Gość: nati IP: *.dronet.gliwice.pl 20.09.03, 19:23 adresy stronek ze zdjeciami z Egiptu i podwodnymi z Morza Czerwonego www.aegypten-fotos.de/deutsch.htm www.taucher.net/index.html?co=%2Fphotos%2Findex.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pc_maniac A które z nich są zrobione przez Ciebie? 20.09.03, 19:49 A które z nich są zrobione przez Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renik Re: A które z nich są zrobione przez Ciebie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.03, 19:59 Nie mogę znaleźć tych zdjęć poradź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Re: A które z nich są zrobione przez Ciebie? IP: *.dronet.gliwice.pl 21.09.03, 10:50 Ja nie robilam zadnych z tych zdjec (chodzi Ci pewnie o te podwodne),poniewaz nie znam sie na tym =o(....po prostu szperalam sobie po roznych stronach dotyczacych Egiptu. Myslalm,ze moze komus to sie spodoba. Wrocilam miesiac temu i ciagle myslami jestem nad Morzem Czerwonym... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baska Re: fotki z Egiptu IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.03, 19:54 Ile kosztuje i gdzie mozna kupic jednorazowka do zdjec podwodnych? Czy to rzeczywiscie dziala? Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: fotki z Egiptu 20.09.03, 20:04 Jednorazówka do zdjęć podwodnych kosztuje 49 zł. Wielorazówka z lampą błyskową, do takich fotek w hipermarkecie kosztuje 59 zł. Możesz w niej użyć takiego filmu jaki Ci odpowiada, a po zdjęciu wodoszczelnej obudowy używać go jako zwykłego aparatu. Więc uważam, że jednorazówka to nonsens i ryzyko, że film tam fabrycznie dodany może być kiepskiej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evka Re: fotki z Egiptu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.03, 20:15 film kupowalam w punkcie kodaka w Hurghadzie bo na Okeciu na bramce przeswietlono mi dwa.Wywolywalam tez tam ,po godzinie mialam odbior(wywolanie i odbitki - 34 szt.zaplacilam 30 funtow i jeszcze dostalam maly album na zdjecia).Wyszly super - byly to 200-ki.Reszta filmow to nie wiem jak, bo dopiero zaniose w poniedzialek a jest tego sporo. Pozdrawiam...Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evka Re: fotki z Egiptu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.03, 20:17 zapomnialam dodac, ze do zwyklego aparatu, bo do podwodnych mialam 800-ki. Aparaty do podwodnych byly w kiosku hotelowym ale nie patrzylam na cene. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: fotki z Egiptu 20.09.03, 20:19 200-setki NIE NADAJĄ SIĘ DO ZDJĘĆ PODWODNYCH. Owszem fotki wyszły, tylko, że kolorów na nich prawie nie uświadczysz. Za to w plenerze, przy afrykańskim słońcu taki film to nawet za dużo :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baska Re: fotki z Egiptu IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 21.09.03, 18:13 dzieki za informacje. Nie wiedzialam, ze wielorazowka jest taka tania. Gdzie moge ja kupic? I gdzie kupic film 800? Rzeczywiscie przeswietlaja na granicy? Lepiej kupic juz na miejscu? z gory dziekuje B Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evka Re: fotki z Egiptu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.03, 18:57 czasem sie zdarza, ze przeswietla...mnie to spotkalo.Przechodzac przez bramke na lotnisku przeniesc filmy w rece, widzialam ze wiekszosc tak robila a co niektorzy nawet w wyciagnietych rekach do gory mieli oprocz filmow rowniez komorki.Pytalam z ciekawosci jednego turyste i dowiedzialam sie, ze poprzednio mial komorke w plecaku i po przeswietleniu padla bateria. Pozdrawiam...Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baska Re: fotki z Egiptu IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.03, 19:01 jak o tym pamietac?! 5 rano, dziecko, tobolki, paszporty, vouchery i jeszcze komorka i filmy w rece. Musze spisac szczegolowy plan dzialania:) Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: fotki z Egiptu 21.09.03, 20:23 Myśmy kupowali w sklepie fotograficznym w Galerii Łódzkiej obok stoiska Media Markt. Wiem, że takie same są w TESCO, ale o 10-15 zł droższe. Trzeba pochodzić. Co do prześwietlania, to nie wiem o co biega, byliśmy prześwietlani w jedną i drugą stronę i nic się nie naświetliło. Z tego co wiem, to te promienie (RTG?!) nie działają na filmy, albo sa zbyt słabe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: fotki z Egiptu IP: *.pwr.wroc.pl / *.wcss.wroc.pl 22.09.03, 12:16 200 nie oplaca sie kupowac - 400 ma to samo ziarno, a jakby nie patrzec to dwie podzialki czasu w zapasie! Filmy moga byc naswietlone przez skanery/bramki. Przy zwyklych skanerach nie ma problemu (chodzi mi o bramki), chociaz filmy powyzej 800 moga byc narazone. Najwiekszym "szkodnikiem" sa skanery, ktore przeswietlaja walizke - gdy pracownik nie moze dobrze obejrzec rzeczy, zwieksza moc - nawet malo czule filmy moga byc uszkodzone - efekt to pregi na filmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: fotki z Egiptu IP: *.pwr.wroc.pl / *.wcss.wroc.pl 22.09.03, 12:36 Znalazlem linka do strony o skanerach i efektach ich pracy ;-) www.kodak.com/global/en/service/tib/tib5201.shtml stronka po angielsku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: fotki z Egiptu IP: *.pagi.pl 29.09.03, 11:59 a ktoś może mi powiedziec gdzie na terenie Warszawy można kupic wielorazowke za 59 zl (czy to jest vivitar??). objechalam wczoraj Tesco i Media Mark - nigdzie nie ma; bede wdzieczna za info, pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: fotki z Egiptu IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 22.09.03, 11:18 zapomnij o jednorazowym! za 10 pln więcej kupisz wielorazowego VIVITARa, będziesz miała na wiele razy, możesz włożyć dowolny film, a nie że jest na raz i już! ja je widziałam w Media MArkt - ale nie we wszystkich je mają. Szukaj w szklanych gablotach z "lepszym sprzętem" a nie na półkach. koło Filmów znajdziesz na pewno takie jednorazowe kodaki czy agfy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baska Re: fotki z Egiptu IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.03, 08:11 mieszkam w tych radosnych stronach, gdzie nie ma jeszcze hipermarketow:) Dostalam oferte ze sklepu internetowego - Vivitar automat, wielorazowka, z mozliwoscia fotografowania do 15 m (tak gleboko na pewno nie bede, chyba, ze go zgubie..) za 159 zl. Warto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: fotki z Egiptu IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 22.09.03, 11:24 tu masz link do naszych wcześniejszych rozważań na temat aparatów pod wodę :-) www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=622&w=7753403&a=7753403&v=2&strona=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baska Re: fotki z Egiptu IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 23.09.03, 10:25 Dziekuje za link. Juz wiem wszystko, co chcialam wiedziec. pozdrawiam B Odpowiedz Link Zgłoś