junkers0 09.07.08, 21:47 Czy ktoś wrócił ostatnio z tego hotelu. Proszę o opinie i rady. Jadę do niego 15.07. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
raczek07 Re: Iberotel Fanara 10.07.08, 08:12 Odezwij się proszę po powrocie :-) Jadę do tego hotelu w sierpniu i ciekawa jestem czy coś się zmieniło. Byłam tam rok temu - świetny hotel ! Pozdrawiam serdecznie i życzę wspaniałych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
akmail8 Re: Iberotel Fanara 10.07.08, 09:19 Witaj Ja też jadę do tego hotelu 15.07. Już usiłaowałam wypytać czy ktoś nie wrócił ostatnio z tego hotelu ale była cisza. W tamtym roku były tam jakieś remonty i chciałam wiedziec jak to z nimi jest w tym roku no i oczywiście wypytac o rózne inne sprawy. Z jakiego miasta wylatujesz? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
raczek07 Re: Iberotel Fanara 10.07.08, 14:49 Nie pomyślne dla mnie wieści !Właśnie dzwoniła pani z biura, że na przełomie 07/08 rozpocznie się remont basenu. Bardzo Was proszę o informację po powrocie jak tam wygląda na miejscu. Trochę się zaniepokoiłam ! Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
ziemba75 Re: Iberotel Fanara 11.07.08, 01:22 Czy to jest pewna informacja o remoncie tego basenu??? Z jakiego biura pani dzwoniła do Ciebie z taką informacją. Napisz proszę co miała na myśli mówiąc remont???? Czy to znaczy że w ogóle basen będzie zamknięty i nie będzie mozna w nim popływać!!! Trochę dziwne że remontują w środku sezonu. Ja wybieram się 23 lipca z Sun Fun i nikt mnie nie pionformował???? Powiem szczerze, że załamałeś mnie trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek07 Re: Iberotel Fanara 11.07.08, 07:44 Wczoraj dostałam telefon z TUI - pani wspomniała, że w moim termnie będzie remont części dużego basenu i chyba holu - nie będzie to wielkie utrudnienie bo część basenu będzie dostępna ale jednak .. jeśli jest to dla nas problem to może zaproponować inny hotel. Też się zmartwiłam, byłam tam rok temu i bardzo mi ten hotel odpowiada. Pozostaniemy przy naszej decyzji - mam nadzieję,że hotel robi wszystko aby te remonty nie były dla gości dużym utrudnieniem. Liczę na jakąś relację z Waszej strony po powrocie. Mimo wszystko bawcie się dobrze ! Wszystkiego dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
ziemba75 Re: Iberotel Fanara 11.07.08, 18:08 Dzisiaj rozmawiałem z rezydentem w SSH który opiekuje się turystami w Fanarze. i co mi powiedział; Remont będzie dotyczył recepcji oraz basenu w głównej części z tym że kiedy jedna częśc będzie remontowana druga będzie nieczynna i na odwrót. Kładą marmur. Na pytanie czy ten remont będzie duży i da się go odczuć turystom to nie umiał mi już odpowedzieć i stwierdził że sam nie wie jak duży będzie zakres tego remontu. Ja chyba zdecyduję się na zamianę hotelu na inny, nie chcę ryzykować chodzenia po placu budowy i walki o leżak bo jak sądzę będzie większy ścisk na otwartej części basenu. pozdrawiam i życzę miłych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
junkers0 Re: Iberotel Fanara 12.07.08, 23:28 Witam Wylatuje z Gdańska. Z tym basenem to ......... Co teraz???? Odpowiedz Link Zgłoś
akmail8 Re: Iberotel Fanara 11.07.08, 18:42 Witajcie Ja też dzwoniłam do przedstawiciela S&F i powiedzieli mi że remont juz trwa i dotyczy basenu- części. Mam nadzieję że to było przejęzyczenie że jak kładą w jednej części to druga nieczynna - że własnie ta druga czynna. Ciekawe z jakiego biura lecisz bo mi powiedzieli że o zadnej zamianie hoteli nie ma mowy. Nie byłam tam nigdy ba nie byłam nigdy wczesniej w Egipcie- ale jak rozumiem ten basen jest w części głównego hotelu a Polacy są umieszczani w częsci Residens- tak piszą na forach ja mam jakiś family ale to tez chyba w tej części - więc jak rozumiem nie będe mieć budowy pod nosem? Pozdrawiam. Szkoda że nie odezwie się ktoś kto wrócił właśnie z tego hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
ziemba75 Re: Iberotel Fanara 11.07.08, 20:00 Tak oczywiście przejezyczenie jedna czynna, druga część nieczynna. Też mam famyly i zgadza się budowy pod częścią mieszkalną nie będzie. Tylko ja w pokoju przebywać nie zamierzam tylko albo na rafie albo w basenie!!A jak zamkną pół basenu to to przy drugiej połówce będzie ścisk i walka o leżaki, przecież każdy przyjechał po to samo, przeciez przy robotach remontowych nikt odpoczywać nie zamierza!!!! Jak rozmawiałem z SUN FUN to powiedzieli że zamienić hotel na droższy nie będzie problemu, natomiast na tańszy to potrącają 100zł, ale można napisać odwołanie to jest szansa że prezes przystanie na zamianę bez ponoszenia kosztów. Też nie chcę zamieniać hotelu bo ma bardzo dobre opinie, ale z drógiej strony jak mam płacić tyle kasy i mają zamknąć mi pół basenu i wykopy robić to też szlag mie trafia. Tym bardziej że nikt nie wie , nawet rezydent jaki będzie obszar tego remontu. Odpowiedz Link Zgłoś
akmail8 Re: Iberotel Fanara 11.07.08, 20:39 Witajcie Jestem zaniepokojona. Jadę od 15 do 29 i chyba jednak nie będe zmieniać hotelu bo nawet nie wiem na jaki - zalezało mi na rafie zdecydowanie tam mam zamiar spedzać najwięcej czasu ale basen tez by się przydał. Pewnie zatem zostanę przy tym hotelu jak zdecydujesz zostać w Iberotelu to Cie tam 23 z cementem we włosach witać bede. Z ciekawości na jaki hotel chcesz zmieniać? Odpowiedz Link Zgłoś
ziemba75 Re: Iberotel Fanara 11.07.08, 21:30 Za wiele to juz im fajnych hoteli w ofercie ni zostało ale myslałem o Sun Rise Isladn View ale bym musiał ze 600zł dopłacic za 2 osoby, co mi nie bardzo odpowiada, ale najbardziej myslałem o Coral Beach Tiran lub Holiday Amphoras też dobre hotele i fajną rafę mają i jak by mi sie udało wynegocjować zamian bez ponoszenia kosztów ( 100zł ) to jeszcze róznicę ok.1400 by mi zwrócili. Ale na razie czekam. Przefaxowałem im zapytanie o dostępnosc tych hoteli bo tylko za potwierdzeniem można sie o nie ubiegac, jak będą dostępne to dalej będę pisał do prezesa. I zobaczymy co bedzie? Na pewno gdzieś pojadę. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek07 Re: Iberotel Fanara 12.07.08, 12:24 Jeśli jednak któreś z Was zdecyduje się na pozostanie w tym hotelu - to ja bardzo proszę o info po powrocie. Ja w każdym razie nie zamieniam - byłam w tym hotelu rok temu i wtedy też trwał remont - ( recepcja + restauracja ) to bardzo dobry hotel i wydaje mi się, że robią wszystko aby goście jak najmniej odczuli dyskomfort z tego powodu. A rafa .... rekompensuje WSZYSTKO ! Pozdrawiam Was serdecznie i czekam na wiadomość ! Odpowiedz Link Zgłoś
akmail8 Re: Iberotel Fanara 12.07.08, 18:24 Witajcie Ja juz nie zmienię bo we wtorek mam wylot. Jak wrócę to opiszę co i gdzie tam remontują. Mam pytanko- a nawet kilka - jeżeli możesz z tamtego roku odgrzebać w pamięci- jak wyglada kwestia kontaktów- czy brałas jakieś przełaczki do naszych wtyczek, jak wyglada kwestia ręczników- obok w hotelu sa ponoć okropne i nalezy brac własne. I jeszcze jedno oglądałam ten hotel na zdjęciach satelitarnych ( ach to moje podrózowanie)i wygląda to tak że jest najpierw długi podłuzny ciąg domków? a dopiero potem to się rozwidla i jest ten główny basen i hotel- gdzie jest ta część residens i co to znaczy że pokoje są family - na parterze większe? Czy korzystałas z wycieczek fakultatywnych? A jeżeli tak to z jakiego biura? Na forum sto tysięcy informacji a każda wiedzie w innym kierunku. Będe bardzo wdzięczna za informacje. A jeszcze jedno pytanie gdzies ktoś napisał że przypływ jest rano i wieczorem i właściwie tylko wtedy mozna zrobić sobie małe spotkanie z rafą. Dzięki za informacje- jeżeli cos Ci przyjdzie do głowy z waznych informacji odnośnie hotelu to też prosze napisz. Pozdrawiam i czekam na wieści. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek07 Re: Iberotel Fanara 12.07.08, 20:26 Byłam w maju. Fakt, hotel jest wązki i długi. Fakt, pokoje famili - duże, z osobną sypialnią są na dole. Te u góry są bardzo malutkie ( dla dwóch osób ) Fakt, jeśli trafi Ci się pokój na końcu hotelu to trzeba niezły kawałek pomykać nad morze. Jednak na drugim jego końcu również znajduje się basen i restauracja ( włoska, jednak wydają tam tylko kolacje ) Ręczników w żadnym razie nie trzeba brać - codziennie wymieniają na czyste, a te nad basen i plażę pobierasz na kwity hotelowe każdego dnia. Polecam położyć w sypialni na poduszkę z 2-3 $, wtedy każdego dnia na łóżku będziecie mieć rzeźbę - niespodziankę z ręczników i piżam - cuda potrafią stworzyć ! Na wycieczki nie jeździliśmy, bo z SSH wszędzie bardzo daleko, poza tym zwiedzać Egipt wolę w marcu :-) wtedy jest to jakaś przyjemność. Co do przypływów to szczerze powiem, nie zauważyłam takiego problemu. Jak dla nas rafa była " w zasięgu " o każdej porze dnia i nocy - dosłownie, polecam nurowanie nocne z latarkami, które organizuje na termenie hotelu Marta. Takich stworzeń napewno nie zobaczycie za dnia ! Z kontaktami żadnych problemów. Nie zapomnij zabrać ze sobą Pentanol i jakieś okrycie głowy - zawsze się przydaje. Powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
akmail8 Re: Iberotel Fanara 13.07.08, 00:12 Witajcie Dziekuję za raczku za informacje. Mam średnio miła wiadomość. Na wakacje pl w opiniach o hotelu znalazłam opinię z 10.07. Wynikało z niej że remont trwa i że w części gdzie są family jakiś straszny ten remont - budowa za oknem i cały czas słychać tą budowę. Strasznie szkoda że to nie forum bo wypytałabym dokładnie a tak to napisałam do twórcy opinii list ( podał namiar) ale nie odpoisał. Pozostajemy zatem w niewiedzy co do rozmiaru remontu i własciwie gdzie on jest. Raczku Ty tam byłas czy to mozliwe że z okna family jest widok na budowę- ja liczyłam z opisów że to remont gdzie indziej? Czy tam na lewo w morzu są rzeczywiście jakieś silne prądy? tak wynikało z opinii na wakacje.pl Ja lecę z Katowic i mam pytanko do junkersa ( o ile dobrze zapamiętałam Twój jakże ładnie brzmiący login) Masz zamiar wykupywać jakieś wycieczki? Jeżeli tak to masz typ biura? Pozdrowienia dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
junkers0 Re: Iberotel Fanara 13.07.08, 07:48 Witam Zamierzam wykupić tylko wycieczke(z tych dalszych) do Kairu i ewentualnie Jerozolima (zależy od temperatury). Na miejscu to chyba wszystkie proponowane wycieczki. Zamierzam korzystać z biura polskiego na miejscu. Ceny wycieczek dużo mniejsze od kupionych przez biuro. Czy masz namiary? jak co to dam Ci linka. Jade z żonką i synem 7 lat. Ciekawe co z tym remontem? Odpowiedz Link Zgłoś
junkers0 Re: Iberotel Fanara 13.07.08, 08:01 Witam Pytanie do tych co byli jak w hotelu z internetem ????? Odpowiedz Link Zgłoś
akmail8 Re: Iberotel Fanara 13.07.08, 09:33 Witaj Mam ofertę aaby ( tanie wycieczki) ciao carlo( egiptdream) i do e- sharmu nie wiem co to za biuro. Najtaniej jest w aabie ale opinie o tym biurze są takie rózne i bardzo duzo bardzo negatywnych szczególnie w odniesieniu do wycieczek dalszych. Zastanawiam się co zrobic bo tez chcę Kair, Jerozolimę moze Petrę i safari, Tiran, góre M. Masz jakiś znajomych którzy byli z któregos z lokalnych biur ? Może masz jakieś upatrzone biuro tam na miejscu? Rzeczywiście ceny u rezydentów sa duzo wyższe. Z jakiego biura lecicie? Internet na miejscu jest to wiem z informacji owego mościa co wrócił w lipcu. Jadę z córką. Remont mnie martwił trochę a le po tej informacji że widok z okna na budowę to juz martwi mnie zdecydowanie bardziej. Jakie macie pokoje? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
raczek07 Re: Iberotel Fanara 13.07.08, 10:04 Remontem za oknem raczej bym się nie martwiła ! Byliście już w lipcu w Egipcie ?? Zapewniam, okna, tarasu wogóle nie będziecie otwierać - kotary zasłonięte i klima na maxa. Domki znajdują się w przepięknym ogrodzie, który tak na prawdę da się podziwiać ( nawet z tarasu bo pięknie oświetlony ) po zachodzie słońca a wtedy budolańców już nie ma :-)Poza tym małe prawdopodobieństwo, że w tak rozległym hotelu ten remont będzie trwał właśnie pod Waszymi oknami. Będzie dobrze ! Jeśli chodzi o te prądy to nie widzę problemu. Jeśli jednak jesteś zaniepokojona to proponuję na pierwszą snurkową wycieczkę popłynąć z Martą ( codziennie ok. 10:30 bez kosztów ) robi półgodzinne zwiedzanie rafy. Fajna sprawa, bo wskarze drogę którą później bezpiecznie będziecie mogły same pływać. Nie martwcie się, wszystko będzie ok. to świetny hotel i ma wiele do zaoferowania swoim gościom - bawcie się dobrze ! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wakacje_egipt Re: Iberotel Fanara 19.07.08, 00:06 Hej jedzie może ktoś do tego hotelu 23.09 ?? btw. remont ma się skończyć podobno 30.08 pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
junkers0 ---WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.07.08, 18:35 Witam Odwiedziłem dziś specjalnie TUI oto treść komunikatu w ich systemie : " Bez tytul-u Egipt/ Sharm el Sheikh / Iberotel Ciub Fanara Residence w okolicy basenu odnawiane beda kafelki. Miejsce prac oddzielone bedzie optycznie od innych czesci basenu. Basen nadal jest do dyspozycji Gosci. Nieczynny bedzie jednak bar przy basenie. Alternatywnie do dyspozycji Gosci bedzie rowniez basen w czesci Residenc. W tym samym czasie odbywac sie beda prace konserwacyjne lobby hotelowego w budynku glownym. Prace prowadzone beda przypuszczalnie codziennie w godzinach 8-18 z jedna przerwa ok. 13-14. W zwiazku z pracami moze dochodzic do chwilowych niedogodnoscj akustycznych, szczegolnie na zewnatrz." Może nie będzie tak źle. Szkoda tylko baru przy basenie. Ja jade z Sun&Fun. Ten hotel nawet w tym biurze kosztuje bardzo dużo. Zero informacji dla mnie co tam sie dzieje. Czy robić coś z tym ???? Co uważacie??? Do wylotu 2 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek07 Re: ---WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.07.08, 20:35 Jedź, po powrocie jeśli rzeczywiście będzie to uciążliwość złóż reklamację ( dołącz zdjęcia ) - niech Ci zwrócą 10% wartości imprezy. Ja jadę z TUI - tam lojalnie zostałam uprzedzona o niedogodnościach. Pani z biura powiedział, że w naszym terminie (sierpień-wrzesień )będzie ten remont więc może teraz jeszcze go nie ma ?? Trzymam kciuki - bawcie się dobrze. Czekam na wiadomość po powrocie Odpowiedz Link Zgłoś
akmail8 Re: ---WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.07.08, 21:11 Witaj Trudno za późno na ruch. Ja też jadę z S$F i mnie tez nikt nie poinformował o tym remoncie, a jak wczesniej pisałam sama się do nich dodzwonic nie mogłam więc zadzwoniłam do biura które mi tą ofertę sprzedało- Pani sie dodzwoniła i potwierdzili jedynie że remont jest i tyle nie ma mowy o zmianie hotelu. Szkoda że nie wiedziałam wczesniej bo nie wybrałabym tego hotelu- Conrad też jest ponoć przy pieknej rafie no ostatecznie Club Faranna obok. Nic juz na to nie poradzimy a w umowie nie masz klauzuli że w hotelu nie będzie remontu- może byłyby mozliwe negocjacje dotyczące zmiany ale nie na dwa dni przed wylotem. Raczek mówi że będzie dobrze. Musimy w to uwierzyć. To co z tymi wycieczkami? Pozdrowienia. p.s. a do S&F i tak jutro zadzwonię to w razie jakiś informacji dam jeszcze znać. Odpowiedz Link Zgłoś
madziaangel Re: ---WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.07.08, 23:16 Też byliśmy w Fanarze rok temu, szkoda, że tak Was załatwili z tym remontem basenu:( My akurat najczęściej do ok. 14-15stej leżeliśmy na basenie, bo zwykle do tej pory był silny odpływ i nie można było dostać się za rafę, ale byliśmy we wrześniu, więc może teraz inaczej to wygląda. No a jak nie będzie basenu, to co tam robić? Nie podniecajcie się też tym basenem w części residence-jest maleńki i nudą tam wieje, to taki basen dla rodzin z dziećmi raczej, cicho i spokojnie. No a bar przy basenie? Też muszą zamykać?! To już przegięcie, ale jakby co to uwaga na wrednego barmana imieniem Mohamed, taki niski. Mimo zostawianych napiwków często nas ignorował i gadał coś pod nosem po swojemu. Jest też taki z wąsem wysoki, ten jest fajny, robił super ozdoby do drinków, np. wycinał ryby i inne cuda ze skórek od cytryny. Fajnie też podają np. piwo, po nalaniu podają z efektownym obrotem szklanki do góry nogami, tak, że zawartość się nie wylewa. Chociaż Mohamed ostatniego dnia z premedytacją robiąc to artystycznie mnie oblał. Zatem uwaga na chama. Co do ręczników, to są w dobrym stanie. Raz trafiliśmy na dostawę nowych, prosto z worków wyciągali. No i oczywiście stwierdziłam, że chcę taki nowiutki-super wyglądałam po wyjściu z basenu-cała w granatowych kłaczkach od nowego ręcznika:))Acha, dziewczyna z Diving&Discovery ma na imię Magda, możecie jej wziąć jakąś polską konserwę wieprzową, bo cierpi z powodu braku wieprzowinki:) Nie robię sobie jaj, poważnie, Madzia na pewno sie ucieszy, też jej zawoziliśmy, bo było o tym na forum. I jeszcze ciekawostka z hotelu-jeśli odwiedzisz hotel chyba co najmniej 8 razy, posadzą Ci drzewo i nazwą twoim imieniem i nazwiskiem:) Widzieliśmy kilkanaście takich drzewek z imienną tabliczką a na ścianie za recepcją można pooglądać zdjęcia tych ludzi. Pozdrawiam i życzę cudownych wakacji:) Odpowiedz Link Zgłoś
jaarekl Re: ---WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.07.08, 09:22 Jeżeli chodzi o wycieczki, to najważniejsze nie przesadzać. W czasie jednego pobytu nie można zobaczyć wszystkich interesujących obiektów. Skoro wykupiłaś dobry hotel z super rafą i all inclusive trzeba to wykorzystać. Według mnie pojedź na jedną długą wycieczkę - Kair lub Jerozolimę i do tego rejs lub safari, delfinarium i ewentualnie Górę Mojżesza. A pozostałe atrakcje zostaw na następne pobyty - do Egiptu wraca sie wiele razy. Ja korzystałem z Aaby i było O.K., każde biuro ma mniejsze lub większe wpadki, trudno np. przewidzieć czy autokar nie popsuje sie w czasie długiego (ponad 1000 km))przejazdu. W Fanarze byłem we wrześniu i wrociłem bardzo zadowolony - czego i Tobie życzę ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
akmail8 Re: ---WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.07.08, 12:10 Witajcie Dowiedziałam się ciekawej rzeczy- remont w hotelu to pikuś remonty są olbrzymie ale w sąsiednich hotelach na wysokości części Residence za płotem. Miły człek z portalu wakacje przesłał mi widok z okna swojego pokoju w Residence z lipca- za oknem totalna budowa bowiem w tamtym drugim hotelu dobudowują domki. Na to co się dzieje w sąsiednich hotelach juz zdecydowanie wpływu nie mamy. Jutro wszystko zobaczę na oczka własne jako i Wy jutro czy tez za dni kilka. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
konstancja15 Re: ---WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.07.08, 14:23 Poproście o pokój z widokiem na ogród( w cześci Residence )wtedy unikniecie widoku na sąsiadujący Reef Oasis ( remonty) i widoku na ulicę, która jest z drugiej strony. Mimo wszystko udanego urlopu!;) Odpowiedz Link Zgłoś
junkers0 Re: ---WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.07.08, 09:44 Witam Byłem wczoraj w BP gdzie kupiłem wycieczke. Panie o remoncie nic nie wiedziały!!! Sprawdzały tę wiadomość ok 7 godz. !!! O godz. 17 przyjechałem do BP ponieważ zostałem zaproszony. Rozmawiałem tam z paniami z SUN&FUN co teraz. Zaproponowano mi zmaine hotelu na Club Farana. ... Jade jednak do Fanary. Tam zobaczymy jak będzie. Jak co to będziemy rozliczać się z biurem. Po moich telefonach na stronie SUN&FUN pojawiła się informacja o remoncie w hotelu ---dopiero teraz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wakacje_egipt Re: ---WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.07.08, 00:04 Hej jedzie może ktoś do tego hotelu 23.09 ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ziemba75 Re: ---WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.07.08, 23:06 Witajcie, Co do remontu basenu w hotelu Fanara. Napisałem do nich meila z zapytaniem czy można się w nim kąpac i co mi odpisali: Kindly note, that we do have renovations around the swimming pool, not inside. The swimming pool remains open during the renovation. We are retiling the area around the swimming pool. Kind regards, Daniela Wendt-El Taher Administrative Assistant Iberotel Club Fanara & Residence JAZ Hotels & Resorts JAZ - Iberotel - SolYMar Ras Om El-Seid P.O. BOX 176 Sharm El-Sheikh, Egypt Tel : +20 (69) 366 39 66, Headoffice +202 164 16 Fax +20 (69) 366 11 05 E-mail: admin-assistant@iberotelclubfanara.com www.jaz.travel Odpowiedz Link Zgłoś
songo3000 Re: ---WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.07.08, 01:01 Jeżli ktoś leci do Farany dla basenu to ... niech zmienie hotel bo szkoda żeby zajmował miejsce :) Przecież Club Farana ma jedną z najlepszych raf w Sharm! (stały punkt wycieczek snorklingowych) i po to się tam wybieramy :D Odpowiedz Link Zgłoś
ziemba75 Re: ---WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.07.08, 09:24 A gdzie to wyczytałeś,że ktoś hotel TYLKO dla basenu wykupił? Bo ja takiego zdania znaleźć nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek07 Re: ---WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.07.08, 10:39 A kiedy lecisz do Fanary ??? Odpowiedz Link Zgłoś
songo3000 Re: ---WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.07.08, 12:52 Nigdzie. Zresztą nic mi do tego - dlatego dodałem uśmieszki ;) Zaznaczam tylko, że główną atrakcją hotelu są rafy i raczej nimi ludkowie powinni się kierować przy wyborze. Odpowiedz Link Zgłoś
sah-iba Re: ---WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.08.08, 21:33 kurcze, ale macie fajnie. ja byłam w Faranie rok temu i to były niezapomniane wakacje. Hotel ma kilka minusów, ale mogę go naprawdę gorąco polecić (ze względu na rafy także) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
junkers0 Re: Iberotel Fanara 22.08.08, 00:30 Witam Wróciłem z hotelu. Jeżeli są jakieś pytania to zapraszam. Było rewlacyjnie nawet z remontem basenu. Okazało sie ze remont był ale płytek na zewnatrz basenu oraz trwal remont glownej recepcji. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek07 do junkers ! 22.08.08, 13:21 Długo kazałeś na siebie czekać - a obiecałeś odezwać się zaraz po powrocie :-)) Napisz coś więcej jak było. Jakie mieliście pokoje? daleko od gł. budynku? Czy bar przy basenach jest czynny? Byliście na jakiejś wycieczce? Jak ogólne wrażenia? Wróciłbyś do tego hotelu? Czy sok wyciskany z pomarańczy nadal kosztuje 2$ ?? pozdrawiam i czekam na info. Odpowiedz Link Zgłoś
junkers0 Re: do junkers ! 23.08.08, 23:14 Witam Po przylocie - full roboty ale po kolei. Mieszkalismy w części familly ( 2 duże pokoje + przepokój + niby kuchnia + łazienka) -można powiedzieć prawie mieszkanie. Czysto i schludnie. Klima działała na okrągło ;). W głównej recepcji remont - akurat tam całkowicie prawie nie zauważalny. Remont trwał również przy dużym basenie - wymiana płytek dookoła basenu. Roboty trwały zawsze na małym odcinku wokół basenu, teren prac był otoczony przez kolorowe materiały. \Było to nieraz uciążliwe trzeba było nieraz do baru zasuwać dookoła basenu. ;( Poza tym wszystko OK!!!!! Jedzenie super. Sczególnie polecam kolacje tematyczne !!!!!!!!!!!w Temple Pool (aha działał ) Naprawde jedzenie SUPER. Mogłem porównac z innymi hotelami nawet 5* (nurkowałem z chłopakami z różnych hoteli) naprawde jedzenie NAJLEPSZE np.. dużo świeżych owoców. A te ciasta i stacja z omletami.............!!!!!!!!! Byliśmy w Kairze w tej pogodzie to czysty masochizm... ale syn sie uparl i co zrobic ..... Sok chyba kosztował 14 funtów. Ale sok ananasowy i mandarynkowy z ich saturatora powodował omijanie soku pomar.... Sprzątane codziennie, recznikow do oporu..... za 2$ codziennie - różne figury.... Miałem ze soba dużo reklamowych drobiazgów - lepsze niż $ !!!!! Rafa fantastyczna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Razem ok.1500 zdjec pod woda z rurka i butla. Polecam rejs na wyspe Tiran i Ras Mohamed. Jeżeli nurkujesz to ........... jak wracalismy z Tiranu szyper sie uparl i obiecal ze pokaze nam delfiny i dotyrzymal slowa. Stado skladalo sie z ponad 15 sztuk. Jedna z najpiekniejszych chwil......Zaraz obok hotelu maz polskie centrum nurkowe. Złoto w tej chwili po mocnym targowaniu to około 32 - 38$ za 1 gram 750. Jak co to pytaj dalej Odpowiedz Link Zgłoś
tejsza Re: do junkers ! 24.08.08, 13:34 Hej! Ja bym prosiła o ocenę hotelu pod kątem wyjazdu z małym dzieckiem. Byłam w sąsiedniej Fanaarze ( i do dzisiaj jestem zachwycona, tylko kurcze tam jest dużo schodów. A jak to wygląda w Iberotelu? Podobno też jest tam ogród? Thanks from the mountains za odpowiedź :) Odpowiedz Link Zgłoś
junkers0 Re: do junkers ! 24.08.08, 13:56 Witam My byliśmy z 7 letnim synem. Wszystko OK!!!! Ale w hotelu były pary z dziećmi poniżej 1 roku. Były krzesełka itp. Zresztą mili kelnerzy przy maluchach kręcili się jeszcze szybciej ;) Schody - domyślam się ze chodzi o zejście do plaży - dużo schodów ;( ale szybko na dole i odwrotnie. Ale dodatkowo jest łagodnie opadająca droga z zakrętami - dłuższa ale nie tak męcząca. Ogród ciągnie się przez cały hotel -trafiliśmy akurat na czas ścinania daktyli. Syn był zachwycony ich sprawnościa jak szybko można wejśc na palmę w bosych nogach ;) ja zresztą tez. Odpowiedz Link Zgłoś
tejsza Re: do junkers ! 24.08.08, 19:36 Dzięki za odpowiedź. No właśnie nasze dziecię to jest maluszek poniżej roku, więc bez wózka się nie da. W Faraanie nie ma wyboru, tylko schody. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek07 Re: do junkers ! 25.08.08, 17:58 Serdeczne dzięki za info. No to jutro lecę na wakacje :-) pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
natya Re: Iberotel Fanara 26.08.08, 20:40 Dziś wróciłam po 2 tygodniach z tego hotelu, chętnie odpowiem na pytania :) Ogólną opinię o hotelu zamieszczę zapewne jutro (jak się wyśpię) na forum o hotelach. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
junkers0 Re: Iberotel Fanara 29.09.08, 09:34 Przepraszam za przerwe dużo pracy;) Jak co to pytajcie o hotel. Odpowiedz Link Zgłoś