Gość: Pompom IP: proxy:* / localhost 09.09.03, 11:43 Czy ktos z Was byl moze w Egipcie z tym biurem ? Prosze o informacje. Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katrin77 Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? 10.09.03, 09:46 Byłam na przełomie lipca i sierpnia z tym biurem w Hurghadzie. Jest to biuro, które wyodrębniło się z EL Greco. Więcej informacji znajdziesz na jego stronie www.orangeholidays.pl Wróciłam zadowolona :-) Na tym forum znajdziesz dużo przydatnych wiadomości o wyjeździe do Egiptu. Jeśli masz jakieś pytania too pisz katrin77@gazeta.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 10.09.03, 11:31 to jest część El Greco. nie jest to osobne biuro, nie jest zarejestrowane jako osobna firma. Być może tak jak kiedyś Alladin będa się "odrywać" ale na razie El Greco i Orange to to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa1977 Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? 08.10.03, 12:14 Byłam z nimi na rejsie po NIlu w podróży poślubnej i stwierdzam jedno na każdym kroku oszukują!!! wykupiliśmy hotel 5 gwiazdkowy a chcieli nas wrzucic do 3 gwiazek, jeździliśmy w czasie objazdu busami ktore miały niesprawna klimatyzacje ( jeden nawet sie popsuł na śroku pustyni i próbowaliśmy złapać stopa co graniczyło z cudem). Na kolacje w Asuanie zabrano nas na bazar kto był w Egipcie to wie o czym mówie ! kolacja miała byc w hotelu! przez co wiekszość turystów miało straszne bóle żołądka w 12 godzinnej drodze do Kairu. Główny rezydent p. Filip Wasiak wogóle nie reagowal na nasze zgłoszenia. Padło z jego ust nawet swierdzenie: ze jak mi sie nie podoba to moge się wynosić na ulice i że El GReco nie ma pieniędzy na lepszy hotel dla nas i czy chcemy czy nie nie mamy wyboru być zakwaterowani w innym. TO samo tyczyło sie statku miał być 5* a chcieli nas zakwaterowac w totalnej ruinie, dopiero 5 godzinne kłótnie pomogły i kasa się znalazła Długo można by pisać ale stwierdzam jedno Trzymajcie się zdala od El GReco bynajmniej tam gdzie urzęduje pan Filipek. Złożylismy z mężem w siedzibie EL GReco w Warszawie takie oswiadczenie podpisane przez wszystkich bez wyjatku! uczestników naszej wycieczki jakie fantastyczne atrakcje spotkały nas w Egipcie. Pewnie przeprosin sie nie doczekamy!!Była to nasza najgorsza podróż( szkoda że się tak złożyło że poślubna) jeżeli chodzi o organizacje a byliśmy już w różnymi biurami. Jezeli lecicie do Egiptu to lepiej wybierzcie inne biuro. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? IP: 212.160.146.* 28.10.03, 08:56 Tez bylam na wycieczce z El greco w Egipcie i mam zupełnie inne wrażenia!!! Bylam zreszta z tym biurem drugi raz i za kazdym razem trzymali swoj standart- czyli sredni. Ale umowmy sie , ze ceny maja inne niz Tui czy Neckerman. Ja bylam w Hurgadzie, jezdzac na wycieczki fakultatywne. Nie wiem, jak w waszych umowach, ale w mojej bylo zaznaczone ze doplata do Kairu wynosi 35$. Fakt, ze mniejszym drukiem i chwyt na pograniczu, ale umowy sie czyta. Jestem zdziwiona, ze rezydenci wzbudzili az tak negatywne emocje. Fakt,ze czesc z nich posiadala mocno ograniczona wiedze o Egipcie, ale jesli chodzi o strone organizacyjna to spokojnie sobie radzili. Jesli chodzi o wspomnianego i tak napastowanego rezydenta-p. Filipa, to chyba jakies totalne nieporozumienie. P. Filip byl rowniez rezydentem-pilotem w trakcie mojego wyjazdu i byl swietny. Ludzie pchali sie na prowadzone przez niego wycieczki, poniewaz jako jedyny z rezydentów dysponował rzetelna wiedza o Egipcie i chetnie i ciekawie opowiadał. Poza tym był bardzo pomocny w sytuacjach, gdy ta pomoc byla potrzebna- zmiana terminu wycieczki, czy choroba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? IP: *.autotest.com.pl 17.11.03, 10:48 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAWEŁ Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? IP: *.autotest.com.pl 09.10.03, 11:06 potwierdzam wszystko co napisała IWA BYŁEM RÓWNIEŻ NA TEJ WYCIECZCE Z POPSUTYM BUSIKIEM NA ŚRODKU PUSTYNI GDZIE CAŁĄ DROGĘ tzn. PÓŁ DROGI (DO CZASU KIEDY SIĘ POPSUŁ) JECHALIŚMY BEZ KLIMY POTEM JESZCZE MNIEJSZYM BUSIKIEM ZŁAPANYM NA STOPA PRZEJECHALIŚMY DRUGĄ CZĘŚĆ (400KM) DO HURGHADY GŁÓWNY REZYDENT NA EGIPT PAN FILIP WASIAK BYŁ NASZYM PILOTEM PODCZAS REJSU PO NILU (WYRWAŁ SIĘ HURGHADY BO MIAŁ DOŚĆ WIECZNIE AWANTURUJĄCYCH SIĘ TURYSTÓW SAM STWIERDZIŁ ŻE NARESZCIE WYRWAŁ SIĘ Z SAIGONU)TO ZAKŁAMANY SUKINSYN PRÓBUJĄCY NA KAŻDYM KROKU OSZUKAĆ, UŚMIECHA SIĘ W TWARZ ZAGADUJE ROBI DOBRE WRAŻENIE ALE TO TYLKO ZŁUDZENIE BO GDY PRZYCHODZI DO RZECZY ZWIĄZANYCH Z KASĄ JAK ZAKWATEROWANIE ZAWSZE PRÓBUJE OSZUKAĆ: 1)KUPUJESZ WYCIECZKĘ ZE STATKIEM 5* DOSTAJESZ STATEK 4* ALE TAK CI SIĘ WYDAJE ŻE ON MA 4* BO JAK WCHODZISZ DO KABINY CZAR PRYSKA,TA ŁAJBA NIGDY BY NIE DOSTAŁA NAWET 3* MAŁA KLITA, WSZĘDZIE GRZYB, PRZEJMUJĄCY SMRÓD, TELEWIZOR POPSUTY, BRAK LODÓWKI, MAŁY KINKIECIK POROZRYWANY I NIE DZIAŁAJĄCY ŁÓŻKO Z DESEK I 2cm MATERACYK NA NIM PRZYKRYTY BRUDNĄ ŚMIERDZĄCĄ ZIELONĄ NARZUTĄ A PO POSTAWIENIU WALIZEK NIE MASZ SIĘ GDZIE RUSZYĆ, BASEN BYŁ TAK DUŻY, ŻE TYLKO DWIE OSOBY MOGŁY W NIM ZAŻYWAĆ KĄPIELI ALE W POZYCJACH PIONOWYCH, KLIMA DZIAŁAŁA ALE NIE WIADOMO JAK DŁUGO PO ZAKWESTIONOWANIU STANDARDU PRZEZ WSZYSTKICH UCZESTNIKÓW WASIAK WYKONUJE KILKA TELEFONÓW I STWIERDZA ŻE NIE MA PIENIEDZY NA INNY STATEK I CZY CHCEMY CZY NIE MUSIMY ZOSTAĆ W TEJ NOŻE A JAK NIE TO MOŻEMY SIĘ WYNOSIĆ ZE STATKU I SZUKAĆ SOBIE NA WŁASNĄ RĘKĘ LEPSZEGO, TO SĄ JEGO SŁOWA - KUTAS JEDEN WSZYSCY JEDNAK STALIŚMY OKONIEM (NIKT SIĘ NIE WYŁAMAŁ) I PO 5 GODZINACH BODAJŻE, ZOSTALIŚMY PRZOKRĘTOWANI NA 5* STATEK, KOLOSALNA RÓŻNICA JAKBYŚMY ZE SLAMSÓW DO PAŁACU PRZESZLI. TYLKO ŻE BYLIŚMY PO KILKUGODZINNEJ JEŹDZIE Z HURGHADY DO LUXORU DO TEGO KILKUGODZINNE ZWIEDZANIE W 45 STOPNIOWYM UPALE BRUDNI ZMĘCZENI I MAX WKURZENI WIĘC BYŁO TO OKROPNE PRZEŻYCIE, DODAM TYLKO ŻE FILIPEK SUKINSYM JEDEN PRZESPAŁ SOBIE W FOTELU POŁOWĘ TEGO CZASU I JESZCZE SIE NA NAS OBRAZIŁ. CO OKAZAŁ ŻUCAJĄC NAM NA STÓŁ PIENIĄDZE KTÓRE OD NAS ZEBRAŁ NA BAKSZYSZE PO 15$ OD OSOBY, TO TEŻ JEST OSZUSTWO, Z NASZYCH WYLICZEŃ WYDAŁ NIE WIĘCEJ NIŻ 5$ Z TYCH BAKSZYSZY ZOSTALI OPŁACENI TRAGARZE I OBSŁUGA STATKU DODAM ŻE OBSŁUGA STATKU NIE ŻĄDA ŻADNYCH BAKSZYSZY A TRAGARZE ROZWALILI POŁOWIE TURYSÓW WALIZKI NASZA NOWA MIAŁA 7 DUŻYCH USZKODZEŃ WIĘC I TAK POTEM SAMI TARGALIŚMY SWOJE WALIZKI BO BYŚMY W REKLAMÓWKACH RZECZY DO POLSKI DOWIEŹLI 2) W OFERCIE MASZ NAPISANE TRANSFER AUTOKAREM KLIMATYZOWANYM Z KAIRU DO HURGHADY W RZECZYWISTOŚCI TE AUTOKARY TO MAŁE BUSIKI, FOTELE SIĘ NIE ROZKŁADAJĄ itd. ALE NO CÓŻ TO TYLKO TRANSFER PROBLEM W TYM ŻE BUSIK KTÓRYM JECHALIŚMY JUŻ OD RANA WYKAZYWAŁ ŻE JEST NIE SPRAWNY TECHNICZNIE NIEWIELU PASAŻERÓW ZNA SIĘ NA TECHNICE ALE WSZYSCY STWIERDZILI ŻE CHYBA ZA GORĄCO JEST W ŚRODKU PONIEWAŻ NA DWORZU BYŁO ZE 40 STOPNI A W TEJ PUSZCE NIE DZIAŁAŁA KLIMA I BYŁO JESZCZE CIEPLEJ ZGŁOSILIŚMY TO FILIPOWI COŚ TAM ZAGADAŁ NO I STWIERDZIŁ ŻE CZEKAMY NA DECYZJE Z BIURA CZYLI DALEJ JEŹDZILIŚMY W UKROPIE PO ZWIEDZENIU KAIRU BUSIK SKIEROWAŁ SIĘ NA PUSTYNIE OCZYWIŚCIE PODNIEŚLIŚMY KRZYK. EFEKTEM DZIAŁAŃ FILIPKA BYŁO TO ŻE KAZAŁ ZATRZYMAC BUSA BYLIŚMY JUŻ ZA KAIREM I STWIERDZIŁ ŻE NOWY BUS BĘDZIE ZA 5 GODZIN I ALBO CHCEMY JECHAĆ ALBO CZEKAMY TAK CZY SIAK W UPALE PO STERRORYZOWANIU CAŁEJ GRUPY POJECHALIŚMY DALEJ WSZYSCY JAK PSY ZIAJALI Z GORĄCA WODY SZŁO HEKTOLITRY NO I BUSIK SIĘ POPSUŁ 300 km OD KAIRU A 400 km PRZED HURGHADĄ (ZATARŁ MU SIĘ SILNIK) WTEDY NASZ BOSS FILIP WASIAK ZACZĄŁ ZATRZYMYWAĆ STOPA (SWOJĄ MAŁĄ WALIZECZKE MIAŁ W RĘKU) ZAPYTALIŚMY GO CO ROBI A ON NA TO ŻE STOPA NAM ŁAPIE TYLKO JAK DO CHOLERY JASNEJ W 10 OSÓB Z WALIZKAMI MIELIŚMY SIĘ ZAPAKOWAĆ DO OSOBOWEGO SAMOCHODU FIUT JEDEN CHCIAŁ ZWIAĆ SAM I NAS ZOSTAWIĆ Z NASZYM ARABSKIM OPIEKUNEM KTÓRY BYŁ MIŁY ALE NIEMOTA) JAK GO OPIEPRZYLIŚMY TO ZACZĄŁ AUTOKARY ZATRZYMYWAĆ I ZAŁATWIŁ O POŁOWE MNIEJSZEGO BUSIKA NIŻ TEN CO JECHALIŚMY DO TEJ PORY W TAMTYM BYŁO CIASNO WIĘC SOBIE WYOBRAŹCIE JAK BYŁO W TYM, NO ALE WAŻNE ŻEŚMY RUSZYLI DALEJ, BO TO I TAK CHYBA CUD ŻE CHOCIAŻ TEN SIĘ ZNALAZŁ. JAK SIĘ OKAZAŁO FILIPEK TAK SIĘ SPIESZYŁ DO HURGHADY ŻE AŻ CHCIAŁ NAS ZOSTAWIĆ NA PUSTYNI PONIEWAŻ BYŁ NA KONKRETNĄ GODZINĄ Z GRUPĄ TURYSTÓW (MŁODYCH CHŁOPAKÓW) UMÓWIONY NA PIWO - SZMATA JEDNA ŻADNEGO POCZUCIA OBOWIĄZKU A POZA TYM SAM JUŻ MIAŁ DOŚĆ SKANDALICZNYCH WARUNKÓW PODRÓŻY I CHCIAŁSIĘ URWAĆ. 3) ZAPŁACIŁEM ZA DWIE OSOBY 5700 PLN GOTÓWKĄ W TYM DOPŁACIŁEM ZA HOTEL 5* BLISKO 600PLN JAKIEŻ BYŁO MOJE WKURWIENIE JAK PO PRZYJEŹDZIE DO HURGHADY PO GODZINNYM OCZEKIWANIU KAZANO MI SIĘ ZAMELDOWAĆ W ROMIE HOTEL 4* I ZNOWU AWANTURA FILIP WASIAK ZACZĄŁ SIĘ Z NAS PODŚMIEWYWAĆ (text do podwładnej mu rezydentki na nasz widok NO ZARAZ SIĘ ZACZNIE MÓWIŁEM CI O NICH i inne tego typu) po prostu totalna olewka był na swoim terenie i wśród swoich rezydentów NIE MOŻNA BYŁO SIĘ Z NIM W ŻADEN SPOSÓB POROZUMIEĆ MÓWIŁ ŻE TO NIE JEGO DZIAŁKA TEN SKURWIEL POPROSTU NAS OLAŁ DOPIERO ARAB KTÓRY BYŁ JAKIMŚ TAM VICE ZAŁATWIŁ NAM TO ZA CO ZAPŁACILIŚMY. KOSZT TEJ AWANTURY BYŁ TAKI ŻE BYLIŚMY KOMPLETNIE FIZYCZNIE I PSYCHICZNIE WYKOŃCZENI DO TEGO GŁODNI BRUDNI W BEZNADZIEJNEJ SYTUACJI GDZIE KAŻDY MA CIĘ W DUPIE A POWINIEN CI POMAGAĆ PONIEWAŻ TO JEST JEGO OBOWIĄZEK A WSZYSTKO TO ZA BAGATELA 6000 ZŁOTYCH JA OSOBIŚCIE MIAŁEM KOSZMARY SENNE PRZEZ DWIE NOCE ŚNIŁ MI SIĘ FILIP WASIAK HUJ JEDEN POPSUŁ NAM WYJAZD TYM ŻE NA KAŻDYM KROKU CHCIAŁ NAS OSZUKAĆ BO KASĄ ON DYSPONOWAŁ I JAKBY NAS ULOKOWAŁ NA TAŃSZYM STATKI I W TAŃSZYM HOTELU TO GDZIE TA KASA BY POSZŁA PRZECIEŻ NIE NA SIEROCINIEC TAK WYGLĄDAJĄ REALIA PODRÓŻY PO EGIPCIE Z ORANGE (czytaj ALLADYN - NIEKTÓRZY TAK TWIERDZĄ) A NAJŚMIESZNIEJSZE JEST TO, ŻE JAK SKŁADAŁEM OFICJALNĄ SKARGĘ W GŁÓWNEJ SIEDZIBIE EL GRECO TO PAN STWIERDZIŁ ŻE FILIP WASIAK TO NIE PRACUJE U NICH JUŻ 3 LATA NO PEWNIE ŻE NIE BO DO LIPCA W ALLADYNIE PRACOWAŁ TO WSZYSTKO JEDNA SITWA I WSZYSCY SĄ SIEBIE WARCI OGÓLNIE WYCIECZKA I WYPOCZYNEK BARDZO FAJNE TYLKO NIE Z FILIPEM WASIAKIEM I JEGO KLIKĄ ZWANĄ ORANGE PEWNIE JEŚLI CHODZI O EL GRECO TO W INNYCH KRAJACH JEST SPOKO ALE NA ORANGE TO JEST JEDEN SPOSÓB - WYKUPIĆ POBYT POWIEDZMY W NAJTAŃSZYM 5* KURORCIE PO PRZYJEŹDZIE, RAZ SIĘ WYKŁUCIĆ O SWOJE ALBO I WIĘCEJ (AŻ DO SKUTKU) I NIE MIEĆ Z NIMI DOCZYNIENIA PRZEZ CAŁY WYJAZD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? IP: *.autotest.com.pl 10.10.03, 09:28 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubezpieczenie Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? IP: 81.210.121.* 10.10.03, 11:00 Oni nie mają ubezieczenia OC na EGIPT!!! posługują się ubezpieczniem OC EL GRECO ale El Greco jako zasięg terytorialny nie ma wpisanego EGIPTU!!! także uważajcie bo nikt Wam kasy nie zwóci jakby się coś działo!!!! pracownik agencji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? IP: *.autotest.com.pl 10.10.03, 11:30 TO BARDZO WAŻNA INFORMACJA MIMO WSZYSTKO POTWIERDZA SIĘ TO ŻE SĄ OSZUSTAMI A CAŁY TEN ORANGE TO WIELKA LIPA I PATRZEĆ JAK ZNIKNIE Z RYNKU A POTEM ZNOWU WYPŁYNIE POD INNĄ NAZWĄ EGZYSTUJE DOPÓKI NIE NAZBIERA SIĘ NA NIEGO ODPOWIEDNIA LICZBA SKARG I DOPÓKI NIE ROZEJDZIE SIĘ O NICH ZŁA SŁAWA MAJĄ TAM CAŁE ZAPLECZE WIĘC ZMIENIAJĄ NAZWĘ I ZNOWU 2 SEZONY LUDZIE BĘDĄ WALIĆ DO NICH ZMIENIAJĄ SIĘ FIRMY I ICH NAZWY TYLKO CAŁY CZAS POZOSTAJĄ CI SAMI BEZNADZIEJNI LUDZIE Odpowiedz Link Zgłoś
algirdas Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? 10.10.03, 15:32 Gość portalu: ubezpieczenie napisał(a): > Oni nie mają ubezieczenia OC na EGIPT!!! posługują się ubezpieczniem OC EL > GRECO ale El Greco jako zasięg terytorialny nie ma wpisanego EGIPTU!!! także > uważajcie bo nikt Wam kasy nie zwóci jakby się coś działo!!!! pracownik agencji Jak się nie znasz, a chcesz coś mądrego powiedzieć - to się zapytaj mądrzejszych. Będziesz miał z tego dwa profity po pierwsze nie powiesz głupot, po drugie czegos się nauczysz. Tak więc zanim zacząłeś pisać powinieneś zajrzeć na stronę Orange i tam znaleźć ich polisę. W polisie tej faktycznie nie ma wpisanego Egiptu, ale jest napisane w zasięgu terytorialnym "inne kraje niewymienione w pkt.1 i 2 oraz Wyspy Kanaryjskie". Jest tam też podany Dz.U. 98 z 1999r poz. 1142. z Rozporządzeniem Min. Finansów w sprawie określenia minimalnej wysokości sumy gwarancji bankowej i ubezpieczeniowej oraz minimalnej wysokości sumy gwarancyjnej na rzecz jednego klienta z tytułu umowy ubezpieczenia na rzecz klientów w związku z prowadzoną działalnością przez organizatorów turystyki i pośredników turystycznych. Nie chcę P.T. czytelników zanudzać, ale już w par. 1 tego rozporządzenia wynika dlaczego w polisie jest taki podział na kraje i dlaczego nie wymieniono ani Egiptu, ani Jordani, ani Stanów Zjednoczonych. Jeżeli nie wymieniono to dlatego, że musianoby wymienić wszystkie kraje świata. Drogi pracowniku agencji ( nie wiem jakiej bo piszesz z poznańskiego serwera jakiejś skandynawskiej firmy żywnościowej) JAK NIE POTRAFISZ NIE PCHAJ SIE NA AFISZ. Sudie Algirdas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PS ubezpieczenie IP: 217.96.79.* 03.11.03, 10:37 Gość portalu: ubezpieczenie napisał(a): > Oni nie mają ubezieczenia OC na EGIPT!!! posługują się ubezpieczniem OC EL > GRECO ale El Greco jako zasięg terytorialny nie ma wpisanego EGIPTU!!! także > uważajcie bo nikt Wam kasy nie zwóci jakby się coś działo!!!! pracownik agencji Jeżeli prawdą jest to, co napisał "ubezpieczenie" vel "pracownik agencji", to co wydarzyło się w Egipcie 27.10? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? IP: *.autotest.com.pl 13.10.03, 08:16 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? IP: *.autotest.com.pl 16.10.03, 10:03 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? IP: *.enterpol.pl 16.10.03, 11:12 Wrócłem wczoraj z Sharm i byłem z tym biurem w hotelu Zouara. Ogólnie było w porządku, ale było kilka minusów. Np. opieka pani rezydent Małgorzaty sprowadzała się do cotygodniowych spotkań pietnasto minutowych w celu pobrania pieniedzy na wucieczki fakultatywne. Wyjazd do Kairu GRATIS!!! kosztował nas 40 $ od osoby, a następne grupy już 90 $ od osoby (miało być 25 $ za lunch i bilety wstępu jak nam mówiono w biurze)- pani Małgorzata tłumaczyła sie brakiem odpowiedniego zapisu w umowie. Sam hotel całkiem niezły ale oddalony o 2-2,5 km. od plaży, a nie jak nam powiedziano o 500 m. W hotelu nie działający lunch bar a do najbliższej restauracji lub sklepu 25 km. w centrum Nama bay (miało być bliżej) do którego jeździł bus hotelowy tylko o 20.30 i 21.30, powrót o 24.00 (a miał jeżdzić nonstop) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? 16.10.03, 15:06 Może opisałbyś ten hotel w dziale: EGIPT-HOTELE Przyszli turyści mieliby ułatwione zadanie ze znalezieniem informacji o nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? IP: *.autotest.com.pl 12.11.03, 07:56 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? IP: *.autotest.com.pl 17.10.03, 14:47 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? IP: *.autotest.com.pl 03.11.03, 10:28 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? IP: 213.212.199.* 17.10.03, 19:05 Biuro jak biuro, zadnych niespodzianek Oprocz tego ze ma w hotelu wykupione najgorsze miejsca A PRZEWODNICZKA to idiotka...tfu IDIOTKI Odpowiedz Link Zgłoś
algirdas jest to biuro niewarte polecenia. 18.10.03, 13:47 JWT. Niewazne jaki hotel wykupisz i tak bedziesz w inny i napeno nie w lepszym. Gwarancja dostania zamowionego hotelu jest wykupienie pobytu w hotelu najgorszym z mozliwych. Wtedy napewno go nie zmienia. Nie bedzie juz gorszego. Algirdas prosto z Sharm el Sheikh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: jest to biuro niewarte polecenia. IP: *.autotest.com.pl 22.10.03, 09:50 ŚWIĘTO SŁOWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: jest to biuro niewarte polecenia. IP: *.bonair.com.pl 10.11.03, 09:27 Ja była z tym biurem i go nie polecam. Organizacja zerowa, rezydenci trudno uchwytni nie przychodza na umowione spotkania, chociaz takie odbywaja sie w niektorych hotelech tylko raz w tygodniu. Zmieniaja hotele, czesto na te o gorszym standarcie np majace mniej gwiazdek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? IP: *.autotest.com.pl 18.11.03, 09:32 Unikać biura El Greco! Sharm i Hotel Savoy super Autor: Gość: Dorota IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl Data: 17.11.2003 22:56 + odpowiedz na list -------------------------------------------------------------------------------- Właśnie wróciłam z Egiptu. Byłam z rocznym dzieckiem. Nigdy wiecej z Biurem EL Greco które dba wyłącznie o własny interes. Zmiana hotelu na trzy dni przed wylotem, nie taki pokój za jaki zapłaciliśmy, opieka rezydenta praktycznie żadna, o wszystko musielismy się wykłocać sami. Bez zapowiedzenia i nawet jakichkolwiek przeprosiń skrócono nam pobyt o cały dzień. Hotel natomiast polecam. Ma ponad 5 gwiazdek, piękną zieleń, jest komfortowy z działającą klimatyzacją!, codziennie czysta pościel, 5 basenów z bardzo czystą wodą, własną plażę z przepiękną rafą koralową. Obsługa w porządku. Jedzenie mogło by być lepsze ale da sie przeżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Egipt Orange Holidays - co to jest za biuro ? IP: *.autotest.com.pl 02.12.03, 08:31 . Odpowiedz Link Zgłoś