arti304 30.04.08, 19:44 Czy wie ktoś jak wygląda wyposażenie łazienki (czy jest mydło, szampon, suszarka) Czy od razu wkładać do paszportu dolce czy zobaczyć to co dają i wtedy kombinować ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikamod1 Re: PALM BEACH - Hurgada 30.04.08, 21:30 Jest mydło w płynie w dozownikach uzupełniane na bieżąco, szamponu nie ma. Suszarka jest, ale jeśli chcesz ułożyć włosy, a nie przesuszyć to musisz wziąć swoją. Jeśli chodzi o kasę, to myśmy włożyli w paszport od razu a recepcjonista wyjął ją z paszportu i na oczach wszystkich nam ją oddał. A pokój dostaliśmy bardzo dobry. Zresztą nie słyszałam, żeby ktoś narzekał. Odpowiedz Link Zgłoś
arti304 Re: PALM BEACH - Hurgada 01.05.08, 17:05 jak jest z leżakami czy jest ich wystarczająco??? Odpowiedz Link Zgłoś
yummy-yummy Re: PALM BEACH - Hurgada 01.05.08, 23:57 Bylam dwukrotnie w tym hotelu.Latem ub roku i w tym roku w lutym.W pelni sezonu trzeba sobie zajac lezaki ok godziny 8ej przy basenie.Nad morzem zawsze znajda sie i pozniejsza pora.Nie jestesmy spiochami,a poza tym szkoda nam bylo czasu na spanie do poludnia,wiec zawsze ktos z rodziny rano rezerwowal lezaki.O godz.8ej rano zaczynaja wydawac reczniki,wiec "dyzurny"je rozkladal i szlismy na sniadanko.Hotel godny polecenia,bardzo czysty i zadbany.Nienachalna i sympatyczna obsluga.Bedac tam drugi raz ,szybko zorientowalam sie,ze obsluga mnie pamieta.Zdziwilo mnie to bardzo,bo przeciez przez hotel przewija sie wielu gosci.Pokoj dostalam ten sam,bo o taki prosilam.Kelnerzy byli b mili,menadzer przyslal list powitalny i przyszedl sie przywitac..Czulam sie jak krolowa..:))Jezeli pojade znowu do Hurghady,to tylko do tego hotelu,poniewaz czulam sie tam ..jak w domu:))pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anetamaria1978 Re: PALM BEACH - Hurgada 03.05.08, 17:20 Witam, YUMMY, dzieki za wpis o hotelu. Bede w nim od 9 maja i milo sie czyta takie pochlebne opinie. Jestem spokojna,ze dobrze wybralismy. A moge zapytac z jakiego biura lecieliscie? Ja lece z Eximem i troche sie obawiam, po przeczytaniu tych wszystkich negtywnych opinii na forum. Mam nadzieje, ze biuro jednak nie zawiedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
yummy-yummy do:anetamaria1978 04.05.08, 10:58 Czesc,my bylismy ze scanem,ale nasi znajomi byli w tym hotelu z eximem i tez wrocili bardzo zadowoleni. W hotelu pracuje Sara.Jest Polka.Zawsze, w razie jakis problemow,mozecie do niej uderzyc.A poblemow nie przewiduje,bo tam jest wszystko super.:)Zazdroszcze wyjazdu,bo juz tesknie za Egiptem,za Palm Beach,za Sara...ale sie nie poddaje..jeszcze tam wroce..:)))))Na jak dlugo jedziecie?? Magda. Odpowiedz Link Zgłoś
arti304 Re: do:anetamaria1978 04.05.08, 14:52 ja jadę na dwa tygodnie od 15-go maja czy w pokojach są ręczniki czy jednak warto wziąć swoje :) ?? Odpowiedz Link Zgłoś
yummy-yummy Re: do:anetamaria1978 04.05.08, 17:17 Reczniki w lazience sa codziennie zmieniane,wiec nie ma po co brac swoich.Przy basenach sa budki,gdzie wydawane sa reczniki plazowe.Przy meldunku dostaniecie karnety na te wlasnie reczniki kapielowe. Odpowiedz Link Zgłoś
arti304 Re: do:anetamaria1978 04.05.08, 19:37 czy jest bezpiecznie czy mamy szczególnie uważać na telefony sprzęt foto itp ??? dzięki za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
yummy-yummy do:arti304 04.05.08, 22:22 Jest bezpiecznie,ale powiem tak.Strzezonego Pan Bog strzeze.W pokojach sa sejfy,w ktorych trzymalismy pieniazki,paszporty i vouchery oraz kamere i aparat fotograficzny.Czasami bywalo,ze zostawilam(-smy)sprzet fotograficzny ,nie schowawszy go do sejfu i nic sie nie stalo.Bywalo rowniez,ze funty (nie jakies wielkie sumy) zostawilam na stoliku kolo TV i wracajac do pokoju zastalam je w stanie nienaruszonym,tzn. naruszonym,ale w tym sensie,ze byly poukladane "na kupce"tzw.:))Nie slyszalam o kradziezach.Idac kapac sie w basenie zostawialam komorke na stoliku,nikt jej nie tknal....a pisze dlatego,ze pare tygodni temu,w Polsce ktos mi ja podprowadzil...echh zycie... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anetamaria1978 Re: DO Yummy 05.05.08, 12:05 Jedziemy na 2 tygodnie, wylatujemy teraz w piątek - 09,05 o 23 z Katowic. Jeszcze mają nam potwierdzić dzień przed wylotem. Ciesze sie, ze jestes tak bardzo zadowolona z wyjazdu, od razu bardziej mi się chce jechac. To takie moje pierwsze wczasy, jedziemy sami, bez znajomych czy rodziny i troche jednak się obawiam. A powiedz mi jeszcze odnosnie lekarza - rezydent ewen. pomaga zalatwic, jakby cos sie dzialo??? Uchroniliscie sie przed klątwą faraona??? Odpowiedz Link Zgłoś
yummy-yummy Re: DO anetamaria1978 05.05.08, 15:11 Nie wiem jak to zalatwia exim,ale byc moze podobnie jak scan,ktory mial umowe z lekarzem bezgotowkowa.Na terenie hotelu tez jest lekarz i wizyta u niego kosztuje ok 150$,o ile dobrze pamietam.Trzeba wziac rachunek,zeby ubezpieczenie zwrocilo koszty. W zimie(luty) zemsta nas nie dopadla.Latem ,w sierpniu, tak. Mnie i syna,natomiast corka i maz nie zaznali tej watpliwej "przyjemnosci".Z reszta my tez sie nie dalismy,poniewaz pierwsze objawy,ktore sie pojawily od razu zasygnalizowalismy rezydentowi,a ten skierowal nas do lekarza.U lekarza dwa zastrzyki,leki na nastepne 3 dni..i blogie lenistwo niczym nie zaklocone.:)) Milego pobytu Aneto Mario.Mala prosba,gdybys miala ze soba jakies polskie czasopisma,czy moglabys je ofiarowac,po przeczytaniu, Sarze?? Pozdrawiam.M.) Odpowiedz Link Zgłoś
monikamod1 Re: DO Yummy 05.05.08, 19:46 Co prawda nie jestem Yummy, ale byłam w Palm Beach właśnie z Eximem. Organizacja pierwsza klasa - bez obaw. Na miejscu rezydent Tarek poda Wam kontakt do siebie i jest osiągalny 24 h. Gdy mąż potrzebował wizyty lekarskiej, zadzwoniliśmy do Tarka, po 15 min. podjechała taksówka, zawiozła męża do lekarza. Tamtem dał mu zastrzyk i lekarstwa (nic nie zapisywał, nie kazał kupować) i taksówka odwiozła męża do hotelu. Wszystko załatwione było sprawnie, trwało ok 40-45 min. a uraegulowane było bezgotówkowo zarówno wizyta jak i transport - chyba z ubezpieczenia. Pełen komfort. Jeśli chodzi o klątwę, to mąż się przed nią nie uchronił choć z pomocy lekarskiej nie korzystaliśmy (wizyta u lekarza związana była z uczuleniem na słońce). Oprócz niego nikogo z poznanych tam Polaków nie dopadła. W dużej mierze jest to zasługa hotelu, który bardzo dba o turystów - nawet lód do drinków robiony jest z mineralki! W każdym bądź razie jak już dopadnie, to Tarek Wam powie co robić. Myśmy się zastosowali i klątwa trwała w sumie ok 5 h. Njważniejsze to zażyć ich lekarstwo (Antinal) w jak najwcześniejszej fazie choroby - 2 tabletki i popić gorącą herbatą. Na nic nie czekać i nie leczyć się polskimi medykamentami. Efekt sprawdzony! Odpowiedz Link Zgłoś
yummy-yummy Re: do:monikamod1 05.05.08, 20:32 Moniko,czyli organizacja ,w tej kwestii,eximu,jak i scanu,bez zarzutu,co tylko cieszy.:)Bylo dokladnie tak jak napisalas.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
arti304 Re: do:monikamod1 05.05.08, 21:44 dzieki za odpowiedzi ach już się nie mogę doczekać Odpowiedz Link Zgłoś
anetamaria1978 Re: do:monikamod1 06.05.08, 10:09 Dzięki za tak wyczerpującą odpowiedź. Po tym co naczytalam sie w necie na teamt Eximu, obawialam sie chyba tego biura bardziej, niz samego hotelu. Ale wiadomo, co czlowiek, to opinia - wiec chyba czasami traktowac niektore wpisy z przymruzeniem oka. Antinal juz nawet mam, bo kolezanka wrócila i jej zostało. A mam jeszcze pytanie - czy muszę do kontaktow wziaść taki adapter, zeby podlaczyc ładowarki, czy lokówkę, czy nie ma takiej potrzeby? Odpowiedz Link Zgłoś
yummy-yummy Re: do:anetamaria1978 06.05.08, 10:13 Nie ma potrzeby,zabrac ze soba tylko duzo humoru i usmiechu.:)) Wszystkim zycze wspanialego wypoczynku,bo sloneczko bedzie,wiec tego zyczyc nie musze.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
nim034 Re: do:anetamaria1978 06.05.08, 12:57 dzieki za informacje,miło czytać szczególnie że właśnie pakujemy się w piątek ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
anetamaria1978 Re: do: NIM034 07.05.08, 08:08 A skąd wylatujesz? Bo ja z Katowic, wylot 23 i zostajemy na 2 tygodnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
arti304 Re: do: NIM034 11.05.08, 16:44 jeszcze jedno pytanko czy jest w tym hotelu WI-FI ????? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: PALM BEACH - Hurgada 13.05.08, 12:45 ja byłam rok temu z Eximem w tym hotelu. i potwierdzam wszystko co napisano powyżej - hotel fajny, a organizacja wyjazdu przez Exim równiez bez zarzutu:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszxxxx Re: PALM BEACH - Hurgada 13.05.08, 18:23 W recepcji pracuje Polka,ma na imie Sara.bylem w listopadzie z Eximem,wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
yummy-yummy Re: PALM BEACH - Hurgada 13.05.08, 23:55 Sara siedzi przy biurku,obok windy,gdyby ktoś jej szukał.Pracuje na zmianę z Alexandrą(Szwajcarką z pochodzenia). Co do WI-FI..nie wiem..Napisz do Sary na adres hotelowy i zapytaj..Kafejka internetowa jest.Pół h kosztuje chyba 1 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
rafiwroc Re: PALM BEACH - Hurgada 15.05.08, 21:53 Mam pytanko - czy posiada ktos informacje czy Tarek jest nadal rezydentem biura Exim? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekiala Re: PALM BEACH - Hurgada 24.06.08, 19:05 Witam, Wybieramy się we wrześniu do tego hotelu i mamy kilka pytań dotyczących wycieczek organizowanych na miejscu.Głównie chodzi nam o ceny w USD wycieczek do: -Luxor -Kair -oraz nurkowania Jeśli ktoś z was korzystał z tych wycieczek w tym roku będziemy bardzo wdzięczni za odpowiedź. Pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś