sancieska pomozcie! 20.03.10, 22:22 witam, chcialabym sie dowiedziec jak to wyglada z wejsciami na plaze hotelowe, jesli jest moja niezbyt ciekawa? ile kosztuje takie wejscie? gdzie sie placi? oczywiscie w sharm. chodzi mi o plaze piaszczysta czsciutka, duza, bez rafy, krystalicznie czytsa woda i lagodne zejscie do wody. czy sa tam plaze publiczne? prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
adkarin Re: Wróciłam/wróciłem z Egiptu - pytajcie. 13.05.10, 11:56 Wróciłam z Sonesta club w Sharm 11.05.2010 zainteresowani niech pytają Odpowiedz Link Zgłoś
jocer997 Jaką walute do Egiptu ?? 27.05.10, 14:57 Witam, Wiem że do egiptu zabiera sie dolary ale czy przy dzisiejszym kursie Euro nie jest bardziej opłacalne? tylko nie piszcie że takie tematy juz byly bo kurs euro spada od niedawna. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
doiwony12 Re: Jaką walute do Egiptu ?? 13.07.10, 14:46 Mozesz zabrac i dolary i euro .problem jest w tym ze dla nich te dwie waluty maja taka sama wartosc.Chyba ze na miejscu zamienisz na funty.Ale nie wiem jaki jest u nich kurs .Uwazam ze lepiej wez dolary Odpowiedz Link Zgłoś
martitaxx Re: Wróciłam/wróciłem z Egiptu - pytajcie. 31.05.10, 12:33 CZy warto jest iść na górę Mojżesza? bo słyszałam, że jest strasznie ciężko Odpowiedz Link Zgłoś
koniczynka777 Re: Wróciłam/wróciłem z Egiptu - pytajcie. 01.06.10, 00:01 Raz w zyciu warto.Z ta ciezkoscia to przesada.zabierz koniecznie dobra latarke i sportowe obuwie. Odpowiedz Link Zgłoś
kas.ia3 Re: Wróciłam z Park Inn w Sharm-rewelacja 08.06.10, 10:54 Jak wróciliście świeżo z Egiptu to napiszcie jaką walutę zabrać bo wybieram się tam pierwszy raz i sama nie wiem co zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
asja2 Re: Wróciłam z Park Inn w Sharm-rewelacja 08.06.10, 14:46 my mieliśmy dolary, można wymienić na ichniejsze funty, chodzą też euro pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
viola-2406 Re: Wróciłam z Park Inn w Sharm-rewelacja 14.06.10, 22:14 Mam pytanie:czy ktoś korzystał ostatnio z wycieczek fakultatywnych Itaki w Sharm? Odpowiedz Link Zgłoś
damianxxxrzeszow Re: Wróciłam z Park Inn w Sharm-rewelacja 17.06.10, 19:21 Witam. Jeśli chodzi o wycieczki z itaki...czemu nie chcesz jechać z innego biura tylko z itaki? ok 20$ w kieszeni za osobę. Moi znajomi byli z Itaką w Jerozolimie...bardzo zadowoleni. Ale wg mnie Abba Sharm...tamtejsze biuro polskie też robi takie same wycieczki a są tańsi. Jeśli chcesz wiedzieć więcej napisz...glove20@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
damianxxxrzeszow Re: Wróciłam z Park Inn w Sharm-rewelacja 17.06.10, 19:24 Weź dolary i zamień połowę na funty egipskie - Odpowiedz Link Zgłoś
damianxxxrzeszow Wróciłem z Egiptu Sharm/ rehana royal - pytania? 17.06.10, 19:16 Witam. Właśnie wróciliśmy z tygodniowego wyjazdu do hotelu Rehana Royal Beach & spa w Sharmie. Hotel 5 gwiazdek. 5 gwiazdek chyba nie powinien mieć ze względu na jedzenie...ale jeśli są pytania to proszę pytać...Byliśmy tam tez w Kairze.Możemy powiedzieć coś o łodzi ze szklanym dnem i co nieco o innych wycieczkach i firmach przewożących. Odpowiedz Link Zgłoś
kas.ia3 Re: Wróciłem z Egiptu Sharm/ rehana royal - pyta 30.06.10, 12:47 Jadę z rodziną 13 lipca do Aqua Blu, mamy zamiar jechać do Jerozolimy i zrobić sobie wycieczkę łodzią ze szklanym dnem. Napisz co polecasz za wycieczki i kilka słów o tych na których byłeś. Jakieś zdjęcia byłyby mile widziane. Jeśli zechcesz je przesłać to podam ci e'mail k.kabut@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jani-nao2 Re: Wróciłam/wróciłem z Egiptu - pytajcie. 30.07.10, 10:26 Wróciłam z El Wekala Resort w Tabie,pytajcie Odpowiedz Link Zgłoś
aqua_frigida Re: Wróciłam z rejsu po Nilu z Itaką 24.09.10, 00:13 Napisz coś więcej o tym rejsie. Zadowolona jesteś? od 8.10. wybieram się na rejs właśnie z Itaka. Odpowiedz Link Zgłoś
rosie_cotton Re: Wróciłam z rejsu po Nilu z Itaką 05.10.10, 10:33 Cześć, Przepraszam, że tak późno - mam nadzieję, że dasz radę przeczytać przed wylotem. Z samej części rejsowej tego wyjazdu jestem bardzo zadowolona - naprawdę tutaj nie da się nic narzucić. Na statku było czysto, jedzenie było smaczne a obsługa nie była nachalna. Wycieczki w programie również ciekawe. Jeśli wogóle mogę dawać jakieś dobre rady - w Asuanie w restauracji gdzie je się posiłek już po zakończeniu rejsu weźcie kurczaka. Ryby nie brać bo się nie da jej zjeść (albo przynajmniej tak było jak mysmy byli). W Dolinie Królów - mumia Tutanchamona jest w jego grobowcu, więc jesli ktoś ma ochotę ja obejrzeć to warto dokupić ten bilet za 100 funtów - nam pilotka o tym nie wspomniała i już w Kairze trochę bylismy tym poirytowani. Warto jest zapisać się na lot balonem - jest drogi, ale widoki i wrażenia są naprawdę warte tej ceny. Co do części pozarejsowej - w Hurghadzie nocowaliśmy w hotelu Roma. Nie był to najgorszy hotel, ale na te 4 gwiazdki nie zasługiwał. Przede wszystkim, żeby uniknąć kłopotów poproście o usunięcie wszystkiego z pokojowego mini-baru - mówię z doświadczenia, my musiliśmy zapłacić za butelkę wody, której nie wypiliśmy. No i przygotuj się na brud Odpowiedz Link Zgłoś
biala_wrona Re: Wróciłam/wróciłem z Egiptu - pytajcie. 14.09.10, 13:35 polecam artykuł o Egipcie na portalu o cenach i oszczędzaniu, dużo praktycznych informacji radzsobie.pl/niezbednik/ceny-w-egipcie.html Odpowiedz Link Zgłoś
crazyibox Royal Albatros Moderna - właśnie wróciłem - Oasis 15.09.10, 13:01 Jakieś pytania o hotel i inne? Spróbuje pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
kris1956 Re: Wróciłam/wróciłem z Egiptu - pytajcie. 26.09.10, 12:45 Wróciłem z hotelu Citadel Azur Resort w Hurghadzie (Sahl Hashish) chętnie podzielę się informacjami Odpowiedz Link Zgłoś
msa1 Re: Wróciłam/wróciłem z Egiptu - pytajcie. 09.10.10, 23:45 Wrociłem 08.10 z Sunrise holidays resort (ecco holiday) hurghada. W związku z tym że bardzo pomogło mi to forum przygotować się do wycieczki , chciałbym się odwdzięczyć i pomóc innym którzy mają jakieś pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
emi28 Sea Gull październik 2010 16.10.10, 15:44 dzisiaj wróciliśmy z Sea Gulla. Jesli ktoś ma pytania chetnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
golab05 Re: Wróciłam/wróciłem z Egiptu - pytajcie. 23.10.10, 12:35 Wróciłem z Aqua Vista Hurghada 3 dni temu jak są pytania to śmiało pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
robza Wróciłem z Sun&Fun z Sharm El Sheikh - Mirabel Jaz 29.10.10, 23:29 Jeśli ktoś zainteresowany, chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
nastka501 Re: Wróciłam/wróciłem z Egiptu - pytajcie. 29.12.10, 20:21 Marzę o wyjeździe do Egiptu. Zazdroszczę Wam. Mam nadzieję, że kiedyś się tam w końcu wyjadę. Odpowiedz Link Zgłoś
rerer102 Re: Wróciłam/wróciłem z Egiptu - pytajcie. 31.12.10, 17:21 Zdecydowanie za gorąco w lato ni i brak fajnych górek Odpowiedz Link Zgłoś
claudia.9 Re: Wróciłam/wróciłem z Egiptu - pytajcie. 06.01.11, 17:11 Przepraszam, ze nie na temat ale to dla mnie bardzo wazne.Mam na imie Klaudia i chciałam się zapytać czy zna ktos może e-mail tego hotelu lub ich strone. (o ile wogóle mają). Lub. Kojarzy moze ktos takiego mlodszego kelnera na stolowce.? Imie mial na E lub M bo nie wiem czy na ich plakietkach pierwsze bylo imie czy nazwisko. Ewentualnie jak ktos kojarzy: Ehaba lub Mine. Jak tak to prosilabym o opisanie ich wygladu. to dla mnie bardzo wazne. Jbc. to moje gg: 31093427. Z gory dziekuje, bede bardzo wdzieczna za odpowiedzi, przyda sie kazda, choc najmniejsza informacja :) Odpowiedz Link Zgłoś
katherine1987 Wróciłam z Taby - Hotel Sol Y Mar Sea Star 28.01.11, 10:20 we wtorek wróciłam z Taby .. 2 tygodnie wypoczynku.. pierwszy raz w Egipcie i wiem już na pewno że nie ostatni - złapałam bakcyla ! morze bardzo spokojne choć wiał wiatr.. oczywiście nie taki straszny ale trochę zimny.. jak już się weszło do morza to było cieplutko.. wychodzić się nie chc niedaleko hotelu sol y mar sea star piękny fiord.. dosłownie przepiękny podaje link do paru zdjęć z hotelu: www.oceniacz.pl/profil/katrina/albumy/103438 10 km w jedna i 10 km w drugą stronę nie było nic.. w katalogu Itaki trochę nas okłamali ale jakoś to przeżyłam po zaproponowaniu rezydentce zeby jakas rekompensata byla po paru dniach dostalismy odpowiedz ze nie ma takiej opcji i ze mozemy sie upominac po przyjezdzie do Polski co mnie wcale nie interesuje! ogolnie cisza i spokój bardzo fajnie bo nie ludzie takiego hałasu.. w hotelu na leżakach było bardzo ciepło .. nie wiał wiatr tak jak na plaży bo wokoło basenu budynku i mając filtr 15 spaliłam się co było dla mnie zaskoczeniem bo nie wydawało mi się żeby słońce mocno świeciło jednego dnia były chmury i nawet wieczorem trochę kropiło ! kolejne moje zaskoczenie :) ale fajne rześkie powietrze było :) wieczory jak dla mnie dobre.. cienka bluzka z dlugim rekawem wystarczala.. animatorzy bardzo fajni.. ogolnie obsluga bez zarzutow !:) bylam na 3 wycieczkach: w Jerozolimie (bylo dosyc wietrznie, ale morze martwe doslownie cieplutkie) z biurem Wielkopolska - polecam !! i w Kairze (rano była mgła ale potem było ciepło.. krótkie spodenki i bluzka na krótki rękaw.. choć niektórym było zimno.. - to już sprawa indywidualna :) rejs po nilu w cenie na 5* statku - super!) oraz Kolorowym Kanionie - i dla zaskoczenia z urzedujacym tam rosyjskim rezydentem, po pierwsze dlatego ze u mojej rezydentki z Itaki bylo duuuuuzo drozej a po drugie biuro tamtejsze One Tour deklarujace sie w internecie ze organizuja wycieczki z Taby po napisaniu kilku smsow do nich nie dawalo znaku zycia wiec nie bylo innego wyjscia :) jezeli ktos chce jechac pozwiedzac Egipt za male pieniadze to polecam Sharm bo wycieczki sa 3-4 razy tansze z tego co patrzylam w ofertach .. i oczywiscie nie z rezydentem tylko z biurem egipskim.. a jest ich wiele np wspaniala Wielkopolska :) ogolnie - nie moge sie doczekac kiedy tam wroce !! ;-) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
mam1977 Re: Wróciłam/wróciłem z Egiptu - pytajcie. 29.01.11, 11:12 wrocilam z Sharmu teraz we srode 26 sty. nie bylo tam widac jakichkolwiek niebiezpiecznych sytuacji Bylismy w Kairze w piatek wtedy byla tam cisza i spokoj Odpowiedz Link Zgłoś
jagapo Re: Wróciłam/wróciłem z Egiptu - pytajcie. 19.02.11, 12:31 Jeżdzimy z Rainbow Tours po różnych krajach i jeśli ktoś ma pytania, to zapraszam: jagapo@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
media11 Re: Wróciłam/wróciłem z Egiptu - pytajcie. 19.03.11, 17:15 Halo jest ktoś kto wczoraj lub dzisiaj wrócił z Hurgady? Odpowiedz Link Zgłoś
redsee-pl Re: Wróciłam/wróciłem z Egiptu - pytajcie. 06.04.11, 20:17 Hej !Wróciłam z hotelu Fantazja-pytajcie agapiw7@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
verena0 Re: Wróciłam/wróciłem z Egiptu - pytajcie. 26.04.11, 19:33 Czy ktoś, kto właśnie wrócił, może napisać, co się dzieje w Hurghadzie? Czy są organizowane wycieczki do Kairu? Jak z bezpieczeństwem? Odpowiedz Link Zgłoś
bucik602 Re: Tropitel Dahab Oasis - Dahab, 04.05.11, 15:43 W zeszłym tygodniu wróciliśmy z nurkowania. Byliśmy z dwójką dzieci w Tropitel Dahab Oasis. Jeśli ma ktoś jakies pytania to zapraszam: bucik602@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jolka6100-to-ja Re: Wróciłam/wróciłem z Egiptu - pytajcie. 07.05.11, 18:43 witam,wróciłam wczoraj z hurgady .miasto bezpieczne ,ale cała stara czesc hurgady rozkopana nie mozna swobodnie pospacerowac .nie ma nigdzie wojska .wszystkie fakultety sa ,kair równiez ,jest bezpiecznie .morze czerwone tak urzeka ze zabytki wysiadaja ,och jak nie chciało sie wracac do tej zimnej polski ,bardzo goraca juz .jak bylismy w luksorze było 42 w cieniu i zero wiaterku ,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
verena0 Re: Wróciłam/wróciłem z Egiptu - pytajcie. 09.05.11, 10:09 a jak jechałaś do Kairu? samolotem czy autobusem? długo się jedzie? warto brać dzieci ze sobą, czy się niepotrzebnie zmęczą tylko? (starszy 8-lat chce, a młodszego 4 lata trzeba by było brać bo wszyscy by jechali pewnie). Odpowiedz Link Zgłoś
praca-magisterska1 Re: Wróciłam/wróciłem z Egiptu - pytajcie. 08.05.11, 16:02 Witam, jestem studentką socjologii. Obecnie piszę pracę badawczą nt seksturystyki. Za pośrednictwem tego ogłoszenia poszukuję do badań kobiet, które były na tego typu wyjazdach. Jeśli jesteś natomiast osobą, która wśród znajomych ma taką kobietę bardzo proszę o pomoc (skontaktowanie się, czy też przekazanie mojego maila). Badania polegają na swobodnym wywiadzie i są anonimowe! (w razie potrzeby mogę wysłać pismo z potwierdzeniem od promotor). Jednakże na początek proponuję kontaktować się ze mną za pomocą maila: seksturystyka.badania@gmail.com, bądź gg: 1373363. Odpowiem na wszelkie pytania. Pozdrawiam serdecznie Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
janeczka82 Re: Wróciłam/wróciłem z Egiptu - pytajcie. 09.05.11, 07:25 Z jakim biurem lecieliście? Wszystko spokojnie na miejscu, czy lepiej nie wychylać nosa poza hotel? Ja chce zaliczyc Egipt (hurghada) z biurem Logos Tour, jestem ciekawa co mi doradzą, to sprawdzone biuro, w razie czego podziele sie na forum także ich opinią Odpowiedz Link Zgłoś
a-b2 Re: Wróciłam/wróciłem z Egiptu - pytajcie. 30.06.11, 21:47 przeglądam wszystkie fora o Egipcie i Hurgadzie , ale jest tak niewiele/ prawie wcale/ informacji od osób ,które ew były już w rb w hotelu Harmony Makadi ,że jestem przerazona ,że to co udało mi przeczytać ,że ten hotel zszedł zupełnie "na psy" i ,że to jest prawda, może ktoś jednak znajdzie się i napisze coś "pocieszającego"!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś