY SZŁO HEKTOLITRY
      NO I BUSIK SIĘ POPSUŁ 300 km OD KAIRU A 400 km PRZED HURGHADĄ (ZATARŁ MU SIĘ
      SILNIK)
      WTEDY NASZ BOSS FILIP WASIAK ZACZĄŁ ZATRZYMYWAĆ STOPA (SWOJĄ MAŁĄ WALIZECZKE
      MIAŁ W RĘKU) ZAPYTALIŚMY GO CO ROBI A ON NA TO ŻE STOPA NAM ŁAPIE TYLKO JAK DO
      CHOLERY JASNEJ W 10 OSÓB Z WALIZKAMI MIELIŚMY SIĘ ZAPAKOWAĆ DO OSOBOWEGO
      SAMOCHODU FIUT JEDEN CHCIAŁ ZWIAĆ SAM I NAS ZOSTAWIĆ Z NASZYM ARABSKIM
      OPIEKUNEM KTÓRY BYŁ MIŁY ALE NIEMOTA) JAK GO OPIEPRZYLIŚMY TO ZACZĄŁ AUTOKARY
      ZATRZYMYWAĆ I ZAŁATWIŁ O POŁOWE MNIEJSZEGO BUSIKA NIŻ TEN CO JECHALIŚMY DO TEJ
      PORY W TAMTYM BYŁO CIASNO WIĘC SOBIE WYOBRAŹCIE JAK BYŁO W TYM, NO ALE WAŻNE
      ŻEŚMY RUSZYLI DALEJ, BO TO I TAK CHYBA CUD ŻE CHOCIAŻ TEN SIĘ ZNALAZŁ. JAK SIĘ
      OKAZAŁO FILIPEK TAK SIĘ SPIESZYŁ DO HURGHADY ŻE AŻ CHCIAŁ NAS ZOSTAWIĆ NA
      PUSTYNI PONIEWAŻ BYŁ NA KONKRETNĄ GODZINĄ Z GRUPĄ TURYSTÓW (MŁODYCH CHŁOPAKÓW)
      UMÓWIONY NA PIWO - SZMATA JEDNA ŻADNEGO POCZUCIA OBOWIĄZKU A POZA TYM SAM JUŻ
      MIAŁ DOŚĆ SKANDALICZNYCH WARUNKÓW PODRÓŻY I CHCIAŁSIĘ URWAĆ.

3) ZAPŁACIŁEM ZA DWIE OSOBY 5700 PLN GOTÓWKĄ W TYM DOPŁACIŁEM ZA HOTEL 5*
      BLISKO 600PLN JAKIEŻ BYŁO MOJE WKURWIENIE JAK PO PRZYJEŹDZIE DO HURGHADY PO
      GODZINNYM OCZEKIWANIU KAZANO MI SIĘ ZAMELDOWAĆ W ROMIE HOTEL 4* I ZNOWU
      AWANTURA FILIP WASIAK ZACZĄŁ SIĘ Z NAS PODŚMIEWYWAĆ (text do podwładnej mu
      rezydentki na nasz widok NO ZARAZ SIĘ ZACZNIE MÓWIŁEM CI O NICH i inne tego
      typu) po prostu totalna olewka był na swoim terenie i wśród swoich rezydentów
      NIE MOŻNA BYŁO SIĘ Z NIM W ŻADEN SPOSÓB POROZUMIEĆ MÓWIŁ ŻE TO NIE JEGO DZIAŁKA
      TEN SKURWIEL POPROSTU NAS OLAŁ DOPIERO ARAB KTÓRY BYŁ JAKIMŚ TAM VICE ZAŁATWIŁ
      NAM TO ZA CO ZAPŁACILIŚMY.
      KOSZT TEJ AWANTURY BYŁ TAKI ŻE BYLIŚMY KOMPLETNIE FIZYCZNIE I PSYCHICZNIE
      WYKOŃCZENI DO TEGO GŁODNI BRUDNI W BEZNADZIEJNEJ SYTUACJI GDZIE KAŻDY MA CIĘ W
      DUPIE A POWINIEN CI POMAGAĆ PONIEWAŻ TO JEST JEGO OBOWIĄZEK A WSZYSTKO TO ZA
      BAGATELA 6000 ZŁOTYCH
      JA OSOBIŚCIE MIAŁEM KOSZMARY SENNE PRZEZ DWIE NOCE ŚNIŁ MI SIĘ FILIP WASIAK HUJ
      JEDEN POPSUŁ NAM WYJAZD TYM ŻE NA KAŻDYM KROKU CHCIAŁ NAS OSZUKAĆ BO KASĄ ON
      DYSPONOWAŁ I JAKBY NAS ULOKOWAŁ NA TAŃSZYM STATKI I W TAŃSZYM HOTELU TO GDZIE
      TA KASA BY POSZŁA PRZECIEŻ NIE NA SIEROCINIEC

TAK WYGLĄDAJĄ REALIA PODRÓŻY PO EGIPCIE Z ORANGE (czytaj ALLADYN - NIEKTÓRZY
      TAK TWIERDZĄ)

A NAJŚMIESZNIEJSZE JEST TO, ŻE JAK SKŁADAŁEM OFICJALNĄ SKARGĘ W GŁÓWNEJ
      SIEDZIBIE EL GRECO TO PAN STWIERDZIŁ ŻE FILIP WASIAK TO NIE PRACUJE U NICH JUŻ
      3 LATA NO PEWNIE ŻE NIE BO DO LIPCA W ALLADYNIE PRACOWAŁ TO WSZYSTKO JEDNA
      SITWA I WSZYSCY SĄ SIEBIE WARCI

OGÓLNIE WYCIECZKA I WYPOCZYNEK BARDZO FAJNE TYLKO NIE Z FILIPEM WASIAKIEM I
      JEGO KLIKĄ ZWANĄ ORANGE PEWNIE JEŚLI CHODZI O EL GRECO TO W INNYCH KRAJACH JEST
      SPOKO ALE NA ORANGE TO JEST JEDEN SPOSÓB - WYKUPIĆ POBYT POWIEDZMY W NAJTAŃSZYM
      5* KURORCIE PO PRZYJEŹDZIE, RAZ SIĘ WYKŁUCIĆ O SWOJE ALBO I WIĘCEJ (AŻ DO
      SKUTKU) I NIE MIEĆ Z NIMI DOCZYNIENIA PRZEZ CAŁY WYJAZD.
    • Gość: . Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? IP: *.autotest.com.pl 10.10.03, 09:28
      .
      • Gość: ubezpieczenie Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? IP: 81.210.121.* 10.10.03, 11:00
        Oni nie mają ubezieczenia OC na EGIPT!!! posługują się ubezpieczniem OC EL
        GRECO ale El Greco jako zasięg terytorialny nie ma wpisanego EGIPTU!!! także
        uważajcie bo nikt Wam kasy nie zwóci jakby się coś działo!!!! pracownik agencji
        • Gość: paweł Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? IP: *.autotest.com.pl 10.10.03, 11:30
          TO BARDZO WAŻNA INFORMACJA
          MIMO WSZYSTKO POTWIERDZA SIĘ TO ŻE SĄ OSZUSTAMI A CAŁY TEN ORANGE TO WIELKA
          LIPA I PATRZEĆ JAK ZNIKNIE Z RYNKU A POTEM ZNOWU WYPŁYNIE POD INNĄ NAZWĄ
          EGZYSTUJE DOPÓKI NIE NAZBIERA SIĘ NA NIEGO ODPOWIEDNIA LICZBA SKARG I DOPÓKI
          NIE ROZEJDZIE SIĘ O NICH ZŁA SŁAWA

MAJĄ TAM CAŁE ZAPLECZE WIĘC ZMIENIAJĄ NAZWĘ I ZNOWU 2 SEZONY LUDZIE BĘDĄ WALIĆ
          DO NICH

ZMIENIAJĄ SIĘ FIRMY I ICH NAZWY TYLKO CAŁY CZAS POZOSTAJĄ CI SAMI BEZNADZIEJNI
          LUDZIE
        • algirdas Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? 10.10.03, 15:32
          Gość portalu: ubezpieczenie napisał(a):

> Oni nie mają ubezieczenia OC na EGIPT!!! posługują się ubezpieczniem OC EL
          > GRECO ale El Greco jako zasięg terytorialny nie ma wpisanego EGIPTU!!! także
          > uważajcie bo nikt Wam kasy nie zwóci jakby się coś działo!!!! pracownik
          agencji

Jak się nie znasz, a chcesz coś mądrego powiedzieć - to się zapytaj
          mądrzejszych. Będziesz miał z tego dwa profity po pierwsze nie powiesz głupot,
          po drugie czegos się nauczysz.

Tak więc zanim zacząłeś pisać powinieneś zajrzeć na stronę Orange i tam znaleźć
          ich polisę. W polisie tej faktycznie nie ma wpisanego Egiptu, ale jest napisane
          w zasięgu terytorialnym "inne kraje niewymienione w pkt.1 i 2 oraz Wyspy
          Kanaryjskie".
          Jest tam też podany Dz.U. 98 z 1999r poz. 1142. z Rozporządzeniem Min. Finansów
          w sprawie określenia minimalnej wysokości sumy gwarancji bankowej i
          ubezpieczeniowej oraz minimalnej wysokości sumy gwarancyjnej na rzecz jednego
          klienta z tytułu umowy ubezpieczenia na rzecz klientów w związku z prowadzoną
          działalnością przez organizatorów turystyki i pośredników turystycznych.

Nie chcę P.T. czytelników zanudzać, ale już w par. 1 tego rozporządzenia wynika
          dlaczego w polisie jest taki podział na kraje i dlaczego nie wymieniono ani
          Egiptu, ani Jordani, ani Stanów Zjednoczonych. Jeżeli nie wymieniono to
          dlatego, że musianoby wymienić wszystkie kraje świata.

Drogi pracowniku agencji ( nie wiem jakiej bo piszesz z poznańskiego serwera
          jakiejś skandynawskiej firmy żywnościowej)
          JAK NIE POTRAFISZ NIE PCHAJ SIE NA AFISZ.

Sudie

Algirdas
        • Gość: PS ubezpieczenie IP: 217.96.79.* 03.11.03, 10:37
          Gość portalu: ubezpieczenie napisał(a):

> Oni nie mają ubezieczenia OC na EGIPT!!! posługują się ubezpieczniem OC EL
          > GRECO ale El Greco jako zasięg terytorialny nie ma wpisanego EGIPTU!!! także
          > uważajcie bo nikt Wam kasy nie zwóci jakby się coś działo!!!! pracownik
          agencji

Jeżeli prawdą jest to, co napisał "ubezpieczenie" vel "pracownik agencji", to
          co wydarzyło się w Egipcie 27.10?

• Gość: . Re: ubezpieczenie IP: *.autotest.com.pl 25.11.03, 10:14
            .
    • Gość: . Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? IP: *.autotest.com.pl 13.10.03, 08:16
      .
    • Gość: . Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? IP: *.autotest.com.pl 16.10.03, 10:03
      .
      • Gość: Arek Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? IP: *.enterpol.pl 16.10.03, 11:12
        Wrócłem wczoraj z Sharm i byłem z tym biurem w hotelu Zouara.
        Ogólnie było w porządku, ale było kilka minusów.
        Np. opieka pani rezydent Małgorzaty sprowadzała się do cotygodniowych spotkań
        pietnasto minutowych w celu pobrania pieniedzy na wucieczki fakultatywne.
        Wyjazd do Kairu GRATIS!!! kosztował nas 40 $ od osoby, a następne grupy już 90
        $ od osoby (miało być 25 $ za lunch i bilety wstępu jak nam mówiono w biurze)-
        pani Małgorzata tłumaczyła sie brakiem odpowiedniego zapisu w umowie.
        Sam hotel całkiem niezły ale oddalony o 2-2,5 km. od plaży, a nie jak nam
        powiedziano o 500 m. W hotelu nie działający lunch bar a do najbliższej
        restauracji lub sklepu 25 km. w centrum Nama bay (miało być bliżej) do którego
        jeździł bus hotelowy tylko o 20.30 i 21.30, powrót o 24.00 (a miał jeżdzić
        nonstop)
        pzdr
        • pc_maniac Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? 16.10.03, 15:06
          Może opisałbyś ten hotel w dziale:

EGIPT-HOTELE

Przyszli turyści mieliby ułatwione zadanie ze znalezieniem informacji o nim.
          • Gość: . Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? IP: *.autotest.com.pl 12.11.03, 07:56
            .
        • Gość: . Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? IP: *.autotest.com.pl 17.10.03, 14:47
          .
          • Gość: . Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? IP: *.autotest.com.pl 03.11.03, 10:28
            .
    • Gość: . Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? IP: 213.212.199.* 17.10.03, 19:05
      Biuro jak biuro, zadnych niespodzianek

Oprocz tego ze ma w hotelu wykupione najgorsze miejsca
      A PRZEWODNICZKA to idiotka...tfu IDIOTKI
      • algirdas jest to biuro niewarte polecenia. 18.10.03, 13:47
        JWT. Niewazne jaki hotel wykupisz i tak bedziesz w inny i napeno nie w lepszym.
        Gwarancja dostania zamowionego hotelu jest wykupienie pobytu w hotelu
        najgorszym z mozliwych. Wtedy napewno go nie zmienia. Nie bedzie juz gorszego.

Algirdas
        prosto z Sharm el Sheikh
        • Gość: paweł Re: jest to biuro niewarte polecenia. IP: *.autotest.com.pl 22.10.03, 09:50
          ŚWIĘTO SŁOWA
          • Gość: turystka Re: jest to biuro niewarte polecenia. IP: *.bonair.com.pl 10.11.03, 09:27
            Ja była z tym biurem i go nie polecam. Organizacja zerowa, rezydenci trudno
            uchwytni nie przychodza na umowione spotkania, chociaz takie odbywaja sie w
            niektorych hotelech tylko raz w tygodniu. Zmieniaja hotele, czesto na te o
            gorszym standarcie np majace mniej gwiazdek
    • Gość: . Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? IP: *.autotest.com.pl 18.11.03, 09:32
      Unikać biura El Greco! Sharm i Hotel Savoy super
      Autor: Gość: Dorota IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl
      Data: 17.11.2003 22:56 + odpowiedz na list

--------------------------------------------------------------------------------
      Właśnie wróciłam z Egiptu. Byłam z rocznym dzieckiem. Nigdy wiecej z Biurem
      EL Greco które dba wyłącznie o własny interes. Zmiana hotelu na trzy dni
      przed wylotem, nie taki pokój za jaki zapłaciliśmy, opieka rezydenta
      praktycznie żadna, o wszystko musielismy się wykłocać sami. Bez
      zapowiedzenia i nawet jakichkolwiek przeprosiń skrócono nam pobyt o cały
      dzień.
      Hotel natomiast polecam. Ma ponad 5 gwiazdek, piękną zieleń, jest komfortowy
      z działającą klimatyzacją!, codziennie czysta pościel, 5 basenów z bardzo
      czystą wodą, własną plażę z przepiękną rafą koralową. Obsługa w porządku.
      Jedzenie mogło by być lepsze ale da sie przeżyć.

• Gość: . Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? IP: *.autotest.com.pl 02.12.03, 08:31
      .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka