Dodaj do ulubionych

Zamiany hoteli

IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.09.03, 16:37
Lecę 23.09 do Hurghady z Alfastar i jestem pełna obaw czy zakwaterują mnie w
wybranym hotelu. W biurze w którym zakupiłam wyjazd zapewniają mnie że
przyszło już potwierdzenie rezerwacji z Alfastar i na pewno nie zamienią
hotelu, bo tak robili tylko w sezonie. Czy mam im wierzyć czy żądać jakiegoś
dokumentu? Czy to potwierdzenie rezerwacji do czegoś ich zobowiązuje?
Obserwuj wątek
    • pc_maniac Re: Zamiany hoteli 18.09.03, 17:28
      Ani nie wierzyć, ani nie rządać papierka, bo Ci go nie dadzą.
      Lecieć i tam na spokojnie i obiektywnie sprawdzić samemu.
      Nawet jeśli Ci zamienią hotel, to najpierw obejrzyj sobie go, POGADAJ z tymi co
      tam mieszkają i wtedy zdecyduj, czy zostajesz, czy rządasz innego. Widziałem
      już takich, co w nerwach chcieli zamiany na swój wybrany, choć dawali im lepszy.

Do Egiptu jedzie się odpoczywać, zwiedzać, pływać, czy zbierać wrażenia, A
      HOTEL JEST TAM TYLKO PO TO BY W NIM SPAĆ i nabierać sił na kolejne wypady, a
      nie po to by go podziwiać.
      • Gość: Adrian Re: Zamiany hoteli IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.09.03, 19:26
        chodzi o zasady - jak wykupujesz wycieczke do konkretnego hotelu to chcesz tam
        jechac a nie do innego. Nawet jakby mi oferowali duzo lepszy to nie zamienilbym
        sie.
        Oczywiscie ze Egipt trzeba pozwiedzac, ale jak jestes juz zmeczony to chcesz
        sie polozyc w ludzkich warunkach i w takich tez wziasc prysznic. Zauwaz tez ze
        sa ludzie ktorzy jada tylko biernie poodpoczywac tzn. basen, plaza i hotel -
        Egipt jest dobry ze wzgledu na pogode i jak dostana kiepski hotel to nie wroca
        zadowoleni z urlopu, za ktory slono zaplacili...
    • Gość: iwka Re: Zamiany hoteli IP: *.wroc.zigzag.pl 18.09.03, 19:12
      Pisałam juz wcześniej, że tzw potwierdzenie rezerwacji to nic nie znaczący
      kawałek papieru. Miałam potwierdzoną rezerewację pisemnie na hotel Hostmark z
      dnia 01.09 a 2.09 był wylot.Po przylocie do Hurghady przydzielono nas do hotelu
      Desert Rose na podstawie rezerwacji na Hostmark (???) Najlepsze że w Hostmarku
      nie było turystów z Alfy dawno temu i juz nie będzie w tym sezonie ( słowa
      rezydentki), a hotel dalej jest sprzedawany i potwierdzają ludkom te niby
      rezerwacje. Mnie równiez zapewniano przed wylotem, że zmiany nie będzie, a
      przecież juz z góry wiedzieli że nie trafię do wybranego hotelu. Niezły kant co?
      pozdrawiam
      iwka
      • Gość: Aga Re: Zamiany hoteli IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 15.10.03, 11:32
        Właśnie jadę do Egiptu do Desert Rose. Bardzo proszę o wszelkie wskazówki i
        opinie.
        Pozdrawiam
    • Gość: Krzysztof Re: Zamiany hoteli IP: *.acn.pl 19.09.03, 13:46
      Ja lecę 26.09 eo Sharm. Mnie również zaproponowali zmianę hotelu ale który
      wydaje się być lepszy, napewno nie gorszy. Jeżeli będzie spełniał moje warunki
      nie mam nic przecieko temu. Ja nie jestem przywiązany do jakiegoś hotelu.
      Wydaje mi się, że opinia jednego z forumowiczów jest tutaj najbardziej
      rozsądna.Trzeba sprawdzić czy ten nowy hotel spełnia nasze wymagania. Dwa lata
      temu zamieniono mi już po przylocie do hurgady hotel ROMA na CONRAD
      INTERNATIONAL. Porównując warunki to orzymałem nieporónanie lepszy hotel.
      Gdybym uparł się i został w ROMIE pewnie już nigdy nie chiałbym powrócić do
      Egiptu. Dlatego też proponuję sprawdzić czy w tym nowym hotelu spełnione są
      nasze wymagania.
      Pozdrawiam i życzę przyjemnego pobytu.
      Krzysztof
      PS. Ja organizowałem kiedyś imprezy dla dużych grup osób (np. rejsy, obozy
      seminaria itp.). Czasami przychodziło szybko podejmować decyzję o zmianie
      warunków bez uzgadniania z każdym zainteresowanym szczegółów.
      • Gość: Adrian Re: Zamiany hoteli IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.09.03, 14:05
        problem w tym ze nie zawsze mozesz sprawdzic czy oferowany hotel jest lepszy. W
        moim przypadku wygladalo to tak ze albo biore cos czego nie widzialem i pozniej
        juz nie mam szansy zmienic na cos innego, albo dalej sie klocic
        • pc_maniac Dział forum HOTELE w EGIPCIE 19.09.03, 14:48
          Dział forum HOTELE w EGIPCIE cały czas się powiększa, ale nadal sporo opisó
          hoteli w nim brakuje.

Jeśli byłeś w Egipcie na pewno masz jakieś zdanie o "swoim" miejscu pobytu.
          Opisz obiektywnie co Ci się podobało, a co nie w "twoim" hotelu.

Wiele osób czeka na takie informacje, a dzięki temu działowi i Twojej
          informacji szybciej znajdą odpowiedź na najczęstsze na tym forum pytania.

Adres działu HOTELE W EGIPCIE:
          www1.gazeta.pl/forum/790620,30353,790602.html?f=14938
          Dziękuję
          PC_M.
        • Gość: mm Re: Zamiany hoteli IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 19.09.03, 14:55
          dla mnie jest extra to że każde biuro ma piękny kolorowy katalog a w nim
          conajmniej kilka hoteli, a potem dostaje sie listę ofert specjalnych / last
          minute / cokolwiek jeszcze a na niej z katalogowych to jest 1 czy 2 hotele (i
          to najczęściej ten najgorszy i ten najlepszy) pozostałe zaś... ???
          Jak się prosi o ulotkę hotelu bądź fotosy, to odsyłają na strony internetowe
          innych biur :-) tak jakby sie "wymienili" hotelami z katalogów.
          oczywiście jeśli zmiana by była pare dni przed wylotem to sobie można
          pogrzemać w sieci i coś wynaleść (albo w stercie katalogów które ma się w domu
          jak ja :-) ) ale jak zmiana jest na lotnisku albo w Hurgadzie to klapa. No w
          Hurgadzie to jeszcze można ewentualnie "próbować hotel obejrzeć" ale z tego co
          ludzie pisza to rzeczywiście żadko rzeczywiście taka okazja jest. wychodzi na
          kupowanie kota w worku. bo przeciez nie zabiorę sterty katalogów wszystkich
          biur podróży żeby sobie w autokarze z lotniska sprawdzić czy zaproponowany
          hotel mi pasuje czy nie :-(
          w sumie to przedziwne są praktyki naszych biur podróży nie?
    • Gość: wzc Re: Zamiany hoteli IP: 167.3.114.* 15.10.03, 14:38
      Niestety również poza sezonem zdarzają zmiany hoteli. Słowo "zdarzają się" jest
      być może niewłaściwe, sugeruje sporadyczność sytuacji - mam wrażenie, że w
      przypadku ALFASTAR ma to miejsce znaczenie częściej. W moim
      przypadku "zaproponowano" mi zmianę hotelu na tańszy, gorszy, z dojazdem do
      plaży busikami, które kursują kiedy chcą. W rozmowie z panią ... PP, która
      kontaktowała się ze mna z ramienia ALFY, dowiedziałem się, że kierują
      (zganiają) do tego hotelu wszystkich - nie tylko tych, którzy wybrali "mój"
      hotel.
      Ponieważ nie dano mi żadnego innego hotelu do wyboru wycofałem się z imprezy i
      zwrócono mi kasę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka