Dodaj do ulubionych

Quady na pustyni

24.09.03, 16:34
Do wszystkich ktorzy jezdzili lub nie na quadach.

Koniecznie sprobujcie.Impreza jest niesamowita.2 godziny jazdy po pustyni - naprawde super.Pod zadnym pozorem nie bierzcie jednego quada na 2 osoby.Po pierwsze w normalnych krajach jest to zakazane (są nawet stosowne nalepki na quadzie), po drugi nie ma frajdy - quad jest wtedy zbyt ciężki.Ja miałem maszynę z manualną skrzynią biegów i byłem zachwycony.Takie numery jak można robić na manualnej są niemożliwe na automacie.Jeśli ktoś ma odrobinę wprawy w jeździe na motorze to sobie spokojnie poradzi z manualną.Sugerują też wziąć wycieczkę o takiej godzinie aby rozpocząć rajd najpóźniej o 17:00.Temperatura jest już do zniesienia, jest dostatecznie dobra widoczność, a powrót jest po zmroku do również jest niezłym widowiskiem.Moim zdaniem jazda nocą jest zbt niebezpieczna - reflektorki quada są zbyt słade aby dobrze oświetlić drogę.Na mojej trasie były górki z których można poskakać.Warto zostać trochę w tyle za całą grupą i sobie troszkę powariować.Byliśmy w 4 osoby (2 dziewczyny były pierwszy raz) i wszyscy bawiliśmy się świetnie.W dziewczyny jakby demon prędkości wstąpił :-)
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka