Dodaj do ulubionych

nowe rewelacje

13.10.04, 20:33
Dzisiejsze "rewelacje" o rozmowie Kulczyka i Ałganowa napędzają wszystkie media w Polsce.Obiecałem sobie nie pisać więcej o polityce,jednak już dalej nie mogę.Koterie,sitwy,lewe interesy... kiedy to się wreszcie skończy?Przecież nikt zdrowo myślący nie wytłumaczy bycia najbogatszym polakiem Kulczyka,niczym innym tylko działaniem nie do końca legalnym.O etyce nie wspomnę aby nie narazić się na drwiące uśmiechy.czy ktoś zadał sobie obecnie pytanie : co podziało się z zastępem tysięcy pierwszych sekretarzy wszystkich szczeblów? Wszyscy pewnie zostali właścicielami,wspólnikami bądź udziałowcami spółek skarbu państwa w pierwszej fazie prywatyzacji.Jeszcze inni jak Kulczyk,dzięki znajomościom i układom zostali nababami polskiego kapitalizmu.Szlag mnie trafia,kidy to widzę.Kiedy wreszcie wszystkie organy państwa będą służyć społeczeństwu,a nie tylko wybranej grupce osób?
Obserwuj wątek
    • toja50 Re: nowe rewelacje 13.10.04, 22:38
      Masz racje, Parkosiu, u nas bez polityki ani rusz, sama wlazi czym tylko sie
      da. Te ostatnie rewelacje to juz chyba gwozdz do trumny. I jeszcze jak slysze,
      ze ten Kulczyk to najwiekszy podatnik smiech mnie ogarnia, bo niedawno
      czytalam, ze w Poznaniu najwiekszym podatnikiem jest kompozytor, nazwisko mi
      wylecialo, /zawsze tak mam jak sie wkurze/, ale to znane nazwisko, a ci
      najbogatsi placa gdzieeeees hen daleko albo od firm matek, albo od corek albo
      nic. Nic u nas nie jest w porzadku, hak haka hakiem popycha :-(((
      • chetor Re: nowe rewelacje 14.10.04, 09:46
        Patrzę i słucham tego wszystkiego, jakby z oddalenia, przestałem już się
        totalnie wkurzać, bo szkoda zdrowia. Ogarnia mnie tylko jakiś kretyński śmiech,
        i zastanawiam się co jeszcze wyjdzie na wierzch po latach :(((
        • toja50 Re: nowe rewelacje 14.10.04, 11:26
          Taaaak! to jest niesamowite i to wszystko dzieki aferze Rywina,moze to dobry
          poczatek?
          • parkowy Re: nowe rewelacje 14.10.04, 16:36
            Już w nic nie wierzę,straciłem nadzieję.Najgorsze jest to,że NADAL NIC SIĘ NIE ZMIENIA!!! Głowni bohaterzy okupują swe stolce albo wycofali się na z góry upatrzone pozycje i śmieją się całemu społeczeństwu w nos.Główni prokuratorzy zarzucają sobie kłamstwo,Czarzasty z Wańkową obiecują odbić TVP...To upadek państwa! Rozumiem czasy komuny,kiedy trzymano wszystkich za mordę,jednak obecnie NIKT się nie oburza??? Wszyscy mają to w doopie???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka