malka95 23.06.08, 12:43 Witam!!! W lipcu wyjeżdżam do Egiptu do Hurghady, jeśli ktoś był to jakie wrażenie sprawia miasto, jakie są bazary, czy warto tam kupować, jak oceniacie połozenie, itd. Proszę o szybką odpowiedż. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iberia.pl Re: Hurghada ? 23.06.08, 12:54 czemu sie nie zainteresowalas przed zakupem wyjazdu ? A jak Ci napiszemy, ze tam jest brod syf i ubostwo to co ? Odpowiedz Link Zgłoś
malka95 Re: Hurghada ? 23.06.08, 21:24 Zainteresowałam się, ale chciałabym wiedzieć jakie są odczucie osób, które tam byly Odpowiedz Link Zgłoś
tanahoe Re: Hurghada ? 24.06.08, 12:51 brud, syf i ubóstwo :) Jedna ulica wyasfaltowana, na boki klepiska. Domy nieukończone. No ale chyba nie lecisz tam dla Hurghady :) Wieczorem lepiej pójść. Jakoś lepiej się prezentuje. Wzdłuż ulicy sklepiki. Nie polecam takiej dużej, piętrowej knajpy rybnej. Wygląda dobrze ale jest beznadziejna. Nie pamiętam nazwy Golden Fish??? Trochę dalej w stronę Sakkali na rondzie jest o wiele lepsza. Niepozorna ale te kalmary to za mną od kilku lat chodzą......... Odpowiedz Link Zgłoś
zuziam1 do iberii 24.06.08, 21:29 Czy Ty ZAWSZE musisz być tak wstrętnie sarkastyczna i nie miła dla wszytskich którzy o coś pytają?!?!?!?!?! Jak nie masz NIC konretnego do powiedzenia na zadane pytanie to sie nie odzywaj! Jesteś zgorzkniałą starą panną czy o co chodzi? A może wydaje Ci się,że pozjadałaś wszystkie rozumy a na temat Egpitu wiesz dużo......no niestety wiesz niewiele o Egipcie a Twoje posty mało wnoszą przydatnych rzeczy. Jeśli ktoś o coś pyta to oczekuje odpowiedzi, od osoby która zna temat, a nie WIECZNYCH złośliwości od Iberi. OPAMIĘTAJ się kobieto! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejb303 Re: Hurghada 24.06.08, 21:10 No widzę, że dostałaś merytoryczne odpowiedzi... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
el_mariposa Re: Hurghada 25.06.08, 09:49 Miasto niezbyt atrakcyjne. Jest sporo sklepików : z pamiątkami, "perfumerii", aptek. Knajpki, puby, kilka dyskotek - polecam dyskotekę Havanę. Odradzam dyskotekę Calipso. Oczywiście jest to moja subiektywna opinia. Hurghada nie podobała nam się wcale. Byliśmy na "objazdówce" i o wiele milej wspominam Asuan czy Luksor, o Kairze nie wspominając. Tamte miasta zrobiły na mnie większe wrażenie. W Hurghadzie jest ogromna ilość Rosjanów co chwilami może okazać się denerwujące...chodzi mi tu o agresywne zachowanie szczególnie w pubach. Co do brudu i syfu o którym ktoś pisał, nie da się ukryć iż tam takowy występuje ;-) Co do bazarów - nie wypowiem się, gdyż nie byłam na bazarze w Hurghadzie. Pytasz o położenie Hurghady - jest w miare dobrym punktem wypadowym np do Luksoru czy nawet Kairu ( bliżej niż Sharm) Acha - rafy koralowe podobno o wiele ciekawsze są w Sharm. To tyle uogólniająć... Odpowiedz Link Zgłoś