Dodaj do ulubionych

język polski w hotelu

29.07.13, 12:23
Witam. W którym hotelu pracują polacy ? Przeczytałam, że w hotelu Iberotel Aquamarine. czy w którymś jeszcze ? Chcę wykupić wycieczkę w Egiptu ale niestety nie mówię w języku angielskim. Stąd moje pytanie.
Obserwuj wątek
    • optio11 Re: język polski w hotelu 29.07.13, 13:01
      A nawet jesli beda pracowali, to watpie aby byli twoimi osobistymi tlumaczami:-)
      • hallogenes Re: język polski w hotelu 29.07.13, 14:26
        a co potrzebujesz załatwić ..... tam mówią równie dobrze po niemiecku, rosyjsku i francusku :)
        podstawowe zwroty po polsku tez znają a poza tym rezydent jest od kontaktów w relacji turysta / obsługa :)

tysiące osób jeździ nie znając języka innego poza ojczystym i sobie radzą
    • selinakonsultantka Re: język polski w hotelu 29.07.13, 14:30
      Three Corners Sunny Beach - Pani Ewa, jest tam na miejscu codziennie, praktycznie od rana do wieczora
      • aldik2008 Re: język polski w hotelu 29.07.13, 14:52
        oczywiście, że i ja dam radę
        selinakonsultantka dziękuję
        • walo14 Re: język polski w hotelu 29.07.13, 15:34
          W Rehana Royal Beach, pracuje 3.Polaków, dodatkowo wielu Egipcjan z obsługi "mówi" po polsku. Dla rodaków mówiących tylko po polsku jest to spore ułatwienie.
    • mikani Re: język polski w hotelu 29.07.13, 16:05
      Witaj

W Regency Plaza w Sharm jest polka ma dyżury obok recepcji, jednak gwarantuję Ci ze bariera językowa nie jest żadnym problemem. To tylko nasze ludzki obawy i strach przed niezanym.
    • andreina Re: język polski w hotelu 29.07.13, 16:29
      Poradzisz sobie bez języka. Wynajmowałam samochód od faceta który znał tylko swój dialekt :) Da się. Na migi, rysuneczki ;)
      • aga-ks Re: język polski w hotelu 29.07.13, 20:33
        Titanic beach -hurghada w recepcji pracuje Wojtek i gest Magda bardzo pomocni
    • doral2 Re: język polski w hotelu 29.07.13, 21:00
      w SSH w hotelu sharm cliff resort menedżerem jest irek, polak.
      bardzo sympatyczny i pomocny.
      tylko że hotel jest mały i na plażę busem dowożą, tak ok. 15 minut podróż trwa.
      jest to nieco upierdliwe, bo busy jeżdżą o konkretnych godzinach i jak nie zdążysz, to pozostaje powrót taksówką.
      ale sam hotel w sumie może być, najlepiej z lasta, albo poza sezonem, wtedy za dobrą cenę można pojechać.

ale jak wyżej mówiono już, bez angielskiego też sobie poradzisz.
    • krab7 Re: język polski w hotelu 29.07.13, 21:26
      Nie znając języków obcych, też można sobie poradzić, aczkolwiek jest to na pewno mniej komfortowe. Kilku słówek po angielsku każdy chyba może się nauczyć. Podstawowe to: good morning (good afternoon, evening); two beer, please; thank you; from Poland (na pytanie where are you from?); great, fine (na pytanie how are you?). Warto również zakuć kilka słówek po arabsku. Nie jest to super trudne, a na pewno się ucieszą. W tym roku spotkał mnie mały zawód - ani raz nie usłyszałem, co robi mucha z karaluchem, ani co robi Doda.
      • aldik2008 Re: język polski w hotelu 30.07.13, 09:58
        dziękuję wszystkim za pomoc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka