Dodaj do ulubionych

Z Triadą w Hurgadzie!

19.08.08, 13:49
KTO BYŁ Z TRIADĄ w HURGADZIE-7+7(HOTEL TRAF 5*)??? JADĘ 19 września-bardzo
proszę o opinie!
Obserwuj wątek
    • apusiek Re: Z Triadą w Hurgadzie! 20.08.08, 23:12
      witam, wybieram sie wlasnie w tym terminie z Triada na rejs po Nilu a potem TRAF
      5, a noz trafimy w to samo miejsce jesli sie zdecydujesz :)
      • kavelate Re: Z Triadą w Hurgadzie! 21.08.08, 00:58
        Może:)-tyle,że ja mam opcję autokarem. Ale być może gdzieś na
        pobycie trafimy na siebie. Jadę z dwiema koleżankami,mamy po około
        30 lat i fajnie było by poznać jakieś miłe towarzystwo..
        • kavelate Kto leci 19.09 z Poznania z Triady do Hurgady? 22.08.08, 14:56
        • mac-da Re: Z Triadą w Hurgadzie! 28.08.08, 10:48
          2 tygodnie temu wróciłam z objazdówki z triadą, z tym, że hotel
          miałam wybrany, El Palacio. Chętnie odpowiem na wszelkie pytania.
          Ogólnie - było rewelacyjnie!
          • kavelate Re: Z Triadą w Hurgadzie! 28.08.08, 22:18
            No to miło mi to słyszeć:). Nie wykluczone, że też trafię do tego
            hotelu (jeśli to 5*). Mam pytanie jeśli chodzi o objazd-czy trzeba
            wcześnie wstawać, ile godzin dziennie w autokarze, czy hotele na
            objeździe są ok. Czy brałaś może jakieś fakultety? Jeśli tak, to co
            polecasz?.
            • arosaarosa Re: Z Triadą w Hurgadzie! 04.09.08, 21:06
              Objazd to chyba najlepsza forma spędzania wczasów w egipcie.
              Objazdówka jest mniej meczaca niż sie wydaje. Radzę tylko wszędzie
              zabierać ze sobą wodę i nakrycie głowy. Podczas mojej wycieczki
              objazdowej wczesnie trzeba było wstać chyba tylko 2 razy- raz w
              asuanie gdy trzeba bylo pokonac trase : asuan-hurgada. Hotele na
              trasie objazdu mile mnie rozczarowały. Nie ma się czym przejmowac:
              wybrał/a Pani/Pan najlepszą opcję na spedzenie czasu w Egipcie.
              Odnośnie fakultetów:polecam wszystkie:)
              • kavelate Re: Z Triadą w Hurgadzie! 05.09.08, 11:26
                Bardzo dziękuję, mam jeszcze pytanie, czy warto skorzystać z którejś z wycieczek
                fakultatywnych? Czy może sam objazd wystarcza, żeby "wszystko", co ciekawsze
                zobaczyć?
              • kavelate Re: Z Triadą w Hurgadzie! 12.09.08, 09:44
                Czy naprawdę nie ma tu nikogo, kto mógłby podzielić się wrażeniami z wycieczki
                objazdowej z Triady??? Jeśli jest, to proszę o opinie. Z góry dziękuję:)
                • kkgorny Re: Z Triadą w Hurgadzie! 12.09.08, 18:49
                  Witam.
                  Dzisiaj wróciłem z 7+7 z Triadą. Potwierdzam, że to najlepsza forma
                  poznania Egiptu.Zwiedzanie rozpoczyna się od Kairu, a nie tak jak
                  opisują przewodniki Triady od Asuanu. Tak jest korzystniej, ponieważ
                  stopniowo można się przyzwyczajać do coraz wyższych temperatur.
                  W ubiegłym roku byłem na objazdówce w Turcji, poznałem tego typu
                  formę zwiedzania i wcale się nie rozczarowałem. Za wejścia do
                  zwiedzanych miejsc trzeba dodatkowo zapłacić 140 dolarów, poza tym
                  można wykupić dodatkowo: stary Kair z meczetem Alyego i starymi
                  kościołami Koptyjskimi, a z Asuanu Abu Simbel i wioskę Nubijską
                  (polecam), w Luksorze można skorzystać z lotu balonem.
                  Dodam, że hotele *** na trasie objazdu są zupełnie przyzwoite,
                  wszystkie z klimatyzacją ( czasami bardzo głośną), wiele z nich z
                  basenami. Wkrótce w "fotoforum Egipt" zamieszczę fotograficzną
                  relację z mojej podróży po Egipcie. Jeżeli masz jakieś szczegółowe
                  pytania chętnie pomogę. Na przyszłość radzę wybierać na pobyt
                  konkretny hotel, wybranej kategorii, a nie formę traf. Można
                  wcześniej zapoznać się z ofertą konkretnego hotelu.
                  Pozdrawiam
                  • kavelate Re: Z Triadą w Hurgadzie! 12.09.08, 22:56
                    Wielkie dzięki za info! Jeśli chodzi o 7+7 to zawsze korzystam tylko
                    z takiej opcji, więc wiem jak wyglądają takie wycieczki. Co do
                    Turcji to była jedna z lepszych wycieczek w tej opcji na jakiej
                    byłam, także popieram. Jeśli chodzi o Traf to hotel ***** więc i tak
                    nie będzie wielkiego zaskoku, zresztą nie jestem panią czepialską i
                    jeździłam wcześniej na opcję traf, jak i opcję z konkretnym hotelem,
                    ale dzięki za informacje, chciałam poznać ogólne wrażenia, odczucia
                    i opinie z tej wycieczki. Mam tylko pytanie odnośnie nurkowania. Czy
                    w Hurgadzie można snurkować gdzieś przy brzegu? Czy rafy są raczej w
                    głębi morza i trzeba wypłynąć statkiem, żeby zobaczyć coś ciekawego?
                    Jeśli orientujesz się będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam
                    serdecznie!:)
                    • kkgorny Re: Z Triadą w Hurgadzie! 13.09.08, 09:07
                      Na pobycie byłem w hotelu SUNNY DAYS EL PALACIO.
                      To wielki hotel i opinie o nim są różne. Ja sądzę, że można mieć
                      uwagi jedynie do restauracji. Czasami jak chce się dostać coś nowego
                      i bardziej atrakcyjnego, trzeba kilka minut postać w kolejce. Poza
                      tym same plusy. Tuż obok hotelu, po jego lewej stronie (patrząc od
                      recepcji) jest piękna rafa z mnóstwem ciekawych stworzeń. Głębokość
                      nawet dla nieumiejących pływać - do 130 cm.
                      Dla pewniej czujących się w wodzie polecam cypel wchodzący w morze
                      tuż obok restauracji rybnej i hotelowej mariny. Na styku wody
                      płytkiej z głębią jest przepiękna rafa, niczym nie odbiegająca od
                      tych oddalonych, na które wycieczki robią różne firmy proponujące
                      nurkowanie. Wiem bo brałem udział w takiej formie oglądania raf z
                      butlą, organizowaną przez naszych rodaków.
                      Zrobiłem wiele ciekawych zdjęć świata podwodnego, które napewno za
                      jakiś czas zamieszczę w FotoForum Egipt.
                      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka