Dodaj do ulubionych

Alfa Star - oszusci i zlodzieje!

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.03, 19:28
Witam,

3 dni temu wrocilem z wycieczki z biurem Alfa Star. Powiem jedno: totalne dno
i amatorszczyzna. Odradzam kazdemu to biuro. Niekompetentni i chamscy
rezydenci, oszukiwanie i mydlenie oczu na kazdym kroku. Ale moze po kolei...

Hotel zabukowalismy sobie miesiac przed wyjazdem. Zdecydowalismy sie na
Hostmark. Sledzac ta liste dyskusyjna zauwazylem, ze nikt kto wykupil pobyt w
tym hotelu w Alfa Star do niego nie trafia. Dzien przed wylotem zadzwonilem
do siedziby biura w Radomiu, gdzie zapewniono mnie, ze napewno bede w nim
mieszkal. Byla godzina 11 rano. O godz. 17 zadzwonil agent, ktory powiedzial,
ze zmieniono mi hotel i albo sie decyduje na zmiane albo oddadza mi
pieniadze. Zaproponowano mi Desert Rose Resort, ktory jest niby drozszy w
ofercie Alfa Star. I jest naprawde dobrym hotelem, gdyby nie to ze zaden
pokoj nie ma balkonu. Zaden!!! A w katalogu Alfa Star napisano, ze 90% pokoi
ma balkony. Jest to klamstwo!!! Zgodzilem sie na ta zamiane. Na marginesie
dodam, ze nikt kto wykupi Hostmark w Alfa Star do niego nie trafi. Alfa Star
oferuje ten hotel, zeby zwabic klientow a potem w ostatniej chwili przed
wylotem badz na lotnisku w Hurghadzie poinformowac o zamianie.
Po wyladowaniu w Hurghadzie dowiedzialem sie, ze bede mieszkal w najwieksym
syfie jaki jest mozliwy to jest w Golden 5 City. Gdy powiedzialem, ze mialem
mieszkac w Desert Rose szanowana pani nic-niewiedzaca-rezydentka zaczela
gdzies dzwonic i najpierw kazala wlozyc bagaze do jednego autokaru, potem z
kims sie naradzala i kazala przeniesc do drugiego a potem do trzeciego.
Wszystko to w 40 stopniowym upale. W ogole byla wielce zdziwiona ze nie chce
jechac do Golden 5 i robie jakies fochy. I tak mielismy szczescie - wiekszosc
osob, ktorzy wykupili Hostmarka wyladowalo w Golden 5 i to w bungalowach (o
ile budynek glowny trzyma jako taki poziom to bungalowy to juz jest straszny
syf). Ludzie dostawali pokoje z niedzialajaca klimatyzacje, brudne z
lepiacymi sie plamami coli na podlodze.
Mam pytanie - czy tak postepuje dobre biuro podrozy?

Obserwuj wątek
    • m-replay Re: Alfa Star - oszusci i zlodzieje! 24.09.03, 20:34
      To że robią w konia prawie wszystkich , to nic nowego.Nieźle Cię trzyma nerw skoro po całym pobycie w Desert Rose Resort nie wybaczyłeś tej zamiany. Także miałem zmiane hotelu (Golden 5 na Desert Rose Resort) i dzięki temu spędziłem przyjemne dwa tygodnie.
      Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi, dostałeś lepszy hotel , spędziłeś miło urlop, wróciłeś cały i zdrowy ,za stosunkowo małe pieniądze.
      Co do Alfa Star - więcej z usług tego biura nie skorzystam i tyle ! Odczucia mamy jednakowe(niekompetencja, olewactwo,no i milczący albo nizrozumiali piloci) tylko po jaką cholere szarpać sobie nerwy. Pozdrawiam REPLAY
      • Gość: iwka Re: Alfa Star - oszusci i zlodzieje! IP: *.wroc.zigzag.pl 24.09.03, 21:27
        Jak to nie rozumiesz o co chodzi! Jak można za kogoś decydować gdzie spędzi
        urlop. Człowiek za własne pieniądze musi być narażany na nieprzyjemności- co
        więcej zostaje po prostu oszukany!!! Jak również ja. Byłam w identycznej
        sytuacji jak Tomecki i też wykupiłam wirtualnego Hostmarka, do którego nikt
        nie miał trafić i nie trafi mimo, że cały czas hotel ten jest sprzedawany przez
        Alfę. Również trafiłam do Desert Rose. O ile sam hotel jest dobry, to kilka
        pierwszych dni straciliśmy na szarpaniu nerwów, wysłuchując kłamstw rezydentki,
        że "robi wszystko" żeby przenieść nas do hotelu, który wybraliśmy. Po 3 dniach
        skapitulowała i wyznała że w Hostmarku nie było gości z Alfy od 2 miesięcy i
        juz nie będzie. Przecież to oszustwo! Nic ich nie usprawiedliwia!!!
        pzdr. iwka
        • m-replay Re: Alfa Star - oszusci i zlodzieje! 24.09.03, 22:10
          Gość portalu: iwka napisał(a):

> Jak to nie rozumiesz o co chodzi! Jak można za kogoś decydować gdzie spędzi

witaj
          > Oczywiście masz 100% racji, tylko co z tego - wybierasz się do sądu? ( przypuszczam że nie ). Poprostu z tym biurem nie jadę i sprawa zamknięta. Jak widzisz, można ludzi robić w balona w całym majestacie prawa i bez żadnych konsekwencji.Napewno czytałaś forum tak jak tomecki i ja również , przed wyjazdem na kanikułe. Doskonale wiedzieliśmy z kim jedziemy i czego możemy się zpodziewać, zaryzykowaliśmy wyjazd i po nas będą następne tysiące (pomimo popsiadanej wiedzy o Alfa Star).
          Dlatego cieszmy się że nam udało się spędzić udany urlop.
          Prezes Alfy też śledzi to forum i ma to serdecznie w d... Jedynie szybciutko zareagował gdy poszła "kaczka" o upadłości Alfy. Czytając tyle " dobrego" na temat działalności swojej firmy i "pracowitych" pracowników dostałbym zawału, no przynajmniej 2/3 wylałbym na zbity pysk ( napewno tych z Egiptu). A tu cichutko bez przeprosin - tak ma być i tak pracownicy zostali ustawieni.
          Więc nie liczmy na poprawę ( prawda panie prezesie?)
          SZKODA NASZYCH NERWÓW I ZDROWIA
          Iwka - mam nadzieje że byłaś zadowolona z pobytu (oczywiście bez tych trzech dni).
          pzdr.Replay
          • Gość: Tomecki Re: Alfa Star - oszusci i zlodzieje! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.03, 22:38
            Owszem urlop mialem bardzo udany - nie udalo sie go zepsuc nawet takim gnojkom
            jak biuro Alfa Star. Mialem szczescie, ze mnie przeniesli do Desert Rose
            Resort, ale co maja powiedziec inni ktorzy wyladowali w nedzarskich bungalowach
            hotelu Golden 5? Oni chyba juz nie byli tak zadowoleni.
            I nigdy nie wybacze niekompetencji i chamstwa rezydentow. Przenoszenie walizek
            z autokaru do autokaru, olewanie, tu mi mowia ze bede mieszkal w Desert rose na
            miejscu sie dowiaduje ze w Golden 5 ja sie na to nie zgadzam oni zaczynaja
            gdzies dzwonic i sprawdzac - po prostu rece opadaja.
            No i dlaczego klamia w swoich katalogach - w Desert Rose zaden pokoj nie ma
            balkonu a oni napisali ze 90% ma!!!
            straszne biuro beznadziejni rezydenci
            A najgorsze jest to ze oni od poczatku wiedzieli ze nie bede mieszkal w
            Hostamrku, wzieli kase a z poinformowaniem o zmianie poczekali do ostatniego
            dnia przed wylotem - wiadomo, ze wtedy jest minimalna sznasa, ze ktos
            zrezygnuje z wycieczki (urlop, pakowanie) - to jest moim zdaniem zwykle
            oszustwo i zlodziejstwo!!!
            • Gość: iwka Re: Alfa Star - oszusci i zlodzieje! IP: *.wroc.zigzag.pl 24.09.03, 22:46
              Poczekamy - zobaczymy. W końcu padną. W przyszłym roku wejdzie taka konkurencja
              z zachodu, ze nikt nie pojedzie z tą namiastką biura podróży.
              Pa pa Alfa!!!
              • Gość: Amra Re: Alfa Star - oszusci i zlodzieje! IP: *.tkdami.net 25.09.03, 15:17
                Naprawde nie wiem po co robicie tyle szumu.Kazde biuro zastzrega sobie prawo
                do zmiany hotelu.Bylam w Egipcie n-razy i w tym roku jest najazd turystow
                wloskich i francuzkich.Kazdy hotel wypelniony jest po brzegi,trudno jest
                znalezc nawet pol miejsca!A ze klient polski jest znacznie gorszy od innych
                turystow,stad te zmiany i problemy z hotelami.Ludzie!!!Cieszcie sie,ze nic sie
                Wam nie stalo i wrociliscie z wakacji szczesliwie!A po coz Wam te balkony?
                nooo,chyba ze siedzicie calymi dniami i nocami w pokoju..to
                rozumiem....Jedzisie do Egiptu pozwiedzac...a poza tym nie zapominajmy,ze jest
                to Afryka,a ta rzadzi sie swoimi prawami.
                Ps.Bungaloy w Golden 5 City wcale nie sa syfem!Ja bylam w tym roku i jestem
                naprawde zadowolona.Czysto,przytulnie,tylko daleko do plazy i recepcji.
                Ale z Was marudy
                papacie
                • Gość: Tomecki Re: Alfa Star - oszusci i zlodzieje! IP: 157.25.43.* 25.09.03, 15:59
                  Ale Ty jestes glupia. Glupsza niz ustawa przewiduje.
                  Skoro Alfa Star pisze w katalogu, ze 90% pokoi w Desert Rose ma balkony a po
                  przyjezdzie na miejsce okazuje sie, ze to nieprawda to ja sie na to nie godze.
                  Skoro zaplacilem za Hostamrka to chce byc w Hostmarku.
                  A bungalowy w Golden 5 to straszny syf, brud, zniszczone i nie dzialajace
                  sprzety, wszechobecne karaluchy. Bylem tam u znajomych to widzialem. No chyba
                  ze mieszkasz w oborze to rzeczywiscie w bungalowach Golden 5 moglas sie poczuc
                  jak w palacu.
                  • Gość: Tuptas Re: Alfa Star - oszusci i zlodzieje! IP: *.pl.abb.com 25.09.03, 16:28
                    Popieram Ciebie w 100%. Porządne biuro oferuje w katalogu
                    hotele, z którymi podpisało umowę lub wykupiło wcześniej
                    miejsca. Innaczej powinno zaznaczyć, że hotel będzie
                    przyznany na zasadzie rosyjskiej ruletki. Inną sprawą
                    jest traktowanie Polaków przez personel hotelu, np.
                    przyznawanie pokoju z widokiem na śmietnik.
                    Ja miałem tyle szczęścia, że przeczytałem opinie na tym
                    forum przed wyjazdem. Po wykupieniu wycieczki w Alfastar,
                    gdy usiłowano mi zmienić hotel - zrezygnowałem ze
                    współpracy z tym dziadostwem. Takie badziewiaste biura
                    należy zwalczać. My płacimy, my wymagamy. I tutaj
                    nieważna jest kultura w danym kraju, czy ile kto zarabia
                    ,jak długo pracuje na swoje wczasy i ile czasu spędza w
                    pokoju czy pod opieką rezydenta. Ma być tak jak w ofercie!!!
                    Podobno 1 zadowolony klient to 3 kolejnych, 1
                    niezadowolony to brak 10 klientów. Róbmy "dobrą reklamę"
                    takim biurom jak Alfastar - jest nadzieja, że niedługo
                    pociągną :)
                    • Gość: iwka Re: Alfa Star - oszusci i zlodzieje! IP: *.wroc.zigzag.pl 25.09.03, 19:00
                      Ale jak można przeczytać , niektórym wystarczy, że ich dostarczą na miejsce
                      wypoczynku, a tam to choćby i w oborze...
                      Oby tak dalej, a zawsze będą nas lekceważyć!!!!
                  • Gość: Adrian Re: Alfa Star - oszusci i zlodzieje! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 26.09.03, 14:53
                    bungalowy w Golden Five to rosyjska ruletka. Mozna trafic na pokoje w ktorych
                    jeszcze na meblach sa naklejki z cena i na takie co robaki zjadaja. W Golden
                    Five bylem w 2 roznych bungalowach i w jednym pokoju w budynku glownym. Pokoj w
                    glownym budybku (lazienka) byla najgorsza ze wszystkich (i najgorsza jaka w
                    zyciu widzialem...). Bungalowy sa nowsze (niektore niedawno wybudowane) i do
                    takich milo trafic. W "milym" spedzilem tylko 2 dni...
                    Hotel powinien miec max 3*
                  • Gość: miri Re: Alfa Star - oszusci i zlodzieje! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.03, 09:12
                    fakt, że Alfa Star oszukuje klientów, ale żeby reagować w taki sposób :-)
                    "Ale Ty jestes glupia. Glupsza niz ustawa przewiduje", No chyba
                    > ze mieszkasz w oborze to rzeczywiscie w bungalowach Golden 5 moglas sie
                    poczuc jak w palacu".
                    Skąd w Tobie tyle złości, czy nie potrafisz normalnie porozmawiać??

Niestety jak podpisywałeś umowę to było w niej napisane, że mają prawo zmienić
                    hotel, też byłam wkurzona, ale doszliśmy do wniosku, że lepiej jest cieszyć się
                    z tego, że jest się na wczasach, pogoda ładna niż marudzić. Większość ludzi
                    może tylko pomarzyć o Egipcie.
                    Z syfem w Golden 5 to też trochę przesadziłeś, jakbyś nie doczytał to Golden 5
                    to 5 hoteli i jeden z nich ma tylko 3 gwiazdki, tam jest naprawdę syf, ale są
                    tam też 3 hotele 5* i 1 4*.
                    Cały kompleks Golden 5 to moloch, ale osobiście nie mogę powiedzieć złego słowa
                    o tym hotelu.
                    Jeśli byłeś u znajomych to, w którym hotelu w Golden 5 widziałeś karaluchy?
                    możesz podać nazwę tego budynku? jest ich tam 5.
                    • Gość: Tomecki Re: Alfa Star - oszusci i zlodzieje! IP: 157.25.43.* 01.10.03, 15:51
                      Niestety nie jestem w stanie Ci podac nazwy tego budynku. Zaytam sie znajomych.

Pozdr
              • Gość: inne firma Re: Alfa Star - oszusci i zlodzieje! IP: 62.139.254.* 29.09.03, 01:38
                tak wejda firmy z zachodu z takimi cenami ze poslkie biura tez podnisa ceny
                wycieczek.i wtedy tych miej zamoznych nie bedzie stac na wyjazd.mniej
                zamozni=mniej obyci w swiecie .jak ich nie bedzie bardzo dobrze mniej klopotow
                z turystami prostakami
    • Gość: PS Dokładają gwiazdki IP: 217.96.79.* 25.09.03, 08:01
      Na szczęście nie byłem z tym biurem w Hurghadzie, ale rzeczywiście potwierdzam,
      że rzetelna informacja nie jest ich konikiem. Na swojej stronie internetowej
      nie informują, tylko dezinformują. Hotel w którym byłem to Palma de Mirette 4*,
      wybudowany ok.5 lat temu. W Alfie Star jest to hotel nowy - kategoria oficjalna
      5*. Obok jest hotel Mirette - 3*(na które ledwo zasługuje), według Alfy
      kategoria oficjalna to 4*. Podobnie rzecz ma się z hotelem Regina Style. Ten 3*
      hotel według Alfy ma oficjalnie 4*, a to nieprawda. Wysłałem do nich e-maila z
      zapytaniem, dlaczego oszukują, ale nie odpowiedzieli. Olewka to też ich mocna
      strona.
      • Gość: pablo Re: Dokładają gwiazdki IP: *.homeinteriors.com 27.09.03, 19:39
        Jak ktos sie czepia Reginy, to ja juz nic nie kumam. Bylem tam 2 tygodnie.
    • Gość: mm to nie płaczcie tylko coś zróbcie! IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 25.09.03, 16:22
      wszyscy pisza jak było źle i... w końcu nic nie robią.
      zbierzcie się wszyscy, niech każdy napisze skargę. niechby nawet nie odpisali
      na żadną, ale jak tyle skarg równocześnie (a potem kolejnych skarg, ze nie
      odpowiadają na skargi) trafi do Izby turystyki i Urzędu Wojewódzkiego to może
      im zabiora koncesję. będzie trochę dymu i może ktoś im się do D dobierze!
      napisanie skargi przecież zajmuje tylko pare minut + znaczek to nie tak dużo
      (czy fax, jeszcze mniej!)
      Iwka, Tomecki, replay i wszyscy inni - macie przecież komputery przed noisem -
      napiszcie parę słów nie tylko do nas ale i "do urzędów". Może coś sie wreszcie
      wydarzy!
      • Gość: miri Re: to nie płaczcie tylko coś zróbcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.03, 09:17
        całkowicie popieram :-)
        ja też byłam z Alfą w Egipcie, zmienili mi hotel i rezydentka była najgłupszą
        kobietą jaką w życiu spotkałam.
        Skargę do Alfy oczywiście wysłałam :-)
        jednak mimo przygód z Alfą i tak bardzo miło wspominam pobyt w Egipcie
    • Gość: Andrzej Re: Alfa Star - oszusci i zlodzieje! IP: *.acn.pl / *.acn.pl 25.09.03, 21:00
      Pracownicy biura, którzy zamienili Ci hotel z gorszego na lepszy bez twojego
      przyzwolenia (mimo, że3 masz taką opcję w umowie, którą musiałeś podpisać) to
      są wg Ciebie oszuści i złodzie3je. Natomiast Ci którzy w niejasnych
      okolicznościach w ostatnim okresie czasu dorobili się milionowych (a nawet
      kilkunastomiliardowych) fortun to są wg Ciebie biznesmeni, którzy umieli wziąć
      sprawy w swoje ręce.
      Gratuluje właściwej oceny.
      • Gość: Tomecki Re: Alfa Star - oszusci i zlodzieje! IP: 157.25.43.* 26.09.03, 08:43
        Ehh, przeciez opowiedzialem cala historie szczerze, bez zadnego sciemniania.
        Rzeczywiscie mi sie udalo. Zmieniono mi hotel na lepszy albo przynajmniej na
        rownorzedny, ale co maja powiedziec inni, ktorzy wyladowali w obrzydliwych
        bungalowach hotelu Golden 5? Oni tez placili za Hostmarka a trafili do pokoi z
        niedzialajaca klimatyzacja, plamami jakiego napoju na lozku, plami zaschnietej
        coli na podlodze i nie dzialajacym odplywem w lazience. Moi znajomi tak trafili
        (tez zaplacili za Hostmarka). Czy im tez sie udalo? To ze Alfa Star przenosi
        ludzi do inncyh hoteli i jedni maja szczescie a inni nie to rzeczywiscie
        swiadczy o niesamowitej renomie biura.
        Moje zastrzezenia do Alfa Star to:
        * klamanie w katalogach (napisali ze 90% pokoi ma balkony i tarasy podczas gdy
        zaden pokoj nie ma balkonu ani tarasu),
        * przyjmowanie rezerwacji na hotele, gdy od poczatku wiedza, ze zaden klient
        Alfa Star w nim nie zamieszka (zaden klient Alfa Star nie zamieszkal w
        Hostmarku od paru miesiecy, ale oni twardo przyjmuja na niego pieniadze)
        * zmiany hoteli na gorsze. Przyznaje - mi sie udalo i przeniesli mnie w sumie
        do rownorzednego hotelu, ale co maja powiedziec moi znajomi, ktorzy wyladowali
        w Golden 5? Ich przeniesiono do gorszego hotelu.
        * niekomeptencja i chamstwo rezydentek.

Jesli jedziesz z Alfa Star masz bardzo duza szanse, ze zmienia Ci hotel.
        WIekszosc osob laduje niestety w gorszych hotelach. Mi i paru osobom sie udalo,
        ale lecialo z nami w samolocie kilkadziesiat osob, ktorzy rowniez mieli jechac
        do Hostmarka, a wyladowali w Golden 5. Bardzo narzekali na warunki z powodow
        wymienionych przeze mnie powyzej.

Aha i nigdy nic nie mowilem o zadnych biznesmenach. Chyba mnie z kims pomyliles
        Andrzejku.
        • Gość: Andrzej Re: Alfa Star - oszusci i zlodzieje! IP: *.acn.pl / *.acn.pl 26.09.03, 09:42
          Nie nie pomyliłem. Użyłeś bardzo mocnych określeń, przy czym jak dalej
          wyjaśniłeś, zamiana wyszła Tobie na lepsze (przynajmiej nie na gorsze). Ci
          natomiast, którym ponoć wyszła na gorsze nie piszą. Zachowujesz się z pisaniem
          tak jak dwie panie, które spotkały się i muszą oplotkować wszystkie zasłyszane
          wiadomości.
          Gdybyś swoje krytyczne uwagi odniósł tylko do siebie, ja nie zabrał bym
          głosu. Ale ty zabierasz głos w sprawie innych o których masz tylko zasłyszane
          informacje. Skąd wiesz, że one są prawdziwe?. Czy tylko Ty byłeś w Hurgadzie
          aby wydawać tak jednoznaczne opinie.
          Czy naprawdę biuro okradło Ciebie? - jesli tak to z czego?
          Czy Ciebie oszukano? jeśli tak to sprecyzuj swoje zarzuty a nie
          rozpowszechniaj wiadomości w stylu "jedna pani drugiej pani powiedziała, że ta
          pani o tej pani".
          O możliwości zamiany hotelu byłeś wcześniej poinformowany. Masz to zapisane w
          umowie, którą podpisałeś. Jeśli z tym się nie zgadzałeś to trzeba było nie
          podpisywać. Mnie również zamieniono hotel jeszcze przed wylotem. Czy mam ich z
          tego powodu nazywać oszutami. A biznesmenów użyłem celowo w swoim liście
          ponieważ w Polsce jest kilku cwaniaków, którzy w pokrętny sposób dorobili się
          miliardów (dokładnie kilkunastu miliardów zł.) a większość rodaków boi się
          nazwać te sprawy po imieniu. Dla wielu pismaków z różnych gazet takie osoby
          są "wzorem". A nawet i były premier przyjmował na telefon nie mówiąc o byłym
          miniestrze, który był stawiany na baczność, gdy biznesmenowi coś się nie
          podobało.
          Przemyśl sprawę i przestań histeryzować. Żyj wspomnieniami z tego co było
          dobre a nie zasłyszanymi krzywdami innych.

• Gość: iwka Re: Alfa Star - oszusci i zlodzieje! IP: *.wroc.zigzag.pl 26.09.03, 21:39
            Byłam w tym samym czasie w Egipcie z Tomeckimi nawet miałam przyjemność go
            poznać.
            Wszystko co pisze jest prawdą.
            Nie można tych informacji nazwać nierzetelnymi! Sama rozmawiałam z wieloma
            osobami, którym Alfa zrobiła niemiłą niespodziankę i może dla Was są to
            wiadomości z drugiej ręki, ale dla mnie i dla Tomeckiego były one z pierwszej
            ręki!
            Owszem, Alfa zastrzega sobie zmianę hotelu, ale dlaczego sprzedaje hotel do
            którego nikt nie trafi! Czy to nie jest oszustwo?? Poza tym, ja wylatywałam 2
            wrzesnia nocą i dowiedziałam sięo zmianie hotelu na lotnisku w Egipcie. Pani
            rezydentka przyznała , że wykaz miejsc zakwaterowania otrzymała już 2.09 rano-
            więc dlaczego zabrano mi prawo do rezygnacji z imprezy??? Przecież mieli cały
            dzień, aby mnie poinformować. Natomiast w umowie zapisane jest, że mają
            obowiązek NIEZWŁOCZNIE powiadomić o zmianie hotelu.Alfa dzała zgodnie z
            dewizą :zapraszamy Cię i mamy Cię"
            Ja uważam , że ludkom potrzebna jest informacja o tym, co się z nami wyrabia za
            nasze pieniądze.
            pozdrawiam
            iwka

• Gość: iwka Re: Alfa Star - oszusci i zlodzieje! IP: *.wroc.zigzag.pl 26.09.03, 21:42
              przepraszam- chciałam napisać , że byłam w Egipcie w tym samym czasie co
              Tomecki i spotkaliśmy się przypadkiem, a nie byłam z ...
          • Gość: Tomecki Do Andrzeja! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.03, 17:48
            Sorry Andrzej, ale polemika z Toba jest niemozliwa.
            Powtarzam jeszcze raz - ja mialem szczescie i mi rzeczywiscie zmiana nie wyszla
            na gorsze. Ale moim znajomym, ktorzy lecieli z nami i mieli byc rowniez
            zakwaterowani w Hostmarku juz nie wyszla na lepsze. Dostali strasznie
            zniszczony i brudny pokoj w bungalowach hotelu Golden 5. I nie udalo im sie go
            zmienic do konca pobytu. Malo tego - mimo, ze wplacalismy u tego samego agenta
            (!!!) to my dostalismy Desert Rose a oni Golden 5. Gdy byli u nas w
            odwiedzinach to byli zaskoczeni tym jak wyglada nasz pokoj (ze jest taki ladny
            w porownaniu do ich). A przeciez zaplacilismy za wycieczke te same pieniadze i
            oni mieszkali w syfie a my w porzadnym hotelu. Byli zli, rozczarowani i chyba
            posadzali nas o jakies blizsze konszachty z biurem. No bo dlaczego nam
            zmieniono hotel na rownorzedny a im na gorszy?
            I do tego zmierzam - wyjezdzajac z Alfa Star ryzykujesz. Zmienia Ci hotel na
            90%. Wyladujesz w gorszym od tego, ktory wybrales. jesli bedziesz mial
            szczescie wyladujesz w rownorzednym tak jak my. Tylko, ze takich ludzi jak my
            jest zdecydowanie mniej. Ogromna wiekszosc laduje w gorszych hotelach. Spora
            czesc osob o zmianie hotelu dowiaduje sie na lotnisku w Hurghadzie i zostaje
            postawiona przed faktem dokonanym. Jesli ktos lubi ryzyko i dreszczyk emocji na
            zasadzie "Zaplacilem za 5 gwiazdek ale moze mnie przeniosa do 4" to prosze
            bardzo. ja z Alfa Star nie pojade juz na wycieczke. Owszem Alfa Star dowiezie
            cie na miejsce zakwateruje cie w jakims tam hotelu (nie w tym za ktory
            zaplaciles) a potem przywiezie z powrotem do kraju. Mozesz byc za to pewny, ze
            Ci zmienia hotel. Jesli komus to nie przeszkadza to prosze bardzo. Niech jezdzi
            z tym biurem.
            Co do organizowanych przez nich na miejscu wycieczek to sie nie wypowiadam bo
            ich olalismy, wszystkie wycieczki kupilismy w biurze egipskim (bylo ich w sumie
            7) i jak potem liczylismy to zaplacilismy ponad polowe taniej.

• m-replay Re: Do Tomeckiego 27.09.03, 21:18
              No i tak trzymać Tomecki - olać Alfa Star i nigdy więcej z nimi niejechać, zresztą to powiedziałem poprzednio że to biuro jest u mnie stracone. Żal mi twoich znajomych ale mówi się sory Winetu. Ja miałem podmiankę z Goldena na Desert Rose ( dzięki Ci Alfa Star).Ale żeby było weselej to na wycieczce spotkaliśmy ludzi mieszkających w Goldenie z wykupionym Desert Rose ( w tym samym terminie)Wg. mnie tym bajzlem na miejscu musi żądzić Arab.
              pzdr. REPLAY

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka