Dodaj do ulubionych

fotki z Egiptu

IP: *.dronet.gliwice.pl 20.09.03, 19:23
adresy stronek ze zdjeciami z Egiptu i podwodnymi z Morza Czerwonego
www.aegypten-fotos.de/deutsch.htm
www.taucher.net/index.html?co=%2Fphotos%2Findex.html
Obserwuj wątek
    • pc_maniac A które z nich są zrobione przez Ciebie? 20.09.03, 19:49
      A które z nich są zrobione przez Ciebie?
      • Gość: Renik Re: A które z nich są zrobione przez Ciebie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.03, 19:59
        Nie mogę znaleźć tych zdjęć poradź
      • Gość: nati Re: A które z nich są zrobione przez Ciebie? IP: *.dronet.gliwice.pl 21.09.03, 10:50
        Ja nie robilam zadnych z tych zdjec (chodzi Ci pewnie o te podwodne),poniewaz
        nie znam sie na tym =o(....po prostu szperalam sobie po roznych stronach
        dotyczacych Egiptu. Myslalm,ze moze komus to sie spodoba. Wrocilam miesiac
        temu i ciagle myslami jestem nad Morzem Czerwonym...
        pozdrawiam
    • Gość: Baska Re: fotki z Egiptu IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.03, 19:54
      Ile kosztuje i gdzie mozna kupic jednorazowka do zdjec podwodnych? Czy to
      rzeczywiscie dziala?
      • pc_maniac Re: fotki z Egiptu 20.09.03, 20:04
        Jednorazówka do zdjęć podwodnych kosztuje 49 zł.
        Wielorazówka z lampą błyskową, do takich fotek w hipermarkecie kosztuje 59 zł.
        Możesz w niej użyć takiego filmu jaki Ci odpowiada, a po zdjęciu wodoszczelnej
        obudowy używać go jako zwykłego aparatu.

Więc uważam, że jednorazówka to nonsens i ryzyko, że film tam fabrycznie dodany
        może być kiepskiej jakości.
        • Gość: evka Re: fotki z Egiptu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.03, 20:15
          film kupowalam w punkcie kodaka w Hurghadzie bo na Okeciu na bramce
          przeswietlono mi dwa.Wywolywalam tez tam ,po godzinie mialam odbior(wywolanie
          i odbitki - 34 szt.zaplacilam 30 funtow i jeszcze dostalam maly album na
          zdjecia).Wyszly super - byly to 200-ki.Reszta filmow to nie wiem jak, bo
          dopiero zaniose w poniedzialek a jest tego sporo.
          Pozdrawiam...Ewa
          • Gość: evka Re: fotki z Egiptu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.03, 20:17
            zapomnialam dodac, ze do zwyklego aparatu, bo do podwodnych mialam 800-ki.
            Aparaty do podwodnych byly w kiosku hotelowym ale nie patrzylam na cene.
            Ewa
          • pc_maniac Re: fotki z Egiptu 20.09.03, 20:19
            200-setki NIE NADAJĄ SIĘ DO ZDJĘĆ PODWODNYCH.

Owszem fotki wyszły, tylko, że kolorów na nich prawie nie uświadczysz.
            Za to w plenerze, przy afrykańskim słońcu taki film to nawet za dużo :o)
        • Gość: Baska Re: fotki z Egiptu IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 21.09.03, 18:13
          dzieki za informacje. Nie wiedzialam, ze wielorazowka jest taka tania. Gdzie
          moge ja kupic? I gdzie kupic film 800? Rzeczywiscie przeswietlaja na granicy?
          Lepiej kupic juz na miejscu?
          z gory dziekuje
          B
          • Gość: evka Re: fotki z Egiptu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.03, 18:57
            czasem sie zdarza, ze przeswietla...mnie to spotkalo.Przechodzac przez bramke
            na lotnisku przeniesc filmy w rece, widzialam ze wiekszosc tak robila a co
            niektorzy nawet w wyciagnietych rekach do gory mieli oprocz filmow rowniez
            komorki.Pytalam z ciekawosci jednego turyste i dowiedzialam sie, ze poprzednio
            mial komorke w plecaku i po przeswietleniu padla bateria.
            Pozdrawiam...Ewa
            • Gość: Baska Re: fotki z Egiptu IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.03, 19:01
              jak o tym pamietac?! 5 rano, dziecko, tobolki, paszporty, vouchery i jeszcze
              komorka i filmy w rece. Musze spisac szczegolowy plan dzialania:)
          • pc_maniac Re: fotki z Egiptu 21.09.03, 20:23
            Myśmy kupowali w sklepie fotograficznym w Galerii Łódzkiej obok stoiska Media
            Markt. Wiem, że takie same są w TESCO, ale o 10-15 zł droższe.
            Trzeba pochodzić.

Co do prześwietlania, to nie wiem o co biega, byliśmy prześwietlani w jedną i
            drugą stronę i nic się nie naświetliło. Z tego co wiem, to te promienie (RTG?!)
            nie działają na filmy, albo sa zbyt słabe.
            • Gość: Adrian Re: fotki z Egiptu IP: *.pwr.wroc.pl / *.wcss.wroc.pl 22.09.03, 12:16
              200 nie oplaca sie kupowac - 400 ma to samo ziarno, a jakby nie patrzec to dwie
              podzialki czasu w zapasie!

Filmy moga byc naswietlone przez skanery/bramki. Przy zwyklych skanerach nie ma
              problemu (chodzi mi o bramki), chociaz filmy powyzej 800 moga byc narazone.
              Najwiekszym "szkodnikiem" sa skanery, ktore przeswietlaja walizke - gdy
              pracownik nie moze dobrze obejrzec rzeczy, zwieksza moc - nawet malo czule
              filmy moga byc uszkodzone - efekt to pregi na filmie
            • Gość: Adrian Re: fotki z Egiptu IP: *.pwr.wroc.pl / *.wcss.wroc.pl 22.09.03, 12:36
              Znalazlem linka do strony o skanerach i efektach ich pracy ;-)

www.kodak.com/global/en/service/tib/tib5201.shtml
              stronka po angielsku
        • Gość: ddd Re: fotki z Egiptu IP: *.pagi.pl 29.09.03, 11:59
          a ktoś może mi powiedziec gdzie na terenie Warszawy można kupic wielorazowke za
          59 zl (czy to jest vivitar??).
          objechalam wczoraj Tesco i Media Mark - nigdzie nie ma;
          bede wdzieczna za info,
          pzdr,
      • Gość: mm Re: fotki z Egiptu IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 22.09.03, 11:18
        zapomnij o jednorazowym! za 10 pln więcej kupisz wielorazowego VIVITARa,
        będziesz miała na wiele razy, możesz włożyć dowolny film, a nie że jest na raz
        i już!
        ja je widziałam w Media MArkt - ale nie we wszystkich je mają. Szukaj w
        szklanych gablotach z "lepszym sprzętem" a nie na półkach.
        koło Filmów znajdziesz na pewno takie jednorazowe kodaki czy agfy.
        • Gość: Baska Re: fotki z Egiptu IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.03, 08:11
          mieszkam w tych radosnych stronach, gdzie nie ma jeszcze hipermarketow:)
          Dostalam oferte ze sklepu internetowego - Vivitar automat, wielorazowka, z
          mozliwoscia fotografowania do 15 m (tak gleboko na pewno nie bede, chyba, ze
          go zgubie..) za 159 zl. Warto?
      • Gość: mm Re: fotki z Egiptu IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 22.09.03, 11:24
        tu masz link do naszych wcześniejszych rozważań na temat aparatów pod wodę :-)
        www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=622&w=7753403&a=7753403&v=2&strona=0
        • Gość: Baska Re: fotki z Egiptu IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 23.09.03, 10:25
          Dziekuje za link. Juz wiem wszystko, co chcialam wiedziec. pozdrawiam B
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka