Dodaj do ulubionych

Iberotel Fanara

09.07.08, 21:47
Czy ktoś wrócił ostatnio z tego hotelu. Proszę o opinie i rady.
Jadę do niego 15.07.
Obserwuj wątek
    • raczek07 Re: Iberotel Fanara 10.07.08, 08:12
      Odezwij się proszę po powrocie :-) Jadę do tego hotelu w sierpniu i
      ciekawa jestem czy coś się zmieniło. Byłam tam rok temu - świetny
      hotel ! Pozdrawiam serdecznie i życzę wspaniałych wakacji
      • akmail8 Re: Iberotel Fanara 10.07.08, 09:19
        Witaj
        Ja też jadę do tego hotelu 15.07. Już usiłaowałam wypytać czy ktoś
        nie wrócił ostatnio z tego hotelu ale była cisza. W tamtym roku były
        tam jakieś remonty i chciałam wiedziec jak to z nimi jest w tym roku
        no i oczywiście wypytac o rózne inne sprawy. Z jakiego miasta
        wylatujesz? Pozdrawiam
        • raczek07 Re: Iberotel Fanara 10.07.08, 14:49
          Nie pomyślne dla mnie wieści !Właśnie dzwoniła pani z biura, że na
          przełomie 07/08 rozpocznie się remont basenu. Bardzo Was proszę o
          informację po powrocie jak tam wygląda na miejscu. Trochę się
          zaniepokoiłam ! Pozdrawiam !
          • ziemba75 Re: Iberotel Fanara 11.07.08, 01:22
            Czy to jest pewna informacja o remoncie tego basenu??? Z jakiego
            biura pani dzwoniła do Ciebie z taką informacją. Napisz proszę co
            miała na myśli mówiąc remont???? Czy to znaczy że w ogóle basen
            będzie zamknięty i nie będzie mozna w nim popływać!!! Trochę dziwne
            że remontują w środku sezonu.
            Ja wybieram się 23 lipca z Sun Fun i nikt mnie nie pionformował????
            Powiem szczerze, że załamałeś mnie trochę.
            • raczek07 Re: Iberotel Fanara 11.07.08, 07:44
              Wczoraj dostałam telefon z TUI - pani wspomniała, że w moim termnie
              będzie remont części dużego basenu i chyba holu - nie będzie to
              wielkie utrudnienie bo część basenu będzie dostępna ale jednak ..
              jeśli jest to dla nas problem to może zaproponować inny hotel. Też
              się zmartwiłam, byłam tam rok temu i bardzo mi ten hotel odpowiada.
              Pozostaniemy przy naszej decyzji - mam nadzieję,że hotel robi
              wszystko aby te remonty nie były dla gości dużym utrudnieniem. Liczę
              na jakąś relację z Waszej strony po powrocie. Mimo wszystko bawcie
              się dobrze ! Wszystkiego dobrego.
              • ziemba75 Re: Iberotel Fanara 11.07.08, 18:08
                Dzisiaj rozmawiałem z rezydentem w SSH który opiekuje się turystami
                w Fanarze. i co mi powiedział;
                Remont będzie dotyczył recepcji oraz basenu w głównej części z tym
                że kiedy jedna częśc będzie remontowana druga będzie nieczynna i na
                odwrót. Kładą marmur.
                Na pytanie czy ten remont będzie duży i da się go odczuć turystom to
                nie umiał mi już odpowedzieć i stwierdził że sam nie wie jak duży
                będzie zakres tego remontu.
                Ja chyba zdecyduję się na zamianę hotelu na inny, nie chcę ryzykować
                chodzenia po placu budowy i walki o leżak bo jak sądzę będzie
                większy ścisk na otwartej części basenu.
                pozdrawiam i życzę miłych wakacji.
        • junkers0 Re: Iberotel Fanara 12.07.08, 23:28
          Witam

Wylatuje z Gdańska.
          Z tym basenem to .........
          Co teraz????
    • akmail8 Re: Iberotel Fanara 11.07.08, 18:42
      Witajcie
      Ja też dzwoniłam do przedstawiciela S&F i powiedzieli mi że remont
      juz trwa i dotyczy basenu- części. Mam nadzieję że to było
      przejęzyczenie że jak kładą w jednej części to druga nieczynna - że
      własnie ta druga czynna. Ciekawe z jakiego biura lecisz bo mi
      powiedzieli że o zadnej zamianie hoteli nie ma mowy. Nie byłam tam
      nigdy ba nie byłam nigdy wczesniej w Egipcie- ale jak rozumiem ten
      basen jest w części głównego hotelu a Polacy są umieszczani w częsci
      Residens- tak piszą na forach ja mam jakiś family ale to tez chyba w
      tej części - więc jak rozumiem nie będe mieć budowy pod nosem?
      Pozdrawiam. Szkoda że nie odezwie się ktoś kto wrócił właśnie z tego
      hotelu.
      • ziemba75 Re: Iberotel Fanara 11.07.08, 20:00
        Tak oczywiście przejezyczenie jedna czynna, druga część nieczynna.
        Też mam famyly i zgadza się budowy pod częścią mieszkalną nie będzie.
        Tylko ja w pokoju przebywać nie zamierzam tylko albo na rafie albo w
        basenie!!A jak zamkną pół basenu to to przy drugiej połówce będzie
        ścisk i walka o leżaki, przecież każdy przyjechał po to samo,
        przeciez przy robotach remontowych nikt odpoczywać nie zamierza!!!!
        Jak rozmawiałem z SUN FUN to powiedzieli że zamienić hotel na
        droższy nie będzie problemu, natomiast na tańszy to potrącają 100zł,
        ale można napisać odwołanie to jest szansa że prezes przystanie na
        zamianę bez ponoszenia kosztów. Też nie chcę zamieniać hotelu bo ma
        bardzo dobre opinie, ale z drógiej strony jak mam płacić tyle kasy i
        mają zamknąć mi pół basenu i wykopy robić to też szlag mie trafia.
        Tym bardziej że nikt nie wie , nawet rezydent jaki będzie obszar
        tego remontu.
        • akmail8 Re: Iberotel Fanara 11.07.08, 20:39
          Witajcie
          Jestem zaniepokojona. Jadę od 15 do 29 i chyba jednak nie będe
          zmieniać hotelu bo nawet nie wiem na jaki - zalezało mi na rafie
          zdecydowanie tam mam zamiar spedzać najwięcej czasu ale basen tez
          by się przydał. Pewnie zatem zostanę przy tym hotelu jak zdecydujesz
          zostać w Iberotelu to Cie tam 23 z cementem we włosach witać bede. Z
          ciekawości na jaki hotel chcesz zmieniać?
          • ziemba75 Re: Iberotel Fanara 11.07.08, 21:30
            Za wiele to juz im fajnych hoteli w ofercie ni zostało ale myslałem
            o Sun Rise Isladn View ale bym musiał ze 600zł dopłacic za 2 osoby,
            co mi nie bardzo odpowiada, ale najbardziej myslałem o Coral Beach
            Tiran lub Holiday Amphoras też dobre hotele i fajną rafę mają i jak
            by mi sie udało wynegocjować zamian bez ponoszenia kosztów ( 100zł )
            to jeszcze róznicę ok.1400 by mi zwrócili. Ale na razie czekam.
            Przefaxowałem im zapytanie o dostępnosc tych hoteli bo tylko za
            potwierdzeniem można sie o nie ubiegac, jak będą dostępne to dalej
            będę pisał do prezesa. I zobaczymy co bedzie? Na pewno gdzieś
            pojadę.
            • raczek07 Re: Iberotel Fanara 12.07.08, 12:24
              Jeśli jednak któreś z Was zdecyduje się na pozostanie w tym hotelu -
              to ja bardzo proszę o info po powrocie. Ja w każdym razie nie
              zamieniam - byłam w tym hotelu rok temu i wtedy też trwał remont -
              ( recepcja + restauracja ) to bardzo dobry hotel i wydaje mi się, że
              robią wszystko aby goście jak najmniej odczuli dyskomfort z tego
              powodu. A rafa .... rekompensuje WSZYSTKO ! Pozdrawiam Was
              serdecznie i czekam na wiadomość !
              • akmail8 Re: Iberotel Fanara 12.07.08, 18:24
                Witajcie
                Ja juz nie zmienię bo we wtorek mam wylot. Jak wrócę to opiszę co i
                gdzie tam remontują. Mam pytanko- a nawet kilka - jeżeli możesz z
                tamtego roku odgrzebać w pamięci- jak wyglada kwestia kontaktów- czy
                brałas jakieś przełaczki do naszych wtyczek, jak wyglada kwestia
                ręczników- obok w hotelu sa ponoć okropne i nalezy brac własne. I
                jeszcze jedno oglądałam ten hotel na zdjęciach satelitarnych ( ach
                to moje podrózowanie)i wygląda to tak że jest najpierw długi
                podłuzny ciąg domków? a dopiero potem to się rozwidla i jest ten
                główny basen i hotel- gdzie jest ta część residens i co to znaczy że
                pokoje są family - na parterze większe? Czy korzystałas z wycieczek
                fakultatywnych? A jeżeli tak to z jakiego biura? Na forum sto
                tysięcy informacji a każda wiedzie w innym kierunku. Będe bardzo
                wdzięczna za informacje. A jeszcze jedno pytanie gdzies ktoś napisał
                że przypływ jest rano i wieczorem i właściwie tylko wtedy mozna
                zrobić sobie małe spotkanie z rafą. Dzięki za informacje- jeżeli cos
                Ci przyjdzie do głowy z waznych informacji odnośnie hotelu to też
                prosze napisz. Pozdrawiam i czekam na wieści.
                • raczek07 Re: Iberotel Fanara 12.07.08, 20:26
                  Byłam w maju. Fakt, hotel jest wązki i długi. Fakt, pokoje famili -
                  duże, z osobną sypialnią są na dole. Te u góry są bardzo malutkie (
                  dla dwóch osób ) Fakt, jeśli trafi Ci się pokój na końcu hotelu to
                  trzeba niezły kawałek pomykać nad morze. Jednak na drugim jego końcu
                  również znajduje się basen i restauracja ( włoska, jednak wydają tam
                  tylko kolacje ) Ręczników w żadnym razie nie trzeba brać -
                  codziennie wymieniają na czyste, a te nad basen i plażę pobierasz na
                  kwity hotelowe każdego dnia. Polecam położyć w sypialni na poduszkę
                  z 2-3 $, wtedy każdego dnia na łóżku będziecie mieć rzeźbę -
                  niespodziankę z ręczników i piżam - cuda potrafią stworzyć ! Na
                  wycieczki nie jeździliśmy, bo z SSH wszędzie bardzo daleko, poza tym
                  zwiedzać Egipt wolę w marcu :-) wtedy jest to jakaś przyjemność. Co
                  do przypływów to szczerze powiem, nie zauważyłam takiego problemu.
                  Jak dla nas rafa była " w zasięgu " o każdej porze dnia i nocy -
                  dosłownie, polecam nurowanie nocne z latarkami, które organizuje na
                  termenie hotelu Marta. Takich stworzeń napewno nie zobaczycie za
                  dnia ! Z kontaktami żadnych problemów. Nie zapomnij zabrać ze sobą
                  Pentanol i jakieś okrycie głowy - zawsze się przydaje. Powodzenia !
                  • akmail8 Re: Iberotel Fanara 13.07.08, 00:12
                    Witajcie
                    Dziekuję za raczku za informacje. Mam średnio miła wiadomość. Na
                    wakacje pl w opiniach o hotelu znalazłam opinię z 10.07. Wynikało z
                    niej że remont trwa i że w części gdzie są family jakiś straszny ten
                    remont - budowa za oknem i cały czas słychać tą budowę. Strasznie
                    szkoda że to nie forum bo wypytałabym dokładnie a tak to napisałam
                    do twórcy opinii list ( podał namiar) ale nie odpoisał. Pozostajemy
                    zatem w niewiedzy co do rozmiaru remontu i własciwie gdzie on jest.
                    Raczku Ty tam byłas czy to mozliwe że z okna family jest widok na
                    budowę- ja liczyłam z opisów że to remont gdzie indziej? Czy tam na
                    lewo w morzu są rzeczywiście jakieś silne prądy? tak wynikało z
                    opinii na wakacje.pl
                    Ja lecę z Katowic i mam pytanko do junkersa ( o ile dobrze
                    zapamiętałam Twój jakże ładnie brzmiący login) Masz zamiar wykupywać
                    jakieś wycieczki? Jeżeli tak to masz typ biura? Pozdrowienia dla
                    wszystkich.
                    • junkers0 Re: Iberotel Fanara 13.07.08, 07:48
                      Witam
                      Zamierzam wykupić tylko wycieczke(z tych dalszych) do Kairu i
                      ewentualnie Jerozolima (zależy od temperatury). Na miejscu to chyba
                      wszystkie proponowane wycieczki. Zamierzam korzystać z biura
                      polskiego na miejscu. Ceny wycieczek dużo mniejsze od kupionych
                      przez biuro. Czy masz namiary? jak co to dam Ci linka. Jade z żonką
                      i synem 7 lat. Ciekawe co z tym remontem?
                      • junkers0 Re: Iberotel Fanara 13.07.08, 08:01
                        Witam

Pytanie do tych co byli jak w hotelu z internetem ?????
                      • akmail8 Re: Iberotel Fanara 13.07.08, 09:33
                        Witaj
                        Mam ofertę aaby ( tanie wycieczki) ciao carlo( egiptdream) i do e-
                        sharmu nie wiem co to za biuro. Najtaniej jest w aabie ale opinie o
                        tym biurze są takie rózne i bardzo duzo bardzo negatywnych
                        szczególnie w odniesieniu do wycieczek dalszych. Zastanawiam się co
                        zrobic bo tez chcę Kair, Jerozolimę moze Petrę i safari, Tiran,
                        góre M. Masz jakiś znajomych którzy byli z któregos z lokalnych
                        biur ? Może masz jakieś upatrzone biuro tam na miejscu? Rzeczywiście
                        ceny u rezydentów sa duzo wyższe. Z jakiego biura lecicie? Internet
                        na miejscu jest to wiem z informacji owego mościa co wrócił w lipcu.
                        Jadę z córką. Remont mnie martwił trochę a le po tej informacji że
                        widok z okna na budowę to juz martwi mnie zdecydowanie bardziej.
                        Jakie macie pokoje? Pozdrawiam
                        • raczek07 Re: Iberotel Fanara 13.07.08, 10:04
                          Remontem za oknem raczej bym się nie martwiła ! Byliście już w lipcu
                          w Egipcie ?? Zapewniam, okna, tarasu wogóle nie będziecie otwierać -
                          kotary zasłonięte i klima na maxa. Domki znajdują się w przepięknym
                          ogrodzie, który tak na prawdę da się podziwiać ( nawet z tarasu bo
                          pięknie oświetlony ) po zachodzie słońca a wtedy budolańców już nie
                          ma :-)Poza tym małe prawdopodobieństwo, że w tak rozległym hotelu
                          ten remont będzie trwał właśnie pod Waszymi oknami. Będzie dobrze !
                          Jeśli chodzi o te prądy to nie widzę problemu. Jeśli jednak jesteś
                          zaniepokojona to proponuję na pierwszą snurkową wycieczkę popłynąć z
                          Martą ( codziennie ok. 10:30 bez kosztów ) robi półgodzinne
                          zwiedzanie rafy. Fajna sprawa, bo wskarze drogę którą później
                          bezpiecznie będziecie mogły same pływać. Nie martwcie się, wszystko
                          będzie ok. to świetny hotel i ma wiele do zaoferowania swoim
                          gościom - bawcie się dobrze ! Pozdrawiam
                          • wakacje_egipt Re: Iberotel Fanara 19.07.08, 00:06
                            Hej
                            jedzie może ktoś do tego hotelu 23.09 ??
                            btw. remont ma się skończyć podobno 30.08
                            pozdro
                        • junkers0 ---WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.07.08, 18:35
                          Witam
                          Odwiedziłem dziś specjalnie TUI oto treść komunikatu w ich systemie :
                          " Bez tytul-u
                          Egipt/ Sharm el Sheikh / Iberotel Ciub Fanara Residence
                          w okolicy basenu odnawiane beda kafelki. Miejsce prac oddzielone
                          bedzie
                          optycznie od innych czesci basenu. Basen nadal jest do dyspozycji
                          Gosci.
                          Nieczynny bedzie jednak bar przy basenie. Alternatywnie do dyspozycji
                          Gosci bedzie rowniez basen w czesci Residenc. W tym samym czasie
                          odbywac
                          sie beda prace konserwacyjne lobby hotelowego w budynku glownym.
                          Prace prowadzone beda przypuszczalnie codziennie w godzinach 8-18 z
                          jedna przerwa ok. 13-14.
                          W zwiazku z pracami moze dochodzic do chwilowych niedogodnoscj
                          akustycznych, szczegolnie na zewnatrz."

Może nie będzie tak źle.

Szkoda tylko baru przy basenie.
                          Ja jade z Sun&Fun.
                          Ten hotel nawet w tym biurze kosztuje bardzo dużo.
                          Zero informacji dla mnie co tam sie dzieje.
                          Czy robić coś z tym ????

Co uważacie???
                          Do wylotu 2 dni.

• raczek07 Re: ---WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.07.08, 20:35
                            Jedź, po powrocie jeśli rzeczywiście będzie to uciążliwość złóż
                            reklamację ( dołącz zdjęcia ) - niech Ci zwrócą 10% wartości
                            imprezy. Ja jadę z TUI - tam lojalnie zostałam uprzedzona o
                            niedogodnościach. Pani z biura powiedział, że w naszym terminie
                            (sierpień-wrzesień )będzie ten remont więc może teraz jeszcze go nie
                            ma ?? Trzymam kciuki - bawcie się dobrze. Czekam na wiadomość po
                            powrocie
                          • akmail8 Re: ---WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.07.08, 21:11
                            Witaj
                            Trudno za późno na ruch. Ja też jadę z S$F i mnie tez nikt nie
                            poinformował o tym remoncie, a jak wczesniej pisałam sama się do
                            nich dodzwonic nie mogłam więc zadzwoniłam do biura które mi tą
                            ofertę sprzedało- Pani sie dodzwoniła i potwierdzili jedynie że
                            remont jest i tyle nie ma mowy o zmianie hotelu. Szkoda że nie
                            wiedziałam wczesniej bo nie wybrałabym tego hotelu- Conrad też jest
                            ponoć przy pieknej rafie no ostatecznie Club Faranna obok. Nic juz
                            na to nie poradzimy a w umowie nie masz klauzuli że w hotelu nie
                            będzie remontu- może byłyby mozliwe negocjacje dotyczące zmiany ale
                            nie na dwa dni przed wylotem. Raczek mówi że będzie dobrze. Musimy w
                            to uwierzyć. To co z tymi wycieczkami? Pozdrowienia. p.s. a do S&F i
                            tak jutro zadzwonię to w razie jakiś informacji dam jeszcze znać.
                            • madziaangel Re: ---WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.07.08, 23:16
                              Też byliśmy w Fanarze rok temu, szkoda, że tak Was załatwili z tym remontem
                              basenu:( My akurat najczęściej do ok. 14-15stej leżeliśmy na basenie, bo zwykle
                              do tej pory był silny odpływ i nie można było dostać się za rafę, ale byliśmy we
                              wrześniu, więc może teraz inaczej to wygląda. No a jak nie będzie basenu, to co
                              tam robić? Nie podniecajcie się też tym basenem w części residence-jest maleńki
                              i nudą tam wieje, to taki basen dla rodzin z dziećmi raczej, cicho i spokojnie.
                              No a bar przy basenie? Też muszą zamykać?! To już przegięcie, ale jakby co to
                              uwaga na wrednego barmana imieniem Mohamed, taki niski. Mimo zostawianych
                              napiwków często nas ignorował i gadał coś pod nosem po swojemu. Jest też taki z
                              wąsem wysoki, ten jest fajny, robił super ozdoby do drinków, np. wycinał ryby i
                              inne cuda ze skórek od cytryny. Fajnie też podają np. piwo, po nalaniu podają z
                              efektownym obrotem szklanki do góry nogami, tak, że zawartość się nie wylewa.
                              Chociaż Mohamed ostatniego dnia z premedytacją robiąc to artystycznie mnie
                              oblał. Zatem uwaga na chama. Co do ręczników, to są w dobrym stanie. Raz
                              trafiliśmy na dostawę nowych, prosto z worków wyciągali. No i oczywiście
                              stwierdziłam, że chcę taki nowiutki-super wyglądałam po wyjściu z basenu-cała w
                              granatowych kłaczkach od nowego ręcznika:))Acha, dziewczyna z Diving&Discovery
                              ma na imię Magda, możecie jej wziąć jakąś polską konserwę wieprzową, bo cierpi z
                              powodu braku wieprzowinki:) Nie robię sobie jaj, poważnie, Madzia na pewno sie
                              ucieszy, też jej zawoziliśmy, bo było o tym na forum. I jeszcze ciekawostka z
                              hotelu-jeśli odwiedzisz hotel chyba co najmniej 8 razy, posadzą Ci drzewo i
                              nazwą twoim imieniem i nazwiskiem:) Widzieliśmy kilkanaście takich drzewek z
                              imienną tabliczką a na ścianie za recepcją można pooglądać zdjęcia tych ludzi.
                              Pozdrawiam i życzę cudownych wakacji:)
                            • jaarekl Re: ---WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.07.08, 09:22
                              Jeżeli chodzi o wycieczki, to najważniejsze nie przesadzać. W czasie
                              jednego pobytu nie można zobaczyć wszystkich interesujących obiektów.
                              Skoro wykupiłaś dobry hotel z super rafą i all inclusive trzeba to
                              wykorzystać. Według mnie pojedź na jedną długą wycieczkę - Kair lub
                              Jerozolimę i do tego rejs lub safari, delfinarium i ewentualnie Górę
                              Mojżesza. A pozostałe atrakcje zostaw na następne pobyty - do Egiptu
                              wraca sie wiele razy.
                              Ja korzystałem z Aaby i było O.K., każde biuro ma mniejsze lub
                              większe wpadki, trudno np. przewidzieć czy autokar nie popsuje sie w
                              czasie długiego (ponad 1000 km))przejazdu.
                              W Fanarze byłem we wrześniu i wrociłem bardzo zadowolony - czego i
                              Tobie życzę ;-)))
                              • akmail8 Re: ---WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.07.08, 12:10
                                Witajcie
                                Dowiedziałam się ciekawej rzeczy- remont w hotelu to pikuś remonty
                                są olbrzymie ale w sąsiednich hotelach na wysokości części Residence
                                za płotem. Miły człek z portalu wakacje przesłał mi widok z okna
                                swojego pokoju w Residence z lipca- za oknem totalna budowa bowiem w
                                tamtym drugim hotelu dobudowują domki. Na to co się dzieje w
                                sąsiednich hotelach juz zdecydowanie wpływu nie mamy. Jutro wszystko
                                zobaczę na oczka własne jako i Wy jutro czy tez za dni kilka.
                                Pozdrawiam serdecznie.
                                • konstancja15 Re: ---WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.07.08, 14:23
                                  Poproście o pokój z widokiem na ogród( w cześci Residence )wtedy unikniecie
                                  widoku na sąsiadujący Reef Oasis ( remonty) i widoku na ulicę, która jest z
                                  drugiej strony.
                                  Mimo wszystko udanego urlopu!;)
                                  • junkers0 Re: ---WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.07.08, 09:44
                                    Witam
                                    Byłem wczoraj w BP gdzie kupiłem wycieczke. Panie o remoncie nic nie
                                    wiedziały!!! Sprawdzały tę wiadomość ok 7 godz. !!!
                                    O godz. 17 przyjechałem do BP ponieważ zostałem zaproszony.
                                    Rozmawiałem tam z paniami z SUN&FUN co teraz.
                                    Zaproponowano mi zmaine hotelu na Club Farana.

...

Jade jednak do Fanary.
                                    Tam zobaczymy jak będzie.
                                    Jak co to będziemy rozliczać się z biurem.

Po moich telefonach na stronie SUN&FUN pojawiła się informacja o
                                    remoncie w hotelu ---dopiero teraz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                    • wakacje_egipt Re: ---WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.07.08, 00:04
                                      Hej
                                      jedzie może ktoś do tego hotelu 23.09 ??
                                      • ziemba75 Re: ---WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.07.08, 23:06
                                        Witajcie,
                                        Co do remontu basenu w hotelu Fanara. Napisałem do nich meila z
                                        zapytaniem czy można się w nim kąpac i co mi odpisali:

Kindly note, that we do have renovations around the swimming pool,
                                        not
                                        inside. The swimming pool remains open during the renovation. We are
                                        retiling the area around the swimming pool.

Kind regards,

Daniela Wendt-El Taher
                                        Administrative Assistant
                                        Iberotel Club Fanara & Residence
                                        JAZ Hotels & Resorts
                                        JAZ - Iberotel - SolYMar
                                        Ras Om El-Seid P.O. BOX 176
                                        Sharm El-Sheikh, Egypt
                                        Tel : +20 (69) 366 39 66, Headoffice +202 164 16
                                        Fax +20 (69) 366 11 05
                                        E-mail: admin-assistant@iberotelclubfanara.com
                                        www.jaz.travel
                                        • songo3000 Re: ---WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.07.08, 01:01
                                          Jeżli ktoś leci do Farany dla basenu to ... niech zmienie hotel bo szkoda żeby zajmował miejsce :) Przecież Club Farana ma jedną z najlepszych raf w Sharm! (stały punkt wycieczek snorklingowych) i po to się tam wybieramy :D
                                          • ziemba75 Re: ---WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.07.08, 09:24
                                            A gdzie to wyczytałeś,że ktoś hotel TYLKO dla basenu wykupił? Bo ja
                                            takiego zdania znaleźć nie mogę.
                                            • raczek07 Re: ---WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.07.08, 10:39
                                              A kiedy lecisz do Fanary ???
                                            • songo3000 Re: ---WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.07.08, 12:52
                                              Nigdzie. Zresztą nic mi do tego - dlatego dodałem uśmieszki ;)
                                              Zaznaczam tylko, że główną atrakcją hotelu są rafy i raczej nimi ludkowie powinni się kierować przy wyborze.
                                              • sah-iba Re: ---WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.08.08, 21:33
                                                kurcze, ale macie fajnie. ja byłam w Faranie rok temu i to były
                                                niezapomniane wakacje.
                                                Hotel ma kilka minusów, ale mogę go naprawdę gorąco polecić (ze
                                                względu na rafy także) ;)
                                                • raczek07 tu mowa o Fanarze nie o Faranie !! 11.08.08, 12:46
    • junkers0 Re: Iberotel Fanara 22.08.08, 00:30
      Witam
      Wróciłem z hotelu. Jeżeli są jakieś pytania to zapraszam.

Było rewlacyjnie nawet z remontem basenu.
      Okazało sie ze remont był ale płytek na zewnatrz basenu oraz trwal
      remont glownej recepcji.
      • raczek07 do junkers ! 22.08.08, 13:21
        Długo kazałeś na siebie czekać - a obiecałeś odezwać się zaraz po
        powrocie :-)) Napisz coś więcej jak było. Jakie mieliście pokoje?
        daleko od gł. budynku? Czy bar przy basenach jest czynny? Byliście
        na jakiejś wycieczce? Jak ogólne wrażenia? Wróciłbyś do tego hotelu?
        Czy sok wyciskany z pomarańczy nadal kosztuje 2$ ??
        pozdrawiam i czekam na info.
        • junkers0 Re: do junkers ! 23.08.08, 23:14
          Witam
          Po przylocie - full roboty ale po kolei.
          Mieszkalismy w części familly ( 2 duże pokoje + przepokój + niby
          kuchnia + łazienka) -można powiedzieć prawie mieszkanie. Czysto i
          schludnie. Klima działała na okrągło ;). W głównej recepcji remont -
          akurat tam całkowicie prawie nie zauważalny. Remont trwał również
          przy dużym basenie - wymiana płytek dookoła basenu. Roboty trwały
          zawsze na małym odcinku wokół basenu, teren prac był otoczony przez
          kolorowe materiały. \Było to nieraz uciążliwe trzeba było nieraz do
          baru zasuwać dookoła basenu. ;( Poza tym wszystko OK!!!!! Jedzenie
          super. Sczególnie polecam kolacje tematyczne !!!!!!!!!!!w Temple
          Pool (aha działał ) Naprawde jedzenie SUPER. Mogłem porównac z
          innymi hotelami nawet 5* (nurkowałem z chłopakami z różnych hoteli)
          naprawde jedzenie NAJLEPSZE np.. dużo świeżych owoców. A te ciasta i
          stacja z omletami.............!!!!!!!!! Byliśmy w Kairze w tej
          pogodzie to czysty masochizm... ale syn sie uparl i co zrobic .....
          Sok chyba kosztował 14 funtów. Ale sok ananasowy i mandarynkowy z
          ich saturatora powodował omijanie soku pomar....
          Sprzątane codziennie, recznikow do oporu..... za 2$ codziennie -
          różne figury.... Miałem ze soba dużo reklamowych drobiazgów - lepsze
          niż $ !!!!! Rafa fantastyczna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Razem ok.1500
          zdjec pod woda z rurka i butla. Polecam rejs na wyspe Tiran i Ras
          Mohamed. Jeżeli nurkujesz to ........... jak wracalismy z Tiranu
          szyper sie uparl i obiecal ze pokaze nam delfiny i dotyrzymal slowa.
          Stado skladalo sie z ponad 15 sztuk. Jedna z najpiekniejszych
          chwil......Zaraz obok hotelu maz polskie centrum nurkowe. Złoto w
          tej chwili po mocnym targowaniu to około 32 - 38$ za 1 gram 750.
          Jak co to pytaj dalej
          • tejsza Re: do junkers ! 24.08.08, 13:34
            Hej!

Ja bym prosiła o ocenę hotelu pod kątem wyjazdu z małym dzieckiem. Byłam w
            sąsiedniej Fanaarze ( i do dzisiaj jestem zachwycona, tylko kurcze tam jest dużo
            schodów. A jak to wygląda w Iberotelu? Podobno też jest tam ogród?

Thanks from the mountains za odpowiedź :)
            • junkers0 Re: do junkers ! 24.08.08, 13:56
              Witam
              My byliśmy z 7 letnim synem. Wszystko OK!!!! Ale w hotelu były pary
              z dziećmi poniżej 1 roku. Były krzesełka itp. Zresztą mili kelnerzy
              przy maluchach kręcili się jeszcze szybciej ;)
              Schody - domyślam się ze chodzi o zejście do plaży - dużo schodów ;(
              ale szybko na dole i odwrotnie.
              Ale dodatkowo jest łagodnie opadająca droga z zakrętami - dłuższa
              ale nie tak męcząca.
              Ogród ciągnie się przez cały hotel -trafiliśmy akurat na czas
              ścinania daktyli.
              Syn był zachwycony ich sprawnościa jak szybko można wejśc na palmę w
              bosych nogach ;) ja zresztą tez.
              • tejsza Re: do junkers ! 24.08.08, 19:36
                Dzięki za odpowiedź. No właśnie nasze dziecię to jest maluszek poniżej roku,
                więc bez wózka się nie da. W Faraanie nie ma wyboru, tylko schody.
        • raczek07 Re: do junkers ! 25.08.08, 17:58
          Serdeczne dzięki za info. No to jutro lecę na wakacje :-)
          pozdrowienia!
    • natya Re: Iberotel Fanara 26.08.08, 20:40
      Dziś wróciłam po 2 tygodniach z tego hotelu, chętnie odpowiem na pytania :)

Ogólną opinię o hotelu zamieszczę zapewne jutro (jak się wyśpię) na forum o
      hotelach. Pozdrawiam :)
      • junkers0 Re: Iberotel Fanara 29.09.08, 09:34
        Przepraszam za przerwe dużo pracy;) Jak co to pytajcie o hotel.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka