last.modliszka76 02.09.08, 11:39 witam prosze o pomoc w sprawie tego co w Egipcie wolno a czego nie wolno w czasie Ramadanu?? czy sa jakies obostrzenia , czy np wolno opalac sie toples na plaży ? dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nitulina Re: Ramadan co wolno czego nie wolno ?? 02.09.08, 12:01 W Egipcie nie powinno się opalac topless przez cały rok, na wielu plażach i basenach hotelowych jest wyraźny zakaz ignorowany przez durne turystki. Odpowiedz Link Zgłoś
wrongder [...] 02.09.08, 12:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
last.modliszka76 Re: Ramadan co wolno czego nie wolno ?? 02.09.08, 12:08 dzeki wonder bo już sie przerazilam ze mnie zamkna :) za wyluzowanie i opalanie sie w samych majtkach :) caly czas nie weim czemu ktos kto opala sie bez stanika jest durny !! Odpowiedz Link Zgłoś
wrongder Re: Ramadan co wolno czego nie wolno ?? 02.09.08, 12:10 Spoko koleżanko :-) IMHO twojej przedmówczyni zazdrość przesłania oczy :-))) Jak coś to pytaj śmiało. Odpowiedz Link Zgłoś
nitulina [...] 02.09.08, 12:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nitulina Re: Ramadan co wolno czego nie wolno ?? 02.09.08, 12:11 A to bardzo dziwne, bo najbliższy zakaz jaki mam pod reką (no nie w tej chwilibo akurat jestem w Polsce) jest w Danie przy basenach, na tablicach z regulaminiem, zakazem skakania na główkę itp. A Twoja żona, no cóż... Odpowiedz Link Zgłoś
wrongder Re: Ramadan co wolno czego nie wolno ?? 02.09.08, 12:17 No to chyba w innej Danie byłaś ROTFL. Na plazy nie ma żadnego zakazu, w/w dotyczy tylko tego podgrzewanego zimą basenu, po prawej stojąc ryjem do budynku recepcji. A tak z innej beczki jak oceniasz Dana? Odpowiedz Link Zgłoś
nitulina Re: Ramadan co wolno czego nie wolno ?? 02.09.08, 12:29 Jak już Ci pisałam Danę w tej chwili oceniam dość średnio, wczesniej przed przebudową pokoi i zwiększeniem liczby gości lubiłam ten hotel. Odpowiedz Link Zgłoś
last.modliszka76 Re: Ramadan co wolno czego nie wolno ?? 02.09.08, 12:06 oki, dzieki za infoa, a dlaczego piszesz że durne turystki ?? Odpowiedz Link Zgłoś
nitulina Re: Ramadan co wolno czego nie wolno ?? 02.09.08, 12:14 Durne, bo nie potrafią sostosowac się do prośby w postaci "no topless" , ba jak się okazuje nawet nie zauwazają takich próśb umieszczonych z reguły na tablicach informacyjnych przy wejściach na plażę czy basen. Odpowiedz Link Zgłoś
funia_only Re: Ramadan co wolno czego nie wolno ?? 02.09.08, 12:24 Ciekawe, ze z ramadanem skojarzył Ci się akurat topless... Hmm... Co do opalania topless w ogóle - nikt nie zwróci Ci uwagi, ale moim zdaniem nie bedziesz się dobrze z tym czuła pod czujnymi i obleśnymi spojrzenami egipskiej obsługi... Chyba, ze jesteś ekshibicjonistką albo masz przysłowiową "skórę hipopotama", tzn. niewiele Cię rusza... Odpowiedz Link Zgłoś
wrongder [...] 02.09.08, 12:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nitulina Brawo 02.09.08, 12:31 Brawo :) Zgłaszam bezpośrednio do administracji gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
wrongder Re: Brawo 02.09.08, 12:32 eeee tam, okulary noszę Ray Bun, ciuchy same markowe a moja 13 lyetnia córka głownie Dior, Lacoste i w najgorszym razie Tomi, wczoraj jej kupiłe sweterek Lacoste za 620 pln. Chcesz paragon? Rany jak ja to kooocham!!!!! Napisz jeszcze coś w tym stylu! Kocham to i uwielbiam :-)))))) Posel Misztal to mój ideał. Odpowiedz Link Zgłoś
funia_only Re: Brawo 02.09.08, 12:42 Ale na kostium dwuczęściowy już najwyraźniej nie starcza... Muszą w samych majtkach latać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zla_wiedzma Re: Brawo 02.09.08, 12:46 wczoraj jej kupiłe sweterek > Lacoste za 620 pln. Chcesz paragon? > ja poprosze moze być sakn na faoto forum Odpowiedz Link Zgłoś
wrongder Re: Brawo 02.09.08, 12:58 Ok. Podeśle Ci link na maila gazety, ok? tak za 2 godzinki bo tu skanera nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
last.modliszka76 funia !! 02.09.08, 13:20 funia o co Ci chodzi to było pytanie dotyczace zakazów w ramadanie a nie opini na temat czy kogoś stac czy nie na kostium dwu-czesciowy. nie jestem ekschibicjonistka ani hipopotamem , moze ty tak dlatego sie tak obruszasz. pewnie nie mozesz sie wtoczyć na plaże i dlatego masz tak wiele do powiedzenia na temat opalanie toples. na ciebie to by i arab nie spojrzał pewnie stad ten kompleks. może warto swoj wątek założyc i bedziesz mogła sobie pisać a poki co może sie wybierz choć raz do kraju arabskiego bo nie wyglada na to żebys była i potem opinie swoje wyrażaj. bez komentarza ....... Odpowiedz Link Zgłoś
funia_only Re: funia !! 02.09.08, 14:04 Obawiam się, ze własnie opisałaś swój przypadek - starej baby z obwisłym biustem, bo jakoś tak one własnie uwielbiają epatować swoją golizną. Normalne, zgrabne kobiety mają dosyć zainteresowania nawet w długich spodniach i golfie, nie wspominając o bikini, żeby musiały się uciekać do ekshibicjonizmu żeby zwrócić na siebie uwagę. Co zresztą chyba chciałaś osiągnąc tym durnym wątkiem, bo normalna kobieta by po prostu pojechała, zobaczyła i podjęła decyzję na miejscu... Normalna... Odpowiedz Link Zgłoś
zla_wiedzma Re: funia !! 02.09.08, 14:11 tak czy siak kiedyś każda z nas moze być starą babą z obwisłym biustem (jak dozyje) przestańcie odchodzić od meritum bo ręce opadają BABY ;P Odpowiedz Link Zgłoś
funia_only Re: funia !! 02.09.08, 14:23 To prawda! Ale cały ten wątek jest jednym wielkim odejściem od meritum - bo co ma topless do Ramadanu akurat, a co ma do topless luksusowe życie derducha/wrongdera? (rotfl) Moim zdaniem założycielka chciała zrobić zadymę i jej się udało! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wrongder Re: funia !! 02.09.08, 14:52 jaką zadymę? IMHO zapytała a jedna nawiedzona zaczeła wyzywać od kretynek, ja z tą całą nitucośtam mam na pieńku odkąd zwróciłem jej uwagę że ma nieprawidłową(zbyt długa) sygnaturkę. Odpowiedz Link Zgłoś
funia_only Re: funia !! 02.09.08, 15:03 Ale przyznasz, że pytanie głupie. Góra od kostiumu waży niewiele, można włożyć nawet do kieszonki od walizki albo torebki, po przyjeździe wyjśc na plażę, rozejrzeć się dookoła i podjąc decyzję. I tak robią wszyscy (wszystkie). No chyba, ze ktoś lubi urządzac prowokacje, ale niech się wtedy nie oburza na takie a nie inne odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wrongder Re: funia !! 02.09.08, 15:10 Czy ja wiem czy pytanie głupie? Głupi to był atak paniusi na literkę N. Dziewczyna zapytała, co w tym złego? Zauważ że tylko ja napisałem na temat, fakt że potem zacząłem sobie robić jaja z "paniusi" ale taka już moja natura zabawowa ;-) Wiele kobiet lubi opalać się bez góry i to jest ich sprawa, pod warunkiem że nie łamią zasad w danym miejscu, w egipskim resorcie topless jest bardzo popularny i nie widzę w tym nic złego. Oczywiście opalanie się na publicznej plaży w ten sposób to kretynizm i szukanie problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
funia_only Re: funia !! 02.09.08, 15:33 Ja uważam, że takie rzeczy się robi albo nie, to już sprawa osobistego podejścia, ale pytanie o nie na forum niczemu nie służy. Naprawdę, górę od kostiumu można wziąć i tak, nie waży wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
zla_wiedzma Re: funia !! 02.09.08, 16:55 wrongder napisał: > Czy ja wiem czy pytanie głupie? Głupi to był atak paniusi na literkę N. zgadzam sie w 100% dla mnie najlepsze było na forum jak ktoś pytał czy brać żelazko ze soba :D wrongder to jak z tym paragonem, bo wiesz chce kolekcje stworzyc ? (paragonów) Odpowiedz Link Zgłoś
wrongder Re: funia !! 02.09.08, 17:02 Proszę uprzejmie: odsiebie.com/pokaz/479427---57df.html Odpowiedz Link Zgłoś
zla_wiedzma Re: funia !! 02.09.08, 19:00 Ok. przyjełam do wiadomosci, niestety wiekszego wrazenia to na mnie nie robi jak byś np. codzinnie kupował odzież obuwie rocco-barocco (nie wiem dokładnie czy tak sie pisze) no to może jakieś małe łał by było, ale ogólnie nie podniecam się takimi rzeczami hehehe. BTW a jaki samochodzik mercedes klasy A (chyba tak sie mówi?) hummer ? o jaguara Cie nie posądzam :) Odpowiedz Link Zgłoś
wrongder [...] 02.09.08, 19:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zla_wiedzma Re: funia !! 02.09.08, 19:36 okej :) coś mnie dzisiaj poniosło normalnie sie nie wdaje w dyskusje jak to nazwałeś off topic pozdrawiam i przeprszam za moje maniery ;) a raczej ich brak Odpowiedz Link Zgłoś
wrongder [...] 02.09.08, 19:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zla_wiedzma Re: Brawo 02.09.08, 13:22 no ale chyba aparat min. 3mpix w telefonie masz ? bo jak nie nie gadam z Tobą ;P Odpowiedz Link Zgłoś
wrongder Re: Brawo 02.09.08, 13:37 No to Cię zawiodę, używam Nokię E61 i tam nie ma takich głupot, potrzebnych jak rybie ręcznik. Odpowiedz Link Zgłoś
zla_wiedzma Re: Brawo 02.09.08, 13:43 mówi sie trudno... czekam w taki razie cierpliwie Odpowiedz Link Zgłoś
ziabcia Re: Ramadan co wolno czego nie wolno ?? 02.09.08, 16:48 Więc co z tym Ramadanem?????:) bo wątek kręci się tylko wokół biustu:))) Odpowiedz Link Zgłoś
nitulina Re: Ramadan co wolno czego nie wolno ?? 02.09.08, 16:59 Tak naprawdę dla przeciętnego "niewiernego" w miasteczku turystycznym nic się nie zmienia, bardziej to można odczuć poza Hurghadą czy Sharm. Zmieniają się godziny pracy, cieżej jest coś załatwić w urzędach i biurach, z reguły stoją mniejsze budowy i inne takie, muzułmanie starają się przespać godziny postu, są zmęczeni i powolniejsi. W hotelach obsługa może być powolniejsza, bardziej znudzona, odprawa na lotniskach dłuższa... Odpowiedz Link Zgłoś
zla_wiedzma Re: Ramadan co wolno czego nie wolno ?? 02.09.08, 22:03 To ja też wszystkim bardzo dobranoc :) Mam pytanie brac dolary czy euro ? :D i czy brać żelako ;) Odpowiedz Link Zgłoś
n-att Re: Ramadan co wolno czego nie wolno ?? 02.09.08, 22:29 Dolary :] Ja też się zastanawiam nad żelazkiem....myśle o zakupie takiego mini - turystycznego aby było lekkie a jednak coś można by było przeprasować :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
last.modliszka76 [...] 03.09.08, 09:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ewano2 Re: Ramadan co wolno czego nie wolno ?? 03.09.08, 10:16 Hehe, skąd się biorą takie modliszki? Jeszcze zapytaj teraz w którym supermarkecie można kupić whisky w czasie ramadanu. ROTFL Ręce opadają! (Dobrze, że jeszcze nie piersi);-) Odpowiedz Link Zgłoś
ciacho_29 Re: Ramadan co wolno czego nie wolno ?? 03.09.08, 10:48 Ja zawsze robie to na co mam ochotę nie pytając się nikogo i nie patrząc na innych:) Tobie modliszka też tak radzę - jak bedziesz miała ochote opalać się topless - to sie opalaj i już!:) do wiezienia za to nie trafisz a ludzie i tak sie czasmi gapią czy jestes topless czy w bikini:) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
last.modliszka76 [...] 03.09.08, 16:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rafalmaciej Re: Ramadan co wolno czego nie wolno ?? 04.09.08, 07:45 Ja akurat w temacie za bardzo nie siedzę ale chodząc po necie znalazłem artykuł dotyczący tego chyba: przewodnik.onet.pl/1234,1660,1505361,0,1,artykul.html Odpowiedz Link Zgłoś