Dodaj do ulubionych

Internet w hotelu

04.06.17, 13:11
Witajcie. Chcialabym zapytac sie ile mniej wiecej kosztuje internet w hotelach (wifi) na 10 dni? Oczywiscie co hotel to rozne ceny ale chcialabym wiedziec orientacyjnie ile kosztuje. Moja rodzina leci na 10 dni i chcialabym miec z nimi jakis kontakt. Z gory dziekuje za odpowiedzi :)
Obserwuj wątek
    • jacek13700 Re: Internet w hotelu 04.06.17, 13:17
      Podaj hotel to może ktoś ci coś odpowie. Pozatym teraz w modzie są karty sim ichniejszych operatorów , do kupienia na lotnisku czy w hotelach
      • anulka123451 Re: Internet w hotelu 04.06.17, 13:29
        Dzieki :) leca do Aurora Oriental Bay a raczej w kupowanie kart itd nie beda chcieli sie bawic niestety stad pytanie stricte o wifi :)
    • jan003 Re: Internet w hotelu 04.06.17, 13:32
      Prosze poczytać oferte
      www.wakacje.pl/hotele/egipt/aurora-oriental-bay-21117.html
      • anulka123451 Re: Internet w hotelu 04.06.17, 15:14
        W tej ofercie nic nie ma procz tego ze hotel oferuje wifi dodatkowo platne co juz wiem :)
    • jan003 Re: Internet w hotelu 04.06.17, 13:33
      5-7USD za cały tygodniowy pobyt płatne i załatwianie w recepcji
      • jacek13700 Re: Internet w hotelu 04.06.17, 14:20
        Ta, zależy gdzie. Są hotele że 10 usd za 30 minut i to tylko na terenie lobby
      • dziadzio Re: Internet w hotelu 06.06.17, 10:22
        Możesz podać w którym hotelu są takie ceny? Dotychczas spotkałem się z cenami podanymi przez jacek13700.
        • jan003 Re: Internet w hotelu 06.06.17, 13:35
          dziadzio napisał:

> Możesz podać w którym hotelu są takie ceny? Dotychczas spotkałem się z cenami p
          > odanymi przez jacek13700.

Po co ci to ze tobie podam? Polecisz tam do taniego wi-fi ? Poczytaj poniżej li210 że to możliwe trzeba tylko chcieć a nie klapki...
          • jacek13700 Re: Internet w hotelu 06.06.17, 18:18
            Ta, możesz sobie chcieć. Każdy hotel ma swoje zasady i ceny i tyle
          • dziadzio Re: Internet w hotelu 06.06.17, 18:38
            bo bajasz... wprowadzasz w błąd, tylko nie wiem po co to robisz.
            Ceny hotelowego internetu kształtują się bliżej cen jacka3700.
            • cairo7 Re: Internet w hotelu 06.06.17, 21:56
              Oczywiscie,ze nie ma hotelowego internetu za 7$ za tydz.Moze byc gratis,ale jak juz za kase to na bogato.Teraz w salonie bralismy jakos za 4$ za 3-3,5 gb.trzebba miec paszport.a Jan nie powie jaki to hotel bo to forum,zeby dokuczac a nie pomagac.....ze go matka nie utopila po porodzie...pewnie szok byl...nie poznala sie na ....ownie
              • li1210 Re: Internet w hotelu 13.06.17, 20:03
                Cairo nie nie podważaj mojego wpisu -w recepcji była informacja o cenie internetu ,Nie wiem czy tylko w lobby czy w innych miejscach też.Nie kupowałam ,bo wystarczało mi ranne gadanie. Nie muszę nikogo wprowadzać w błąd .Jak byłam w Prima Life to moja córka wstawała o 5-rano , żeby pogadać z chłopakiem za free.No cóż młodość.Pozdrawiam .
                • dziadzio Re: Internet w hotelu 13.06.17, 20:58
                  Nikt nie podważa Twojego wpisu. Cairo pisał: "Moze byc gratis" i tak jest w Arabia Azur, internet jest gratis w lobby. Natomiast 200 funciaków (czyli na dziś ok.13$) dopłata za internet w pokoju. Wiesz... to jest Hurghada, więc duża konkurencja. W Marsa masz monopol. W hotelu ok. 3 euro za pół godziny. Na lotnisku 15$ karta z 3,5Gb... taka za jaką Cairo, jak pisze powyżej, kupił za 4$.
                  W Marsa z darmowym internetem spotkałem się w Equinox (b. dobry sygnał w barku na plaży) oraz w Concord (3 razy w ciągu tygodnia udało się połączyć z publio.pl i ściągnąć prasę).
    • krzysztofgie Re: Internet w hotelu 04.06.17, 16:36
      Jak kupiłem na lotnisku kartę sim z 3,5Gb internetu za 15$.Na telefonie postawiłem router i wystarczyło na tydzień.
      • li1210 Re: Internet w hotelu 04.06.17, 17:02
        Dopiero wróciłam ,ale z innego hotelu Arabia Azur było darmowe wi-fi w lobby i rano po śniadaniu śmiało można było porozmawiać natomiast wieczorem muliło za dużo chętnych.Można było też wykupić w recepcji za 7 dni chcieli 200LE.Pozdrawiam
    • mierniczy@g.pl Re: Internet w hotelu 14.06.17, 08:38
      Obecnie jestem w Brayce kupiłem kartę Orange na lotnisku 5 usd za 5 GB super cena i śmiga wszędzie H+ super nie ma wiec sensu wykupiwać wifi w hotelu bo drogo i słabo chodzi
      • jacek13700 Re: Internet w hotelu 15.06.17, 14:09
        nie pamiętasz może czy mają też mniejsze karty Orange niż 5GB?
      • jupik7 Re: Internet w hotelu 20.07.17, 22:45
        Wyjaśnij proszę - kartę Orange na lotnisku w Marsa Alam ??? Poza tematem - jakie wrażenia i która Brayka ? Lecę w sobotę i każde nowinki dla mnie cenne.
    • anchitz Re: Internet w hotelu 25.06.17, 20:41
      Właściciel hotelu wybiera jeden z abonamentów. Do wyboru jest darmowy WiFi-Spot FREE albo kilka abonamentów komercyjnych WiFi-Spot PRO(już od 30 zł miesięcznie), w których możliwe jest drukowanie kuponów dostępowych do Internetu i udostępnianie ich... zgodnie z własną polityką marketingową. Właściciel może udostępniać kupony o ograniczonym czasie, np. ważne przez pół godziny, może również ograniczać transfer i w ten sposób zadbać o to, by nikt z Gości nie blokował łącza pozostałym korzystającym z hotelowej sieci. Łatwo dostępne statystyki pokażą właścicielowi Hot Spota, w jaki sposób wykorzystywane jest łącze, jaki jest status urządzenia i kto korzysta z jego systemu.

Posiadanie własnej strony internetowej, reklama w branżowych serwisach i w wyszukiwarkach jest dzisiaj standardem. Technologia bezprzewodowa wychodzi naprzeciw oczekiwaniom, nie tylko tych, którzy podróżują ze służbowym komputerem, ale również tych, którzy będąc daleko, chcą być jednak bliżej.

• anchitz Re: Internet w hotelu 25.06.17, 20:42
      Bezprzewodowy Internet może być udostępniany darmowo lub może być limitowany za pomocą kuponów dostępowych, oferowanych Klientom (darmowo lub odpłatnie – w zależności od wewnętrznej polityki obiektu). Zaletą rozwiązania jest możliwość spersonalizowania strony startowej widocznej przy pierwszym logowaniu się do Internetu i prezentowania na niej np. oferty hotelu,telefonów kontaktowych, czy listy atrakcji, z których mogą korzystać Klienci w hotelu i poza nim.
    • anchitz Re: Internet w hotelu 25.06.17, 20:47
      czyli resumując ,dostęp do internetu może być darmowy lub częściowo odpłatny wszystko zależy od polityki hotelu,osobiście myślę że jesli już to cena jest niewielka pzdrawiam K z Wa-wy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka